Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

HEDu 23.06.2009 22:33

długie kontrakty są po to aby dobrego piłkarza zostawić na dłużej a zarazem przy konczeniu umowy nie musiec podnosic im pensji, takze dluzszy czas kontraktu to wiecej ofert kupna dla pilkarza

* z uwzglednieniem tego ze piłkarz jednak jest dobry

wojtole14 23.06.2009 22:56

Cytat:

[od red.: tak jest, jutro podpiszemy umowy, dlatego zapraszamy na naszą stronę ;-)]
Ciekawe ciekawe. Albo to chwyt marketingowy :D

Wojtas 23.06.2009 23:11

Drozdowicz na testach .....jaaaka cisza

moze do niektorych speców dotarło ,ze szukamy tez nizej i tam tez mozna kogos ciekawego z talentem wyłowic ,dosyc Kluivertow i Kallonow.

CO do Bozoka to mam nadzieje ze go podpisza,bo z tego wywiadu ,mzoa bylo odniesc wrazenie ze jest coraz bardziej poirytowany cała sytuacją.

steve1906 23.06.2009 23:24

Po pierwsze- tak naprawde my kibice gówno wiemy na temat transferów, bo to ,że dziennikarze wyciągaja z kapelusza jakichs piłkarzy, którzy rzekomo mają do nas trafić to jest jedna sprawa, natomiast podniecanie się tym co Jacek Bednarz lub inna osoba z klubu powiedziała gazetom też jest bez sensu, bo albo owy dziennikarz może poprzekręcać wypowiedź, albo decydenci mogą nie mówić prawdy. Tak więc do wszystkich newsów należy podchodzić ostrożnie, będzie info na oficjalnej będzie transfer. Pozwole sobie wyrazić swoje zdanie na temat tego co mamy: na dzień dzisiejszy się osłabiliśmy- nie ma Baszcza, nie ma Zienia, nie byli to może wybitni piłkarze aczkolwiek występowali regularnie w pierwszym składzie. Bożok i brazylijczyk JEŚLI przyjdą, będzie super, ALE to nie znaczy że od razu się zaaklimatyzują, że od razu będą grać na poziomie conajmniej ich poprzedników. Podsumowując- chcemy wejść do LM, mamy na to uważam niewielkie szanse choć jak każdy kibic popadam czasem w niepohamowany optymizm, będą transfery napewno prawdopodobieństwo awansu wzrośnie- o ile? Zależy to od jakości piłkarzy których pozyskamy, tu znów koło się zamyka, bo jeśli nie będzie kasy, to Bednarz nie jest cudotwórcą i 10 Marcelo nam nie sciągnie. Ogólnie temat rzeka, i myślę że jeśli nie magistra to licencjat można byłoby na ten temat napisać, ponieważ jest tak wiele aspektów, które należałoby rozpatrzyć.

sqallpl 23.06.2009 23:30

Dobrze powiedziane.

zbymak 24.06.2009 05:15

http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=51967

Fernando Redondo 24.06.2009 05:16

Wyssane z palca
dlaczego z nim nie przedłużył Standard kontraktu skoro to wiele bogatszy klub niż Wisła
ma napewno nieskromną pensyjkę...
dlatego nie jest wogóle dla nas kandydatem

brasilia79 24.06.2009 07:37

ale jakiego skorpiona zrobił
http://www.sport.pl/sport/1,74696,5039445,.html

rafalek 24.06.2009 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 750612)
Ciekawe ciekawe. Albo to chwyt marketingowy :D

Nie...na pewno sobie jaja robili...widać, bo nawet uśmieszek wstawili...

Chociaż jak się okaże, że faktycznie dziś podpiszemy Bożoka, Carlinhosa i może jeszcze kogoś, to odwołam to...

Luk4s 24.06.2009 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 750669)
Chociaż jak się okaże, że faktycznie dziś podpiszemy Bożoka, Carlinhosa i może jeszcze kogoś, to odwołam to...

Raczej nie bo Bożok wyjechał do domu i najwcześniej wróci we czwartek tak piszą przynajmniej tutaj

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,67...a_telefon.html

grzesiek632 24.06.2009 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fernando Redondo (Post 750654)

Wyssane z palca
dlaczego z nim nie przedłużył Standard kontraktu skoro to wiele bogatszy klub niż Wisła
ma napewno nieskromną pensyjkę...
dlatego nie jest wogóle dla nas kandydatem

dokładnie... i raczej napewno taki bramkarz nie zgadzałby się na testy w druzynie słabszej i mniej renomowanej od tej w ktorej dotychczas grał...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale gazety się musza jakos sprzedawać:rotfl:

Eleusis 24.06.2009 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skrzat (Post 750527)
Pożyjemy zobaczymy.

Ja wcale nie twierdzę że Beto takich umiejętności nie posiada- po prostu przez ten czas takowych nie zaprezentował, wiem że wchodzi w to wiele kwestii, jeden potrzebuje 2 tygodnie na zgranie się z drużyną- drugi pół roku. Trzeba ufać panu Skorży, widział go na treningach, wiele nie zaryzykowaliśmy w końcu podpisaliśmy kontrakt na pół roku z możliwością przedłużenia kontraktu.

Magic19 24.06.2009 08:37

Mnie bardzo ciekawi skąd te szmatławce biorą te informacje?? Jak ten bramkarz do nas przyjdzie to się ogolę na łyso... Nie to żebym nie chciał żeby przyszedł ale to równie realne jak śnieg w lipcu....

skeba 24.06.2009 08:52

Przegląd Sportowy - Zobaczcie, że oni codziennie piszą o nowych zawodnikach Wisły. Jakoś rzadko to się sprawdza, fajnie się to czyta, nie powiem, ale prawdy w tym za grosz

Uran235 24.06.2009 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Magic19 (Post 750683)
Mnie bardzo ciekawi skąd te szmatławce biorą te informacje?? Jak ten bramkarz do nas przyjdzie to się ogolę na łyso... Nie to żebym nie chciał żeby przyszedł ale to równie realne jak śnieg w lipcu....

Stąd :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carlitos (Post 748754)
http://en.wikipedia.org/wiki/Emir_Spahic

kapitan reprezentacji Bośni , bez kontraktu o ile sie nie myle , warty 3 miliony euro niby.

Bramkarz , wygląda na to że zatrzymał Liverpool ( pmaietam że bronił wtedy jakis ekwadorczyk ale nie kojarze ze to te nazwisko ) według wikipedii Standart nie przedłuza z nim konktaktu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rorys_Aragon

tak juz wiem mówią na niego Espinoza

Temat Bednarzowy to zło w czystej postaci, a w gazetach pracują kretyni.
Q.E.D.

matizaq 24.06.2009 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Magic19 (Post 750683)
Mnie bardzo ciekawi skąd te szmatławce biorą te informacje?? .

Oczywiście z transfermarktu. Znawcy futbolu z nich żadni ,więc skąd mieli wiedzieć ,że mu się kończy kontrakt? Jak bym miał czas to bym znalazł pozostałych 5 kandydatów i za niedługo by pewnie tą liste opublikowali, ale nie mam czasu na głupoty. Liczę na to ,że być może dzisiaj coś się wyjaśni w sprawie bramkarza lub Bożoka i Carlinhosa .

P.S Kolega Uran235 dobrze napisał. Niektórym to sie nawet nie chce szukać na transfermarkcie. Wchodzą na nasze forum -odpowiedni temat i mają tylu piłkarzy ,że mogą cały rok pisać o wzmocnieniach Wisły....

Magic19 24.06.2009 09:15

Tranfermarkt to jeden wielki żal, większość wartości piłkarzy nie zgadzają się z rzeczywistością... Aktualizację danych robią raz na ruski rok... masakra... a jeśli chodzi o Bożoka to najwcześniej podpisze kontrakt w piątek, mówie wam, z Carlinhosem będziemy pewnie jeszcze czekać na potwierdzenie czy jest wolnym zawodnikiem czyli też trochę czasu minie.... Na bramkarza też bym tak szybko nie liczył, na zgrupowanie w Austri weźmiemy pewnie jakiegoś na testy ale czy się sprawdzi to się okaże... A więc cierpliwość kibica wisły jest wielką cnotą:) pozdr.

Denilson odchodzi z ligi Wietnamskiej:) Wisła ma na niego chrapkę:) No i jutro w Super Expresie będziecie mogli poczytać jak to wisła jest blisko podpisania z denilsonem kontraktu:) Do dziennikarzy popularnych gazet: Napiszcie pod artykułem że wiecie to z wiarygodnych źródeł (może być mój nick):) Te newsy fajnie się czyta ale głupoty niestety się nie wyleczy:)

działfinansów 24.06.2009 09:52

Ja czekam tylko na jakąś super nierealną propozycje mediów, żeby się pośmiać ;] Denilson byłby idealny(swoją drogą to był kiedyś mój ulubiony piłkarz dlatego dodatkowy smaczek)
Jeżeli chodzi o realne transfery, to polecam JANUSZA GOLA. Wielki talent, nie drogi w utrzymaniu, nie wymagał by gry w pierwszej 11, ale sam by sobie na nią zapracował. Jest wolnym zawodnikiem. Jego jedyną wadą jest to, że nie jest już pierwszej młodości jak na tak małe doświadczenie, ale bardzo szybko może się to zmienić. W zeszłym sezonie 1 z 3 filarów (wraz z Cetnarskim i Nowakiem).

7 kotów 24.06.2009 09:54

Do otwarcia okienka transferowego pozostalo kilka dni.
Do tego czasu bedzie porzadek w tym temacie.
Dokladnie 24 osoby na chwile obecna opuszczaja z dniem 1.07. ten temat i to forum.

Ten wpis bedzie sie pojawial cyklicznie, co strone.

Pozdro Jarki Kolakowskie.

ciacho 24.06.2009 09:56

Ja wiem tylko jedno.. nasza polityka transferowa to jeden wielki śmiech. Mogę się założyć ze wszystkimi tutaj, że żaden Bozok do nas nie przyjdzie.

matizaq 24.06.2009 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 750714)
Ja wiem tylko jedno.. nasza polityka transferowa to jeden wielki śmiech. Mogę się założyć ze wszystkimi tutaj, że żaden Bozok do nas nie przyjdzie.

No i co ? Cieszysz się z tego ? Chciałeś zabłysnąć ? Bylo tu już paru takich co wszystko wiedzieli....Jeżeli
twoja wiara w klub jest uzależniona od tego czy będą transfery czy nie to sie przeżuć na Amice.

Ja tam wierzę ,że wszystko pójdzie po naszej myśli. O ile Pan Bednarz i Pan Wilczek już wielokrotnie mijali się z prawdą , to Pan Skorża zawsze był w stosunku do kibiców fair i nie owijał w bawełne , nawet jak było nie wesoło. Jeżli on mówi ,źe jest zielone światełko i będą transfery to ja mu wierzę...

Ten Bożok i tak przyjedzie do Krakowa w tym tygodniu , bo gramy sparing z Rużomberokiem i myśle ,że w tym meczu zagra pożegnalne 45 minut w barwach zespołu ze Słowacji i 45 minut u nas. Co do Carlinhosa to sprawa jest bardziej skomplikowana i oby nie było tak jak z Marcelo,że czekaliśmy na niego troche czasu. Miejmy nadzieje ,że Drozdowicz pokaże sie z dobre strony , bo na lepszego napastnika raczej nas w tej chwili nie stać. A w tym wypadku 'lepszy Drozdowicz niż nic (lub kolejny no name )" No i to by było na tyle z prawdziwych celów transferowych , a nie wyssanych z palca newsów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klubus (Post 750725)
Siemka co ostatecznie z tym Bozokiem podpisze z Wisłą kontrakt?

Nie jesteśmy wyrocznią. Wiemy tyle samo co ty.(no może prawnik wie lepiej). Czekaj na info na stronie oficjalnej.

diablo885 24.06.2009 10:49

Ten Bozok bedzie mogl wystapic w sparingu przeciwko nam? Jesli tak to dobrze bo bedzie go mozna porownac na tle naszych zawodnikow

Magic19 24.06.2009 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 750714)

Ty nazywasz się kibicem wisły? Ciesz się z tego co jest... Wisła jest mistrzem i nawet jeśli coś się nie udaje to prawdziwy kibic jest ze swoim zespołem całym sercem...Transfery i tak będą a jeśli w nie nie wierzysz to wypier....j z tego forum bo żal mi patrzeć na Twój nick. Pozdr. dla prawdziwych kibiców...

Marszałek 24.06.2009 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 750448)
Skąd to wiesz?
Rejestrowałem się na transfermarkt z 2-3 lata temu gdy ktoś na forum wspomniał o tej stronie i wtedy to jak najbardziej była piłkarska Wikipedia. Skorzystałem z możliwości edytowania danych i wrzuciłem któregoś tam kopacza, o którym spekulowano w prasie, do składu Wisły. Jako dowód wskazałem artykuł prasowy, w którym było napisane, że Wisła chce z kopaczem podpisać kontrakt na 5 lat i że przejdzie za ileś tam tysięcy Euro. Mod zaakceptował zmianę i chłopak był w składzie Wisły.

Wiem, ale chyba nie ma sensu pisać skąd, bo tylko będzie to podpałka dla Pokemonów. Ale po jakimś czasie usunęli gościa ze składu czy jest do dziś?Ktoś nad tym czuwa i to weryfikuje,powiem,że nader starannie.
Biorąc pod uwagę zasięg lig,które tam są.

tommiyacht 24.06.2009 11:36

Wojna na szczycie...

ciacho 24.06.2009 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 750770)

Tzn, że my na pewno go nie pozyskamy.

Zienczuk8 24.06.2009 12:01

Cytat:

gdyby to nie byl SE to powiedzialbym, ze skoro jest niski to moze beda chcieli z niego zrobic nastepce Brozka, a osoba p.Skorży, ktory z nim pracowal moze miec znaczenie, ale... to SE, wiec tego nie powiedzialem:)

zim zum 24.06.2009 12:14

Cytat:

dla mnie to jest śmieszne. abstrahując od tego czy to prawda czy nie, to dla mnie idiotyczne jest coś takiego. gość absolutnie nie istniał w drugoligowcu hiszpańskim ,a nasz czołowe kluby mają się nagle o niego zabijać, bo to jest nie wiadomo kto. ściągając taką pseudogwiazdę jak sikora pewnego poziomu nie przeskoczymy i popadamy tylko w marazm. gość, gdzieś był nikim, a nagle wraca tutaj i w imię nie wiadomo czego ma się go traktować jako gwiazdę i płacić wielkie pieniądze. Widzę, że taką taktykę obiera Legia, który chce brać do siebie tych doświadczonych gwiazdorów. Nie wiem czy odniosą sukces z tymi transferami. Uważam, że Wisła bardzo mądrze w tym momencie postępuje. Staramy się wyszkukać zawodników, którzy nie są znani, nie wiemy czego można się po nich spodziewać i jak zaskoczą to mogą dać naprawdę dużo dobrego klubowi. Sikory, Mięciele i inne pewnego poziomu już nie przeszkoczą, a na dodatek są po przejściach. Moim zdaniem już lepiej szukać gości pokroju Bożoka, Carlithosa itp. niż inwestować w zgrane karty.

michu-k 24.06.2009 12:17

Do wszystkich aprobujących- u nas był taki jeden co powrócił z europejskich wojaży, Radosław miał na imię. Przemyślcie.

zim zum 24.06.2009 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 750794)
Do wszystkich aprobujących- u nas był taki jeden co powrócił z europejskich wojaży, Radosław miał na imię. Przemyślcie.

był jeszcze jeden, Kamil miał na imię.

FredzIo 24.06.2009 12:27

http://wislaportal.pl/news.php?id=15530
Od razu chciałbym powiedzieć wszystkim, że to bzdura. Jak zwykle w wykonaniu PS.
Nie ma szans aby podstawowy bramkarz dwukrotnego mistrza Belgii, przeszedł do nas, ponieważ nie mamy mu nic więcej do zaoferowania. Ani pieniędzy, ani poziomu sportowego, ani warunkow treningowych. Skoro nie chciał przedłużyć kontraktu ze Standardem, to znaczy, że chce przejść do silniejszej ligi. Pójście do polskiej byłoby krokiem w tył. Dlatego zanim ktokolwiek zacznie przymierzać tego piłkarza do naszej drużyny, analizować jego mecze, oglądać wideo. Chciałbym aby od razu potraktowano tą informacje jako bzdurę.

MCX 24.06.2009 12:41

Cytat:

Poziom dziennikarzy sportowych w naszym kraju jest tak żenująco niski, że aż szkoda gadać.
Nie skupiając się w ogóle na Sikorze - jakim trzeba być idiotą żeby zatytułować artykuł "Wojna na szczycie..." a na sam jego koniec podsumować sprawę: "Będzie więc "wojna" o Sikorę? Śledząc poczynania trójki najlepszych polskich klubów ... raczej nie." ? :| Żenujące.

A wracając do tematu polityki transferowej to dziś jest środa, a o ile się nie mylę to w sobotę Wiślacy lecą na obóz. Przynajmniej teoretycznie powinna być do tego czasu pełna kadra, takie przynajmniej były założenia. Zamiast czytać bzdury ze szmatławców typu SE czy Fakt wolę więc spokojnie poczekać do soboty, a wieści transferowych wypatrywać na oficjalnej stronie Wisły.

koyoot 24.06.2009 13:17

Zim zum, zanim cos napiszesz puknij sie w leb dwukrotnie. Sikora nawet jesli tam nic nie gral i tak bylby jednym z najlepszych napastnikow naszej Ligi. Brozek - Sikora w ataku za nimi Grgula - strach pomyslec ile bramek by padalo przy naszej taktyce prostopadlych pilek....

Edit: Co nie zmienia faktu ze to tylko spekulacje poki co.

felipe 24.06.2009 13:39

Moze i Sikora gwiazdą nie jest, ale... my też jesteśmy TYLKO Wisłą Kraków.

Co za tym idzie - nie mamy pieniedzy na spełnienie każdej zachcianki, ba - finansowo od paru lat stoimy na poziomie średniej ekipy 2 Bundesligi...
Drugie - nie każdy zawodnik chce do nas przyjść, nawet polski ligowiec. Lata 2000-2003/2004, gdy do Wisły szło się z pocałowaniem ręki, traktując to jako zaszczyt, póki co minęły.

Sikora zanim odszedł grał naprawdę fajnie. Co z tego, że niski, jak mam w pamięci niejedną strzeloną przez niego bramkę głową. Co z tego, że nie radził sobie ostatnio w II lidze hiszpańskiej? Frankowski tez przychodził do JAgi po fatalnych sezonach za granicą, a jakoś w tej lidze spokojnie błyszczał.Dajecie przykład Matusiaka - a ja dam Kosowskiego, Brzęczka, Hajto, mimo wszystko Reissa... Nawet stary Świerczewski (zawodnik, który liznął trochę profesjonalizmu) przygotowując sie indywidualnie do rundy wiosennej (głównie fitness) dawał sobie tutaj rade. To tylko liga polska, podwórkowa...

Juz dawno pisałem - w sprawie Sikory jestem za. Zwłaszcza, że za darmo.

7 kotów 24.06.2009 13:53

Do otwarcia okienka transferowego pozostalo kilka dni.
Do tego czasu bedzie porzadek w tym temacie.
Dokladnie 24 osoby na chwile obecna opuszczaja z dniem 1.07. ten temat i to forum.

Ten wpis bedzie sie pojawial cyklicznie, co strone.

Pozdro Jarki Kolakowskie.

Marszałek 24.06.2009 14:21

Porównań Sikory do Matusiaka jakoś nie rozumiem. Matusiak zanim przyszedł do nas,to nie grał w Palermo i Herrneven, a wcześniej zagrał poprawnie jedną rundę. W lidze polskiej zaznaczam. Ciężko było doprawdy sądzić,ze facet naprawdę dobrze kopać piłkę umie. To,że w reprezentacji dwa razy dobrze zagrał także o niczym nie świadczy. Gość jest bardziej talentem dla mediów i swego ojca niż rzeczywiście coś sobą prezentuje.
Co innego Sikora. On zawsze w lidze miał przebłyski,lepsze,gorsze rundy. Ale widać było,że coś gra. Ostatnie dwa sezony w Groclinie potwierdziły jego umiejętności. Jak na naszą ligę jest ok, na zachód już trochę słabszy.
Jak dla mnie to należy go brać.

rozarian 24.06.2009 14:29

Jak przeczytałem,że Jaga chciała od Wisły 2 mln-y PLN za Gikiewicza,to omal nie spadłem z krzesła,choć z drugiej strony to naprawdę szlachetne,że tak się w naszym kraju "ceni"ludzi.

jova 24.06.2009 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 750745)
Wiem, ale chyba nie ma sensu pisać skąd, bo tylko będzie to podpałka dla Pokemonów. Ale po jakimś czasie usunęli gościa ze składu czy jest do dziś?Ktoś nad tym czuwa i to weryfikuje,powiem,że nader starannie.
Biorąc pod uwagę zasięg lig,które tam są.

Jeśli nie chcesz powiedzieć co pozwala Ci stwierdzić, że transfermarkt to poważna strona, na której udzielają się menadżerowie, to chyba nie pogniewasz się, że stwierdzę, że Ci nie wierzę i wciąż uważam tą stronkę za piłkarską Wikipedię.
Zawodnik, którego wtedy wrzuciłem do Wisły był w składzie tylko z 2 dni. Wybrałem jakiś kompletnie abstrakcyjny, bardzo drogi transfer. Szczegółów niestety już nie pamiętam. Wisła szybko zdementowała informacje o zainteresowaniu tamtym zawodnikiem.

Marszałek 24.06.2009 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 750884)
Jeśli nie chcesz powiedzieć co pozwala Ci stwierdzić, że transfermarkt to poważna strona, na której udzielają się menadżerowie, to chyba nie pogniewasz się, że stwierdzę, że Ci nie wierzę i wciąż uważam tą stronkę za piłkarską Wikipedię.
Zawodnik, którego wtedy wrzuciłem do Wisły był w składzie tylko z 2 dni. Wybrałem jakiś kompletnie abstrakcyjny, bardzo drogi transfer. Szczegółów niestety już nie pamiętam. Wisła szybko zdementowała informacje o zainteresowaniu tamtym zawodnikiem.

Oczywiście Twoje prawo mi nie wierzyć. Niemniej swoje wiem, empirycznie się o tym przekonałem i swojego zdania co do tej strony nie zmienię.

Albin4d 24.06.2009 17:54

Co do Sikory to wcale bym się nie zdziwił jesli by sie u nas pojawił. Z tego co pamietam to w ostatnim okienku transferowym odsyć często przebywał na naszym Stadionie. Może się do niego przymierzali ale zwyciężyły inne opcje (w tym finansowe) - kto wie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl