Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Levis88 10.01.2022 18:17

O, Socios do transferów dopuścili.

serek.c2 10.01.2022 18:28

O, Levisek znowu ma problem nie wiadomo do kogo i dlaczego.

AgresywnyChomik 10.01.2022 18:34

Ja transfer Ondraska widze inaczej, Gula jest cienki jak sik weza jak chodzi o szatnie i budowanie atmosfery.
Stad Zdenek - sobry duch, tylko 18 miesiecy kontraktu to troche za duzo jak za trgo typu usluge.

Cymes 10.01.2022 20:58

Patrząc na to co się dzieje przez ostatnie 3 tygodnie zaczynam mieć podejrzenia, że Pasieczny chce 'przewietrzyć' wiślackiego twittera z informatorów, trochę zmienić nawyki kibiców w okresie transferowym i wytłuc krety w klubie.Oczywiście to spekulacja, a równie dobrze cisza może oznaczać, że wiele rzeczy poszło bardzo źle i jest duży problem.Jednocześnie sam po sobie widzę, że zaczynam mieć wyjebke na to kto gdzie jaką plotę puścił i podchodzić do tego na zasadzie co ma być to będzie.

Jak to zestawić do kupy.Zaraz po Ringu miał być drugi transfer jeszcze w starym roku.Później opowieści o już dogranej 6/8, z których nic nie wynikło.Enigmatyczne pieprzenie, że w ciszy dogrywamy transfery, które zaraz będą.Super napastnik, który okazał się Ondraskiem.Dementowanie, że to jednak nie on i będzie drugi.Jakieś Kaczewary i Guana, po czym okazuje się, że jednak nie.Jakieś randomy lajkujące profile klubu na social mediach.Kiewicz bawiący się w rebusy, z których później wycofuje się rakiem i pierd.oli - bądźcie czujni! Wszystko to przy coraz bardziej gromkim śmiechu i szyderze z super informatorów na twitterze.

W całym kabarecie faktycznie najsensowniej zaczyna wyglądać Serek, który się zaciął i w kółko powtarza poczekajcie...poczekajcie...poczekajcie.

PAWEŁ 10.01.2022 22:17

Już letnie transfery miały nam zamknąć wszystkim gęby i inaczej mieliśmy „śpiewać. A się okazało ze zamiast kotów, w worku były myszy :haha:

serek.c2 10.01.2022 22:46

No jeśli chcecie się bawić w wyśmiewanie transferów, których klub w ogóle nie bierze pod uwagę, to w sumie droga wolna.

Ja nie wiem co Ci miało "zamknąć gębę" Paweł, lepiej po prostu poczekać i pogadać o tym, co realne, a nie o bajkach.

skarabeus 10.01.2022 23:03

Znaczy chyba mu chodzi o to, ze poza Aschrafem zaden transfer nie jest transferem na plus. Kazdy zawiodl, rozczarowal, jest lipa.
Tak, mysle, ze to wlasnie o to chodzi. Przez ten pryzmat nie spodziewa sie cudow w tym okienku, spodziewa sie kolejnej lipy.

czaro 10.01.2022 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1575828)
Ja transfer Ondraska widze inaczej, Gula jest cienki jak sik weza jak chodzi o szatnie i budowanie atmosfery.
Stad Zdenek - sobry duch, tylko 18 miesiecy kontraktu to troche za duzo jak za trgo typu usluge.

Tak, psycholog sportowy + były piłkarz z jajami jako dziesiąty asystent wyszliby taniej, a może i daliby drużynie więcej.

buczo85 11.01.2022 00:17

Mówimy, że może będą transfery do klubu, a czy są jakieś wiarygodne przecieki kto wylatuje?

maciekkk 11.01.2022 05:38

Mehremic możliwe, że do Bruk betu.

sevenheaven 11.01.2022 05:59

jeszcze była oferta za Aschrafa, ale odrzucili.. bo nie chcieli tak osłabiać 2 linii, ciekawe tylko na jaką kwotę opiewała ? myślę, że jakby była oferta > 1 miliona euro to i tak by poszedł w siną dal

Karherop 11.01.2022 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1575848)
Mehremic możliwe, że do Bruk betu.

Mehremic miał iść jeśli probierz zostanie trenerem BBT. A że jest Latal to nie wiadomo.

A czemu mieliby od razu przyjadę ofertę za >1 mln za Aschrafa?
To obecnie nasz najcenniejszy zawodnik, z długim kontraktem, nikt go nie puści za mniej niż Yeboaha.

PS. Jaro nakręca na transfery, zapewne ogłasza dzisiaj dwa nazwiska.

bódyń 11.01.2022 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1575842)
Znaczy chyba mu chodzi o to, ze poza Aschrafem zaden transfer nie jest transferem na plus. Kazdy zawiodl, rozczarowal, jest lipa.
Tak, mysle, ze to wlasnie o to chodzi. Przez ten pryzmat nie spodziewa sie cudow w tym okienku, spodziewa sie kolejnej lipy.

Najbardziej zawiodl ten Bieganski:) Ludzie to potrafia glupoty pisac.

Karherop 11.01.2022 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1575851)
Najbardziej zawiodl ten Bieganski:) Ludzie to potrafia glupoty pisac.

Jeśli ktoś oczekuje że każdy transfer będzie mega wypałem, wymiecie ligę to nic dziwnego że ktoś jest rozczarowany nawet Biegańskim.

Każdy transfer ma swoją rolę, czy to trzeciego bramkarza czy podstawowego zawodnika.

Ja bym ocenił poprzednie okienko... średnio. Prawdziwym rozczarowaniem, w stosunku do oczekiwan jest dla mnie Kieszek i Kliment.

Nie ściągnęliśmy żadnego paralityka którego trzeba z miejsca pogonić z klubu, lub by się przewracał o własne nogi. A takich transferów przecież nie brakowało.

Moja ocena poprzedniego okna (1-6) z perspektywy rundy jesiennej.

Uryga - kontuzja- bez oceny
Biegański - 5
Kieszek - 1
Rosa - trzeci bramkarz - bez oceny
Hanousek - 3
Skvarka - 3
Hugi - 3
Aschraf - 5
Kliment - 2
Sobol - 2
Młyński - 4

skarabeus 11.01.2022 10:01

Mi chodzilo o graczy z pola, bo to tam jest lipa jesli chodzi o druzyne, ale jak sie chce na sile przy*&())(bac to sie to zrobi ;-)

Bieganski zgadzam sie, ze na plus i zapewne to gracz, na ktorym zarobi +2 mln E.

Ja Twoje oceny Karherop wszystkim bym o jedno oczko obnizyl. Moze tylko z Klimentem sie zgodze.

wściekłe pięści węża 11.01.2022 10:04

Transfer Biegańskiego, to też jest po części to co ja piszę. Jest decyzja - bierzemy młodego, ale już otrzaskanego w dorosłej piłce bramkarza. Udaje się go ściągnąć. Każdy liczy się z tym, że chłopak jest młody, będzie popełniał błędy, ale wierzymy w niego i ten transfer idealnie wpisuje się w to, co mówią o polityce klubu działacze - ściągamy młodych, pozwalamy im wypłynąć na szerokie wody i sprzedajemy z korzyścią dla wszystkich stron. Wierzymy, że będzie się szybko rozwijał pod okiem trenera bramkarzy i będziemy mieli z niego pociechę.

Jaka jest kolejna decyzja transferowa?

Ściągamy Rosę.

A kolejna?

Ściągamy Kieszka.

Po co? Żeby wzmocnić rywalizację? No chyba nie po to ściąga się najlepiej opłacanego piłkarza drużyny. Do pierwszego składu? Po co zatem ściągać młodego nie mając rezerw? Żeby siedział na ławce? Żeby się "uczył" od Kieszka siedząc na ławce? Po co ściągać Rosę? Mamy przecież jeszcze Buchala. Wiem, że poziom ww jest zupełnie inny, ale to nie zmienia faktu, że ciągle są oni w kadrze Wisły i trzeba coś z nimi zrobić, a nie doprowadzać do sytuacji, że w drużynie jest 4 bramkarzy i 2 napastników.

Reser 11.01.2022 10:09

W poprzednim okienku transfery na papierze wyglądały najlepiej od dłuższego czasu, dlatego nadzieja na zmianę jakości gry była duża.

Dla mnie największym rozczarowaniem jest chyba Hugi, który miał naprawdę dobre liczby w lidze austriackiej i to w słabym zespole. No i oczywiście Kliment, który strzelił tylko 2 bramki w lidze. Hanousek i Skvarka średnio. Wyraźnie na plus w zasadzie tylko Aschraf i Biegański.

Pozostaje mieć nadzieję, że niektórzy zawodnicy potrzebują po prostu więcej czasu na aklimatyzację i jeszcze pokażą swoje umiejętności w nadchodzącej rundzie.

dziki 11.01.2022 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1575855)
Transfer Biegańskiego, to też jest po części to co ja piszę. Jest decyzja - bierzemy młodego, ale już otrzaskanego w dorosłej piłce bramkarza. Udaje się go ściągnąć. Każdy liczy się z tym, że chłopak jest młody, będzie popełniał błędy, ale wierzymy w niego i ten transfer idealnie wpisuje się w to, co mówią o polityce klubu działacze - ściągamy młodych, pozwalamy im wypłynąć na szerokie wody i sprzedajemy z korzyścią dla wszystkich stron. Wierzymy, że będzie się szybko rozwijał pod okiem trenera bramkarzy i będziemy mieli z niego pociechę.

Jaka jest kolejna decyzja transferowa?

Ściągamy Rosę.

A kolejna?

Ściągamy Kieszka.

Po co? Żeby wzmocnić rywalizację? No chyba nie po to ściąga się najlepiej opłacanego piłkarza drużyny. Do pierwszego składu? Po co zatem ściągać młodego nie mając rezerw? Żeby siedział na ławce? Żeby się "uczył" od Kieszka siedząc na ławce? Po co ściągać Rosę? Mamy przecież jeszcze Buchala. Wiem, że poziom ww jest zupełnie inny, ale to nie zmienia faktu, że ciągle są oni w kadrze Wisły i trzeba coś z nimi zrobić, a nie doprowadzać do sytuacji, że w drużynie jest 4 bramkarzy i 2 napastników.

Bo bez rywalizacji tenże Biegański mógł wyglądać jak w pierwszych kilku spotkaniach mając za plecami Buchala i Rosę. Nie wydaje mi się też, żeby Kieszek był najlepiej zarabiającym piłkarzem klubu – to,.że sobie latał excel po necie z wyssanymi z palca kwotami nie oznacza, że tak jest naprawdę.

Teraz sytuacja wygląda tak,.że mamy Biegańskiego, który pewnie za w jednym z najbliższych trzech okienek pójdzie na transfer. Za niego najprawdopodobniej do składu wskoczy Broda. Kieszek myślę, że przedłuży na jakimś etapie o rok (jeśli będzie plan sprzedać Biegańskiego szybciej) lub skończy karierę (wtedy na drugiego przyjdzie Broda). Broda też pewnie będzie szykowany pod sprzedaż i stąd plotki (czy już konkret?) o sprowadzeniu kolejnego utalentowanego bramkarza, chyba 16 czy 17 latka, do kadry juniorskiej. I taka strategia ma ręce i nogi, bo młodzi bramkarze to pozycja, z której zawsze można trochę grosza wycisnąć.

Rosa po prostu zastąpił Buchala i myślę, że dopóki będzie zadowolony, dopóty będzie pełnił taką.rolę. Michała chcieli wypchnąć z klubu od dawna, to przecież.dość oczywiste było.

Swoją drogą wyliczyłeś 4 bramkarzy (w tym Rosę i Buchalika), ale zapomniałeś i o Zdybowiczu i o Sobolu wśród napastników. Oboje pełnili taką sama.rolę jak bramkarze, przy czym mają 21/22 lata. Teraz pewnie będzie tak wyglądało, że FBF odejdzie, zostanie Kliment, Ondrasek i nowy napastnik, a ta dwójka pójdzie pod młotek (Zdybowicz) lub na wypożyczenie (Sobol). A za rok do składu być może dorzucą.Chełmieckiego w ich miejsce.

Innymi słowy, widać w tym jakiś pomysł. To czy będzie on wypalał to inna kwestia.

skarabeus 11.01.2022 11:03

W przypadku napastnikow w tym planie brakuje tego co jest w przypadku bramkarzy - talentu jaki ma Bieganski. Ani Sobol ani Zdybowicz tego talentu nie maja.

dziki 11.01.2022 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1575858)
W przypadku napastnikow w tym planie brakuje tego co jest w przypadku bramkarzy - talentu jaki ma Bieganski. Ani Sobol ani Zdybowicz tego talentu nie maja.

A tu absolutnie zgoda. I mam nadzieję, że kolejny 'batch' młodych napastników na zmianę będzie miał trochę talentu w żyłach ;-)

Karherop 11.01.2022 11:20

@dziki

Myślę że plan jest dokładnie taki jak mówisz.

Biegański niech rozegra super wiosnę i próbuje sił na zachodzie.
Jego agencja dopiero co opchnela Majeckiego do Monaco, więc handlować bramkarzami potrafią. Interes musi się nam kręcić by wyjść szybko z długów.

Broda powinien w kolejnym sezonie walczyć z Kieszkiem o nr 1.

Jako nr 3 Rosa jest ok, aczkolwiek tylko kataklizm mógłby dać mu miejsce w bramce. Zapewne na tej pozycji będzie rotacja co sezon. Grunt żeby był tam bramkarz któremu zależy na czymś więcej niż odcinaniu kuponów.

Mixu 11.01.2022 11:31

Czekamy

https://i.ibb.co/09wYxvp/Wisla.jpg

Revolver 11.01.2022 13:14

Ciekawe czy Gual, czy Fernández.

wściekłe pięści węża 11.01.2022 13:23

Powiem tak - podpisywać Hiszpana, który będzie jedynym Hiszpanem w klubie, na pół roku i w naszej sytuacji (widmo spadku) wygląda jak desperacja i liczenie na cud. Zanim chłop skuma cokolwiek z tego co mówią okoliczne pepiki i Polacy, to będzie już czerwiec. W międzyczasie może mu zacząć doskwierać zimno i ciemno o 16.

Jestem sceptyczny, ale jeszcze mocniej liczę, że mnie typ zaskoczy i oczywiście trzymam kciuki.

skarabeus 11.01.2022 13:31

Troche przesadzasz. Pilka nozna to nie jest sport, w ktory nie da sie grac jesli nie mowi sie w tym samym jezyku.
Transfer, w ktorym nie ryzykujemy praktycznie nic. Jesli odpali to go przedluza, jesli bedzie mizeria to pojdzie dalej gdzies w swiat.
Troche pokopal, cos tam strzelal. W tych emiratach sie nie nagral za duzo, raptem 2 mecze i kolo 100 minut. Wiec przychodzi bez formy. Ale to przynajmniej zupelnie inny profil zawodnika niz Kliment. Gra prawa ale i lewa noga, glowa tez strzela. Lubi grac w liniii z obroncami, wychodzic na wolne pole, jest szybki i ma niezly drybling. Przecietne stale fragmenty gry (w sensie wykonywanie).

krysztal 11.01.2022 13:33

Ja .......e no już nie wiem jak to skomentować.Wychodzi na to że jednak lepiej by było zakontraktowac jakiegoś Czecha albo Słowaka.A nie czekaj na to też ostatnio wszyscy pomstowali.No ....a jakby się nie obrócił to dupa z tyłu....

Mixu 11.01.2022 13:34

Myślałem że Pasieczny nas czymś zaskoczy...no i w sumie mu się udało

bridgeburner 11.01.2022 13:38

No to mamy w kadrze 4 napastników (że Zdybowiczem i Sobolem to nawet 6)
Żaden w sezonie nie przekroczył 20 goli, liczba dwucyfrowa się zdarzyła jedno albo dwukrotnie przez całą karierę
Dosyć specyficzny pomysł na budowę linii ataku
Wolałbym chyba mieć w składzie 2 z jakością niż 6 byle jakich, mając w perspektywie maksymalnie 18 meczów przez najbliższe pół roku

sandomingo 11.01.2022 13:38

Może chociaż damy mu szansę? Czy już z góry skreślamy?
Na papierze to Carlitos z Imazem byli pioneczkami przy Klimencie.

Czysta teoria, niepodparta żadnym konkretem ale trio Kliment, Fernandes i Ondrasek powinno dać więcej niż trio Kliment, Forbes i Sobol.
Pożyjemy, zobaczymy...

wściekłe pięści węża 11.01.2022 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1575865)
Troche przesadzasz. Pilka nozna to nie jest sport, w ktory nie da sie grac jesli nie mowi sie w tym samym jezyku.
Transfer, w ktorym nie ryzykujemy praktycznie nic. Jesli odpali to go przedluza, jesli bedzie mizeria to pojdzie dalej gdzies w swiat.
Troche pokopal, cos tam strzelal. W tych emiratach sie nie nagral za duzo, raptem 2 mecze i kolo 100 minut. Wiec przychodzi bez formy. Ale to przynajmniej zupelnie inny profil zawodnika niz Kliment. Gra prawa ale i lewa noga, glowa tez strzela. Lubi grac w liniii z obroncami, wychodzic na wolne pole, jest szybki i ma niezly drybling. Przecietne stale fragmenty gry (w sensie wykonywanie).

Pełna zgoda.

Co do języka też się zgodzę, ale zostaje jeszcze aspekt społeczny - wiesz, chłop nie będzie miał żywcem do kogo gęby otworzyć. Chyba, że uderzy na kluby. :lol:

Pewnie mało ryzykujemy, tylko czy my aby nie toniemy i musimy mieć kogoś, kto nam rzuci koło ratunkowe? Bo wydaje mi się, że samo nie ryzykowanie, to trochę mało w naszej obecnej sytuacji (przypominam, że odszedł YY).

Na pewno fakt, że wygląda na innego piłkarza niż Kliment i FBF daje nadzieję. No i oby odpalił.

Żeby być dobrze zrozumianym - nie skreślam chłopa. Liczyłem po prostu na coś więcej, ale może w trakcie sezonu gość się okaże tym czymś więcej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl