![]() |
To okienko miało być flagowe dla Pasiecznego i momentem od którego zaczniemy rozliczać naszego dyrektora ale jedno mnie niepokoi , Ondrasek to stara melodia, ten nowy napastnik podobno w notesie Wisły od 2 lat , pytanie czy Ring to był autorski pomysł Pasiecznego ? Póki co wygląda to jak zatwierdzanie transferów przez Pasiecznego , które TRIO zapewne dokonałoby gdyby dyrektora sportowego nie było na pokładzie. Może lepsze warunki negocjuje ? Nie wiem ale miało być nowe rozdanie w kwestii transferów a widzimy stare praktyki . Nie twierdzę , że nowi zawodnicy ( i 1 nowy/stary) nie okażą się wzmocnieniami ale mimo wszystko spodziewałem się większej świeżości w polityce transferowej :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Peter Hyballa Artur Skowronek Maciej Stolarczyk Joan Carrillo Kiko Ramírez Radoslaw Sobolewski Dariusz Wdowczyk Kazimierz Moskal Franciszek Smuda Tomasz Kulawik Michal Probierz Robert Maaskant |
Przyznam się szczerze, że nie śledziłem go w obecnym sezonie, zatrzymałem się na poprzednim w którym mocno zawodził :)
|
Cytat:
|
generalnie apeluje , aby skończyć z argumentem-inwalidą , że calitos na papierze był ogórem , a odpalił , a np chuca czy perez byli kotami i zaiwiedli
bo to są ilustracje powiedzenia "wyjątek który potwierdza regułe" a nie reguła idąc tą logiką , trzeba by zatrudniać samych ogórów z dupy , a omijać szerokim łukiem piłkarzy z papierami na granie mimo wszystko , jakoś wszystkie poważne kluby starją się zatrudniać dobrze rokujących piłarzy , a nie ogórów co ....a pojawia sie na naszym horyzoncie ogór , to ktoś wyjezdza z tym carlitosem |
Nie nazwalbym Fernandeza ogorem. To zawodnik na obecne mozliwosci Wisly. Nie lepszy, nie gorszy, taki akurat.
|
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...os,nId,5762486
Kiko miał nosa do dobrych transferów noname-ów hiszpańskich więc miejmy nadzieję że jego słowa się potwierdza. |
Cytat:
Zgoda co do tego że powoływanie się na Carlitosa ma sens tylko na zasadzie nie przesadzania z krytyką, bo w tej lidze Demjan był królem strzelców. Ściągamy ogórów całymi wagonami i zdecydowana większość okazuje się ogórami właśnie, co dwudziesty jakoś się sprawdza a taki Carlitos to strzał jeden na 1000. Fernandez nie jest ogórem, tylko zawodnikiem po przejściach (do końca nie wiadomo - jakich). Nigdy nie był superstrzelcem, ale jeśli nawiąże do formy z Grecji będzie gwiazdą zespołu. |
ja nie pisze o przykładzie Fernandeza , tylko o tym co sie pojawia na tym forum co okienko , schemat czego opisalem powyżej
|
Ale to ja wczesniej napisalem Czerepach, ze wiekszosc forum niby wie, ze to juz nie era Cupiala, ale oczekiwania transferowe sa dalej jak za czasow Cupiala.
|
ale ja przecież o czym innym pisze
|
Zasadniczo to nie. Bo kto tu nie przyjdzie to bedzie ogorkiem. Yaw tez byl. I pokazywanie Carlitosa jako przykladu ze nei cv swiadczy o tym czy ktos sie przyjmie tutaj czy nie, nic nie zmienia.
|
nie ma co porównywać.. Yaw był stosunkowo młody.. za ładne oczy do MC teżgo nie wzięli, jakiś potencjał miał od młodego :) nie można to porównać do faceta, który zaraz będzie po 30 i większość kariery ma za sobą
|
Jakoś bardziej wierze w tego Hiszpana niż Ondraska że będzie wzmocnieniem. Radomiak też ma w składzie Latynosów a nie uwierzę, że ma mimo wszystko więcej kasy jak my. Większość ich stranierosów daje im jakość. Wolałbym szczerze nawet 2 takich zamiast 1 + Ondrasek. Skoro kasy nie ma na tyle żeby brać pewniaków - to zawsze będzie pewne ryzyko, tego się nie pozbędziemy.
Cóż, czekamy na dalsze ruchy "Tych co się znają" z naszego klubu. |
Pożywka dla hejterów ;)
Zdenek marnuje patelnie z kilku metrów w 1:49:18 https://www.youtube.com/watch?v=z0RJkH5MtQw |
Jakoś bardziej wierze w tego Hiszpana niż Ondraska że będzie wzmocnieniem. Radomiak też ma w składzie Latynosów a nie uwierzę, że ma mimo wszystko więcej kasy jak my. Większość ich stranierosów daje im jakość. Wolałbym szczerze nawet 2 takich zamiast 1 + Ondrasek. Skoro kasy nie ma na tyle żeby brać pewniaków - to zawsze będzie pewne ryzyko, tego się nie pozbędziemy.
Cóż, czekamy na dalsze ruchy "Tych co się znają" z naszego klubu. |
Już dawno przesunęła się granica wieku dla napastników. Teraz 28-31 lat to szczyt formy dla wielu zawodników ofensywnych, gdzie do umiejętności technicznych dochodzi najwyższa forma fizyczna i doświadczenie.
Kilka lat temu Legia sprzedała za 1 mln euro 31-letniego Lewczuka. Wiadomo, inna pozycja, ale jak ten Hiszpan się sprawdzi to za 200-300 tysięcy euro można go będzie sprzedać, co zawsze będzie stanowiło fajny zastrzyk gotówki. |
Dokładnie, np. taki Fatos Beqiraj zaliczył swój "prime" w wieku 32 lat na R22.
|
Legenda.
10 znaków/. |
#GrubyDaBramkę
|
Glik jest na wylotce z Bemevento , można by o niego zapytać .ale pewnie nie mamy hajsu na jego penjse :-/
|
Takie posty jak ten wyżej pokazują, jak niektórzy kibice są oderwani od rzeczywistości. Zdecydowanie przyjdzie do nas Glik i Góralski.
|
Glik z Marcelo na środku. Ale to będzie żarło :D
|
Realowski Marcelo ma isc do Turcji, to moze Puchacza wezmiemy, bo raczej nie pogra przy Brazylijczyku?
|
Naprawde wezcie mierzcie sily na zamiary i nie twórzcie jakies mitycznej listy ,bo to nie koncert zyczeń tylko realna walka o ekstraklase i my musimy wygrać.
potrzeba gosci ktorzy beda tutaj zap&&&&lac 120 minut w kazdym meczu i walczyc z jajmi,i tylko tyle. Moze nadzieja ze Zdenek ruszy szatnie,pokaze co to znaczy chlop z jajmi bo nasi pozostali zawodnicy ich raczej nie mają. |
Przeciez to ironia jest ;-)
|
ciekawe za ile Zhukov ma odejść do Belgii.. szkoda, bo na początku myślałem, że to prze-kozak jakich mało.. facet wyglądał jak z innej planety, a teraz uważam, że jest idealną zapchajdziurą w przypadku bronienia wyniku i przeszkadzaniu.. piłkarsko dno.. jeśli dostaniemy za niego 200-300 tys euro i wyciągniemy tego młodego macedończyka to byłoby super
|
Jest temat jego odejścia do Belgi?
|
Zhukov ma kontrakt do czerwca. Więc jeśli się zdecydują zapłacić choćby 50 tys. to będzie git. Bo mogą sobie poczekać do czerwca i mieć go za darmo, a Zhukov więcej za podpis sobie weźmie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl