![]() |
|
Cytat:
Iwan : brązowy medalista mistrzostw świata z 1982 r., w Wiśle 10 sezonów gry, 198 spotkań, 69 bramek. Kałużny: kompromitacja na MŚ2002, w Wiśle 3 sezony, 82 mecze, 17 bramek, z czego ostatni sezon to tzw "Stojanow" i olewka. Faktycznie, legenda klubu. Cytat:
|
Cytat:
ps. Porównania Kałużnego z Iwanem nawet nie zamierzam komentować... |
Skończcie temat Kałużnego, dla mnie piłkarz Wisły, który się szlajał po knajpach z metalem to zwykły c...l i tyle.
faktycznie miał umiejętności, ale chyba zapomniał jaką koszulkę nosił i kto mu płacił świetne pieniądze( co z nimi pozniej zrobił to już jego sprawa). Nie wiem czy pamiętacie, że był on już dogadany z Legią, a w ostatniej chwili dostał od Wisły taki kontrakt jaki chciał. Więc przyszedł tu tylko dla kasy i niech spie... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
po drugie: kiedy Ty wchodziłeś na stojąco pod szafę to ja przybijałem pionę z Radkiem po każdym meczu jak wracał do swojego lokum :lol: mały dowód z dedykacją: http://img33.imageshack.us/img33/1804/euix.jpg W 1998roku na koncie miałem więcej livów niż 90% tego forum obecnie.... także wisz.... Ostatnia runda nie była wspaniała, widać było że się lekko oszczędzał kiedy klub kołował mu kontrakt... ale i tak był mocnym ogniwem. Tak więc chłopcy ( do serka też się to tyczy) nie uczcie ojca dzieci robić PS. data urodzenia z profilu jest przypadkowa, nie podaje za bardzo na necie swoich prawdziwych danych |
Tyczy się to wszystkich.
Proszę nie robić z tego tematu działu licytacji, kto ile razy zbijał piątkę z Radkiem, kto ma ile wyjazdów, kto gdzie wchodził jak miał 10 lat. Wycieczki personalne i indywidualne osiągnięcia proszę sobie przekazywać na PW. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do Kałużnego , to miał wszelkie zadatki na piłkarza dużego formatu. W naszej lidze przez pewien czas był takim. To, że wystrychnął na dutka Legię i przyszedł do nas ze względu na kasę czy nie ogólnie wtedy wszystkich cieszyło, że taki zawodnik razem z Wisłą zagrał na nosie Legii.
Ja napewno mam w pamięci jego 2 bramki na Legii, gdzie wygraliśmy 2:1 a po drugim golu jak przebiegł przed Żyletą pokazując im numer na koszulce to miejscowa publika toczyła pianę z ust wyzywając go niemiłosiernie. Po 1 bramce w naszym nabitym sektorze był taki szał, że na samo wspomnienie mam dużą sympatię do Kałużnego. Oczywiście jego końcówka w Wiśle to było jawne wa...ie w wuja i porcje gwizdów gdy schodził z boiska. |
|
Cytat:
wis.la/thq1u 4m 12s - to o czym wyżej:) Fantastyczny jak na nasze warunki DM. Chyba najlepszy na tej pozycji w czasach TF. A to co piszecie o jego ostatnim sezonie w Wiśle to oczywiście swoją drogą. |
Sobolewski strzelił kolejną bramkę dla Górnika. Tym razem w 56-tej minucie otworzył wynik w meczu z GKS Bełchatów w Pucharze Polski.
Kamyczek do ogródka Smudy. |
Cytat:
|
Boże, Sobola już u nas nie będzie, wiec przestańcie płakać jak małe dzieci. To że poszedł to nie znaczy że jest koniec świata.
|
A ile strzelił dla nas w zeszłym sezonie?
|
A jakie niby mamy z gwarancje ze na R 22 byłoby miejsce dla Sobola na boisku? żadne, Kapelusz z głowy przed Radkiem za 9 lat z nami. Dziękujemy ,pamiętamy ,może jeszcze wróci kiedyś do Nas w innym charakterze , kto wie.... ,ja tam wolę się cieszyć z Chrapka i Nalepy. Sorry. i A Sobol w dobrym zdrowiu i formie niech gra nawet do 50. A szczerze to byli lepsi przed NIm i wcześniej odchodzili. Swiat się nie zawalił ,stadion stoi jak stał , tylko tych sukcesów z trybun cuś ubyło.....
|
Cytat:
|
Jaki by nie był, szacunek mu się należy...
Za obrażanie pracowników klubu bez powodu powinny być bany. |
Niemcy:
Marcelo - zaliczył oficjalny debiut w barwach Hannoveru 96 - rozegrał 76 minut, jednak nie będzie miło wspomniał debiutu, jego nowy klub przegrał z Borussią Moenchengladbach 3:0. Holandia: Filip Kurto - rozegrał w barwach Rody Kerkrade 90 minut, puścił jedną bramkę. Roda zremisowała 1:1 z Vitesse. Andraż Kirm - wyszedł w pierwszym składzie Groningen, jednak nie pomógł kolegom w odniesieniu trzeciego zwycięstwa z rzędu. Groningen przegrało z beniaminkiem z Cambuur aż 4:1. Słoweniec spędził na murawie 67 minut. Hiszpania: Cezary Wilk - spędził na ławce rezerwowych cały mecz swojego nowego klubu Deportivo La Coruna. Deportivo bez pomocy Wilka pokonało na wyjeździe UD Las Palmas 1:0. Francja: Maor Melikson - rozpoczął mecz na ławce rezerwowych. Na boisku pojawił się dopiero w 78 minucie kiedy jego Valenciennes przegrywało z Bastią 1:0, chwilę po pojawieniu się na boisku Izraelczyka, gospodarze ustalili wynik meczu na 2:0. |
Cytat:
|
Szczerze w Polsce nie ma dobrych trenerów, Kazka nie ma z kim porównywać, z Probierzem, no sorry ale Kaziu taktycznie jakoś fajnie poukłada zespół a Michaś jedzie na charyźmie.
|
Cytat:
|
Co słychać u Lameya? Bez zmian, nadal pozoruje grę.
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...f1dacf01c6e1fe |
Ktoś wie, co się dzieje z Henrykiem Maculewiczem, Janem Jałochą i Andrzejem Iwanem?
|
Cytat:
|
Frederiksen był chyba najgorszym lewym obrońcą w historii Wisły. Teraz znalazł sobie jednak nowy klub. Ten chyba odpowiada jego potencjałowi piłkarskiemu.
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...2d5c1f5870fca9 |
Pozegnanie Tomka Frankowskiego 7 wrzesnia w specjalnym meczu.
Kulminacją będzie mecz zespołu Franek Team, z Tomaszem Frankowskim, Maciejem Żurawskim, Mirosławem Szymkowiakiem, Kamilem Kosowskim czy Ryszardem Czerwcem w składzie, z obecną Jagiellonią Białystok, prowadzoną przez trenera Piotra Stokowca. wis.la/akl2y |
Cytat:
Byl jeszce taki murzyn Sergre .Branco czy jakos tak.To co on wyczynial na obronie to poprostu w chlopcy w klasie c sie lepiej ustawiali. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl