![]() |
Cytat:
Swoją drogą trochę mnie zaniepokoiło, że Polonia Warszawa chce ściągnąć Brożków. Jednak mam do nich sentyment i dziwnie bym się czuł gdyby grali gdzieś indziej w Polsce, a tym bardziej tam gdzie nas nie lubią. Myślę, że powinniśmy się włączyć do negocjacji. Ktoś mówił o Cywce. Nie wiem jak gra, ale jemu też się kończy kontrakt. Dodatkowo dwóm młodym Polakom grającym w czeskiej Gambrinus Lidze. PS Apropo lig południowych sąsiadów to kiedyś interesowaliśmy się rzekomo Martinem Dubravką. Też mu się kończy kontrakt. Młody słowacki bramkarz, grał w LM. PS2 Nie widziałem go w grze, ale przeglądając kadry zespołów słowackich zaintrygowała mnie liczba goli i asyst prawego/środkowego obrońcy http://www.transfermarkt.de/de/nicol...er_125281.html |
Cytat:
|
Zrobiłem listę kilku polskich piłkarzy grających za granicą, którym kończą się kontrakty. Czy ktoś kto ewentualnie któregoś widział mógłby scharakteryzować?
Kod:
POZ Imię i nazwisko Klub Data urodzenia Kontrakt Mecze/Gole/Asysty- Pietrzkiewicza (wygląda na to, że podstawowy bramkarza Banika) - Janotę (któryś z kolei sezon wiele goli i asyst) - Przybyłko (18 letni lider strzelców NRW Liga, nie wiem, który to poziom rozgrywek, więc nie wiem czy to osiągnięcie) - Bodzka (sporo gra w 2. Bundeslidze) |
dla mnie jedna rzecz jest chora ;/ "Nasze legendy" Paweł i Piotrek Brożkowie mają odejść do pana W. [polonia] a my ich odpuszczamy ? Piotrek na lewej obronie , byłby przynajmiej przyzwoity , a Pawła zawsze da się dobrze wykorzystać , do tego Arek jest na sprzedaż , chyba najlepszy Nasz obrońca ...
a My się nimi nie interesujemy ? Ludzie , napisaliśmy pismo do Basałaja aby zostawił Moskala ? co nam szkodzi spróbować z wyżej wymienionymi ! ? |
ile razy mozna wchodzic do tej samej rzeki. odeszli bo juz ich nie chcielismy i tyle. po pol roku czy roku znowu mamy ich chciec? no to tak samo trzeba bylo Pauliste wziac, Cantoro itd
|
Cytat:
|
A przepraszam czy Brozkowie juz graja w Polonii??
CZy ktos to potwierdzil??Czy tylko chore gazety tak pisza.... Ja myslalem ze po tych wielu latach czytania glupot jakie wypisuja gazety ludzie wkoncu odpuscili ich czytanie ale chyba sie mylilem.. |
pewnie chodzi o to, że Turcy nie wpłacili całości za Mierzejewskiego a Brożków chcą wcisnąć do Polonii w rozliczeniu.
|
Kupienie "pakietu" Brożków przez Wisełkę było by dobrym ruchem, jednakże ryzykownym. W Turcji Brożkowie grzeją ławkę, mimo tego chciałbym zobaczyć ich na Reymonta w naszych koszulkach w szczególności że euro jest blisko przez co Paweł będzie na pewno bardzo zmotywowany i rządny bramek. Presja na Zarząd i Brożkowie są nasi :)
|
Mateusz Słodowy bardzo dobrze prezentował się w reprezentacji młodzieżowej, za darmo jak najbardziej można by sprowadzić tego uniwersalnego, młodego obrońcę.
Ten Przybyłko wygląda ciekawie. Co prawda bryluje tylko w rezerwach swojego klubu, no ale ma dopiero 18 lat. Z tej listy najchętniej w Wiśle widziałbym Cywkę, ale z tego co ostatnio mówił w jednym z wywiadów, nie ma zamiaru przechodzić do polskiej Ekstraklasy i chce się skupić na podbijaniu lepszych lig. |
Ja chętnie widział bym ponownie u nas Arka Głowackiego...Kontrakt kończy mu się w czerwcu a Turcy już podali że nie będą z nim przedłużać umowy..Tak więc szansa jest...
|
A jak wygląda sprawa jeśli o zdrowie braci ?
|
Paweł jest cały czas do dyspozycji trenera, natomiast Piotr kontuzjowany od dłuższego czasu.
|
Teraz pytanie brzmi, jaką wizje zespołu ma trener Moskal... Jeśli naprawdę będzie chciał brat lub braci to myśle że będą dla nas grać..
|
Arek już ma swoje lata, z całym szacunkiem do niego ale na grę u nas jest o rok za późno, popełnia błędy w Turcji i w R. Polski. Może to słaba forma po kontuzji nie wiem, ale nie ma sensu z nim podpisywać kontrakt jeżeli będzie się prezentował słabo. Ja bym spróbował wziąść Piotrka, Pawła raczej nie, za duza rywalizacja by była, ale Piotrek jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem, Lewa pomoc, środek pomocy, lewa obrona. Bardziej bym się skusił na Wasyla, szkoda że transfer się nie udał. Obydwaj zawodnicy mogli by przejąć pałeczkę w szatni po Radku(widzę go jako asystenta Kazika).
|
Cytat:
Poza tym Sebo to dobry piłkarz z dużym doświadczeniem międzynarodowym. |
Cytat:
Poza tym można zwrócić uwagę na Zejdlera i Słodowego, którzy są młodzi, a już zdążyli zagrać po kilkanaście spotkań w Gambrinus Lidze i strzelili nawet po jednym golu, a są obrońcami. http://www.youtube.com/watch?v=sR-epJ_pHJ0 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
szprotson bez napinki chłopie, święta są :)
wg Wikipedii nie było go w Wiśle http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Cywka |
wg. wikipedii haha
Cywka jak tylko skonczył przygode z Gornikiem był u nas na testach. Nie wiem czy juz wtedy Dan nie był trenerem. Cywka miał karte na ręku ale nie przekonał nikogo ze sztabu szkoleniowego.Odstrzelili go dośc szybko. p.s. wy chyba nie widzieliście napinki E: Był wolnym zawodnikiem wiec jakby prezentował choćby cokolwiek to by został gdyż był tani. A nawet nie chciano z nim rozmawiać i odesłano do domu. Był w Wiśle ? Był. Biegał w dresie Wisły Kraków z piłkarzami druzyny Wisły Kraków ? Biegał. Nie poznano sie na nim, to jest dobre. A kto sie poznał na Nim ? Widziałeś jak gra teraz w Anglii ? |
Według mnie jak ktoś był w jakims klubie to znaczy że przynajmniej runde był w kadrze zespołu a nie że na testach pare lat temu gdzie miał 17 czy 18 lat i sie na nim nie poznano
|
Tylko że to było 5 lat temu a chlopak mial dopiero 18 lat...
|
Cytat:
Ahaha to ty chyba nie wiesz z kim piszesz! Te słowa to raczej ja powinienem skierować do ciebie. :rotfl: Cywka co najwyżej mógł kiedyś przejeżdżać obok stadionu Wisły, chyba za dużo wypiłeś. :rotfl: Tomek od 5 lat gra w Anglii, wcześniej grał w Polonii Bytom (juniorach) i Gwarku Zabrze. A może gdy miał 12 lat podawał piłki w Wiśle? Ogarnij się! |
Cytat:
Jeżeli kogoś krytykujesz to najpierw upewnij się czy masz rację! Biegać w dresach Wisły mogą też przypadkowe dzieci podające piłki... Masz zamiar porównywać szkolenie w Polsce i w Anglii? Uważasz, że gdyby w wieku 18 lat przychodząc do Wisły grałby na takim samym poziomie jaki teraz prezentuje? Gdyby wtedy do Nas przyszedł pewnie grałby w rezerwach i na tym koniec. W Anglii "pracuje się" już z 16 latkami, dla nich 20 latek powinien GRAĆ, a u Nas 25 latek jest jeszcze młody i perspektywiczny. |
Cytat:
Pozdro. |
jako że do okienka transferowego zostało 5 dni pozwolę sobie wrzucić moje małe spostrzeżenia:
http://s3.ifotos.pl/img/qazPNG_rhesnax.PNG 1.Kurto- koniecznie wypożyczyć żeby chłopa nie zmarnować na ławie 2.Jaliens- pół biedy żeby on słabo grał, on po prostu .......i robotę kolegów, oddać mu całą kasę i niech spierdala 3.Brud- to samo co u Filipa tylko nie wiem czy chłopak już nie jest zmarnowany 4.Kirm-pół biedy żeby on słabo grał, on po prostu .......i robotę kolegów, póki gra w tej swojej reprezentacji, póki ma u nas jakieś staty sprzedać do Turcji/Rosji/Tadżykistanu/Chin, inwestycja stracona w każdym bądź razie 5.Boguski- jakieś zalążki grania były, ale pewności siebie na meczach z ławki nie zbuduje, wypożyczyć do jakiegoś w miarę porządnego klubu który nie ma szans na mistrza typu Lechia/Bełchatów + NA DUCH POTRZEBUJEMY: ŚO LO PRZYDALIBY SIĘ: ŚP PS |
Cytat:
Wesołych Świąt! :-) |
@Kolego UP
To nie wiesz jeszcze, że wiek usera ocenia się teraz po stażu na forum? ;) Ojj ludzie, święta są a wy się tak spinacie :) |
Cytat:
1.Cywka był na testach w Wiśle, nie wiem jak ci to udowodnic zdjecia mam Ci pokazac? 2.Mialem na myśli Gwarek napisalem Górnik. W sumie duzej roznicy nie ma bo kluby maja pomiedzy sobą umowę. Ale zapewne to wiesz w koncu piszesz zejestes starszy. 3.Testy były niedługo po tym jak Cywka wygrał mistrzostwo. 4.Piszesz ze taki :młokos: nie miałby szans z Błaszczykowskim i Gołosiem,a do tego argumentujesz to A-klasa? Tylko skąd ta A-klasa? No ale po 1. Gołos nie był naszym podstawowym zawodnikiem a Kuba rowniez przyszedł z dupy ligi.Jakby Cywka był dobry to by go podpisali. 2 tygodnie pozniej podpisał kontrakt z Wigan.Ale u Nas sie nie spodobał. Nie wiem czy wiesz ale w Wiśle nie tylko patrzy sie na aspekt piłkarski. 5.Piszesz ze jesteś starszy to czemu w swoim panelu nie zaznaczyłes wieku ? 6.Z racji ze to jest forum, mam nadzieje ze wszyscy koledzy wyzej w koncu wiślacy udzielajacy sie na wiślackim forum, bede obecni na najblizszym turnieju gdzie mozna wypic piwko i wyjaśnij niesnaski. Będziecie ? |
|
Prócz tego ŚP to reszta to są przeciętni zawodnicy, zresztą drodzy:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I dobrze że starych odpuszczaja , ale mogli by sie bardziej interesowac młodymi a nie tylko obcokrajowcami . Co sadzicie o tym boliwijczyku co proponuja go medja ????
|
Według faktu Wisła chce kupić Arkadiusza Piecha. Ale wiadomo że to ściema skoro fakt wypuscił taką plotę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Znam dobrze bramkarza Dawida Pietrzkiewicza . Grał kiedyś w Stali Sanok, bramkarz bardzo dobry, niegdyś kupiła go Polonia Warszawa, ale tam woleli stawiać na Majdana, a on był jego zmiennikiem. Wygryzł Przyrowskiego. Wróżono mu dobrą karierę, nawet grę na EURO 2012. Nie wiem jak obecnie gra, ale wiem, że chce bardzo wrócić do Polski |
Cytat:
Naszła mnie ostatnio taka myśl. Czy jest jakiś klub na świecie gdzie na oficjalnej stronie internetowej ma formularz typu "Zgłoś talent?". U nas jest możliwość zgłoszenia się na testy. Wielu kibiców śledzi niższe ligi, ogląda zagraniczne, ma pewne propozycje. Gdyby taki formularz powstał u nas to powstałaby baza piłkarzy do obserwacji. Wchodzi jakiś pracownik i szuka coś o danym zawodniku (np. dobre statystyki jak na wiek, pozycję, skróty meczów na YT, czy informacje o powołaniu do młodzieżowej kadry), jeżeli znajdzie coś ciekawego to zapisuje na listę do sprawdzenia, a potem Stan, czy któryś z naszych skautów z listy, która zostanie po selekcji - dajmy na 60 nazwisk patrzy czy ktoś jest dobry na Wisłę. Idziemy po kosztach jeżeli chodzi o skauting, a zwiększa się efektywność (więcej osób nad tym pracuje). Może zbyt utopijna wizja, ale ciekaw jestem, czy wtedy by mogła wzrosnąć nasza efektywność transferowa. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl