Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Karherop 01.08.2021 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert777 (Post 1570056)
No mam nadzieję że będzie miał jakieś testy, że wejdzie do bramki i Kuba mu postrzela trochę i zobaczą czy kocur czy dziad

Skoro ma ważny kontrakt w MLS to ciężko będzie o te testy sportowe. Bez pewnego kontraktu i gry w 1 składzie po co on ma do Polski wracać?
Dodatkowo w USA za frytki nie gra (a raczej za frytki nie siedzi ławie).

Już serio, lepszym kandydatem byłby Kurto, nawet wg transfermarkt obecnie 14 najbardziej wartościowy obecnie polski bramkarz.

Szneka 01.08.2021 21:28

[QUOTE Już serio, lepszym kandydatem byłby Kurto, nawet wg transfermarkt obecnie 14 najbardziej wartościowy obecnie polski bramkarz.[/QUOTE]

daj proszę linka do tego rankingu. na pw

northrop 01.08.2021 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1570059)
Cytat:

Już serio, lepszym kandydatem byłby Kurto, nawet wg transfermarkt obecnie 14 najbardziej wartościowy obecnie polski bramkarz.
daj proszę linka do tego rankingu. na pw

Link:

https://www.transfermarkt.us/spieler..._id=0&yt0=Show

I kazdy moze sie pobawic...

krysztal 02.08.2021 06:57

Według tego rankingu Kurto jest lepszy od Mateusza Lisa a obaj wyprzedzają miedzy innymi Białkowskiego,Szumskiego czy Strączka.Hładun zjada ich na śniadanie a Dziekoński który jest bez wątpienia talentem ale już kilka baboli zaliczył to pierwsza dziesiątka

krysztal 02.08.2021 07:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570016)
Za Hybali stracił miejsce na ławce.

Ale odpalił go Kowal.Hyballa to mu dał zagrać w pamiętnym meczu z Piastem gdzie Buchalik sam sobie bramki strzelał

seba_109 02.08.2021 09:10

K.Kiewicz na twiterze pisze o Kieszku - dla mnie dobry wybór

czaro 02.08.2021 09:14

Chyba fajnie. W sam raz na rok-dwa zanim Biegański czy Chorążka będą gotowi na grę.

Ma_niek 02.08.2021 09:37

Jaki chorazka :-D jak on nie jest naszym zawodnikiem

Karherop 02.08.2021 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1570064)
Według tego rankingu Kurto jest lepszy od Mateusza Lisa a obaj wyprzedzają miedzy innymi Białkowskiego,Szumskiego czy Strączka.Hładun zjada ich na śniadanie a Dziekoński który jest bez wątpienia talentem ale już kilka baboli zaliczył to pierwsza dziesiątka

Nie twierdzę że TM to wyrocznia, ale fakt jest taki że korzysta z niego cały świat

Chodzi raczej o odzwierciedlenie poziomu w którym mniej więcej się znajdują.

Zresztą, tematu nie ma bo ma trafić do nas Kieszek, co uważam za bardzo dobry wybór, może nawet najlepszy z możliwych. Ciekawe tylko czy po dobrym sezonie z Rio Ave budżetu na niego wystarczy ;)

czaro 02.08.2021 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1570075)
Jaki chorazka :-D jak on nie jest naszym zawodnikiem

Broda!

Mój błąd, sorry :)

wolfy 02.08.2021 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1570065)
Ale odpalił go Kowal.Hyballa to mu dał zagrać w pamiętnym meczu z Piastem gdzie Buchalik sam sobie bramki strzelał

Buchalik grał, ponieważ Lisowi urodziło się dziecko. I był to jego ostatni mecz w Wiśle.
Celowo naginasz fakty licząc że nikt nie pamięta czy nie masz pojęcia o czym piszesz?

czaro 02.08.2021 15:08

Mógł nie pamiętać i sprawdzić na 90 minut. Po co takie nerwy.

PAWEŁ 02.08.2021 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570097)
Mógł nie pamiętać i sprawdzić na 90 minut. Po co takie nerwy.

Nie mógł, przecież na słowo Hybala Krysztal ma pianę na pysku :D to jak miał zapomnieć :D

krysztal 02.08.2021 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570093)
Buchalik grał, ponieważ Lisowi urodziło się dziecko. I był to jego ostatni mecz w Wiśle.
Celowo naginasz fakty licząc że nikt nie pamięta czy nie masz pojęcia o czym piszesz?

Do mistrzostwa jakie ty prezentujesz w naginaniu faktów to mi jeszcze sporo brakuje.Nie wiem czy kiedykolwiek osiągnę ten poziom(w sumie nawet o tym nie myślę).
Tak Buchalik grał bo Lisowi urodziło się dziecko.Czy ja gdzieś temu zaprzeczam?A co stało na przeszkodzie żeby w tym meczu szansę od mega trenera dostał Broda?Zabrakło jaj mega trenerowi?Przecież tak odważnie stawiał na młodych.Tak odpalił Buchalika że brał go jeszcze potem do kadry meczowej.
Ty masz pojęcie o wszystkim o czym piszesz.Pewnie dlatego w tym sezonie gra u nas Hlousek a z Chojniczanki ściągnęliśmy Walunkiewicza ...

krysztal 02.08.2021 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1570102)
Nie mógł, przecież na słowo Hybala Krysztal ma pianę na pysku :D to jak miał zapomnieć :D

Co tam miauczysz???

PAWEŁ 02.08.2021 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1570106)
Co tam miauczysz???

No przecież napisałem że nie mogłeś zapomnieć bo słowo Hyballa wywołuje u Ciebie efekt kota po maślance :D

wolfy 02.08.2021 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1570104)
Do mistrzostwa jakie ty prezentujesz w naginaniu faktów to mi jeszcze sporo brakuje.Nie wiem czy kiedykolwiek osiągnę ten poziom(w sumie nawet o tym nie myślę).
Tak Buchalik grał bo Lisowi urodziło się dziecko.Czy ja gdzieś temu zaprzeczam?A co stało na przeszkodzie żeby w tym meczu szansę od mega trenera dostał Broda?Zabrakło jaj mega trenerowi?Przecież tak odważnie stawiał na młodych.Tak odpalił Buchalika że brał go jeszcze potem do kadry meczowej.
Ty masz pojęcie o wszystkim o czym piszesz.Pewnie dlatego w tym sezonie gra u nas Hlousek a z Chojniczanki ściągnęliśmy Walunkiewicza ...

Dlaczego nie grał Broda? Pewnie dlatego że nie jest gotowy. Stawianie na młodych nie polega na wrzucaniu na pałę do składu bez względu na to czy da radę czy nie. W ten sposób można tylko zaszkodzić i zawodnikowi i drużynie. Twierdzenie że Broda zagrałby lepiej niż Buchalik na poparcie ma tylko Twoje urojenia, bo aktualny trener bramkarzy ocenił jego zdolność debiutu inaczej. Równie dobrze mógłby zawalić trzy albo cztery bramki i stać się obiektem zmasowanego hejtu.
Także otrzyj pianę z ust, od czasu Hybali w Wiśle stawia się na młodych kosztem wyników, jeśli któryś nie gra to znaczy że (jeszcze) się nie nadaje.

leszekpw 02.08.2021 21:21

Kieszek na tapecie podobno.

PAWEŁ 02.08.2021 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1570120)
Kieszek na tapecie podobno.

Kurcze ja bym dał Biegańskiemu zagrać jeszcze mecz lub 2 i wtedy wykonywał jakieś ruchy w temacie bramkarza.

leszekpw 02.08.2021 23:00

Też bym postawił na Biegańskiego, wg mnie ma to coś. No ale nie my decydujemy kibice.

krysztal 02.08.2021 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570119)
Dlaczego nie grał Broda? Pewnie dlatego że nie jest gotowy. Stawianie na młodych nie polega na wrzucaniu na pałę do składu bez względu na to czy da radę czy nie. W ten sposób można tylko zaszkodzić i zawodnikowi i drużynie. Twierdzenie że Broda zagrałby lepiej niż Buchalik na poparcie ma tylko Twoje urojenia, bo aktualny trener bramkarzy ocenił jego zdolność debiutu inaczej. Równie dobrze mógłby zawalić trzy albo cztery bramki i stać się obiektem zmasowanego hejtu.
Także otrzyj pianę z ust, od czasu Hybali w Wiśle stawia się na młodych kosztem wyników, jeśli któryś nie gra to znaczy że (jeszcze) się nie nadaje.

Właśnie w ostatnim meczu wrzuciliśmy do składu młodego bramkarza i też nie był gotowy a dostał szanse.Na stwierdzenie że Broda zagrałby gorzej też nie masz nic poza swoimi urojeniami.W Wiśle na młodych stawia sie odkąd TRIO przejęło stery a nie od czasów Hyballi.Jak tylko był jakiś młody przygotowany do debiutu to dostawał szanse.Tak było za Stolara,Skowronka Hyballi i teraz Guli.Wolę mieć pianę na ustach niż tak jak ty brązowe wary od cmokania niemca w dupe

czaro 03.08.2021 07:18

Pawle Kieszku, przybywaj.

Arek95 03.08.2021 07:47

Chcieliście Brodę, który do dziś nie wiadomo jaki poziom prezentuje, bo młodzieżowiec, teraz jest Biegański, który spełnia te warunki i źle to lepiej 37-mio letniego spadkowicza z Portugalii lub 34-ro letniego typa, który po Euro 2021 zaczął już odcinać kupony... To jest przejście z jednej skrajności w skrajność no ale najlepiej narzekać.
Parabola humorów na forum jest lepsza niż w Energylandii, a nastroje jak w Lidlu od poniedziałku czyli co tydzień coś nowego...

Karherop 03.08.2021 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570136)
Pawle Kieszku, przybywaj.

Powinno być połączone z "Lisu, bywaj"

Najpierw niech ogłoszą jego transfer, ale biorąc pod uwagę że w niedzielę leciał do Turcji zapewne stanie się to na dniach.

Ktoś wspomniał o Brodzie. Chłopak miał pecha że nie zadebiutował z Piastem, jednak i wg mnie nie był wtedy gotowy by wejść do bramki na dłużej. Z perspektywy czasu wszyscy żałowali że wszedł wtedy Buchalik.

0 gry z seniorami, wyłącznie CLJ i sparingi to trochę za mało.
Z tej perspektywy Biegański ma dużo większe doświadczenie (choć jest o rok młodszy). Na szczęście już wczoraj zagrał na 0 w Chojniczance, więc jest szansa że na dłużej dostanie szansę w bramce i nie przepadnie jak wielu młodych bramkarzy wyszkolonych w Wiśle

Arkadiusz.Czerepach 03.08.2021 08:15

https://www.transfermarkt.us/pawel-k.../spieler/17592

z ryja troche do młodego schmeichela podobny , proponuje ksywke Schmeichel , jesli faktycznie przyjdzie do nas

Arkadiusz.Czerepach 03.08.2021 08:19

a tak na serio to po trasnferze Donnarummy do PSG Navas na wylocie , kiedyś już były przymiarki więc...

czaro 03.08.2021 08:36

A czy Jerzy Dudek już oficjalnie zakończył karierę?

Karherop 03.08.2021 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1570145)
A czy Jerzy Dudek już oficjalnie zakończył karierę?

Dudek to potrafił chociaż wygrać w karnych z Milanem? A Kieszek? Porażka

El'kabat 03.08.2021 18:48

Ważne, żeby szybko zamknąć temat Lisa, Kieszek in i niech się szybko zgrywają z obroną :)

Elendil 03.08.2021 20:57

nie bardzo rozumiem, jaki był sens pozbywać się Lisa (czy to w ogóle oficjalne?), aby brać teraz kogoś, kto już mógłby grać w Oldboyach. Jeżeli Biegański i Broda nie nadają się jeszcze ja 1 skład, to czy koniecznie trzeba było wypychać Lisa za burtę? Jakoś nie widziałem, żeby on sam się pchał do transferu, jak kiedyś choćby Carlitos.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl