![]() |
Zgadzam się. Np. taki Lewandowski u nas nie dałby rady. Jest za słaby. W Bayernie wszyscy na niego grają. Nam potrzeba napastników, którzy pociągną grę, rozegrają, kiwną, jak trzeba, to i wrócą się do obrony, elastycznie przełączających się między obroną, a kontrą oraz kontrą a atakiem pozycyjnym. Z tej perspektywy czas trio w klubie to czas zmarnowany, nie ściągnęliśmy żadnego takiego piłkarza.
|
Cytat:
Jak by był taki zajebisty to jest kilka zespołów przed nami, do których mógłby iść. Ja tym razem nie dam się nabrać. Pamiętam transfery wielkich piłkarzy z wielkich szkółek czy topowych klubów jak Savic, Beciraj, Perez czy Kliment. |
Pomyślmy jednak, że jak do tej pory mamy tylko jednego lewego obrońcę (Wachowiaka i Sadloka nie należy liczyć, a Adi nie pasuje do stylu gry),
Jeśli Ring choćby w jednym elemencie okaże się lepiej pasujący do tego, co chcą stworzyć trio i Gula to jesteśmy o krok do przodu. Jeśli nie, to do czasu zakończenia wypożyczenia Hanouska mamy solidnego (mam nadzieję) konkurenta na pozycję, co sprzyja rozwojowi, zaangażowaniu i lepszej grze. Może obdarzyć ruchy transferowe dyrektora sportowego z wizją trenera i trio odrobiną zaufania? |
Ja oczekuję, ze trafi nam się napastnik, który ma 'gola'. Ktos kto w jakims slabszym klubie / lidze regularnie ładował gole i ma potencjał aby wejsc na wyzszy poziom. Cos w stylu Drzazgi, ktory głównie przez liche zdrowie nie dał rady i nie wykorzystał potencjału. Ewentualnie ktoś kto ładował bramy regularnie, a potem wylądował w nowym klubie na ławie, bo nie odpowiadał trenerowi albo leczył uraz. Do odbudowania jak Alon czy Brozio.
Nie chcę kolejnego gościa, który ma pod 25-30 lat i jego najlepszy sezon to jakies smieszne 10 bramek. Mamy takich juz dwóch. Jesli mamy brac kogos takiego to lepiej zostać przy obecnych defensywnych napastnikach. |
Cytat:
|
Wracajac do Hanouska - nie jest wcale taki zły. Wiadomo z przodu była większa lub mniejsza mizeria, ale z tyłu z reguły dawał radę. Przede wszystkim jest bardzo szybki, wygrywał wiele stykowych piłek rzucanych za plecy obrońców i to takich, że mocno śmierdziało golem dla przeciwnika. Napastnikom ciężko go wyprzedzić.
Fajnie, ze bedzie mial konkurenta, bo to rozwija, ale są slabiej osadzone pozycje u nas. Jak chociażby skrzydła, gdzie istniał tylko mega chimeryczny Yeboah i pod koniec rundy Savic, na pozycjach 10 (znów chimeria) oraz 9 kończąc. Generalnie rzucę utartym sloganem KRÓLESTWO ZA NAPASTNIKA. :) |
Cytat:
Więcej tu widzę głosów zainteresowania co prezentuje dany zawodnik. |
Cytat:
|
Cytat:
Miłej zabawy. |
Cytat:
- lekceważenie przeciwników, odpuszczanie krycia, brak odpowiedniej inteligencji boiskowej -dopuszczanie do niezliczonej ilości dośrodkowań W ataku wrzutka i tyle. Kilka z nich wyszło, ale czym jest te kilka udanych wrzutek na rundę? Zero wychodzenia na obieg, współpracy ze skrzydłowym, schodzenia do środka. Nie wiem czy są słabiej obsadzone pozycję, bo osobiście LO jest dla mnie w top 5 pozycji do wzmocnienia. Kolej na pozycję 6/8, 10, 9 i może skrzydło (jak odejdzie Yeboah)? |
A jak ktoś już wywołał Mehremica, to ja jestem fanem tego że on nie gra, 90% jego interwencji i sposobu grania powodowała u mnie skoki ciśnienia, był jakiś mecz że miał już żółtą a poszedł wślizgiem na zasadzie albo się udo albo nie udo. Nie żeby Sadlok był lepszy, bo jest nowym Boguskim, po tym jak Bogusia już nie ma, ale gości typu Mehremic trzeba gonić od razu a najlepiej nie kupować, pastuch na sarny jest mniej elektryczny niż on. A ten nowy LO to tak jak ktoś pisał, nie takich piłkarzy liga wypluwała, nie tacy zostawali gwiazdami.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jawor z Interii przyznał że rozmawiał z kimś z Wisły i powiedzieli mu o 4-5 transferach. Bardziej już jemu wierzę (choćby dlatego że to nie anonim). Na większą rewolucję zresztą nas nie stać. Nie przy kontraktach Sadloka, Mehremicia, Savicia - wszyscy z top 3 kontraktami w drużynie, o wątpliwej przydatności w tej rundzie. |
Jeden mówi 4-5, drugi mówi 5.
Dla mnie to się nie kłóci. |
Tez rozmawialem z kims z Wisly. I mi powiedzial, ze bedzie tyle transferow ile wyjsc z druzyny. I co? Kto ma racje? :D
Szwed? No jest. Boisko zweryfikuje. Po zawodzie Hanouska, Klimenta, Zhukova mam juz dosc oczekiwan i napalania sie po CV. Niech boisko weryfikuje. |
ja bym w akcie desperacji sprobowal fryfrycha na szpicy
grajac na srodku obrony strzelil wiecej niz napastnicy , to logika podpowiada ze jak bedzie czekal z prozdu to cos wiecej wpadnie ;) |
Tak snajper potrzebny.
Taki Górnik Łęczna ma Bartosza Śpiaczkę - 9 goli strzelił w tym sezonie. Ma 30 lat - prochu nie wymysli. Ciekawe za ile by go Łęczna chciała puścić? |
Temat Śpiączki był tu poruszany X lat temu i gremium forumowe uznało jednoznacznie, że się nie nadaje. ;)
|
Cytat:
Ci ludzie mają każdy osobno więcej goli niż nasz kwartet napastników. i to jest nasz największy dramat. Przy ogarniętym napastniku typu Turgeman, taki Skvarka byłby królem asyst |
takie troche bledne kolo sie zrobilo , napastnikow usprawiedliwia sie (vide ostatni wywiad guli) bo "żyją z podań"
tych co mają podawać sie usprawiedliwia ze nie maja komu bo nikt ich podan nie wykorzystuje... |
Mam nadzieję, ze będziemy sprowadzali przede wszystkim zawodników z drużyn, które grają jak Wisła i radzą sobie z atakiem pozycyjnym oraz tłokiem pod bramką przeciwnika.
|
Owszem można mówić, że napastnicy żyją z podań. Tylko kwestia jest taka, że napastnik typu Turgeman to się o te podania prosił swoim ruchem i wyjściem na pozycje. Właśnie taki typ napastnika jest nam potrzebny. Bo chcemy grać piłka, prowadzić grę więc jak przychodzi co do czego i jesteśmy blisko 16 przeciwnika to wtedy potrzebny jest ruch napastnika. Liczę, że uda sprzedać się Forbesa w tym oknie, a w jego miejsce sprowadzić napastnika o charakterystyce podobnej do Turgemana. Kogoś kto umie ruszyć i poprosić o prostopadła piłkę, kogoś dynamicznego. Wtedy nawet ok, że drugi w obwodzie Kliment będzie innym typem, będzie więcej opcji.
|
Ja mam taką małą propozycję: ankieta odnośnie lata 2018 wisi już od dawna na tym wątku ,może admin zrobi ankietę cykliczną w której będzie można w skali powiedzmy pięciostopniowej ocenić minione okienko transferowe albo coś w ten deseń?
|
Tu ponoć nie ma już ADMINÓW ;)
|
Cytat:
Napastnicy są najbardziej poszukiwani na rynku i dlatego kosztują. No ale jednak Kliment i FBF wyglądają żenująco, w tej rundzie to parodie napastnika, pytanie czy można coś jeszcze z nich wystrugać. Gula tłumaczy ich wymuszonymi przerwami w grze i treningu, Kliment nie jest totalnym drewnem, ale to co wyprawia jak trzeba oddać strzał to kabaret. FBF nigdy nie miał skuteczności, ale ta runda to totalna porażka nawet jak na niego. Ostatnie dwa sezony miał jednak lepsze. Ja nie wiem czy stać nas na napastnika, jak ma przychodzić kolejny ogór którego największym problemem jest strzelanie bramek - to nie widzę sensu. Nie ma szans żebyśmy wydali na strzelca pół miliona albo milion euro, więc szanse na prawdziwego strzelca są nikłe. Trzeba sobie radzić inaczej. I tu dochodzimy znowu do kwestii czemu krakowska piłka na darmowym szrocie to poroniony pomysł - za darmo jako takiego piłkarza defensywnego sprowadzisz, ale technika już nie. |
Pdw
123456789 |
Z tym Śpiączką toście powariowali. Chłop wiekowy, jedna dobra runda w karierze...kilka goli, kilka z karnych. Dajcie dom pod zastaw i kupujcie jaki inwestycję ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Niektórzy się pultali że wyśmiano tutaj Śpiączkę, tylko po co nam on wtedy jak zaczął strzelać dopiero teraz? |
A taki Biliński który w zeszłym roku nas kręcił niemiłosiernie? Nam jest potrzebny w ataku ktokolwiek komu piłka nie przeszkadza, kto potrafi wyjść na wolne pole, zagrać z klepy, utrzymać się przy piłce. To ważniejsze niż samo strzelanie bramek...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl