![]() |
Cytat:
|
Cytat:
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...wr,nId,5282355 Cytat:
Źródła raczej pewne (zwłaszcza Interia) tak więc widzę, że dalej ,,bawimy" się w ściąganie byłych graczy. |
Ondrasek jako zmiennik dla Klimenta ? Jestem za, aczkolwiek takie powroty są na ogół nieudane dla piłkarzy, może okazać się totalnym niewypałem, ale też może nastukać z 10 goli (wiadomo polish league)... Też chciałbym kogoś lepszego, ale czy nas stać na wybrzydzanie ?
Ważne jest natomiast kto będzie odpowiedzialny za stwarzanie okazji bramkowych ? Przydałoby się do środka pola przynajmniej 2 ofensywnych pomocników... |
Cytat:
Jesli to prawda, że przyjdzie, to patrząc, że sprzedamy Forbesa to jak dal mnie będzie to wzmocnienie. Zdenek>Forbes. Oczywiscie zakładam też, że w kadrze nie pozostanie fatos. Jesli mielibyśmy mieć 4 napastników: Kliment, Ondrasek, Sobol, Chełmecki - jestem za |
Głównie problem polega na tym, że on grał u nas dobrze na początku i na końcu czyli wtedy kiedy musiał się wykazać. Nie chce mi się wierzyć, że powtórzy rundę z jesieni 2018.
|
Cytat:
Poza tym bardzo się cieszę że większość piłkarzy zagranicznych czy polskich grających u Nas zawsze wypowiada się o klubie, kibicach czy mieście w samych superlatywach. Wstępują do Socios, żyją Wisłą w mediach społecznościowych i jak jest wola klubu często powracają. To pokazuję wielkość Wisły jako klubu. |
Zamiana Forbesa, Medveda i Baciraja na Klimenta, Ondraska i Sobola jest dobrą zamianą. Oby tylko faktycznie udało się Forbesa sprzedać a Baciraja pozbyć
|
Nie posądzam go o to, że tak sobie wyliczył, że zagra dobrze tylko pierwszą i ostatnią rundę. Miał kontuzję w międzyczasie, a ciągła zmiana trenerów też nie sprzyjała. jednak owszem co by nie mówić, długo Zdenek wydawał się transferem chybionym, jednak ostatni jego sezon w Wiśle pokazał, że może grać bardzo dobrze.
Cytat:
ja też wolałbym kogoś młodszego, sprzedawalnego itd, ale patrząc, że przyjdzie w miejsce Forbesa to dla mnie to jest dobra zmiana ;) Młodych do ogrywania będizemy mieć Sobola i Chełmeckiego. Jesli do tego ogranego Klimenta i Zdenka - jestem za |
do usunięcia
|
Ktos musi odejsc z napastnikow bo teoretycznie jest ich za duzo, cicha nadzieja ze jest jakas oferta za Feliciana
|
Gość mega pozytywny w odbiorze (taki wesoły wariat z za południowej granicy), co jakiś czas się przewijał przez Wiślackie media społecznościowe, cały czas wydawał się podtrzymywać kontakt z klubem (kiedyś tam chyba nawet trenował z naszymi w przerwie MLS jak dobrze pamiętam).
Walczak, wysoki, silny. Nadal strzela bramki. IMHO trudno znaleźć kogoś sensowniejszego bez dużych pieniędzy ... No i takie powroty budują wizerunek! |
Cytat:
Fatosa na bank będą chcieli wypchnąć z klubu w ten czy inny sposób, o czym zresztą D. Błaszczykowski sam wczoraj mówił. FBF też może odejść. Zdybowicz to poziom II-ligowy i bardzo się zdziwię, jeżeli nie pójdzie znowu na jakieś wypożyczenie. Sobol? Ciężko oczekiwać cudów od napastnika z właściwie zerowym doświadczeniem w E-klasie. Trochę na bank pogra, ale to transfer na przyszłość. I nagle okazuje się, że zostajemy tylko z Klimentem, więc plotki o Ondrasku są dla mnie w sumie uzasadnione. Osobiście mam też nadzieję, że trochę minut dostanie w tym sezonie Chełmecki. |
Zastanawiamy się czy zawodnik który jeszcze 7 miesięcy temu strzelał bramki dla Czech w reprezentacji, nie miał żadnych kontuzji, grał w miarę regularnie w klubie, przyda się w kadrze Wisły? :> Rozumiem przewrażliwienie Beqirajem, ale taki niewypał nie zdarza się codziennie.
|
Cytat:
Za chwilę będzie płacz jak się nie załapiemy pucharów. :haha: |
Jak puszczamy Forbsa to chyba logiczne ze klub nie moze zostac praktycznie z Klimentem ,ktorego nikt jeszcze nie zna..
A tak to zwyczajnie sie ciesze bo lubiłem tego chłopa.... witaj Zdenek ,brakowało nam Cie. |
Cytat:
Ondrasek stary, z Klimentem musi być coś nie tak, Gula nie wygrał ligi z Pilznem, Sobol jakiś taki niewyraźny, ale za to gdyby Żurawski podał Kuźbie z Lazio to byśmy ta ligę rozwalili w pył |
Póki co wygląda to tak:
Vullnet Basha-->Aschraf El Mahdioui Felicio Brown Forbes-->Zdeněk Ondrášek ?? Aleksander Buksa-->Hubert Sobol Žan Medved-->Fatos Bećiraj - był sprowadzony na miejsce Fatos teraz Fatos powraca, chyba że go wypchają to Fatos-->Jan Kliment Uroš Radaković-> Adi (Uros wypożyczony w związku z urazem Adiego, Adi wraca z nowym kontraktem po kontuzji) David Mawutor-->Damian Pawłowski ?? Rafał Boguski-->Mateusz Młyński Souleymane Koné-->Alan Uryga Łukasz Burliga-- LUKA Jean Carlos Silva--LUKA dodatkowo Przemysław Zdybowicz powrót z wypożyczenia ?? |
Spokojnie na pewno ktoś przyjdzie , jest jeszcze dużo czasu.
A co do Ondraska to jakoś słabo to widzę , jak zażąda dużej kasy.. |
Cytat:
Grając jednym napastnikiem nie potrzeba ich zbyt wielu. Podejrzewam, że to właśnie Kliment będzie naszym podstawowym napastnikiem w miejsce Forbesa. W obwodzie pozostaje Sobol i chłopak z juniorów. Jeśli dojdzie Zdenek to po prostu w celu utrzymania głębi składu bo na pewno Sobol nie jest jeszcze na poziomie ekstraklasy. Aschraf na pewno nie jest za Bashę bo nie można Bashy liczyć jako członka drużyny z zeszłego roku. Jeśli już to ten Holender jest zarówno za Vulneta jak i za Mawutora. Gdyby Basha nadawał się w zeszłym roku do gry nikt by Mawutora do klubu nie ściągał. Młyński jest za Silvę i Maka. Dokładnie to Młyński i Starzyński zabezpieczają lewe skrzydło tak jak w zeszłym roku miali to robić tamci dwaj. Osobiście mam nadzieję, że będą to robić zdecydowanie lepiej. Zamiast Burligi i Szota na prawej obronie są Gruszkowski i Szot(ten sam). Uryga nie przychodzi za Kone. Uryga przychodzi jako czołowa postać naszej drużyny. Słabo to brzmi ale niestety taka jest dzisiaj pozycja Wisły w Polskim futbolu. W zeszłym roku mieliśmy trzech stoperów: Frydrycha, Radakovicia, Kone i teraz też mamy trzech. Uryga, Frydrych, Mehremić. Do tego młodzi na 4 i 5 miejscu. Nikogo nie trzeba zastępować. Podobnie jak w zeszłym roku brakuje nam jednego solidnego lewego obrońcy oraz kogoś na kierownicę. W porównaniu do startu zeszłego sezonu mamy personalnie lepszą drużynę ponieważ chociażby taki Plewka rok temu był zawodnikiem 5 wyboru a teraz najdrożej wycenianym gościem w Wiśle. Gruszkowski, Starzyński czy Szot złapali parę minut i również to już inni zawodnicy. Jeśli Lis zostanie to w tym sezonie zamiast średniego bramkarza (tudzież ręcznik) mamy super golkipera (biorąc pod uwagę.poziom naszej ligi) To nie jest pompowanie balonika. Nie mamy składu na puchary. Jak w zeszłym roku mieliśmy drużynę na 13 miejsce tak w tym na jakieś 10. Jeśli się.paru zawodników rozwinie a kilku kolejnych dobrze wkomponuje to aż fajnie będzie przyjść na trybuny i się pozytywnie zaskoczyć. |
|
Cytat:
|
Cytat:
My już gramy jednym napastnikiem od dawien dawna, poniżej sytuację kadrowe: 18/19 - Brożek, Kolar, Drzazga, Buksa, Ondrasek (tylko jesień) 19/20 - Brożek , Drzazga, Zbybowicz, Buksa, (jesień i katastrofa) 19/20 - Brożek, Turgeman, Buksa, Tupta, Drzazga (wiosna) 20/21 - Beqiraj, Buksa, Forbes + Medved (jesień) Silvy nie wliczam bo on grał na każdej pozycji w ofensywie, w tym na defensywnym pomocniku W obecnej sytuacji Kliment, Forbes, Sobol, Chelmecki jeśli odejdzie Forbes ktoś musi za niego przyjść pokroju np Ondraska. I apropo Bashy, piszesz żeby go nie liczyć bo i tak nie trenował. Jednak jako pozycja w budżecie widniał i jako tak trzeba go liczyć. Oczywiste natomiast że wielu zawodników było i tak na wylocie więc jeśli tego lata odejdzie od nas no 10 graczy to nie znaczy że trzeba dokonać kolejnych 10 transferów. |
Cytat:
Nikt z jakościowo defensywnych pomocników prócz Bashy nie ubył stąd też wsadziłem Aschraf El Mahdioui za niego - Mawutora nie liczyłem bo żadnej jakości nie dawał, a Basha przed kontuzją był wartościowym zawodnikiem. Zresztą chodzi o wymiane zawodników na zasadzie pozycji. Mniejsza z tym czy Klimenta dasz za Forbesa, Beciraja czy Medveda. Nie o to mi chodziło. Chciałem zobrazować co się dzieje póki co, takie vademecum :haha: kto przyszedł na jaką pozycje. Cytat:
|
Podpisaliśmy 17 letniego Bartonia że Śląska, stary dobry znajomy Starzyńskiego i Dudy z reprezentacji U15.
Sądzę że może szybciej się doczekać debiutu w 1 drużynie niż Chełmecki. Duży talent, trochę kariera wstrzymana przez kontuzje. |
Cytat:
Popsułeś całą forumową zabawę! |
Cytat:
|
Cytat:
Ktoś rzucił niepopularna opinie, że brak rezerw (jeszcze w tym sezonie), sprawia że zawodnicy którzy mogą jeszcze spokojnie ogrywać się w CLJ U18, mają prostsza drogę do seniorskiej drużyny. I tutaj jest sporo racji, bo raczej nie utrzymujemy na kontraktach zbyt wielu zawodników w wieku 19-22 lat. Inne drużyny esa, to zaplecze z racji rezerw muszą mieć większe. Sam bym tego nie wymyślił, jednak pomimo ograniczeń braku rezerw można wyciągnąć z tego jakieś korzyści. |
Cytat:
Trzymam kciuki żeby był to nie mniejszy talent co Starzyński. |
Dziwna sytuacja bo weszło co roku przygotowuje listę najlepszych juniorów grających w CLJ i o nim nie wspominali (ani w tym ani poprzednim zestawieniu). Lista jest obszerna. W jej rozszerzonej wersji znajduje się nawet nasz murzynek.
Ze Śląska jest wielu zawodników wymienionych. Podobno najlepszym juniorem w kraju jest ich boczny napastnik. https://junior.weszlo.com/2020/12/22...-top10-clj-ki/ |
To raczej nic dziwnego, Marcin Barton ma jeszcze 16 lat, rozegrał dopiero pierwszy sezon w CLJ U18 z czego przecież i tak grał nawet chłopakami 2 lata starszymi. W zestawieniu od weszło masz głównie chłopaków 17 i 18 letnich. Zresztą nie ma w nim Piotrka Starzyńskiego który jak widać przebił się najszybciej z całej tej listy od weszło.
W 2019 roku w kadrze Polski U15 strzelił 5 bramek w 6 meczach. W swoim roczniku to bez wątpienia duży talent. Potem miał długa kontuzje co jak wiadomo miało swoje skutki. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl