Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

wislakdaniel 12.10.2009 15:31

A ja mam takie oto pytanko:

Czy wiadomo już kiedy dokładnie zagramy z Legią?
6,7, czy 8 listopada?

Zola 12.10.2009 16:04

do usunięcia

MatMario 12.10.2009 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 802830)
Powie Ktos, czy jest taka sama "szansa" wyleciec ze studiow dziennych jak z zaocznych? Czy z zaocznych mimo wszystko mniejsza (jako ze sie placi)?

Patrząc na WPiA to większa jest szanasa wylecieć z zaocznych. Wyniki egzaminów, podjeście profesorów itd. Zalezy jaka uczelnia, zależy jaki wydział.

Ale wylecieć tak czy tak trzeba bardzo się starać żeby dojść do takiej sytuacji.

matt1906 12.10.2009 16:53

Zna ktoś stronę gdzie można za darmo ściągnąć gotowe sprawdziany z książek? (chodzi mi o Direkt 2a)

Zola 12.10.2009 17:03

do usunięcia

gris 12.10.2009 17:05

Jak wyglądają koncerty w rotundzie? Można się bawić tak jak na koncert przystało czy nie za bardzo?

fifi1906 12.10.2009 17:39

jak sie nazywa piosenka, w której goscinnie wystepował Ribery?? tzn nie spiewał tylko na tedledysku byl chyba!!

Blade'S 12.10.2009 18:07

Czy może ktoś z was spotkał się z wierszem Rafała Wojaczka pt. 'Finis Poloniae'? http://www.wojaczek.art.pl/bajka/finis_poloniae.html

Kompletnie nie podchodzi mi ten utwór, może ktoś z was miał z nim do czynienienia/wie o co mniej więcej w nim chodzi?

Lupo 12.10.2009 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 802850)
Jak wyglądają koncerty w rotundzie? Można się bawić tak jak na koncert przystało czy nie za bardzo?

Oczywiście, że tak! Jest większa kultura niż w Studio, a jeśli chodzi o dowód dobrej zabawy można przytoczyć ewakuację publiczności w trakcie koncertu Myslovitz 3lata temu :-) Rotunda groziła wtedy zawaleniem.

AMF 12.10.2009 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 802847)
Chodzi mi o UP kierunek Turystyka i Rekreacja... Bo patrzac na przedmioty jakie mam: typu majca i ekonomia to "czarno" widze swoja przyszlosc... (Studia zaoczne)

ja robie na UP ochrone środowiska. Jeśli to robisz w ramach tego jakiegoś projektu Unii europejskiej to nie masz szans żeby wyleciec. a właściwie to na UP ciężko wyleciec nawet z dziennych studiów :D

janko04 12.10.2009 19:11

Mam pytanie :) można kupić gdzieś w sklepie, najlepiej w Wieliczce "sektorówkę" i za ile?

rafalczyzyny 12.10.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 802691)
Najlepiej nic nie załatwiać, tylko zapłacić całość za pół roku, czy kiedy tam będziesz mieć kasę... Ja czekam na przypomnienie, za mandat z marca 2008 i doczekać się nie mogę...

Jeśli zapłacisz zanim przyjdzie wezwanie, to nie musisz płacić odsetek. Jeśli przyjdzie wezwanie, to musisz zapłacić odsetki ustawowe, w twoim wypadku to jakieś 50 zł rocznie... (tu możesz obliczyć: http://www.pit.pl/kalkulator_odsetek_2507.php)

od mandatów za wykroczenia nie są naliczane odsetki ustawowe

Robert_wislak 12.10.2009 19:31

Jest ktoś obyty w kupowaniu biletów na stronie eventim.pl? Otóż chciałem kupić w media markcie ale powiedzieli ze juz nie mają na stronie jest ale to troche skomplikowane. I tu mam pytanie czy po dokonaniu przelewu muszę się zgłosić do jednego z ich punktu żeby odebrać osobiście?

medyk 12.10.2009 21:48

Jaki jest koszt jednego nowego bombardiera (tramwaju) takie jak jezdza po krakowie ??

Wojtas 12.10.2009 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 802932)
Możliwe żeby człowiekowi zobojętniało z dnia na dzień coś na czym najbardziej mu zależało? W połączeniu z dużym stresem, brakiem apetytu itp. Traktować to jako krótkotrwałe jesienne osłabienie czy raczej udać się do jakiegoś specjalisty? :/

W polaczeniu z tym wszytkim o czym piszesz to moze byc cos "glebszego"

A to juz bylby problem....specjalista napewno tu nie zaszkodzi.

kamilll1906 12.10.2009 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 802964)
Jaki jest koszt jednego nowego bombardiera (tramwaju) takie jak jezdza po krakowie ??

tu masz troche info: http://infotram.pl/text.php?id=4727

http://www.skyscrapercity.com/archiv.../t-331379.html

Opętany 12.10.2009 22:16

wie ktoś może gdzie kupie piłki gimnastyczne? są w decathlonie? słyszałem też o sklepie jakimś na awf - on istnieje?

chudy_TSW 12.10.2009 22:42

POMOCY! Mam telefon na kartę w sieci PLUS i wystąpił taki problem iż jakiś tydzień temu zasiliłem konto kwotą 10 złotych i po instrukcjach jaki dostałem w zwrotnym sms wył. i włącz tel. itd. i po włączeniu telefony dalej mam na kącie 0.01 gr. ! I nie wiem co mam z tym robić ponieważ już mi się pojawia ten problem 4 raz i teraz powinienem mieć jakieś 40 zł na kącie! Byłem już w Punkcie Obsługi Klienta plus 2x i dzwoniłem raz do Biura Obsługi Klienta plus i nic ! Proszę o pomoc!

haeno 13.10.2009 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chudy_TSW (Post 802983)
POMOCY! Mam telefon na kartę w sieci PLUS i wystąpił taki problem iż jakiś tydzień temu zasiliłem konto kwotą 10 złotych i po instrukcjach jaki dostałem w zwrotnym sms wył. i włącz tel. itd. i po włączeniu telefony dalej mam na kącie 0.01 gr. ! I nie wiem co mam z tym robić ponieważ już mi się pojawia ten problem 4 raz i teraz powinienem mieć jakieś 40 zł na kącie! Byłem już w Punkcie Obsługi Klienta plus 2x i dzwoniłem raz do Biura Obsługi Klienta plus i nic ! Proszę o pomoc!

a korzystasz z internetu od czasu do czasu? (w jakikolwiek sposób z łącza gprs/umts)

jeśli tak to bardzo możliwe, że zjechałeś na debet (którego niestety komórka nie jest w stanie pokazać) i jeszcze go nie pokryłeś.

Chociaż z drugiej strony powinni Ci to wyjaśnić w punkcie klienta.

PS.

konto -> koncie

w kącie to mama syna może postawić

gris 13.10.2009 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lupo (Post 802879)
Oczywiście, że tak! Jest większa kultura niż w Studio, a jeśli chodzi o dowód dobrej zabawy można przytoczyć ewakuację publiczności w trakcie koncertu Myslovitz 3lata temu :-) Rotunda groziła wtedy zawaleniem.

Orzesz, bo się właśnie na Myslovitz wybieram :D

Lupo 13.10.2009 12:57

gris To witaj w klubie, bo ja również :-) Ale możesz być spokojny, od tamtego wydarzenia było wiele innych koncertów w Rotundzie (w tym Myslovitz) i nie było powtórki :)

Zola 13.10.2009 14:12

do usunięcia

saklak1906 13.10.2009 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 803070)
Na czym polega praca tych osob, ktore jezdza np oklejoną Yaris w "Coca-Cola"? Latwo sie na to "zalapac" itd?

Prawdopodobnie przedstawiciele handlowi, albo kierownicy regionu. Nie wiem jak jest teraz ale jak ja zaraz po szkole chcialem sie do nich zalapac to nie bylo takie latwe.
Najpierw musisz zdobyc doswiadczenie jako sprzedawca w mniejszych hurtowniach a dopiero potem sie starac u nich pracowac.

Ale nie polecam tego zawodu w pzd.. jazdy po Polsce po naszych fantastycznych drogach, kasa zapewne to prowizja od sprzedazy, jak masz rodzine to sie nastaw na jonczenie zony bo w domu bedziesz tylko na krotki sen.
To jest potezna firma to i cisnienie na wynki jest ogromne. Jak juz tak bardzo chcesz w tym pracowac to polecam jakas mala firme np hurtownie alkoholi to zawsze schodzi.

Generalnie praca polega na wciskaniu towaru i pozyskiwaniu nowych kientow.

daniello1987 13.10.2009 16:58

Link do meczu Repry U-21 ma ktoś? byłbym wdzięczny

WISŁAZWE 13.10.2009 17:21

Potrzebuje odpowiedzi na pytania:

1. Podaj przyczyny zasolenia mórz
2. rodzaje źródeł ( geografia)

Jak by ktoś mógł napisać coś na ten temat będę wdzięczny

chudy_TSW 13.10.2009 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez haeno (Post 803002)
a korzystasz z internetu od czasu do czasu? (w jakikolwiek sposób z łącza gprs/umts)

jeśli tak to bardzo możliwe, że zjechałeś na debet (którego niestety komórka nie jest w stanie pokazać) i jeszcze go nie pokryłeś.

Chociaż z drugiej strony powinni Ci to wyjaśnić w punkcie klienta.

PS.

konto -> koncie

w kącie to mama syna może postawić

Nie no bez przesady aż tak długo bym nie siedział ! (chyba że ktoś inny z mojego telefonu):-/
Ja mam Samsunga J700

Cinek1906 13.10.2009 17:47

ma ktoś jakieś wiślackie motywy na 5300?;}

kONwalia 13.10.2009 18:58

Pilnie poszukuje filmiku z oprawy Podbeskidzia 'tylko silne jednostki potrafią płynąć pod prąd'

Zola 13.10.2009 18:59

do usunięcia

węgorz2 13.10.2009 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 803178)
Ma Ktos klopoty z zalogowaniem sie na Allegro?

(Wiem, ze dzis do 15:15 byla przerwa z powodu bledow technicznych, ale ja dalej nie moge wejsc na swoje konto, ani zadnej innej czynnosci wykonac)

u mnie ok ,wiec coś masz nie tak

WISŁAZWE 13.10.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chudy_TSW (Post 802983)

Hmmm no problem dość ciekawy, wiem że w sieci Heyah najniższe doładowania nie gwarantują przedłużenia długości konta.
Może w Plusie jest podobnie choć nie wiem ja ładuje kartami przeważnie za 30 zeta więc nie wiem. Ale jak mnie pamięć nie myli to nie powinno być żadnych problemów, co do internetu nie wiem jak Ty ale jest teraz taką opcję, że internet jest darmowy.
Więc debet raczej nie wchodzi w grę, chyba że na przykład byłeś za granicą i miałeś usługę Roamnig, bo tam jest dość przesrana sprawa ściąga dosłownie za wszystko i potem trudno wyjść na plus, dopiero parę doładowań załatwia sprawę.

A co powiedziano w punkcie obsługi klienta ??
Do biura to lepiej nie dzwonić bo tam to po prostu dramat raz trafiłem na babę co nic nie potrafiła wytłumaczyć...

DYRU 13.10.2009 21:11

jakies adresy sklepow z łazienkami itp. akcesoriami?? za castoramy itp. dziekuję. w max flizie na zakiepnace byłem. ktoś coś kmini??

concedi 13.10.2009 21:38

ma ktoś tabelę z cenami telefonów w Erze dla stałych abonentów? taka jaką przedstawiają przy przedłużaniu umowy.

Kordel 13.10.2009 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez concedi (Post 803234)
ma ktoś tabelę z cenami telefonów w Erze dla stałych abonentów? taka jaką przedstawiają przy przedłużaniu umowy.

Podbijam! ;]

elomike 13.10.2009 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DYRU (Post 803219)
jakies adresy sklepow z łazienkami itp. akcesoriami?? za castoramy itp. dziekuję. w max flizie na zakiepnace byłem. ktoś coś kmini??

W przejściu pomiędzy Castoramą a Carrefourem na Zakopiance jest taki sklepik z bardzo ładnymi łazienkami.

Arkas 13.10.2009 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 803125)

1. Podaj przyczyny zasolenia mórz

Jak by ktoś mógł napisać coś na ten temat będę wdzięczny

Uczyłem się w tamtym roku o tym i z tego co pamietam, jedną z przyczyn zasolenia jest ciśnienie w wodzie, a drugą ilosc dopływów do morza ( rzeki, opady - woda słodka), oceany - woda słona. I jak dajmy ze dużo jest dopływów rzecznych a jedna mała cieśninka to woda będzie miała małe zasolenie.

Ale czy to dobrze to ręki uciąc sobie nie dam :P

_________________________________________________________________________________________________ _________

Cytat:

concedi kazdy klient ma chyba inną ofertę ( zalezy ona od wysokości abonamentu czy tez stazu w danej sieci).

Żmijka 13.10.2009 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 803125)

http://www.jezioro.com.pl/artykuly.html?id=6

http://pl.wikipedia.org/wiki/Źródło

AOT 14.10.2009 00:29

Co to jest, do czego służy, za co odpowiada, w czym jest pomocny moment obrotowy silnika w samochodzie ? Niech mi ktoś łopatologicznie wytłumaczy, bo jak zobaczylem wyjaśnienie na takiej wikipedii, to mi szczena opadła. Np dane techniczne mojego auta mówią, że maksymalną moc osiąga przy 6300 obrotów (i tu wiem o co chodzi), a moment obrotowy przy 4500 obrotów. Co znaczy ta druga część, tak praktycznie, a nie teoretycznie ?

WislaFan123 14.10.2009 01:08

W praktyce oznacza to ze auto przyspiesza najszybciej przy 4500 obrotow, choc wiadomo ze nie mozesz jechac odrazu na 4500, do tych 4500 obrotow moment obrotowy caly czas wzrasta, a pozniej mimo ze auto dalej przyspiesza, to od momentu osiagniecia 4500 obrotow robi to coraz wolniej.

Np max moment obrotowy 300Nm na 4500 rpm to (losowe liczby) miedzy 2500-3500 rpm auto przyspiesza 30m/s a miedzy 3500-4500 przypiesza 40m/s a 4500-5500 przyspiesza 30m/s.. No i rozne sa wachania, zazwyczaj spada przy max liczbie obrotow do w tym przypadku 6300 do ok 3/4-4/5 max momentu obrotowego czyli przy z 300Nm spada do ok 260-240Nm

AOT 14.10.2009 01:32

No to drugie pytanie. Biorąc pod uwagę, że max moment mam 4500, a max moc 6300, przy jakich obrotach powinienem zmieniać bieg jeśli chce jak najszybciej się rozpędzić ? Powiedzmy że chce pobić swój rekord na 1/4 mili ;). Kiedy wrzucać 1-2, 2-3, itd...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl