Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

WiślakMyślenice 01.01.2011 19:44

Bunoza raczej ^^

Bambo1906 01.01.2011 20:29

jakiś taki niski się na tym zdjęciu wydaje, ale może ma długie nogi ;P

pierdek18 01.01.2011 20:40

tak to Bunoza:) jest lansik na fejsie

domofon 02.01.2011 21:24

http://www.futbol.org.pl/news,23213.html Papiez w Niepolomicach

brylant17 02.01.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domofon (Post 1031375)

Mam nadzieję, że się złapie formę i wróci do Wisełki i powalczy o pierwszy skład pokładam w nim wielkie nadzieję :)

aNouc 05.01.2011 20:33

Cytat:

Zachęcamy do wzięcia udziału w aukcji koszulki naszego kapitana. Całkowity dochód przeznaczony zostanie na dzieci z Domu Dziecka w Gdańsku.

"Sobol" przekazał swoją koszulkę fundacji "Obudź Nadzieję" by wspomóc dzieci, dla których los nie był łaskawy. Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w tej aukcji!

http://allegro.pl/koszulka-radoslawa...395974434.html
Strona zakazana

tomasz_19 06.01.2011 12:38

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,93142.html - z cyklu przeżyjmy to jeszcze raz :D Wisła Kraków w rundzie jesiennej 2010, skróty meczów, można sobie przeanalizować. wg mnie Kirm był najlepszym zawodnikiem Wisły w rundzie jesiennej, mam nadzieję, że nie opuści nas w tym okienku :P

JrQ- 06.01.2011 20:22

http://futbolnet.pl/wiadomosci/milan...nie-zapomnialo
Mówcie co chcecie, ale ja tam wierzę w niego.
Mam nadzieję, że wykorzysta swoją szansę, którą dostanie, bo wątpię, żebyśmy sprawdzili bramkarza, są pilniejsze zakupy.

tofik 07.01.2011 19:04

Cytat:

Do Polski przyszedł pan z 2. Bundesligi. Różnica jest duża?

- U was gra się ostrzej, a w Niemczech piłkarze są lepsi technicznie. Tam jest mniej miejsca na rozegranie piłki, zawodnicy więcej biegają i jest mniej luzu
. Ale w Polsce jest też kilka niezłych zespołów.

Jak pan oceni rundę jesienną w wykonaniu Wisły?

- Było dobrze, w końcu do prowadzącej Jagiellonii tracimy tylko trzy punkty. Choć na początku było trudno. Do zespołu przyszło wielu zawodników i na początku musieliśmy odnaleźć się w nowym kraju o innej mentalności. W Krakowie mam kilku kolegów z Bałkanów i dzięki temu jest łatwiej. Pomaga mi też żona, który często lata między Polską a Niemcami. Z nią i synem spędzę urlop. Jeszcze nigdy nie miałem tyle wolnego... [sześć tygodni - przyp. red.].
Cytat z Dragana Palicia. Żal, że nadal w 2giej Bundeslidze wiecej sie biega i zawodnicy sa lepsi technicznie. Ciężko mi znaleźć wytłumaczenie na to .Może ktoś wie ? :D I nie piszcie, że tam więcej płacą i to dlatego :)

polska.mysl.szkoleniowa 07.01.2011 19:17

Szkolenie, u nas się stawia na siłę, a nie taktykę, a potem gdy ci, którzy opanowali taktykę, poprawiają siłę, dla naszych orłów jest już za późno. To w ogóle jest jakiś dogmat i foromowy banał, jak możesz nie pamiętać :)

picasso 07.01.2011 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1033228)
Cytat z Dragana Palicia. Żal, że nadal w 2giej Bundeslidze wiecej sie biega i zawodnicy sa lepsi technicznie. Ciężko mi znaleźć wytłumaczenie na to .Może ktoś wie ? :D I nie piszcie, że tam więcej płacą i to dlatego :)

choćby dlatego,że przerwę zimową mają dużo krótszą.

aNouc 09.01.2011 17:54

Mały i Guła teraz byli w TVP w studiu WOŚP, chodziło o licytowany meczyk z nimi.
Do wylicytowania również koszulka Sobola z podpisami zawodników Wisły http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=455164

Żmijka 09.01.2011 18:00

Ale w sumie za dość marną kwotę "ich" wylicytowano - 1100 i 1000 zł :)

aNouc 09.01.2011 21:49

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rali_dla_wosp/

MCX 11.01.2011 14:20

Jak ze zdrowiem Boguskiego? Wie ktoś coś więcej na temat jego powrotu do treningów?

Peroslaw88 11.01.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1034437)
Jak ze zdrowiem Boguskiego? Wie ktoś coś więcej na temat jego powrotu do treningów?

2 miesiące temu rozpoczął rehabilitację kontuzjowanego kolana. Nie znam się na tym, ale chyba w tej rundzie nie ma co na niego liczyć. Może w marcu/kwietniu byłby do gry, ale pewnie w słabiutkiej formie. Niech ten sezon się dobrze zaleczy i ruszy na maxa w następnych przygotowaniach w czerwcu

adikos1906 11.01.2011 14:27

Cytat:

Niech ten sezon się dobrze zaleczy i ruszy na maxa w następnych przygotowaniach w czerwcu
...i dostanie znowu kontuzji :rotfl:

fst 11.01.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 1034440)
2 miesiące temu rozpoczął rehabilitację kontuzjowanego kolana. Nie znam się na tym, ale chyba w tej rundzie nie ma co na niego liczyć. Może w marcu/kwietniu byłby do gry, ale pewnie w słabiutkiej formie. Niech ten sezon się dobrze zaleczy i ruszy na maxa w następnych przygotowaniach w czerwcu

W tej rundziie nie ma co na niego liczyc. Dopiero po 6 miesiacach monza zaczac treningi, natomiast zeby bezpiecznie wrocic do gry potrzeba okolo 8 miesiecy rehabilitacji.

lorddavy 11.01.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1033237)
choćby dlatego,że przerwę zimową mają dużo krótszą.

Zima zimą ale czemu nie gramy w lipcu? Tego nie jestem w stanie zrozumieć... Do tego dołóż intensywność i ilośc treningów w sezonie i wyjdzie smutna prawda - oprócz tego, że mamy mniej drużyn w lidze - mniej meczów, do tego krótszy sezon - mniej treningów i na koniec jeszcze są one znacznie słabsze niż te w Niemczech. No to potem są takie efekty.

vote-for-mikey 11.01.2011 16:29

Łobodziński po raz kolejny pokazuje, jak bardzo pozbawionym ambicji jest zawodnikiem. Facet nie ma wstydu! Opierdala się i tylko liczy złotówki na koncie...

tomo 11.01.2011 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1034479)
Łobodziński po raz kolejny pokazuje, jak bardzo pozbawionym ambicji jest zawodnikiem. Facet nie ma wstydu! Opierdala się i tylko liczy złotówki na koncie...

Człowieku ale z czym masz problem ? Widzę coś do Łoba masz, wchodzę pod ten urywek linka, którego dałeś w edycji i nic tam nie mogę się doszukać... .

vote-for-mikey 11.01.2011 16:46

Z niczym nie mam problemu, wręcz przeciwnie. Uważam, że Łobo jest facetem któremu zależy na tym, żeby dobrze grać. Tylko niektórzy brak zdrowia/umiejętności nazywają brakiem ambicji - zwłaszcza na tym forum.

zim zum 11.01.2011 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1034000)
Ale w sumie za dość marną kwotę "ich" wylicytowano - 1100 i 1000 zł :)

Dla zwykłych kibiców sportu w Polsce, oni nic nie znaczą :)

Elefant 12.01.2011 08:25

Z dzisiejszego Dziennika Polskiego :

Cytat:

Piłkarz Wisły Kraków Patryk Małecki przekazał brakujące 5 tys. zł na kupno wózka inwalidzkiego dla Magdaleny Wosik. Dzięki niemu będzie mogła samodzielnie opuszczać dom i przemieszczać się po mieście.
Naprawdę ładny gest.

Jeżeli ktoś ma dostęp do wersji elektronicznej DP niech wstawi cały artykuł.

tomo 12.01.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1034620)
Z dzisiejszego Dziennika Polskiego :

Naprawdę ładny gest.

Jeżeli ktoś ma dostęp do wersji elektronicznej DP niech wstawi cały artykuł.

O ile mam zastrzeżenia do zachowania na boisku to poza nim Mały zasługuje na duży szacunek.

Poniżej cały artykuł:

Cytat:

WSPARCIE. Piłkarz Wisły Kraków Patryk Małecki przekazał brakujące 5 tys. zł na kupno wózka inwalidzkiego dla Magdaleny Wosik. Dzięki niemu będzie mogła samodzielnie opuszczać dom i przemieszczać się po mieście.
- Bardzo się cieszę. Dzięki wsparciu ze strony Patryka Małeckiego będę teraz mogła wyjść z domu na spacer, zakupy, aby pozałatwiać sprawy w urzędzie. Do tej pory przemieszczając się za pomocą tradycyjnego wózka nie miałam takiej możliwości. Był on za ciężki, nie miałam tyle sił, aby na nim samodzielnie opuszczać dom. A nieraz jest wielka potrzeba, żeby gdzieś wyjść. Mam 2,5-rocznego syna i spodziewam się drugiego dziecka - opowiada 24-letnia Magdalena Wosik. Urodziła się z wadą kręgosłupa, który musiała rehabilitować. 6 lat temu przeszła w Zakopanem operację, która miała poprawić jej stan zdrowia. Nie przeprowadzono jej jednak pomyślnie. Doszło do uszkodzenia rdzenia kręgowego i paraliżu od pasa w dół. Pani Magdalena została przykuta do wózka.
- Mówiono mi, że z czasem będzie poprawa, ale specjaliści z innych miast przyznali, że nie mam co sobie robić nadziei. Jeden powiedział, że może pomogłaby operacja za granicą, ale nawet o tym nie myślę, bo wiem, że nie byłoby mnie na nią stać. Nie stać mnie na całoroczną rehabilitację. Korzystam tylko z dwóch dwutygodniowych turnusów; ćwiczę sama, aby nie zanikły mięśnie - mówi Magdalena Wosik.
Pieniądze na nowy, lekki wózek dla niej zaczęła zbierać Fundacja "Bariera". Potrzebne było ok. 10 tys. zł.
- Nie jest łatwo uzbierać taką kwotę. Wysyłamy pisma z prośbą o pieniądze do różnych firm, ale jest z tym różnie - przyznaje Anna Waligóra, założycielka Fundacji "Bariera". Wspomina, że z Patrykiem Małeckim poznała się przez przypadek u fryzjera. - Opowiedziałam mu o naszej fundacji i zaprosiłam na spotkanie z naszymi podopiecznymi. Pan Patryk zgodził się przyjść. Podczas tego spotkania wspomnieliśmy o zbiórce pieniędzy na wózek dla Magdy. Pan Patryk bez zastanowienia zgodził się dołożyć brakującą kwotę. Z takim podejściem i otwartością spotkałam się pierwszy raz. Dla Magdy ten wózek oznacza wolność - podkreśla Anna Waligóra.
- Gdy dowiedziałem się na jaki cel potrzebne są pieniądze, nie zastanawiałem się nawet pół sekundy. Trzeba pomagać innym - podkreśla 22-letni Patryk Małecki.
- Wszyscy w mojej rodzinie zawsze kibicowali Wiśle. Nigdy nie byłam jednak na jej meczu. Nieraz oglądałam występy wiślaków w telewizji. Bardzo bym się cieszyła, gdybym mogła zobaczyć piłkarzy Wisły na żywo, na nowym stadionie. Na nowym wózku będzie mi łatwiej tam dotrzeć - przyznaje Magdalena Wosik. Ma już potwierdzenie przelewu pieniędzy. Teraz zostanie dla niej przygotowany wózek, dzięki któremu będzie mogła wychodzić z domu, a wiosną przybyć na stadion "Białej Gwiazdy". Patryk Małecki zaznacza: - Zapraszam panią Magdę na nasz pierwszy mecz. Bardzo się ucieszę jak przybędzie na stadion Wisły, aby nas dopingować.

cassius31krakow 12.01.2011 15:18

Brawo Patryk!!!
Widać, że Mały nie tylko głowę ma gorącą ale również i serce.

buczo1985 12.01.2011 15:36

Szlachetny gest budzący szacunek.

mitmichael 12.01.2011 15:49

Takie gesty jak Patryka chciałbym widziec wiecej. Brawo Mały

adikos1906 12.01.2011 16:00

Na boisku często bywa chamski jak wszyscy zauważyli ale poza boiskiem zachowuje się znakomicie. Brawo Patryk !

arti 12.01.2011 16:10

Peruki z głów przed tak zacnym postępkiem!:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl