Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

fansorina 11.01.2022 14:09

I ta wieczna nadzieja, że może ktoś będzie jak Carlitos i odpali od razu, a jak nie to chociaż jak Brlek, a zazwyczaj jest rozczarowanie :D

Są pozytywy tego transferu: nie jest kołkiem, nie jest kołkiem oraz gościem od atmosfery, nie jest młodzieżowcem z Polski bez szans na grę.

Ktoś świeży (również z powodu braku gry :D) przybył z dalekich Emiratów.

Reser 11.01.2022 14:09

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...os,nId,5762486

Kiko, na myśl o którym część forum ma mokro w majtkach, przedstawia naszego nowego napastnika.

Karherop 11.01.2022 14:23

Nasz nowy nabytek ma... papiery na nowego Carlitosa, ale.. równie dobrze może skończyć jak Crivellaro.

Jeśli jednak głębiej spojrzeć na jego CV i w szczególności na "grecka przygodę" czy opinie o nim Kiko to może być to dobry transfer.

wściekłe pięści węża 11.01.2022 14:26

No, z tego co mówi Kiko, to wyłania się obraz transferu idealnego... dla Legii lub Amici. :lol: Chłopak w pół roku u nas się przyzwyczai do Polski, może coś tam strzeli... i pójdzie zgarniać lepszą kasę gdzieś indziej. :lol:

s1mone 11.01.2022 14:49

Kerherop :

Z jakich odmętów pamięci udało Ci się wyciągnąć Krzywejajo ? :D

O gościu praktycznie zapomniałem, ale to chyba był pomocnik jednak ;>

No cóż, zakontraktowaliśmy dwóch napastników po przejściach, którzy trochę świata widzieli. Nie będę się zgrywał na optymistę, bo wolałbym jakiegoś goleadora z bałkańskich / skandynawskich / hiszpańskich niższych / słabszych lig niż kogoś u kogo sufitem jest 10 goli w sezonie.

Uważam, że taki kierunek jest po prostu lepszy. Jak ktoś się od młodego wieku wybija bramkami w fujarskich ligach to nigdy nie wiadomo, gdzie leży jego sufit dopóki się nie da mu szansy, tu mamy dwóch gości których sufit został już jasno określony i zweryfikowany w przeróżnych ligach. Teraz nasuwa się pytanie jak się ma ten sufit do wymagań ekstraklasy?

Nie mówię, że to nie zadziała lepiej niż duo FBF / Kli bo tak piachowo-strzelnego duetu dawno nie mieliśmy, ale żadnych cudów się nie spodziewam - ani po Ondrasku, ani po Hiszpanie. Generalnie mają mój kredyt zaufania na parę spotkań. Życzę im powodzenia. Mam nadzieję, że obydwaj mają jeszcze trochę ambicji w sobie, żeby pograć jeszcze na niezłym poziomie.

Szneka 11.01.2022 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1575876)
Nasz nowy nabytek ma... papiery na nowego Carlitosa, ale.. równie dobrze może skończyć jak Crivellaro.

Jeśli jednak głębiej spojrzeć na jego CV i w szczególności na "grecka przygodę" czy opinie o nim Kiko to może być to dobry transfer.

Crivellaro z tego co pamiętam to bramkę z daleka załadował Górnikowi Zabrze

Karherop 11.01.2022 15:02

@s1mone

Skojarzenie miałem gdyż podobnie jak Fernandez, Crivellaro przychodził do nas z emiratów. I również na filmikach wyglądał na kozaka. W rzeczywistości adaptacja nie zakończyła się powodzeniem.

robert777 11.01.2022 15:17

no no mamy nowego goleadora

AS82 11.01.2022 17:22

5 ty napastnik przyszedł :rotfl:

sl@y 11.01.2022 17:47

dwoch odejdzie i zostanie trzech, smieszne w uj

serek.c2 11.01.2022 17:56

Tym bardziej, że ten nowy może swobodnie grać na innej pozycji, np. ofensywnego pomocnika ustawionego za dziewiątką.

AS82 11.01.2022 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1575883)
dwoch odejdzie i zostanie trzech, smieszne w uj

Znajdą się chętni na to szrocisko ?;)

wolfy 11.01.2022 18:30

Z jednej strony: Pasiecznemu udało się znaleźć kogoś kto miał gorszy sezon w gorszej lidze niż Ondraszek. Szacun, cofam co napisałem.

Z drugiej - kiedyś coś tam grał.

Długość kontraktu pokazuje jak bardzo jesteśmy go pewni. Ondraszek jednak numerem dwa?

A tak w ogóle - ja .......ę, jaki my rozpaczliwy szrot ściągamy w nadziei że stanie się cud...

rafkur 11.01.2022 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575886)
Z jednej strony: Pasiecznemu udało się znaleźć kogoś kto miał gorszy sezon w gorszej lidze niż Ondraszek. Szacun, cofam co napisałem.

Długość kontraktu pokazuje jak bardzo jesteśmy go pewni. Ondraszek jednak numerem dwa?

A tak w ogóle - ja .......ę, jaki my rozpaczliwy szrot ściągamy w nadziei że stanie się cud...

Wiesz w sumie z YY też trochę tak było )))

bódyń 11.01.2022 18:51

Nasi napastnicy maja jedna mala wade. Nie strzelaja bramek. A poza tym to spoko:)

FraMat 11.01.2022 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575886)

Nie chcę uchodzić za optymistę, ale przy przyjściu Carlitosa pisano podobnie na tym forum:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez merkury
Potrzebowaliśmy a właściwie potrzebujemy ściągnąć napastników do pierwszego składa a wybór padł na gościa, które kariera międzynarodowa kończyła się na 1 sezonie w Rosji i Cyprze gdzie łącznie zdobył 4 bramki a młody wcale już nie jest. Każdy z nas widział w jakiej formie są napastnicy dotychczas grający w zespole. Wiara w to że nagle Brożek czy Ondrasek przypomną sobie jak zdobywać bramki jest raczej płonna zważywszy na fakt jak długo są bez formy.
Rozumiem, że na tym gościu nasze wzmocnienie ataku się nie kończy bo to byłoby strzeleniem sobie w stopę przed sezonem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez S1mone
Jeśli chodzi o napastnika to też wątpię, żeby się sprawdził, bo wcale nie ma rewelacyjnych statystyk jak na tak niską ligę. Po prostu jestem sceptyczny, uważam, że ma pełnić rolę Zachary, czyli czasem wejść i coś tam zagrać (chociaż np. uważam, że Zaki zasługiwał na grę u nas - bo z naszego trio najlepiej wyglądał wg mnie w tym sezonie).

doktor granat 11.01.2022 19:57

Miejmy nadzieję, że nowy strzeli parę goli. Cóż innego nam pozostało?

Arkadiusz.Czerepach 11.01.2022 19:57

fajne zaoranie mądrości s1mone , niech on lepiej pisze o bramkarzach

MB1906 11.01.2022 20:01

Greccy Fani, dosc dosc mocno pozytywnie sie o chlopie wypowiadaja. Techniczny, charakterny, raczej bardziej nawet 10 niz 9. Liga Grecka > liga Polska. Pozniej poszedl za kasa. A teraz wraca sie odbudowac, ja bym nie powiedzial, ze 6mczny kontrakt to minimalizacja ryzyka po naszej stronie a czas na odbudowe dla niego po promocyjnej cenie dla Wisly.

skarabeus 11.01.2022 20:11

Tak to wyglada MB. Ma chlop przyjsc, strzelic pare bramek, zostanie przedluzony i pewnie za 1-2 mln odejdzie. Wszyscy beda win-win a my pewnie szykujemy kogos komu sie konczy kontrakt w czerwcu.

Oba transfery napastnika tak wygladaja. Oba sa 6 msc + 1 rok. Wiec pewnie zalezy co sie uda ugrac przez wiosne jesli chodzi o podpisy od 1 lipca. No i jak sie obaj panowie zaprezentuja.

Nie wiemy jak bedzie na boisku, ale z logicznego punktu widzenia to sa dobre transfery. Biorac pod uwage w jakim miejscu jestesmy.

PAWEŁ 11.01.2022 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575841)
No jeśli chcecie się bawić w wyśmiewanie transferów, których klub w ogóle nie bierze pod uwagę, to w sumie droga wolna.

Ja nie wiem co Ci miało "zamknąć gębę" Paweł, lepiej po prostu poczekać i pogadać o tym, co realne, a nie o bajkach.

Przecież grzecznie czekam :D
Nie uważasz, że patrząc na całokształt jeżeli chodzi o transfery to jest ujnia z patatajnią? W czym transfer dziadka Ondraska przy całym szacunku do Niego ma się obronić ? Ze będzie tańsza wersja Wasilewskiego ? Nie będzie!!! Ondraskowi brakuje cech wolicjonalnych których nigdy nie posiadał. Co do reszty naszych świeżych nabytków nie będę
się wypowiadał.

czaro 11.01.2022 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1575868)
Myślałem że Pasieczny nas czymś zaskoczy...no i w sumie mu się udało

podobno staraliśmy się o tego kolesia jeszcze przed przyjściem Pasiecznego.

Drozd 11.01.2022 21:17

Jeżeli uda się pogonić Forbesa to roszady w ataku oceniam na 4+.

Ocenianie statystyk i prognozowanie na tej podstawie po doświadczeniach z Carlitosem i Fatosem jest tragikomiczne.

I tak wszystko zależy od tego czy będzie im się chciało zapieprzać ;)

Merkury 11.01.2022 21:28

Pytanie ile nasz dyrektor sportowy zarabia, chętnie się z nim zamienie. To co my w temacie transferów robimy w tym sezonie to jest Hit. Trio pobiją rekordy transferów napastników tylko problem że żaden za huja nie zdobywa bramek. Nie wiem czy panowie rozumieją powagę sytuacji w jakiej się znaleźliśmy.

Harcownik 11.01.2022 21:30

Jak Kiko mówi, że to dobry pistolet, to ja mu tam wierzę.

gizmowisla 11.01.2022 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1575898)
Jak Kiko mówi, że to dobry pistolet, to ja mu tam wierzę.

jesli bezwlosy wuefista nie zacznie miec pojecia o taktyce i innych pomyslach na gre niz laga na uwolnienie i na afere do tzw napastnika - to nam nawet Missi nie pomoze ...zauwazcie ze kolejny z kolei tzw trener ma ta sama wade : nie robi taktyki i pomyslu pod zawodnikow - tylko zawodnikow pod jedna i ta sama tzw taktyke ....jedynie Hybala mial pomysl na "zpierdalanie" ale mu nie wyszlo - bo kto by tam w polsce sie meczyl

Manhunt. 12.01.2022 01:08

Trio out miał przyjść Ronaldo z Messim, a nie jakiś szrot. Nie patrzyli na tabelę?

wislak2214 12.01.2022 03:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1575878)
Kerherop :

Z jakich odmętów pamięci udało Ci się wyciągnąć Krzywejajo ? :D

O gościu praktycznie zapomniałem, ale to chyba był pomocnik jednak ;>

No cóż, zakontraktowaliśmy dwóch napastników po przejściach, którzy trochę świata widzieli. Nie będę się zgrywał na optymistę, bo wolałbym jakiegoś goleadora z bałkańskich / skandynawskich / hiszpańskich niższych / słabszych lig niż kogoś u kogo sufitem jest 10 goli w sezonie.

Uważam, że taki kierunek jest po prostu lepszy. Jak ktoś się od młodego wieku wybija bramkami w fujarskich ligach to nigdy nie wiadomo, gdzie leży jego sufit dopóki się nie da mu szansy, tu mamy dwóch gości których sufit został już jasno określony i zweryfikowany w przeróżnych ligach. Teraz nasuwa się pytanie jak się ma ten sufit do wymagań ekstraklasy?

Nie mówię, że to nie zadziała lepiej niż duo FBF / Kli bo tak piachowo-strzelnego duetu dawno nie mieliśmy, ale żadnych cudów się nie spodziewam - ani po Ondrasku, ani po Hiszpanie. Generalnie mają mój kredyt zaufania na parę spotkań. Życzę im powodzenia. Mam nadzieję, że obydwaj mają jeszcze trochę ambicji w sobie, żeby pograć jeszcze na niezłym poziomie.

Wolisz goleadora z niższych lig hiszpańskich co przekroczy 10 bramek :D Ziomek strzelił nawet 20 w sezonie w NIŻSZYCH LIGACH HISZPAŃSKICH.Carlitos , król strzelców , maksymalnie osiągnął pułap 13:D

s1mone 12.01.2022 09:55

Cytat:

fajne zaoranie mądrości s1mone , niech on lepiej pisze o bramkarzach

Co ty się tak tych bramkarzy uczepiłeś?

Czytając swojego z posta sprzed lat nie mam się czego wstydzić. Rozsądnie napisałem, że moje oczekiwania względem Lopeza nie są wygórowane. Patrząc skąd przyszedł i jak tam grał była to zdroworozsądkowa postawa. Generalnie konia z rzędem temu, kto przewidywał, że Carlitos aż tak u nas odpali. Osobiście byłem bardzo pozytywnie zaskoczony i nie mam nic przeciwko temu, aby obecne transfery mnie też tak miło zaskoczyły:-D

Ja tylko napisałem, że jestem sceptyczny i uważałem, że raczej nie da rady. Nigdzie go od szrotów nie wyzywałem, nikogo nie skreślałem i nie bawiłem się w wyrocznię, bo piłka,a w szczególności nasza kopana są nieprzewidywalne.

Obecne ofensywne transfery również nie napawają mnie jakimś wielkim optymizmem. Mam nadzieję, że kolejny raz się pomylę w ich ocenie:) Czas pokaże jakie to były ruchy.

Wislak2214 :

Widzisz piłka nożna nie jest taka przewidywalna jakbyś chciał. Carlitosowi przede wszystkim się bardzo chciało, pierwszy raz dostał szansę na najwyższym poziomie rozgrywkowym w danym kraju. Odpalił na całego ale zauważ, że poza grą w Polsce jego kariera nie wygląda już tak różowo. Co do transferu Luisa to mój największy dylemat - czy jemu jeszcze po grze w lepszych klubach i ligach, po nachapaniu się kasy w Emiratach będzie się jeszcze chciało? Jeśli wróci na swój poziom z przeszłości to na pewno będzie to wartość dodana. No właśnie - jeśli.

Podam Ci dwa inne przykłady : Pol Llonch i Victor Perez.

wolfy 12.01.2022 10:08

No właśnie, pytanie na jakim etapie kariery (poza tym że końcowym) jest nasz nowy napastnik. Czy już totalnego odcinania kuponów, czy ma zamiar jeszcze o jeden dobry kontrakt powalczyć. I dlaczego poleciał w poprzednim klubie - za alkohol jak Carlitos, czy (o zgrozo) z przyczyn sportowych.

Carlitos akurat to ciekawy przypadek, bo spiął dupę będąc u nas na totalnym dnie kariery, po złapaniu kontraktu w Legii znów widocznie wyluzował.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl