![]() |
Cytat:
Piszę i będę pisał, że obwinianie Majchrowskiego nawet za to, że krzesełka mają inny odcień, albo cyfra 6 jest krzywa, graniczy z paranoją. I co, nie mam może racji? |
Ja to wiedzialem ! Mozna sie bylo spowiedziwac ! Panie Majchrowski ! Dziekujemy ! ;)
|
Nie odwracaj kota ogonem.. tu nie chodzi o krzeselka.. tylko o powazniejsze kwestie, wpierw obiecal ze calutki stadion bedzie oddany bodaj w lipcu, pomeczcie sie Wisla ten rok na Hutniku i wrocicie na stadion, potem ze jednak tylko 3 trybuny i to w pazdzierniku, dzis mamy lipiec i nawet jedna trybuna nie jest skonczona, nie wspominajac o otoczeniu jak drogi dojscia ten caly system IT, przetargi na wykonczenie D, telebimy, jakis asflatf, ciecie kosztow na czym sie tylko da)
Cracovia wszystkim tym dysponowac bedzie, wlacznie z telebimami , ktorych miec nie musi bo to stadion o kilka klas gorszy od naszego, wiec mi tu nie pieprz glupot ze Majchrowski to pokrzywdzone dziecko... pytania miedzy innymi Darka Olszowki byly kierowane osobiscie do niego, a nie do Polimexu czy ZIKiTu.. i jesli czegos nie wie i nie ma pewnosci to niech skonczy robic w ch.. kibicow Wisly obiecujac to i tamto... z ktorych potem sie nie wywiazuje mimo ze sklada swoj podpis pod tym! komu Ty chcesz wmowic takie *******y? to co on odp.. miedzy innymi tutaj to jest cos niewyobrazalnego na skale swiatowa http://www.youtube.com/watch?v=VFUrA0ikR14 wiec zdejmij te klapki z oczow, a jak masz jakis interes w bronieniu go to przynajmniej obiektywnie podejdz do sprawy wystarczy spojrzec na forum Cracovii, po innych forach udaja ze niby wszystko cacy, a na swoim forum bija brawa Majchrowskiemu i szyderczo sie z tego smieja, bo wiedza ze koles odp.. maniane na skale swiatowa, ale im to lezy z wiadomych wzgledow |
Cytat:
100% poparcia. Każdy powinien nauczyć sie brać odpowiedzialność za swoje słowa. Bo obiecywac jest łatwo, ale kiedyś przychodzi taki czas kiedy człowiek jest z tego rozliczany i teraz nastał jego czas. |
@morgenes
Tak, nie masz racji. Było trzeba obiecywać, że 22 lipca Wisła wróci na R22? Było trzeba? I przestać gadać bzdury. Bo za cały ten bajzel odpowiedzialni są zarówno Majchrowski jaki i Obtułowicz. I tak, jak będzie trzeba to będę obwiniał przez długie lata Majchrowskiego - prezydenta kibiców Cracovii - za niszczenie nas i plucie na nas. Za "psy" trzeba temu panu podziękować. Dość już grzał swoje 4 litery na tym stołku. |
Orientuje się ktoś kiedy będzie wysypywana ziemia na warstwie filtrującej?
Mam nadzieję, że decyzja UEFA nie spowolni prac przy murawie.W końcu przy budowie tego stadionu wszystko jest możliwe |
Skąd te zaskoczenie? To, że Wisła nie wróci na R22 w lipcu było wiadome od dawna, mimo wszelkich obietnic.
|
ojtam ojtam rondo mogilskie budowali 5 lat wiec nie jest źle jak na standardy ukochanego pana prezydenta;) podziękujemy mu w wyborach:P
|
Cytat:
|
Cytat:
Pewnie, że trudno obwiniać personalnie Majchrowskiego za krzywą cyferkę w napisie z krzesełek. Ale za całokształt tego syfu odpowiada właśnie on. Zresztą nie mogę pojąć sposobu Twojego wnioskowania, że przytoczę: Cytat:
P.S. Ciekawe, czy potwierdzi się, że zamówili jakąś śmieszną liczbę kołowrotów do trybuny wschodniej. Oby to była nieprawda, ale ponoć jest ich... 10. Czyli zakładając 20 sekund na wejście jednej osoby 12 tys. widzów wchodzić będzie ponad 6 i pół godziny. |
Cytat:
Pracownicy ZIKiT nie podlegają Majchrowskiemu, a on nie jest ich szefem. Majchrowskiemu podlega za to szef ZIKiT i ewentualne konsekwencje prezydent może wyciągać najwyżej w stosunku do niego, a nie do pracowników tej jednostki. |
Co do kołowrotów: http://img27.imageshack.us/img27/8766/aaaag.gif
W projekcie przewidziano ich 16 |
Cytat:
Nie szukaj formalizmów, mówmy jak jest: Dyrektor ZIKiT podlega Majchrowskiemu. Pracownik ZIKiT podlega dyrektorowi ZIKiT. Ale Majchrowski nie ma wpływu na to co się dzieje w ZIKiT? :) Nie słyszałem, żeby z powodu bałaganu przy budowie stadionu pani dyrektor ZIKiT groziło zwolnienie. Dedykuję p. prezydentowi jego własne słowa (od 0:31 cała wypowiedź): "Tyle się pisze, tyle się czyta na ten temat, czasami bardzo wiele przekłamań - chodzi o to, żeby zobaczyć na własne oczy jak to wygląda" |
Majchrowskiemu i spółce trzeba będzie koniecznie w wyborach odpowiednio "podziękować" za wszystkie błedy, krętactwa, puste obietnice i klamstwa dotyczące naszego stadionu. Za katastrofalny nadzór, żałosne zapewnienia, iście komunistyczne podejście.
Dziwi mnie też po raz kolejny, dlaczego ani klub, ani media, ani nikt nie rozpętał jeszcze burzy dotyczącej braku jakiejkolwiek aktywności w dostosowaniu trybuny północnej do wymogów? Dlaczego ciągle pojawiające się wpadki, obnażana niekompetencja, tolerowanie opieszałości nie są nigdzie szeroko piętnowane? Dlaczego kibice nie robią nic, by cokolwiek tu zmienić, skoro wszyscy inni mają to głeboko w d.....ie? |
Cytat:
Ale ja nie twierdzę, że na budowie nie ma bałaganu. Tyle tylko, że skoro tak kategorycznie wypowiada się admin ("to nie są koledzy Majchrowskiego tylko jego pracownicy. On jest ich szefem.") to wypadałoby zachować większą rzetelność. Na tej zasadzie Majchrowskiego można obwinić o nieusuniętą na czas awarię rury w Bieżanowie, o przepełniony kubeł na śmieci na Rybitwach, o wypadek dziecka na szkolnym boisku na Olszy... |
Cytat:
No i nie porównujmy kubła na śmieci na Rybitwach do kluczowej inwestycji Krakowa, na którą wydaje się ponad 500 mln zł. Majchrowskiemu mogę być wdzięczny za jedno - że w ogóle ruszył temat budowy stadionu, w przeciwieństwie do swojego poprzednika. Ale zrobił to kompletnie nieudolnie. |
Cytat:
Co do kibiców to tu sprawa jest taka że akurat oni robią najwięcej w tym kierunku żeby ta budowa jeszcze jako tako w ogóle szła... Osoby z SKWK rozmawiają przecież czy to z ZIKiT-em, czy z miastem, albo z biurem Obtułowicza. Może szkoda tylko że nie poszliśmy jeszcze po prostu do tego urzędu miasta i ich tam wszystkich nie rozpieprzyliśmy za to partactwo ;/ |
Cytat:
wakacje sa, ludzie i tak beda na mecz jechac, to mozna odwiedzic wczesniej pana majchrowskiego. |
Hej mam takie pytanie. Jutro jade do Krakowa z kolegami i czy mozna wejsc tam na stadion Wisły i zobaczyc jak prace ida ( np wejsc na trybune ) ?? Czy wpuszczaja tylko pracownikow ????
Strasznie sie to opoznia ale no jak nie bedzie meczu 3 rundy kwalifikacji Ligi Europejskiej przy Reymonta to bedzie totalna kompromitacja ( o ile juz takiej nie ma ) |
nie wejdziesz.
|
Na oficjalnej jest informacja że murawa ma byc położona w środe, ciekawe czy tak będzie. Żeby już otwożyli ten stadion w jakiej kolwiek formie to jakoś to już pójdzie
|
Taka jest prawda, że nie zmieniono projektanta stadionu który niestety nie miał doświadczenia odnośnie obiektów sportowych i to był największy błąd zarządzających tą inwestycją. Aż strach pomyśleć ile będzie niedopracowanych elementów które wyjdą już po otwarciu pierwszej trybuny.
Wcale się nie zdziwię jak po pierwszym meczu wrócą na nią pracownicy Polimexu i to będzie najlepsze podsumowanie tej wspaniałej inwestycji otoczonej samymi profesjonalistami. A inwestor będzie miał to tam gdzie obecnie. |
A ja mam pytanie jak myślicie otworzą ten stadion w jaki kolwiek stanie na 5 sierpnia czyli pirwszy mecz w lidze???
|
według mnie - nie.
|
Moim zdaniem tak, ponieważ murawę w środę przywożą dajmy na to tydzień układania... Wnętrze C ma być już za niedługo sprzątane... Więc duża szansa jest... ale wiadomo czy nie zastopują z pracami?
|
Jak dla mnie to we wrześniu jak wejdziemy na jedną trybunę będzie sukces.
|
Jestem ciekawy kto odda Wiśle kase za mecz na hutniku ? Przychody mogłyby być ok. 800 tys z tego meczu., a na hutniku będzie to nie więcej pewnie niż 200-300 tys., różnica spora (taka szacunkowa) na hutniku 5 tys, na R22 ok. 12,5 tys
|
A teraz drugie pytanie czy caly otowrzą w Pazdzierniku?? :) oczywiście chodzi o 2010:)
|
104 poprawki zgłosiła Wisła w sprawie stadionu!
A pani Niedziałkowska odpowiada: "Analizujemy sytuację, szukamy innych rozwiązań, ale muszą się one zmieścić w przewidzianych kosztach" http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...siebie,1500300 |
Cytat:
|
Cytat:
nawet nie zaprzeczyła, że ten asfaltowy pas jednak zostanie wylany i nie zostanie niczym przykryty :evil: |
Miejmy nadzieje że te 104 poprawki oznaczają że przejmujemy inicjatywę. - Klub nie ma wyjścia , musi się postawić bo inaczej dostanie bubla za którego będzie trzeba płacić nie wiadomo ile
|
Cytat:
dalej się upiera ze Wisła zagra na R22 choć nie ma na to zgody wnętrze trybuny do sierpnia ?? ona robi idiotów z Wisły czy z samej siebie |
Cytat:
|
Nie wiem kiedy Wisła złożyła te 104 poprawki, ale zdaje się, że w pierwszej połowie czerwca.
To, że trzeba było tyle poprawek składać to dowód, że zaprojektowano ch..y stadion, a ZIKiT nie potrafił tych błędów wyłapać. Dyr. Niedziałkowska mówi, że "Przecież ten projekt nie ma jednego dnia.". No właśnie, Szanowna Pani, i Pani urząd w trakcie tych setek dni nie zauważył kilkumetrowego pasa asfaltu wokół murawy. Poza tym mam pewne wątpliwości, czy aby na pewno taki pas znalazł się w pierwotnym projekcie stadionu. Wiadomo, że na wizualizacjach nie ma wielu szczegółów, ale mimo wszystko spójrzcie - tam żadnego pasa asfaltu nie ma. Mav23 też pisał, że zaprojektowany tam jest pas betonu ale przykryty sztuczną trawą. Wiele wskazuje na to, że tak właśnie miało być od początku, tylko w pewnym momencie ZIKiT, szukając oszczędności, postanowił takiej sztucznej trawy nie kupować i zostawić asfaltowy pas. I to nie projektant tym razem zawalił. |
Pytanie z innej beczki... Orientuje się ktoś, jaka firma instaluje murawę z całym "osprzętem" tj. drenażem, nawadnianiem i podgrzewaniem?
|
Cytat:
|
Cytat:
Bodajrze Zielona Architektura |
Cytat:
A skąd jakaś baba, która pewnie nigdy w życiu meczu nie widziała, ma wiedzieć, że nie robi się asfaltu wokół murawy? Dlaczego zgłoszono poprawki w ostatniej chwili?! Bo wcześniej nie miał kto tego zrobić. Gdyby w naszym klubie był prezes, była osoba wyznaczona do wspólnego nadzoru, jestem pewien, że takich jaj jak z asfaltem lub za wysokim murkiem na VIP-ach by nie było, a poprawki byłyby zgłaszane na bieżąco! A prawda jest taka, że nasz klub zaczął się interesować stadionem po przyjściu Basałaja, a wcześniej miał to w d....ie. Też mnie cała ta sytuacja w...ia i to nie jest tak, że bronię Majchrowskiego. Ale powinniśmy (klub) również wziąć współodpowiedzialność za to, co się teraz dzieje na stadionie. Łatwo przychodzi Wam wieszanie psów na zarządzie w kwestii polityki transferowej, ale w kwestii stadionu to już nasz zarząd jest cacy, tak? A g...o prawda. |
Może Wisła SA. powinna podjąć trudną decyzje o nie odbieraniu stadionu do czasu gdy wszystkie poprawki zostaną zrealizowane. Mecze rozgrywane byłyby na SS, a miasto przemyślałoby sprawę co do jakości obiektu, bo jak narazie chcą nam wcisnąć jakiś, projektowany przez kogoś co kompletnie nie miał pojęcia o budowie tego typu obiektów, bubel. Wiadomo wpływy do budżetu z okazji wynajmowania przez Wisłę stadionu to nie jest jakaś drobna kasa, na stratę której miasto mogłoby sobie pozwolić. Niech stadion stoi pusty, smutny widok to prawda, na pewno stracilibyśmy na tym my - kibice, straciłaby tez Wisła jako klub, ale straciłoby też miasto jako właściciel obiektu. To mógłby być argument do tego, żeby zrobili (a chociaż poprawili) ten stadion i oddali do użytku w takim stanie na jaki Wisła zasługuje. Bo skończy się na tym, że zanim cały zostanie oddany już będzie wymagał natychmiastowej modernizacji.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl