Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

Karherop 12.11.2025 20:50

Przez aktualna pozycje w tabeli ewidentnie wielu odwala i szuka juz absolutnie wszystkiego żeby zabłysnąć.

stary dziad 13.11.2025 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1656559)
Ty jesteś normalny, czy z nienawiści do Królewskiego totalnie Ci odwaliło?

Twoje poglądy określam jako "zerojedynkowe ograniczenie".
Czyli jeśli dane zagadnienie ma powiedzmy 10 aspektów, to twoje zbadanie sprawy wygląda tak:
-w ogóle nie dostrzegasz pięciu aspektów
-analizujesz dostrzegalne dla ciebie kolejne pięć
-jeśli trzy są na "tak" a dwa na "nie", to autorytatywnie ogłaszasz, że zagadnienie jest na 'tak" a kto uważa inaczej ten jest... ( tu wstawiasz dowolny epitet).

Tu użyłeś słowo "nienawiść".
A ja tylko wyraziłem się szyderczo, ironicznie, może trochę złośliwie.
Ale określenie tego "nienawiścią" jest, delikatnie mówiąc, niedorzecznością.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1656559)

Co ma prezes jakiegokolwiek klubu do patologii uzurpującej sobie tytuł "najwierniejszych"?

Może zdefiniujmy, że generalnie chodzi o relację Prezeska z szeroko rozumianym sektorem C.
Że tej relacji "nie ma" najlepiej świadczą tylko dwa fakty:

-podczas 3 sezonów gnicia w drugiej lidze sektor C w zasadzie nigdy nie "pocisnął" Prezeskowi. No cóż, nasze kibice to jednak nie takie chamstwo jak na Legii czy Kuchenkorzu :D
- racowisko na meczu z Ruchem (skądinąd, mi się podobało :p) . Na pewno Prezesek nic "nie wiedział" o wagonach rac wnoszonych na trybuny.

wolfy 13.11.2025 13:14

Pierwsze pytanie było retoryczne. Wystarczy poczytać Twoje wypociny żeby nie mieć wątpliwości co do tego jak negatywne emocje Tobą kierują, a aktualne sukcesy Wisły Królewskiego jeszcze to potęgują.

Co do stosunków Królewskiego ze stadionową bandytetką, to są one takie same jak większości właścicieli klubów - żadne. Po prostu nie eskaluje pewnych kwestii bo nie ma narzędzi żeby przepisy wyegzekwować i nie opłaca mu się wojna z nimi kiedy jesteśmy słabi finansowo. Jeżeli kiedyś staniemy na nogi w Ekstraklasie a stadion będzie pełny, wtedy być może któryś prezes weźmie się na poważnie za kumatych, jeżeli nie zostaną po prostu wypchnięci ekonomicznie ze stadionu.

Ale żeby dowalać się konkretnie do Królewskiego że nie rozwiązał problemów z patologią których nie potrafił rozwiązać nikt przed nim, nawet w czasach Cupiała kiedy klub był najbogatszy i najpopularniejszy w Polsce, to już trzeba być oszołomem.

Co niby może zrobić Królewski? Wydać jeszcze więcej na ochronę żeby doprowadzić do wojen pod kasami, żeby obrażone bydło odstraszało mu normalnych kibiców spod stadionu? To nie jest słabość Królewskiego tylko państwa polskiego, które tworzy przepisy a potem ich nie jest egzekwuje. Właściciel klubu jest tutaj niemal bezradny.

A już w ogóle wrzucanie prezesa Wisły w kontekście tego że jeden troglodyta dał w ....ę drugiemu pod halą w ramach niejasnych porachunków, czy co tam miało miejsce - no niestety, ale jesteś oszołomem.

stary dziad 13.11.2025 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1656590)
Pierwsze pytanie było retoryczne. Wystarczy poczytać Twoje wypociny żeby nie mieć wątpliwości co do tego jak negatywne emocje Tobą kierują, a aktualne sukcesy Wisły Królewskiego jeszcze to potęgują..... no niestety, ale jesteś oszołomem.

Cóż, wykazałem w poprzednim wpisie, że z tobą nie da się prowadzić jakiejkolwiek sensownej dyskusji.
Różnimy się zasadniczo.
Ja kibicuję Wiśle Kraków, a tylko w twojej chorej mózgownicy mogła pojawić się myśl o "negatywnych emocjach" które u mnie powstają w związku z jej sukcesami. To jest paranoja i obłęd.

Dodam, że jest mi poniekąd całkowicie obojętne, kto jest jej właścicielem czy prezesem.
Ale od właściciela oczekuję sukcesu sportowego ( w granicach rozsądku) oraz zapewnienia stabilnej sytuacji finansowej.

Ty natomiast jesteś zakochany, zauroczony, zafascynowany Prezeskiem, który w żadnym przypadku ma nie podlegać jakiejkolwiek krytyce. Jemu tylko trzeba spijać z dziubka, oddawać wieczyste hołdy oraz tłumaczyć go w każdej sytuacji. Zawsze i na wieki wieków. Amen.

Zaznaczę też, że trzy lata temu życzliwie przyjąłem objecie przez niego większościowego udziału oraz funkcji prezesa.
Natomiast z czasem, na przestrzeni roku, półtora, najpierw pojawiło się u mnie zdziwienie, potem zaskoczenie, dalej irytacja, a następnie zniesmaczenie i niepokój o losy klubu.
Dlaczego?
Bo Prezesek przez swój styl zarządzania, kreślenie wizji, wypowiadane słowa oraz podjęte działania wielokrotnie obrażał moją inteligencję.

Jak Prezesek przestanie opowiadać banialuki, ustabilizuje sytuację finansową , osiągnie sukces sportowy, to nawet jestem go w stanie pochwalić:)

Natomiast z tobą kończę wszelkie polemiki ( tym razem dotrzymam słowa).

wolfy 13.11.2025 21:45

@stary dziad - wystarczy poczytać kilka Twoich postów żeby mieć jasność jak bardzo nienawidzisz Królewskiego, czy też "Prezeska", jak go nazywasz.

Nie jestem jego fanem, wiele jego decyzji mi się nie podoba, ale są granice krytyki po przekroczeniu których zostaje bezmyślny hejt. Ty je (nie pierwszy raz zresztą) przekroczyłeś bredząc o związkach Królewskiego z bandyterką i jego odpowiedzialności za fajerwerki na trybunach (również kibiców Ruchu :>) czy to że jeden drugiemu sprzedał lepę pod halą.

Dlatego w dupie mam dyskusję z Tobą na jego temat, bo to nie ma sensu w takiej formie. To że żadnych ze swoich bredni nie odwołałeś, ani nawet się do nich nie odniosłeś pokazuje że nie ma z kim dyskutować (bo o czym by się pewnie znalazło).

leszekpw 13.11.2025 23:42

Jeśli ktoš nazywa Królewskiego "prezeskiem" czy "zaskrońcem" to traci prawo do jakiejkolwiek oceny prezesa.

krysztal 14.11.2025 11:01

Dokładnie.To jest co najwyżej "pajac"

Karherop 14.11.2025 13:31

https://businessinsider.com.pl/gospo...cel-to/b9ctgr1

Całkiem niezła kasa dla tej nierentownej spółki, jakis komentarz wszechwiedzących?

wolfy 14.11.2025 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1656613)

Całkiem niezła kasa dla tej nierentownej spółki, jakis komentarz wszechwiedzących?

Nie prowokuj. I tak chłopaki mają w tym sezonie drastyczny dysonans poznawczy.

azor 14.11.2025 14:09

I cyk - mamy budżet na najbliższe dwa lata ;)

doktor granat 14.11.2025 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1656613)

Pewnie to nie do mnie, ale pozwolę sobie..
Od początku działalności przez 10 lat pokazywali raporty roczne (za 2024 niestety jeszcze nie zdążyli opublikować), a w każdym jednym była strata.
Czyli byli rentowni czy nie? Chcesz podyskutować z liczbami w tych raportach?
A za to co idzie za dzisiejszą informacją oczywiście moje gratulacje dla jk i pozostałych dzięki którym dostali te pieniądze. Co więcej jeśli kasa z tego tytułu będzie rozdawana w tej puli do 2027 to o ile się nie narażą komuś decyzyjnemu tj. spora szansa, że dostaną tej kasy więcej.

sandomingo 14.11.2025 17:10

Firma, której mniejszościowym udziałowcem jest Królewski dostała dofinansowanie. Nie jest to potężna kwota patrząc na przeznaczony na to budżet. Natomiast z całą pewnością jest to sukces tej firmy.
Natomiast Wisła pod rządami Królewskiego generuje stratę mniej więcej milion złotych każdego miesiąca.

I co ma jedno do drugiego? Jak można próbować łączyć te 2 sytuacje? Na jednym polu odniósł sukces, na drugim nadal nie wychodzi. Czy to.jakas sytuacja nadzwyczajna? Nie wydaje mi się.
Proba łączenia tych 2 tematów jest wyrazem hmmm....powiedzmy ze słabości intelektualnej.

krysztal 14.11.2025 17:37

Ktoś jest w ogóle w stanie zliczyć ile pieniędzy wpompowano już w ten start up?

krysztal 14.11.2025 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1656623)
Firma, której mniejszościowym udziałowcem jest Królewski dostała dofinansowanie. Nie jest to potężna kwota patrząc na przeznaczony na to budżet. Natomiast z całą pewnością jest to sukces tej firmy.
Natomiast Wisła pod rządami Królewskiego generuje stratę mniej więcej milion złotych każdego miesiąca.

I co ma jedno do drugiego? Jak można próbować łączyć te 2 sytuacje? Na jednym polu odniósł sukces, na drugim nadal nie wychodzi. Czy to.jakas sytuacja nadzwyczajna? Nie wydaje mi się.
Proba łączenia tych 2 tematów jest wyrazem hmmm....powiedzmy ze słabości intelektualnej.

A najlepsze,że ci sami naśmiewają się z Kwietnia który co by nie mówić w swojej podstawowej działalności niewątpliwie odnosi sukces.

pepe72 14.11.2025 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1656625)
A najlepsze,że ci sami naśmiewają się z Kwietnia który co by nie mówić w swojej podstawowej działalności niewątpliwie odnosi sukces.

Z Kwietnia się nie naśmiewają dlatego, że zadłuża klub tylko dlatego, że zmienia trenerów.
I że zatrudnił Kapkę.

doktor granat 14.11.2025 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1656624)
Ktoś jest w ogóle w stanie zliczyć ile pieniędzy wpompowano już w ten start up?

Pewnie sprawozdania roczne, ale mnie szkoda czasu na ich szczegółowe przeglądanie.

azor 14.11.2025 19:13

Dofinansowanie jest już świętowane - Jarek już zaczął alko-krucjatę na X. To będzie ciekawy wieczór ;)

wolfy 14.11.2025 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1656637)
Dofinansowanie jest już świętowane - Jarek już zaczął alko-krucjatę na X. To będzie ciekawy wieczór ;)

Przynajmniej wiadomo czemu pije :D

azor 14.11.2025 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1656639)
Przynajmniej wiadomo czemu pije :D

W sumie to nawet można by mu wybaczyć - nie co dzień wpada do kiety 100 baniek ;) A akurat przytyk do Bońka trafny ;)

Patryko 14.11.2025 19:49

Mogilany dziś nie zasną ;)

sandomingo 14.11.2025 19:49

Ośmieszania siebie i Wisły odcinek kolejny.
Szkoda, chwilę wytrzymał ale jednak siła nałogu wygrała

azor 14.11.2025 20:06

Instagram Peszki wskazuje, iż dziś gruba impra w składzie: Kubus, Jaruś, Peszko, Wasilewski, a pośród nich, na czołówce - Kwiecień ;)

Co na to brawoszefy, które z definicji są anty-wieczysta?

sandomingo 14.11.2025 20:09

Brawoszefy w osobach pepe72, Drozda czy wolfyego i innych pewnie dumne ze swojego wodza
Bardzo, bardzo mały człowiek...
Wpis o Moskalu żenujący...
Hańba dla Wisły, niestety

wolfy 14.11.2025 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1656644)
Brawoszefy w osobach pepe72, Drozda czy wolfyego i innych pewnie dumne ze swojego wodza
Bardzo, bardzo mały człowiek...
Wpis o Moskalu żenujący...
Hańba dla Wisły, niestety

Ja na Twoim miejscu zamknąłbym się, bo jeszcze ktoś wypomni moje majaczenia na temat Wieczystej i Kwietnia. Ale jak widać jeszcze Ci mało.

Widać mania prześladowcza nie odpuszcza.

sandomingo 14.11.2025 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1656647)
Ja na Twoim miejscu zamknąłbym się, bo jeszcze ktoś wypomni moje majaczenia na temat Wieczystej i Kwietnia. Ale jak widać jeszcze Ci mało.

Moje zdanie nt. Wieczystej i Kwietnia się nie zmienia, dlatego nie uda Ci się tutaj zastosować jednej z Twoich ulubionych strategii.
Natomiast Królewski już kasuje alko wpisy...czyli tak jak zawsze. Malutki, malutki człowiek.

wolfy 14.11.2025 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1656648)
Moje zdanie nt. Wieczystej i Kwietnia się nie zmienia, dlatego nie uda Ci się tutaj zastosować jednej z Twoich ulubionych strategii.
Natomiast Królewski już kasuje alko wpisy...czyli tak jak zawsze. Malutki, malutki człowiek.

E tam, po prostu ma słabą głowę.

Jaroo1 14.11.2025 23:04

Wolfy kolejny jebany fałszywiec:

O Jopie w marcu:
Cytat:

Wczorajszy mecz pokazał jak miernym trenerem jest Jop.
O Dudzie:
Cytat:

Dopiero kiedy uczciwie ocenię postawę Dudy zaczyna się jazda z miłośnikami młodego drewna.

Duda ma papiery na kolejnego Plewkę albo Bruda. Osobiście wolałbym Patryka niż jego, przynajmniej coś robił w destrukcji.

Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być.
O Jopie w kwietniu:
Cytat:

Jop jest do zwolnienia.
Cytat:

Jop jest słabym trenerem. Nic z tego nie będzie.

Ten człowiek ewidentnie odpłynął, uwierzył w narrację własną i Królewskiego. Nie traktuje poważnie ani kibiców, ani rywali, ani celu który przed nim postawiono.
O Jopie w maju:
Cytat:

Z tym pajacem na ławce nie awansujemy. Sobolewski 2.0.
Kolejna fałszywa kurewka uaktywniająca się po każdej porażce Jopa. Nie może wytrzymać tego, że Jop jest lepszy niż cienki Rude, którego tu wychwalał. Oceny i analizy ma z ....y wzięte. Do tego kreuje sie na wielkiego intelektualistę.

Drozd 14.11.2025 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1656625)

Straszny sukces sprzedawać leki w starzejącym się społeczeństwie. :) I zarobione w ten sposób na chorych pieniądze przepala na dziadków przepłacanych w osiedlowym klubiku. Wzór do naśladowania.

krysztal 14.11.2025 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1656652)
Straszny sukces sprzedawać leki w starzejącym się społeczeństwie. :) I zarobione w ten sposób na chorych pieniądze przepala na dziadków przepłacanych w osiedlowym klubiku. Wzór do naśladowania.

Jak widać Królewskiemu to imponuje bo się z WK prowadza tak,że Alexa może czuć się zazdrosna.

Drozd 15.11.2025 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1656653)
Jak widać Królewskiemu to imponuje bo się z WK prowadza tak,że Alexa może czuć się zazdrosna.

Królewskiemu? Przecież wy tu jojcycie za Kwietniem jak małe dziewczynki. Całe stadko hejterów Królewskiego to psychofani aptekarza. Gdzie jest Wieczysta, płaczki :) Cały zeszły rok bredziliście jak to Wieczysta awansuje i pokaże Wiśle miejsce w szeregu :rotfl: I co? Pstro. Tyle są warte wasze jałowe bredzenia.

Hejterek zaraz popuści w pieluchę :).

Przyzwyczajcie się że Królewski zadomowi się w Wiśle na dłużej :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl