![]() |
Gdzie będą transmitowane mecze Wisły w LM?
|
Znacie stronkę na której można sprawdzić datę premiery DVD jakiegoś filmu?
|
Czy któraś zagraniczna TV dostępna np. na Cyfrze + będzie transmitować Puchar Konfederacji? Niestety nie mam TVP Sport :/
|
Znalazlem na dysku stary temat z kibice.pl jak go wrzucic na siec zeby moglo wiecej osob obejrzec?
Lektura nieziemska po latach, a jakie zacne towarzystwo sie wypowiada :) |
spakuj i wrzuć na rapida :)
|
Cytat:
|
Cytat:
- DSF |
Cytat:
Mecze Pucharu Konfederacji mają być na tych kanałach (FTA): - BBC Three (28.2E - FTA) - DSF (19.2E - FTA & Analog) - TW 1 - ORF Sport Plus (19.2E - FTA) - RAI Uno (13E - FTA/Seca 1) - Slovenia TV 2 (13E - FTA/Viaccess PC 2.6) A, i faza pucharowa ma być na TVP 2 :) |
Cytat:
|
Orzeu ale w jakiej formie masz to zapisane ? W notatniku czy jak ? Może jakiś Print Screen i wrzuć na serwer hostingujący zdjęcia?
|
Ściągnąłem napisy do filmu, ale gdy go włączam pojawia się taki komunikat:
http://i41.tinypic.com/r93p6q.jpg O co chodzi? http://pl.tinypic.com/r/r93p6q/5 |
Cytat:
|
Cytat:
podbijam... |
|
na jakim kanale cyfry + jest transmisja z pucharu konfederacji?
|
jest ktoś na forum kto studiuje zaocznie turystykę na AWF, UJ bądź UE?? jeśli tak to proszę o priv. mam kilka łatwych pytań:P pozdro
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Więc jeśli jesteś zainteresowany to możesz spakować, wrzucić na rapida i wysłać. A ja mogę opublikować i podeślę Ci link.
|
Zna ktoś jakiś sklep w Krakowie z koszulkami zagranicznych klubów, gdzie byłby dość duży wybór? Słyszałem o budce na TOMEXIE ale nie wiem jak tam z asortymentem.. Proszę o jakieś pewne informacje ;)
|
Czy Wisła grała już ten mecz z Borussią co miał go Błaszczykowski w kontrakcie? Jak nie, to jak sprawa wygląda z tą kwestią??
|
Ok David, to pod koniec tygodnia bo nie mam teraz kompa. Dzieki
|
orientuje się ktoś gdzie w Krakowie kupie kij do grania w baseball?
|
Od ilu lat w Polsce jest legalny sex?Bo od jednych słyszę ,że od 15 od drugich że 16?
Chodzi o to,że chcę skończyć ze sprzeczkami w rozmowach :P Hehe wiem,że od zawsze ale chodziło mi z prawnego punktu widzenia :) dzięki za odp Wasiu,a jak dziewczyna ma 15 a facet jest pełnoletni? Kiedyś widziałem w necie artykuł 'wycięty' z prawa i pisało,że skończone 15(czyli przykładowo laska sie urodziła 12 maja to 11 nie można a 13tego już tak :P ) a nie było nic o tym czy gość ma być poniżej 18 :P |
Cytat:
a tak an serio to od piętnastego roku zycia |
Ponizej 15 jest traktowane jako pedofilia. Sam sie z checia dowiem jak jest w przypadku przedzialu wiekowego 15 - 18. Zwlaszcza jesli druga osoba jest pelnoletnia. Natomiast, chyba Fotyga, dawna rzecznik praw dziecka wymyslila, ze zeby kupic prezerwatywy trzeba miec 18 lat. W Possmanie np sprawdzali dowody. Chore.
|
Chore i to jak. Fotyga chyba chce, żeby Ci poniżej 18 roku życia, uprawiali sex bez prezerwatyw, z pewnością będzie lepiej ^^
|
Nie do końca. Tzn pedofilia jest jeśli jedna osoba ma poniżej 15 lat, druga zaś jest pełnoletnia.
Jeśli jedna osoba ma np 13, a druga 15 to nie jest to pedofilia - nie podlega to pod KK, ale podega pod sprawy nieletnich i też jest nielegalne w świetle prawa, chociaż w świetle tego samego prawa jeśli oboje się na to zgodzili to nie może być raczej z tego niczego, bo jedynie gdy ktoś byłby "poszkodowany" to wtedy można sprawę w sądzie dla nieletnich. Sąd rodzinny co prawda może uznać to za demoralizację i wtedy polega to bodaj pod kurtora. W przypadku przedziału 15-18 to jest to jakoś tam pokręcne, niby nie można - tzn można za zgodą rodziców bodaj (?!) chyba, że różnica wieku jest mniejsza niż 2 lata ... jakoś tak. Tu pewna nie jestem - to jest dośc mocno pokręcone. Najlepiej jakby jakiś prawnik się wypowiedział. |
kodeks karny w art 200 mowi o obcowaniu plciowym z maloletnim ponizej lat 15 lub o dopuszczaniu sie innych (!!!) czynnosci seksualnych (nasze sady lubia tu stosowac wykladnie rozszerzajaca, wiec jako seks traktuje sie wiele rzeczy). kara- od 2 do 12 lat pozbawienia wolnosci.
W kk nie ma natomiast nic nt. wspolzycia z osobami powyzej 15 lat, a zatem jest to dozwolone. Fotyga nigdy RPD nie byla, zapewne miales na mysli p. E. Sowinska (ta od slynnej torebki teletubisia- geja;)). Pani Rzecznik mogla wymyslac co chciala, nie mniej jednak zakazu takowego nigdzie nie ma, choc owszem- proponowala i prezerwatywy od 18, i zakaz! seksu do 18. Nie mniej jednak od propozycji do realizacji (na szczescie) w tym kraju daleka droga. Żmijka-jezeli nic nie zmienilo sie w prawie karnym odkad sie go uczylam (bo jako przyszly prawnik zajmuje sie w kancelarii glownie pr. cywilnym i gospodarczym) to zakazane jest jedynie wspolzycie z osoba ponizej 15 lat. Gdy dwie osoby sa ponizej 15 lat wowczas mozliwe jest stosowanie ustawy o postepowaniu w sprawach dot. nieletnich, ale nigdzie nie moge znalezc- mimo ze przelecialam teraz na szybko lexa- obostrzen dot. wspolzycia miedzy 15 a 18 r.z. I jeszcze jedno, co do wypowiedzi Zmijki- druga osoba nie musi byc pelnoletnia w rozumieniu przepisow prawa cywilnego. Zgodnie z art 10 kk, na zasadach okreslonych w kk odpowiada osoba, ktora popelnia czyn zabroniony po ukonczeniu lat 17. |
ktoś poleci cukiernię w Krakowie lub okolicach ze sprawdzonymi ciastami i tortami na przyjęcie ślubne?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl