Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

Vinci 15.11.2016 08:44

Obecnie Kita to nie nic innego, jak fakt medialny. Myślę, że nie warto sobie nim głowy zaprzątać w kontekście Wisły. Po tym, jak go przeczołgali na trybunach w Nantes miejscowi, będzie miłym zaskoczeniem, gdyby w ogóle chciał się jeszcze w piłce udzielać. O klimatach krakowskich nie wspominając...

swiety37 15.11.2016 09:46

Z ciekawostek o Kicie, to kiedyś w jakiejś tv był z nim wywiad. Nie przytoczę dosłownie co powiedział, ale chodziło o to, że na pytanie o ingerowanie w pierwszą jedenastkę odpowiedział mniej więcej tak: "wykładając takie pieniądze na klub, nie wyobrażam sobie bym nie miał wpływu na skład" - nawet nie wysilił się by pozory zachowywać.

GieKrol 18.11.2016 21:46

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ur,nId,2308734

W skrócie Wisła wygrała z mandziarą spór o 700k euro

picasso 18.11.2016 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GieKrol (Post 1457398)
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ur,nId,2308734

W skrócie Wisła wygrała z mandziarą spór o 700k euro

od czasu gdy M Jop strzelil swoją najladniejszą bramkę przestalem dzielić skore na niedźwiedziu.poczekajmy na to co bedzie z kasacja i dopiero otwierajmy szampany

brylant17 19.11.2016 06:24

Czyli wtedy Uefa "odmraża" nam pieniądze za grę w pucharach tak?

BlurgH 19.11.2016 08:01

Do tych 700 000 jeszcze daleka droga - Mandziara może wnieść jeszcze kasację. Poza tym pozostaje pytanie, co zrobi UEFA.
Natomiast jeśli te pieniądze faktycznie wpadną do klubu w najbliższym czasie, to po prostu uratują nam d...

bloodraven 19.11.2016 11:37

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem- czyżby Mandziara nie posiadał nakazu zapłaty wydanego przez polski sąd w pierwszej instancji? Jeśli tak jest faktycznie to może zostać podniesiony z naszej strony zarzut przedawnienia roszczeń. Dług pozostanie długiem, ale polska egzekutywa nie będzie już miała nic do tego.
Co do UEFY, to warto by ktoś znający przepisy regulujące zasady pozywania spółek zarejestrowanych na terytorium jednego państwa przed oraganami drugiego wypowiedział się w tej kwestii. Mam wrażenie, że adekwatnymi były tutaj polskie sądy powszechne i UEFA będzie zmuszona pieniądze wypłacić.

RadekKRK 19.11.2016 12:01

Generalna zasada (są liczne wyjątki) mówi, że w przypadku dwóch podmiotów posiadających siedzibę w różnych państwach, należy wytoczyć powództwo przez Sąd właściwy dla siedziby pozwanego. Pozwana w tym sporze była Wisła Kraków S.A.
Strony mogę zawczasu w umowie umówić się, przed jakimi Sądami będą prowadzić spór.

Mandziara wytoczył powództwo przed Sądem Szwajcarskim. Sąd Apelacyjny w Krakowie uznał, że ten wyrok nie ma mocy prawnej. To znaczy, że nie może być tytułem egzekucyjnym i jest jedynie świstkiem papieru.

To tak w największym skrócie.

Pero 23.11.2016 14:25

żeby nie było to chciałbym żeby Sobolowi się udało. Będzie ciężko.
Ale rzucę temat kontrowersyjny gdyby cos szło nie tak. Zawsze uważałem że dobrym trenerem dla Wisły byłby Antoni Szymanowski. Pamiętam jak prowadził Przebój Wolbrom i awansowali kilka klas grając dobry agresywny futbol.
Ktoś wie w ogóle co dzieje się z Panem Antonim? Czy on jest czynnym trenerem jeszcze? Szkoda że nigdy nie dostał szansy w poważnym klubie jako pierwszy trener ...

szprotson 23.11.2016 16:54

nie wiem jak teraz, ale na Wiśle przez pewną sprawę był skreślony nad czym sam ubolewał.

Pero 23.11.2016 18:05

Chyba jednak jego kariera trenerska też już jest skończona. A szkoda. W juniorskich reprezentacjach chyba też miał jakieś sukcesy..

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...isze,id,t.html

Kocur 24.11.2016 09:43

Ale to wywiad z 2013 roku ...

Pan Jotka 25.11.2016 09:41

JR Holding podpisał umowę z Wisłą Kraków na doradztwo w zakresie pozyskania finansowania, podała spółka.
"Zgodnie z zawartą umową, JR Holding S.A. będzie świadczyła usługi doradcze na rzecz spółki Wisła Kraków S.A. w zakresie w pozyskania dokapitalizowania, którego celem jest zapewnienie dalszego rozwoju tego podmiotu poprzez poprawienie płynności finansowej oraz realizację założeń strategii rozwoju w obszarze prowadzonej działalności gospodarczej. Emitent będzie prowadził działania związane ze znalezieniem podmiotów finansujących, rekomendacją warunków potencjalnej transakcji oraz będzie brał udział w negocjacjach" - czytamy w komunikacie.
Realizacja usług doradczych na rzecz spółki Wisła Kraków pozwoli JR Holding na zacieśnianie współpracy z klubem oraz jeszcze lepszą promocję marki, podkreślono w materiale.
"Pozyskane zlecenie na świadczenie usług doradczych na rzecz spółki Wisła Kraków pozwoli nam wykorzystać nasze know-how oraz posiadane zasoby. Współpraca z tak rozpoznawalną marką, jaką jest Wisła Kraków, to dla nas olbrzymie wyzwanie, ale jestem przekonany, że będziemy w stanie mu sprostać" - skomentował prezes January Ciszewski, cytowany w komunikacie.
JR Holding podkreśla, że aktywnie wspiera klub Wisła Kraków i jest sponsorem jego Akademii Piłkarskiej, wspierając finansowo młodych zawodników. Wypełnia w ten sposób założenia swojej strategii w obszarze społecznej odpowiedzialności biznesu.
JR Holding jest notowany na rynku NewConnect od listopada 2012 r.

Ciekaw jestem czy w zmaian pojawią sie ich reklamy. Bo nie wierzę, ze będziemy im płacić jak nie ma dziengów...

rafaello56 25.11.2016 10:02

Mogą pobierać prowizję od środków jakie klub pozyska za ich pośrednictwem

Pero 25.11.2016 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1457851)
JR Holding podpisał umowę z Wisłą Kraków na doradztwo w zakresie pozyskania finansowania, podała spółka.

Mam nadzieję że na lepszych zasadach niż UFA....

PS. Jak widać życie weryfikuje wyobrażenie niektórych o prowadzeniu klubu. Pamiętam najazd wtedy jak to klub nie może sobie sam poradzić w zdobywaniu sponsora....

Lemoniadowy Joe 25.11.2016 13:22

Może po prostu nie ma szans na dobrego sponsora koszulkowego poza bukmacherka bo niby komu potrzebna taka reklama dla takiej skali widowni jak w canal +.

Fugiel 25.11.2016 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1457865)
Może po prostu nie ma szans na dobrego sponsora koszulkowego poza bukmacherka bo niby komu potrzebna taka reklama dla takiej skali widowni jak w canal +.

serio ? Jakos inni sponsorów maja.

Lemoniadowy Joe 25.11.2016 14:23

Kogo maja na tych koszulkach ?

Nie chodzi o to aby sponsor dał 1 mln zł na sezon.

Fugiel 25.11.2016 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1457868)
Kogo maja na tych koszulkach ?

Nie chodzi o to aby sponsor dał 1 mln zł na sezon.

Ok, czyli zamiast miesc kogos za 1 mln to lepiej szukac od 10 lat kogoś za 2.5 :)

Lemoniadowy Joe 25.11.2016 14:43

Wiadomo ze nie może faktycznie czekają na ta ustawę o bukmacherce bo tylko tu można liczyć na lepsza kasę.

Fugiel 25.11.2016 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1457871)
Wiadomo ze nie może faktycznie czekają na ta ustawę o bukmacherce bo tylko tu można liczyć na lepsza kasę.

Ale to jest nasza strategia od pewnie 15 lat. Cena ustalona, koniec kropka. A że nie ma chętnych to coz .. Strasznie mnie to irytuje. Skoro nikt nie chce dac tych powiedzmy 3 mln na koszulki to podpisujemy z tym kto daje np. 1,5 mln. Proste ? proste.

Teraz będą czekać na ustawę, pozniej na coś innego ... Masakra.

krzaq12 25.11.2016 21:58

Layoness dawało 2,5 mln, ale jak powiedziała Pani prezes zgłosił sie ktoś kto chce wejść tylko i wyłącznie na przód koszulki. Ten ktoś daje zapewne więcej niż te 2,5 mln. Ale masz rację, chyba rzeczywiście za bardzo się cenimy.

Pan Jotka 26.11.2016 08:31

Ktos dawal więcej.... Czyli Lyoness dal milion, a ten co dawał więcej nic nie dał ��

krzaq12 26.11.2016 09:52

Nie Layoness początkowo chciało zostać partnerem strategicznym, czyli wykupić miejsce w centralnej części koszulki meczowej, co zostało potwierdzone przez przedstawicieli tej firmy. Media spekulowały, iż miała to być kwota rzędu 2,5-3 mln + bonusy z pakietu lojalnościowego.
Jednak jak przyznała Pani prezes w czasie negocjacji zgłosiła się inna firma, która wyraziła chęć sponsoringu, ale zaznaczyła, że interesuje ją tylko i wyłącznie koszulka. Na prośbę władz Wisły Layoness trafi na rękawki, kosztem tej innej firmy.
Być może rzeczywiście jest to Bet at home i czekają do stycznia/lutego.

Vinci 26.11.2016 10:06

Powoli ta rozmowa o sponsorze koszulkowym sprowadza się do tego że czekamy na niego jakby miał przywrócić świetność. A to chyba nie będzie nic innego jak przedłużenie egzystencji do wiosny. Warto o tym pamiętać przy rozpływaniu się jakie to transfery nas czekają w przerwie.

GieKrol 26.11.2016 21:32

Jak by nie patrzeć teraz jest stagnacja. Jeśli będzie sponsor koszulkowy i wszystkie długi spłacone to myślę, że będzie dużo lepsza sytuacja finansowa. A wtedy i ciekawe transfery będą...

Stelio 26.11.2016 23:17

Od czasów Bednarza już szukamy, negocjujemy, już tuż tuż, ostatnia prosta, no miesiąc dwa, max pół roku i będzie, i tak już za niedługo 5 rok zleci :haha: przestańcie się łudzić :D

brylant17 27.11.2016 06:35

@up a ja tam wierzę, to Cupiał nie chciał bo dawali mało i tak zleciało....było już to wałkowane setki razy

szprotson 27.11.2016 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1457937)
Od czasów Bednarza już szukamy, negocjujemy, już tuż tuż, ostatnia prosta, no miesiąc dwa, max pół roku i będzie, i tak już za niedługo 5 rok zleci :haha: przestańcie się łudzić :D

szczerze? Będe sie łudził zawsze i wszędzie. Nawet w 7 lidze.
My kibice pomozemy

malaparte 27.11.2016 14:29

hej... ja z trochę innej strony...święta za miesiąc,pora już myśleć o prezentach...chciałbym wydać kilka złotych w naszym klubie...a tu nie ma na co ... dramat nie tylko w stosunku do tego co oferują zachodnie,bogate mające miliony fanów kluby,ale nawet na naszym krajowym rynku jesteśmy w ciemnej d... nie mówcie proszę,że są teraz ważniejsze problemy, bo wszyscy o tym wiemy ale tu chodzi np. o kilka nowych wzorów koszulek, kubków...

R33 27.11.2016 14:42

No ale czego Ci konkretnie brakuje?

heoij 27.11.2016 14:48

Wszystkiego brakuje: https://sklep.legia.com/

johny96 27.11.2016 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1458014)
Wszystkiego brakuje: https://sklep.legia.com/

Można ich nie lubić etc. Natomiast sklep mają ogarnięty wzorowo. Nie mówię już o kolekcji ubrań, ale taki

fotel biurowy. Kurde jakby u nas coś takiego się pojawiło lecę od razu do sklepu. No, ale u nas można dostać

koszulki z sezonu 2010...

R33 27.11.2016 16:08

Sklep zapewne mają ogarnięty bo mają klientów którzy to kupią, wątpię czy w Krakowie jest aż taka duża sprzedaż gadżetów klubowych, zważywszy, że jest więcej klubów i mniejsza liczba ludności.

malaparte 27.11.2016 16:59

właśnie takiego sklepu,asortymentu jaki mają m.in. legioniści...pełnego fajnie, z głową zaprojektowanych gadżetów (porównaj proszę...bez ideologi...ich kubki z naszymi plastikowymi z koszmarnym wyglądem niczym z lat 90-tych ),z nowoczesnymi, codziennymi t-shirtami niekoniecznie z rekinem , Pudzianem w kominarce,....tacy kibice są również ... nie trafia do mnie argument o obrzydliwie bogatej Warszawie, czy też naszej "świętej wojnie"... pozdrawiam

kolarz90 27.11.2016 17:24

Temat naszego sklepu był wałkowany tutaj do obrzydzenia. Lata mijają a tam się nic nie zmienia. Gdyby nie nowy kalendarz co roku i nowa koszulka meczowa co 1-2 lata to w ogóle nie ma tam po co wchodzić

Patryko 27.11.2016 17:50

@malaparte

Milion więcej mieszkańców (w porównaniu do Krakowa) i brak realnego rywala na lokalnym podwórku mimo wszystko musi w rezultacie dawać o wiele większe grono odbiorców dla ich gadżetów.

U nas klubowe gadżety prawie zawsze były traktowane jako dodatek, a nie jako potencjalne źródło dochodu (bo kto bogatemu zabroni), dlatego oferta jest biedna a klubowe produkty reklamują Dareczek Dudka do spółki z Łukaszem Gargułą.

Czy tego chcemy, czy też nie, Legia dostała się w ręce ludzi, którzy wiedzą, jak robić biznes, a że rynek mają dużo większy w porównaniu do naszego to po prostu kręcą lody. Im się po prostu z biznesowego punktu widzenia opłaca mieć dobrze zaopatrzony sklep z dobrej jakości produktami.

Blaszczu16 27.11.2016 18:32

A gowno prawda! Wisla ma kibicow w calej Polsce i to ze Krakow mniejszy od stolicy i ze sasiadka to sa argumenty z dupy. Nie trzeba byc z Krk zeby moc kupic cos ze sklepu Wisly. Moze rzecznika meczyc na tt o to? Jest tyle mozliwosci. Nowe wzory na kosxulkach i bluzach, jakies akcesoria typu kubki ceramiczne a nie te badziewne plastikowe, etui do telefonu, poduszki, podkladki pod mysz, reczniki, krawaty, spinki. Jest tyle mozliwosci a nikt z tego nir korzysta.

Fugiel 27.11.2016 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1458015)
Można ich nie lubić etc. Natomiast sklep mają ogarnięty wzorowo. Nie mówię już o kolekcji ubrań, ale taki

fotel biurowy. Kurde jakby u nas coś takiego się pojawiło lecę od razu do sklepu. No, ale u nas można dostać

koszulki z sezonu 2010...

Masakra, :) nawet drzwi mają w sprzedaży.

malaparte 27.11.2016 21:23

Patryko...wierzę że wielu kibiców Wisły z całej Polski może chcieć kupić np.kubek ceramiczny, ciekawy t-shirt (chociażby po to aby chodzić w nim po domu)...mieć z tego dużo frajdy, a jednocześnie w tak ciężkim okresie wspomóc swój klub...dziękuję Blaszczu16 za opinię, właśnie o to mi chodziło ...martwi mnie to, że tak jak napisał,zapewne ironicznie Fugiel..legioniści mają nawet drzwi...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl