![]() |
@Jaroo1 Chyba lepiej zagrać w III rundzie eliminacji LM z Videotonem z Węgier albo z HJK z Finlandii aniżeli z Baselem albo Steaua, prawda? Chyba lepiej zagrać w ostatniej rundzie eliminacji LE z Apollonem z Cypru albo z Partizanem z Serbii aniżeli z Dortmundem albo Bilbao, prawda? Więc skończ pie***lić farmazony o tym, że współczynnik nie gra roli, bo gra i to dużą. Możesz przez 2-3 lata wygrywać ekstraklasę i mieć całkiem niezłą ekipę, ale co z tego skoro już w III rundzie el.LM trafisz rok po roku na Basel, Steaua i huja - spadasz do IV rundy el.LE, w której znowu rok po roku masz pecha i trafiasz na Dortmund i Bilbao. Zresztą Wisła chyba wie najlepiej o tym, co to znaczy mieć pecha w losowaniu, bo gdy miała największą pakę w XXI wieku w Polsce, zawsze trafiała na Reale albo Barcelony.
|
Skończ .......ić, że możemy jako Polacy trafić na Dortmund lub Bilbao. I teoretycznie lepiej trafić na słabszego ale praktyka jest taka, że jak się jest dobrym to nie trzeba trafiać na frajerów. Dlaczego tacy jak ty całe życie licza na frajerskie łut szczęścia?
Prawda jest taka, nie zasługujesz, masz klub chujowy a awansujesz to i tak gówno będzie z tej kasy z LM itd. To jest jak taki socjal, nie zasługujesz a dostajesz. A socjal to gówno i więcej szkodzi niż pomaga. Zasługujesz to awansujesz - w obecnym układzie bo granie z Barcelonami i Realami rzeczywiście nie miało sensu. No chyba, że patrzymy w kategoriach jednorazowego wyskoku, awansować do LM żeby przeżyć przygodę raz na 20 lat. Wtedy frajerskie oczekiwanie na szczęście ma sens. Ale chyba to nie jest szczytem ambicji Polaków. |
To co dzisiaj widziałem to żenada poprostu. Legia dno, słabiutko!!! Jagiellonia i Śląsk bardzo mnie rozczarowały, raczej odpadną na 90%, Legia pomimo zwyciestwa 1-0 też nie może być pewna awansu, szanse 50:50. Nasze kluby są bardzo słabiutkie. Z czym do Europy??? Lech przejdzie do 3 rnd el i na tym etapie też może zakończyć swoją przygodę, bo tam to już się schody zaczynają!!! Jesteśmy zerem piłkarskim w Europie!!!
|
Za tydzień będzie tradycyjny eurow....... odpadną Jaga,Śląsk i 7egia obym się mylił......
|
Cytat:
Fajnie by bylo miec 2 druzyny w fazie grupowej LE zeby bylo co ogladac w jesienne wieczory ale Legii bedzie ciezko z taka gra. |
Oglądałem większość meczu Jagi i jakoś w miarę mi się podobała ich gra. Przypomnę, że liga cypryjska to już nie te ogóry co 15 lat temu, zresztą sami się o tym przekonaliśmy.
W przypadku Legii, widziałem dosłownie może 20 minut wszystkiego i widać, że tam jest problem. Najbardziej urzekło mnie pajacowanie w którejś tam minucie Rzeźniczaka, gdy podczas walki z Rumunem wypadł z boiska a potem się na nie wturlikał, żeby opóźniać grę. :lol: |
Czy któryś z szanownych bajkopisarzy oglądał wczorajsze mecze??Oglądałem Jagielonię i jakoś nie wiedziałem nędzy i rozpaczy wręcz przeciwnie, zagrali fajną kombinacyjną piłkę, brakowało tylko bramki ale 0-0 nie jest złe.
Może i Legia zagrała słabo ale Rumuni, którzy są od nas wyżej w rankingu zagrali jeszcze słabiej. Jeśli chodzi o Śląsk to jest po tym meczu największą niewiadomą. Patrząc przez pryzmat wszystkich spotkań a było ich już 8, 6 wygranych i 2 remisy uważam że jest szansa zebyśmy mieli 4 zespoły w kolejnej rundzie. |
Cytat:
|
rozstawione wyższy współczynnik, nierozstawione niższy współczynnik,
teraz zauważyłem że są faktycznie 2 grupy ,ale w tej drugiej mocniejsze ekipy , chyba faktycznie powinni losować całą dziesiątkę |
Dynek,
Chodzi o dwie rzeczy: drużyny z tego samego kraju nie mogą grać razem (głownie chodzi o LE) i są zestawienia krajów (konflikty itp) które nie mogą grać razem według UEFY i też to brane jest pod uwage przy podziale. Gdy te warunki nie wykluczają par zazwyczaj idzie to schematem jak przy playoffach w różnych dziedzinach. Np 1,4,5,8,9 (wedlug rankingu to koszyk A) 2,3,6,7,10 (to koszyk B) |
w LM w "naszym" zestawie grają tylko mistrzowie krajów , pozostaje wariant"konfliktowy" , jeżeli tego nie ma powinni losować całą dziesiątkę, po co te numerki?
|
Legia - zagrali dno, ale powinni przejść
Jaga - przeciętna gra, moim zdaniem Omonia była lepsza, szanse na awans 50/50 Śląsk - nie widziałem, szanse 60/40 dla IFK Lech - pewny awans, oby nie grali z Basel! |
no to temat pt. "polska drużyna w LM" na ten rok możemy zamknąć :D
|
Jak ich nie lubię to trzeba przyznać, że pecha to mają wybitnego :D
|
Cytat:
|
I dobrze, niech poczują co to znaczy mieć pecha w losowaniu...
Inter Mediolan, Barcelona x2, Real Madryt, APOEL... |
Zatrudnili Skorżę to mają za swoje. Ten to ma niefarta w losowaniach (Beitar, Barcelona, Tottenham).
|
Cytat:
Takie FC Basel to się powinno wciągać nosem i wysrać 90 minut później. W skali piłkarskiej Europy w LM to taki Ruch Radzionków. Kolega powyżej napisał co znaczy trafić na silną drużynę. |
Cytat:
|
Pamiętacie? Wisła kiedyś wygrała z FC Basel 3-1 w fazie grupowej Pucharu UEFA to był bodajże 2006 rok
|
Na stronie Stanowskiego jest tekst o tym i porównanie jak zmienił się zespół szwajcarski a jak TS od tamtego momentu. Trzeba przyznać, że pod kątem myślenia perspektywicznego to uciekli nam o kilka klas. A tą fajną podcinkę Pawła z tamtego meczu to pamiętam cały czas.
|
Cytat:
Z Basel Paulista zaszalał. https://www.youtube.com/watch?v=k7iNmrylQ44 Edit: Z tą podcinką, to chyba o Feyenoord chodzi. |
Wisełka kontra Bazylea AD 2006 z fantastycznym golem Paulisty :-)) Tyle, że w późniejszych latach Wisła pikowała w dół (za wyjątkiem 1 dobrego sezonu pucharowego), a Bazylea witała się z Ligą Mistrzów. Najbliżej LM nasi byli w Atenach, ale zostali wyeliminowani przez łysego sk*** który ukradł gola Marka Penksy. Tak to biednemu wiatr w oczy: jak nie Real, to Barcelona, albo z pucharów wyrzuca cię Riley :-(
Zobaczymy, jak poznaniacy zaprezentują się przeciwko mistrzowi Szwajcarii. Z pozostałych ekip najłatwiej chyba mają legioniści, chyba że skompromitują się z "potęgą" z Albanii bądź Czarnogóry. Co do Śląska i Jagi - życzę im jak najlepiej, ale boję się, że ewentualne przejście drugiej rundy może być ich ostatnim sukcesem pucharowym. |
No faktycznie, mój błąd. Nie wiem czemu, ale jakoś byłem pewien, że to było z Basel.
|
Losowanie LE bardzo łaskawe dla naszych drużyn. Jestem w stanie sobie wyobrazić scenariusz, że wszystkie 4 zespoły wystapią w 4 rundzie eliminacji LE.
Chociaż oczywiście wiadomo, że będzie o taki scenariusz bardzo ciężko. |
Czyli brak pucharów i strata współczynnika? Myle się ;) ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Za nimi, czyli gorsi są: SSC Napoli Tottenham Hotspur FC AC Milan Sevilla FC FC Internazionale Milano Olympique Lyonnais AFC Ajax Dynamo Kijów ... Galatasaray SK ACF Fiorentina SS Lazio ... Liverpool FC ... i dopiero duuuużo niżej Ruch Radzionków. |
Wyglada na to ze Jaga i Slask sie juz zegnają z Pucharami... :/
|
Jaga się skompromitowała, a nawet bardziej Probierz się skompromitował. Jaga wyglądała jak zbieranina nieznanych sobie kopaczy, za grosz taktyki. Śląska nie oglądałem, bo nie miałem jak, ale wynik dość słaby, jednak oceniał nie będę dopóki gdzieś nie zobaczę, jak wpadły bramki.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl