![]() |
A ja mam takie oto pytanko:
Czy wiadomo już kiedy dokładnie zagramy z Legią? 6,7, czy 8 listopada? |
do usunięcia
|
Cytat:
Ale wylecieć tak czy tak trzeba bardzo się starać żeby dojść do takiej sytuacji. |
Zna ktoś stronę gdzie można za darmo ściągnąć gotowe sprawdziany z książek? (chodzi mi o Direkt 2a)
|
do usunięcia
|
Jak wyglądają koncerty w rotundzie? Można się bawić tak jak na koncert przystało czy nie za bardzo?
|
jak sie nazywa piosenka, w której goscinnie wystepował Ribery?? tzn nie spiewał tylko na tedledysku byl chyba!!
|
Czy może ktoś z was spotkał się z wierszem Rafała Wojaczka pt. 'Finis Poloniae'? http://www.wojaczek.art.pl/bajka/finis_poloniae.html
Kompletnie nie podchodzi mi ten utwór, może ktoś z was miał z nim do czynienienia/wie o co mniej więcej w nim chodzi? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam pytanie :) można kupić gdzieś w sklepie, najlepiej w Wieliczce "sektorówkę" i za ile?
|
Cytat:
|
Jest ktoś obyty w kupowaniu biletów na stronie eventim.pl? Otóż chciałem kupić w media markcie ale powiedzieli ze juz nie mają na stronie jest ale to troche skomplikowane. I tu mam pytanie czy po dokonaniu przelewu muszę się zgłosić do jednego z ich punktu żeby odebrać osobiście?
|
Jaki jest koszt jednego nowego bombardiera (tramwaju) takie jak jezdza po krakowie ??
|
Cytat:
W polaczeniu z tym wszytkim o czym piszesz to moze byc cos "glebszego" A to juz bylby problem....specjalista napewno tu nie zaszkodzi. |
Cytat:
http://www.skyscrapercity.com/archiv.../t-331379.html |
wie ktoś może gdzie kupie piłki gimnastyczne? są w decathlonie? słyszałem też o sklepie jakimś na awf - on istnieje?
|
POMOCY! Mam telefon na kartę w sieci PLUS i wystąpił taki problem iż jakiś tydzień temu zasiliłem konto kwotą 10 złotych i po instrukcjach jaki dostałem w zwrotnym sms wył. i włącz tel. itd. i po włączeniu telefony dalej mam na kącie 0.01 gr. ! I nie wiem co mam z tym robić ponieważ już mi się pojawia ten problem 4 raz i teraz powinienem mieć jakieś 40 zł na kącie! Byłem już w Punkcie Obsługi Klienta plus 2x i dzwoniłem raz do Biura Obsługi Klienta plus i nic ! Proszę o pomoc!
|
Cytat:
jeśli tak to bardzo możliwe, że zjechałeś na debet (którego niestety komórka nie jest w stanie pokazać) i jeszcze go nie pokryłeś. Chociaż z drugiej strony powinni Ci to wyjaśnić w punkcie klienta. PS. konto -> koncie w kącie to mama syna może postawić |
Cytat:
|
gris To witaj w klubie, bo ja również :-) Ale możesz być spokojny, od tamtego wydarzenia było wiele innych koncertów w Rotundzie (w tym Myslovitz) i nie było powtórki :)
|
do usunięcia
|
Cytat:
Najpierw musisz zdobyc doswiadczenie jako sprzedawca w mniejszych hurtowniach a dopiero potem sie starac u nich pracowac. Ale nie polecam tego zawodu w pzd.. jazdy po Polsce po naszych fantastycznych drogach, kasa zapewne to prowizja od sprzedazy, jak masz rodzine to sie nastaw na jonczenie zony bo w domu bedziesz tylko na krotki sen. To jest potezna firma to i cisnienie na wynki jest ogromne. Jak juz tak bardzo chcesz w tym pracowac to polecam jakas mala firme np hurtownie alkoholi to zawsze schodzi. Generalnie praca polega na wciskaniu towaru i pozyskiwaniu nowych kientow. |
Link do meczu Repry U-21 ma ktoś? byłbym wdzięczny
|
Potrzebuje odpowiedzi na pytania:
1. Podaj przyczyny zasolenia mórz 2. rodzaje źródeł ( geografia) Jak by ktoś mógł napisać coś na ten temat będę wdzięczny |
Cytat:
Nie no bez przesady aż tak długo bym nie siedział ! (chyba że ktoś inny z mojego telefonu):-/ Ja mam Samsunga J700 |
ma ktoś jakieś wiślackie motywy na 5300?;}
|
Pilnie poszukuje filmiku z oprawy Podbeskidzia 'tylko silne jednostki potrafią płynąć pod prąd'
|
do usunięcia
|
Cytat:
|
Cytat:
Hmmm no problem dość ciekawy, wiem że w sieci Heyah najniższe doładowania nie gwarantują przedłużenia długości konta. Może w Plusie jest podobnie choć nie wiem ja ładuje kartami przeważnie za 30 zeta więc nie wiem. Ale jak mnie pamięć nie myli to nie powinno być żadnych problemów, co do internetu nie wiem jak Ty ale jest teraz taką opcję, że internet jest darmowy. Więc debet raczej nie wchodzi w grę, chyba że na przykład byłeś za granicą i miałeś usługę Roamnig, bo tam jest dość przesrana sprawa ściąga dosłownie za wszystko i potem trudno wyjść na plus, dopiero parę doładowań załatwia sprawę. A co powiedziano w punkcie obsługi klienta ?? Do biura to lepiej nie dzwonić bo tam to po prostu dramat raz trafiłem na babę co nic nie potrafiła wytłumaczyć... |
jakies adresy sklepow z łazienkami itp. akcesoriami?? za castoramy itp. dziekuję. w max flizie na zakiepnace byłem. ktoś coś kmini??
|
ma ktoś tabelę z cenami telefonów w Erze dla stałych abonentów? taka jaką przedstawiają przy przedłużaniu umowy.
|
Cytat:
|
Cytat:
W przejściu pomiędzy Castoramą a Carrefourem na Zakopiance jest taki sklepik z bardzo ładnymi łazienkami. |
Cytat:
Ale czy to dobrze to ręki uciąc sobie nie dam :P _________________________________________________________________________________________________ _________ Cytat:
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Źródło |
Co to jest, do czego służy, za co odpowiada, w czym jest pomocny moment obrotowy silnika w samochodzie ? Niech mi ktoś łopatologicznie wytłumaczy, bo jak zobaczylem wyjaśnienie na takiej wikipedii, to mi szczena opadła. Np dane techniczne mojego auta mówią, że maksymalną moc osiąga przy 6300 obrotów (i tu wiem o co chodzi), a moment obrotowy przy 4500 obrotów. Co znaczy ta druga część, tak praktycznie, a nie teoretycznie ?
|
W praktyce oznacza to ze auto przyspiesza najszybciej przy 4500 obrotow, choc wiadomo ze nie mozesz jechac odrazu na 4500, do tych 4500 obrotow moment obrotowy caly czas wzrasta, a pozniej mimo ze auto dalej przyspiesza, to od momentu osiagniecia 4500 obrotow robi to coraz wolniej.
Np max moment obrotowy 300Nm na 4500 rpm to (losowe liczby) miedzy 2500-3500 rpm auto przyspiesza 30m/s a miedzy 3500-4500 przypiesza 40m/s a 4500-5500 przyspiesza 30m/s.. No i rozne sa wachania, zazwyczaj spada przy max liczbie obrotow do w tym przypadku 6300 do ok 3/4-4/5 max momentu obrotowego czyli przy z 300Nm spada do ok 260-240Nm |
No to drugie pytanie. Biorąc pod uwagę, że max moment mam 4500, a max moc 6300, przy jakich obrotach powinienem zmieniać bieg jeśli chce jak najszybciej się rozpędzić ? Powiedzmy że chce pobić swój rekord na 1/4 mili ;). Kiedy wrzucać 1-2, 2-3, itd...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl