Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Sędzia 04.07.2010 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 927621)
Najwazniejsze ze Polsce wyjdzie na dobre

Masz rację, zwiększy szanse PiSu na wygraną w następnych wyborach, co wyjdzie Polsce na dobre.

AS82 04.07.2010 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 927626)
Masz rację, zwiększy szanse PiSu na wygraną w następnych wyborach, co wyjdzie Polsce na dobre.

wyjdzie..chyba bokiem :lol:

Acima 04.07.2010 19:27

Wykształciuchy wybrały pseudohrabiego.
Witamy w PZPO (Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska)

P.S. Mimo wszystko liczę na poranny CUD ze strony PKW.

DevilMayCry 04.07.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 927611)
Ciemnogrod wybral swego wasacza...

brak słów

zaczyna się... :rotfl:

AS82 04.07.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 927630)

no zaczyna sie :-) Komorowski powiedzial ze sa 2 Polski , i ze teraz trzeba te pdozialy jakos zatrzec , patrzac na takie wypowiedzi ,syzyfowa praca przed nim

Schabek 04.07.2010 19:29

Heh może się jeszcze coś zmieni według sondażu z Polsatu różnica to około 3%

fan1906 04.07.2010 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 927630)

to wracaj do pola plewy orac czy coś tam....
wqurwia mnie takie podejśćie ,,
jak we wcześniejszych postach pisałem w dupie mam opcje polityczne,,,
nie głosowałem od 10 lat jak większość w domu..

Steroryzowałem całą rodzine i wszyscy zagłosowaliśmy przeciwko kurduplowi... i tyle w temacie..

harimata 04.07.2010 19:31

Polska podzielona na pół. Ja sumienie mam czyste.

Worcester 04.07.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan1906 (Post 927637)
to wracaj do pola plewy orac czy coś tam....

słucham?:shock:

DevilMayCry 04.07.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 927638)
Polska podzielona na pół. Ja sumienie mam czyste.

Ja też. A Polska podzielona na 3 części. Z tych co głosowali: około 50% na Komorowskiego, Kaczyńskiego, oraz 50 % tych którzy mają już w dupie polskich polityków.

MisIIek 04.07.2010 19:35

Ciemnogród popiera Komorowskiego :O ?
To jak nazwiesz elektorat Jarka :D ?

Ja bym jeszcze niczego nie przesądzał dopóki PKW nie poda ostatecznych wyników, różnica jest zbyt mała w tym momencie.

Pzdr
Ave Wisła

koyoot 04.07.2010 19:35

Cytat:

A w jakim wzgledzie na dobre bo ja pozytywow nie widze.

Za jakis czas zobaczymy kto mial racje.

Jakby za okolo dwa miesiace nastapil nowy krach gieldowy w Polsce to mi o tym przypomnijcie. Ja jutro ide wyprzedac akcje...

UniaTarnówZKS1928 04.07.2010 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan1906 (Post 927637)
Steroryzowałem całą rodzine i wszyscy zagłosowaliśmy przeciwko kurduplowi... i tyle w temacie..

Fascynujące. Rozumiem że rodzina sama nie potrafi decydować samodzielnie?

"Trza iść do pola" ;)

Worcester 04.07.2010 19:41

także ja sumienie mam czyste. Nie zagłosowałem na populistę. Nie zagłosowałem na sługusa Tuska. Nie zagłosowałem tak jak sugerowano w TVNie. Nie zagłosowałem na kandydata popieranego przez Adama M. Zwycięstwo Komorowskiego może okazać się swego rodzaju "ciężarem" dla PO, natomiast PiS umocnił się w roli silnej partii opozycyjnej:) czekam na reformy! Już nie będzie wymówek! Pozdrawiam.

koyoot 04.07.2010 19:42

Skonczcie juz z tym wyzywaniem siebie od nieukow, wyksztalciuchow, rolnikow i **** wie kogo jeszcze. Czas pokaze kto mial racje. Ja czyste sumienie mam glosowalem na Kaczynskiego.

emj10 04.07.2010 19:44

Znowu nie trafiłem z wynikami, choć w ostatnich dniach widać było mobilizację "antyPiSu". Jak dla mnie frwekwencja jest większa, przynajmniej w mojej miejscowości, bo o godz. 8 rano komisja pękała w szwach.

Co do absolutnej władzy PO to może być ciekawie, albo totalna porażka i wygrana PiSu w parlamentarnych, albo odwrotnie.

DevilMayCry 04.07.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 927651)
Skonczcie juz z tym wyzywaniem siebie od nieukow, wyksztalciuchow, rolnikow i **** wie kogo jeszcze. Czas pokaze kto mial racje. Ja czyste sumienie mam glosowalem na Kaczynskiego.

patrząc w ten sposób to 100% polaków ma czyste sumienie.

Mar85 04.07.2010 19:45

I co by Ci ten Kaczyński dał????? Chore ataki...podsłuch???...o jakim czystym sumieniu piszesz...Ten co sterował bratem i miał już swoją szanse jak był premierem...sprzedał się Samoobronie i PLR , zrobił cyrk powołując Lepera i Giertycha ministrami...

emj10 04.07.2010 19:47

Ciekawe jest to, że Jarek był pewny swojej przegranej. Może miał dokładniejsze wyniki?

Acima 04.07.2010 19:47

Dokładnie jeśli Michnik z Walterem tak bardzo chcieli Komorowskiego to już powinien być sygnał ostrzegawczy dla społeczeństwa. Niektórym nie chce się nawet pomyśleć samodzielnie tylko słuchają takich autorytetów.

qchar90 04.07.2010 19:52

ja już nie mogę się doczekać reform PO...nie będą mogli zgonić ze Prezydent wetuje...
PO mowi jak to dobrze w polskiej gospodarce, zebys my nie skonczyli tak jak Grecja...

AS82 04.07.2010 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 927663)
Dokładnie jeśli Michnik z Walterem tak bardzo chcieli Komorowskiego to już powinien być sygnał ostrzegawczy dla społeczeństwa. Niektórym nie chce się nawet pomyśleć samodzielnie tylko słuchają takich autorytetów.

Majstersztykiem Kaczyńskiego jest to ,że przekonał prawie połowe Polaków ,że to nie on jest chu**wy ,tylko ,że Michnik za wszystkim stoi :lol:

koyoot 04.07.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 927659)
I co by Ci ten Kaczyński dał????? Chore ataki...podsłuch???...o jakim czystym sumieniu piszesz...Ten co sterował bratem i miał już swoją szanse jak był premierem...sprzedał się Samoobronie i PLR , zrobił cyrk powołując Lepera i Giertycha ministrami...

Ciekawe jest to ze PO dokladnie to samo chce zrobic. Wiec argument akurat nie trafiony:).
Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 927662)
Ciekawe jest to, że Jarek był pewny swojej przegranej. Może miał dokładniejsze wyniki?

Nie sadze:). Chociaz, w zasadzie to by sie zgadzalo wyniki wyborcze przed samymi wyborami:).

edit. qchar90 niestety, obawiam sie ze moze byc, tylko odrobinke lepiej...

fan1906 04.07.2010 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 927648)
Fascynujące. Rozumiem że rodzina sama nie potrafi decydować samodzielnie?

"Trza iść do pola" ;)

nie rodzina wie na kogom głosować,,, tylko że i jak ja brzydzi się tymi mordami,
wygrało mniejsze zło.....
a ,,odnośnie " sterroryzowanie" chodziło odnośnie uczesnictwa samego...

Najlepsze w tym że babcie też przekonałem o zmianie przekonań....

Tak czy siak kurdupel osiągnął swoje... i tak podzielił naród....

Greeg 04.07.2010 19:56

Mi kandydat nic nie musi dawać, nie jestem typem wyborcy roszczeniowego i mam świadomość, że wybory to w dużej mierze czas składania obietnic bez pokrycia. Za to wiem czego na pewno nie da mi Komorowski a co przynajmniej teoretycznie mógłby zagwarantować Kaczyński.
Komorowskie nie będzie twardo obstawał za interesem Polski w regionie i w Unii Europejskiej, Komorowski nie wymusi na obecnym rządzie jakichkolwiek niewygodnych reform w gospodarce przed wyborami parlamentarnymi, Komorowski nie będzie zainteresowany gruntownym wyjaśnieniem przyczyn Katastrofy Smoleńskiej, Komorowski nie zagwarantuje dalszego zakulisowego zmieniania służb specjalnych w agendy wierne RP, Komorowski w końcu nie daje gwarancji na koniec traktowania Polski jako kraju neokolonialnego i po części republiki bananowej. Mam tylko nadzieję, że przyjaciele Marszałka z Jamajki już spieszą z gratulacjami w swoich gazetach.

Kocur 04.07.2010 19:56

Jak myślicie - zdążą do końca roku walnąć VAT 23% i przenieść część naszych składek z II Filaru do ZUS ?

Obstawiam że tak - by żyło się lepiej !

klusek106 04.07.2010 19:57

i malo tego...kaza Ci zamknac buzie bo przeciez zgoda buduje !
Wiec siedz cicho :lol:

Schabek 04.07.2010 19:58

Zobaczymy jak wywiąże się wąs ze swoich obietnic wyborczych. Jakby nie było każde pogorszenie się sytuacji w państwie PIS bedzie starało się wykorzystac dla siebie, co moze spowodowac iz PO za wszelką cenę nie bedzie chciało popełnic błedu, co z kolei moze spowodowac iz szumnie zapowiadane reformy moga zostac odlozone do najblizszych wyborow parlamentarnych.

orzeu 04.07.2010 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 927659)

Ło Jezu, zaczyna sie :lol:

JEDREK76 04.07.2010 20:00

Cytat:

Jeśli taaaaki "inteligent" mówi, że to "Polsce wyjdzie na dobre".... zaczynam się bać:>.

Cóż PO ma pełnię władzy, zarazem odpowiedzialności za Nasz Kraj, teraz już się nie da kierować każdej decyzji tym co podpowiedzą sondaże. A za rok powiemy sprawdzam.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl