![]() |
Dla mnie Maczynski we wszystkich meczach tego sezonu jakie widzialem (kolo 6-7) zdecydowanie wyroznial sie zaangazowaniem i walka i robil na mnie duzo lepsze wrazenie niz Gula czy Jirsak. Prawda jest ze moze wynikalo to z tego na tle kogo sie wyroznial ale mi sie osobiscie wydaje ze lepiej dawac jemu szanse niz ciagle wiazac nadziej z dwoma juz starymi wyjadaczami ze nagle strzela wielka forma.
|
Cytat:
Mati Kowalski na boisku to jest dramat. Połączenie kłody drewna z żabą, w skutek czego wychodzi ślamazarny wślizg. Ale na treningach zapierdala, z Wisłą sie utożsamia (przyznac sie ilu od niego ma koszulke badz inne gadzety) nie narzeka nie płacze nie psioczy tylko robi swoje. Wole takiego piłkarza jako 25ego niż Branco. Nie wiem czy ktos ma nizszy kontrakt niz Mati, przecize chłop w Hucie mieszka a nie na wolach czy zielonkach jak reszta. Szkoda tylko ze piłkarsko jest Odra Wodzisław. On gra zawsze na swojego maksa, to ze ten maks jest niski to juz nie poradzimy nic, ale gra na maxa nie odpuszcza. A Guła ? Nie moge patrzyc na ten przewracający sie pachołek, po kontuzji to nie jest ten sam piłkarz. Ostatnio mowil ze jak nie będzie miał pewnego placu to poszuka innego zespołu, Łukaszku komu w drogę temu w czas, chcę zobaczyć jak idą poszukiwania nowego klubu,w koncu ty zawsze chcesz grać a nie siedziec na ławce i przeglądac iphona. I jak ktoś nie mówi ze Kowal nic nie robi i łapie hajs. Panowie,dlaczego WY tak samo nie robicie w takim razie ? E: lol. Kowalski duzo nei zarabia. wiecej nie bede sie rozpisywał i nie kieruje sie stereotypami tylko tym co wiem. |
Nie wiem dokładnie ile zarabia Kowalski, ale skoro Brud zarabia 4 tysiące, to mniej niż 10 pewnie Kowal nie dostaje. A to, że mieszka w Hucie nie jest żadnym wyznacznikiem tego, czy jest bogaty czy nie - głupie stereotypy ;)
Wy to widzicie tak, że Mączyński jest ambitny więc chce zostać w ŁKSie, a ja to widzę tak, że chłopak po prostu chce grać w piłkę, bo wie, że szansa na nowy kontrakt z Wisłą jest minimalna. Osobiście go lubię, uważam, że ma umiejętności i charakter i dlatego chcę, żeby wrócił do Wisły i zapierdalał na całego w Krakowie, bo wierzę, że mu się może udać i wtedy mógłby dostać nowy kontrakt. A mówienie, że chce odejść z Wisły to asekuracyjna gadka. |
Jak podaje "Przegląd Sporotwy", trener reprezentacji Polski Franciszek Smuda miał złożyć propozycję powrotu do kadry kapitanowi Wisły, Radosławowi Sobolewskiemu. Ten jednak ponoć odmówił.
– Kiedyś zapytałem Radka Sobolewskiego, czy chciałby wrócić do reprezentacji – przyznaje Smuda. Pomocnik Wisły podziękował za powołania jesienią 2007 roku, już po awansie na mistrzostwa Europy w Austrii i Szwajcarii. – Nie chciał. Odpowiedział, że to już zakończony etap. Szkoda. Widziałbym go w kadrze. Przydałby się nam – potwierdza selekcjoner. Źródło: Przegląd Sportowy |
Proponuję dać spokój Kowalskiemu. Zarabia mało, gra na ile umie. Winien jest klub, że nie potrafi znaleźć porządnego stopera, a nie on - jest po prostu związany kontraktem.
Można go krytykować za złe mecze, ale czyja to wina, że mamy taką słabą ławkę? Tak jak mądrze tutaj napisali - Garguła mimo jednego z najwyższych kontraktów schodzi z boiska z czystą koszulką, a Mateuszowi odpuszczania nikt nie może zarzucić. |
http://www.youtube.com/watch?v=eIoWK...&feature=feedu
Video z prezentacji. Jaliens dla interii. http://sport.interia.pl/raport/wisla...n,1655391,4651 |
Kew jeździ Hummerem ? Bo chyba spotkałem go dzisiaj na Mazowieckiej ;)
|
ja spotkałam Kew jak wsiadał z rodzinką do Audi srebrnego na Holenderskich blachach
|
No to w takim razie mi się przywidziało , albo ma dwa auta ;P gość był czarnoskóry, może to mnie zmyliło.
|
BTW jak to Panow zainteresuje ma bardzooo ładną żonę
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kiedy Chavez wraca ze Stanów ?
|
Cytat:
Jutro Kostaryka gra z Hondurasem. |
Cytat:
Cały turniej kończy się 25 czerwca. |
Cytat:
Trzymać kciuki za Osmana :) |
Cytat:
im szybciej wróci ze Stanów tym lepiej dla Wisły |
Ksiądz-menedżer: rozmowa troszeczkę dziwna:)
Cytat:
BTW, warto przeczytać cały wywiad. Bardzo oryginalny. |
No to moze Małego Maaskant bedzie probował teraz jako wysunietego napastnika - dzisiaj poradzil sobie bardzo dobrze, miał dobre podanie to zaraz wykorzystał sytuacje
EDIT: Nie oceniam nowych bo to najwieksza glupota tylko zawodnika grajacego długo w Wisle a to jest znaczna roznica. Wiem, ze sobie nie poradził ze Slaskiem ale ze Slaskiem cala druzyna zagrała zle wiec nie oczekiwales chyba, ze sam Mały wyrozni sie z tłumu. |
Nie oceniaj zawodników po meczu z A klasą :) Ze Śląskiem gral wysuniętego i kompletnie sobie nie poradził. On nadaje się do ataku ale jak w tym ataku nie gra sam. Póki co gramy jednym napastnikiem
|
Cytat:
|
Jak dla mnie to ze Śląskiem po prostu brakowało napastnika podobnie jak z Górnikiem. To nie jest przypadek, że jak był Genkov w składzie bramki strzelalismy, a jak go nie było to już nie. Małecki nie nadaje sie na wysuniętego w ustawieniu 4-5-1 wg mnie.
Oczywiscie mowie o meczach w ktorych o coś graliśmy. Bo z Polonią czy z Legią to była całkowita olewka ze strony drużyny :) |
Cytat:
|
|
było w temacie wisła w mediach :)
|
A twórcy GTA IV wzorowali się na Illievie tworząc Niko Bellicia :D
|
Drużyna Sivakowa miała ogromne szczęście. Zdobyli raptem 3 pkt, ale awansowali do dalszej fazy Mistrzostw Europy.
Ciekawe, czy ten zawodnik zostanie, czy pożegnamy go. |
Cytat:
Dobra już nie spamujmy :) |
Ogladajcie na Eurosporcie 2 Chaveza w akcji - forma niesamowita, napastnicy Kostaryki normalnie nie moga sie przez niego przebic, od niego zaczynaja sie bardzo grozne akcje Hondurasu
EDIT: teraz przy roznym uczestniczył w akcji, grozna kontra Kostaryki i Chavez zrobil to co potrafi najlepiej - interwencja na pograniczu faulu ale trafił w pilke - swietny powrot z napadu do obrony :) |
Piękna interwencja w 41 min. Junior Diaz zrównany z ziemią :D
|
Diaz coś nie gra w Brugge. Tylko 6 spotkań w sezonie. A Ten bramkarz Kostaryki to był blisko transferu do nas też :P
|
Cytat:
|
Naprawdę bardzo dobry mecz Kostaryki z Hondurasem, grając w tym momencie z Polską nie mieli by problemów wygrać.
co o Chaveza to pokazuje to co w na wiosne w Wiśle. Brakuje mi u niego takiego przyspieszenia z piłką, rozegrania akcji co fajnie robią w tym meczu inni obrońcy. No ale gdyby umiał to wszystko nie grał by w Wiśle. Moim zdaniem nie gra niczego fenomenalnego. |
Chavez gra dalej. W półfinale zapewne zagrają z Meksykiem
|
Jak dla mnie Osman w tym spotkaniu był wyróżniającym się graczem - doskonale radził sobie w defensywie (skała, tak jak w Wiśle) i pokazywał coś, z czego w klubie nie jest znany - wyprowadzał piłkę, miał to 'pierwsze podanie' po odbiorze, z którego rodziły się ciekawe akcje Hondurasu. Na dodatek uratował zespół od straty gola wybijając piłkę praktycznie z linii bramkowej.
Doskonałe zawody naszego gracza, ale niestety między innymi przez to Honduras przeszedł dalej i będziemy musieli na Chaveza poczekać dłużej :( |
A ja mu tam życzę zwycięstwa całego turnieju :) Wróci w dobrym humorze i będzie miał świetny sezon :)
|
Chavez poprawny mecz. Bramke (nie przypilnował przy rożnym) zawinił, poza tym bez zarzutu.
Potwierdza się to co wszyscy piszą, potrzebny mu drugi wysoki stoper, dlatego bardziej skłaniałbym się ku wersji Chavez + Bunoza. |
Cytat:
|
Jaliens to jest po prostu inny typ gracza,i mam takie wrażenie,że o n jeszcze nie do końca wpasował się do naszej ligi,ale powinno byc z nim coraz lepiej,Bunoza z Chavezem to dobre połączenie,ale zobaczymy kto przyjdzie i jak to się dalej poukłada.
|
Cytat:
w tym mecz z Legią gdzie nie straciliśmy bramki przez niewiarygodną indolencję strzelecką Warszawiaków i świetną formę Pawełka. Wtedy wystarczyło że zagraliśmy z niezłym Lechem żeby nasza defensywa z 2 defensywnymi pomocnikami była w rozsypce. Poza tym jesienią straciliśmy 15 bramek grywając jeszcze czasami z Cleberem a wiosną 14 w tym 4 w z Warszawskimi drużynami nie grając o nic i podchodząc do tego jak na piknik. jednak co jest dla mnie sprawą priorytetową dla nas Kew ma 100 razy lepszy zmysł do rozgrywania od Bunozy, nie gramy już samych długich pił na wyjazd z obrony tylko wszystko wyprowadzamy po ziemi, jest spokojny i skoncentrowany w porównaniu do strasznie "elektrycznego" Bunozy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl