![]() |
Cytat:
|
Ale podobno ma jakiś zapis, że Śląsk może ten kontrakt automatycznie przedłużyć.
|
Cytat:
|
Przecież Celeban to bardzo przeciętny piłkarz... Ma rundę życia i tyle.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
tak BUNOZA
|
Cytat:
Jest chciwy na kasę (pewnie możemy mu dać trochę więcej) czy woli powalczyć/zdobyć MP 2012? |
dziwne, że taki solidny obrońca jak Celeban ma na tym forum tak wielu przeciwników... wytyka mu się błąd w meczu z Dundee, a zapomina się o tym jak nam Marcelo wtopił w meczu z Arką np... Dla mnie jeden z najlepszych obrońców w naszej lidze, do tego bramkostrzelny,w miarę młody, no i Polak co też dla wielu ma olbrzymie znaczenie... czego chcieć więcej?
|
Cytat:
Bo jest 14cm wyższy? Bo kosztował 400 tysięcy euro? Bo jest zagranicznym piłkarzem? Bunoza jak dla mnie może konkurować z Czekajem. Obaj lewonożni piłkarze, obaj o podobnych warunkach fizycznych. Celeban jest prawonożnym zawodnikiem, o głowę niższym od Bunozy. Mimo, że jest niższy od Bunozy to lepiej sobie radzi w ofensywie. Czasem mam wrażenie, że dla wielu polski zawodnik musi być dwie klasy lepszy od zagranicznego piłkarza, aby u nas grał. W przypadku równości nie chcemy postawić na rodzimego gracza. Były posty, że się wspominało o Magierze z Górnika, a czy dla przykładu jest on słabszy od Paljicia? Burliga za słaby, ale Czikosza większość chciała zostawić, różnicy w grze wielkiej nie było. To samo tyczy się kilku innych piłkarzy. Wielu piłkarzy u nas może szukać formy przez kilka sezonów, a jak nasz wychowanek, czy inny młody piłkarz u nas nie zagra w czwartym swoim meczu porywających zawodów to jest już krytykowany. Ja rozumiem, że w wieku 22 lat piłkarz powinien być już ukształtowany. Tylko nie rozumiem tej krytyki Daniela Bruda, która tutaj nie dawno była. Na kilka spotkań, które rozegrał chyba raz był najsłabszy na boisku, w pozostałych spotkaniach byli zawodnicy słabsi od niego. Od niego się wymaga cudu, a nie gra znacznie gorzej od tych, którzy zarabiają kilkanaście razy więcej i tyleż samo razy więcej szans otrzymali. Gdzie on miał zdobyć to doświadczenie. Skąd wiemy ile potrafi Filip Kurto? Możliwe, że w MESA jest jakiś zawodnik co grałby na takim samym poziomie jak kilku graczy z naszej 18-stki meczowej. Gdyby nie kontuzje to nikt by teraz nie mówił o tym, że Czekaj może grać u nas na stoperze. Jednak potem jak grają z konieczności to wymagamy od nich cudów. |
Przy zakładaniu konta powinna być opcja "Znam pojęcia ironii i sarkazmu TAK/NIE" ...
|
Cytat:
Dajcie spokój - jak Wy chcecie opierać się na zawodnikach pokroju Celebana to się potem nie dziwcie, jak nas będą golić takie zespoły jak Rapid Bukareszt. |
Cytat:
ps. odkąd to Czekaj jest lewonożny |
Cytat:
Cytat:
|
ale Celeban jest przechujowy
no chyba ze chcemy budować drużynę na 8-10 plac która może jakimś cudem zakwalifikuje się do pucharów. To wtedy Tak dla Celebana, Nawałki czy kogo tam chcecie. "Dla mnie jeden z najlepszych obrońców w naszej lidze, do tego bramkostrzelny,w miarę młody, no i Polak co też dla wielu ma olbrzymie znaczenie... czego chcieć więcej?" To jest dobre, 85 rocznik w miare młody.hehe. W .... w miare młody, jakby był dobry w tym wieku grałby za granicą. A jego |
Widzę, że z rozpaczy niektórzy zaczynają odjeżdżać?. Niech coś zrobią żeby wzmocnić ten skład ale żeby Celeban?
|
hahah, nie moge, Nakoulma zagrał 2 dobre mecze i 3/4 forum chciało go zakontraktować, Celeban - kluczowy obrońca lidera ekstraklasy już się nie nadaje. Dobrze, że Czarek Wilk został zakontrakowany szybko i sprawnie bo pewnie jak by spekulowano o tym pół roku przed transferem to Wilk by dostał na tym forum opinie łamagi, a szefostwo klubu byłoby zbesztane za kupowanie szrotu :rotfl:
|
Cytat:
|
Wilkowi nie mozna odmowic ambicji.
Chlopak biega za dwoch, walczy, nie poddaje sie, daje siebie wszystko ale jednak to nie jest poziom Radka Sobolewskiego, niestety Czarek ma problemy z gra do przodu, nawet kiedys chyba Maaskant wspominal ze pracuje z nim na treningach nad tym elementem. |
Cytat:
|
Cytat:
Hahah, no nie wiem co brałeś, ale musi dobrze kopać. Widać, że wyznajesz teorie, co z zagranicy to lepsze bo nie polskie. Dzięki, że uświadomiłeś mi, że Wilk to ligowy średniak. Teraz tylko nadzieja w Moskalu aż go w końcu odstawi od gry i może przestaniemy tracić tyle bramek.. Jirsak czeka w gotowości :D @mitmichael Łał. |
Cytat:
|
Cytat:
Wracając do tematu Celebana, to i tak u nas nie zagra, bo pewnie dostanie dobre oferty z zagranicy, a jeśli będzie chciał zostać w Polsce to nie sądzę, że będzie chciał odejść ze Śląska, który jest wyżej w tabeli (no chyba, że ich miniemy ;) ) |
hmm
pierwsze co mi przyszło na myśl to 1 badz 2 bramki gdy C.W dostaje piłke przy naszej 16nastece i źle zagrywa do boku z czego dostajemy bramę porównanie obroncy bocznego do def. pomocnika tez jest bez sensu. No ale skoro taki Celeban mocny, to czemu w ostatnim spotkaniu ŁKS jechał z nimi jak z frajerami i tylko przez indolencję strzelecką nie wygrał tego spotkania? Jak w meczu z Wisła zaprezentował sie Celeban? Skoro "ktoś" widziałby go w Naszej druzynie to znaczy ze był lepszy niż Lamey oraz to że nasz lewy pomocnik w tym meczu nie istniał?A czy na tej stronie niezłego meczu nie rozegrał Ivica na społke z ...Rafałem Boguskim ? http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...__Boguski.html Celeban to jest ten obok którego piłke posyła...nasz słaby pomocnik obrońca Paljic. |
Siłą Sląska nie są pojedyńczy zawodnicy tylko kolektyw i wyrównana kadra. Tam jak wypada 3 zawodników pierwszego składu - wchodzi trójka bez zmniejszania wartości zespołu.
Niestety z tego nie można wnosić, że pojedyńczo każdy z zawdoników jest bardzo wartościowy - niestety Śląsk to jest zwarta drużyna 18 średniaków - którzy grają zespołowo. Jedynymi wyróżniającymi się zawodnikiami są oczywiście Mila i Kaźmierczak, no i ponad przeciętność wykraczają bramkarze - ze wskazaniem jednak na Gikiewicza (który był przecież brany pod uwagę przez Wisłe, jakieś 2 lata temu). Reszta to zwykli rzemieślnicy i średniacy, również Celeban, którego obserwuję od zeszłej rundy - w pucharach grał słabo, w lidze w części meczów grał na przyzowitym poziomie, ale w niektórych niestety prezentował się słabo. Celeban de facto to przy dobrzej grze najwyżej półka Lameya, ale z drugiej strony jego zarobki w Śląsku to max 1/3 zarobków Lameya w WIśle. Przed Śląskiem zaczyna się dosyć poważna sytuacja, gdyz zawodnicy byli zatrudniani na niespecjalnie wysokich kontraktach, i Śląsk mógł sobie pozwolić na dosyć szeroką kadrę zespołu. Kontrakty się powoli kończą i nowe trzeba podpisywać już nie z zawodnikami beniaminka, ale wicemistrzami Polski i mistrzami jesieni. Poziom kontraktów w Śląsku nie osiągnął nawet dla Mili 200 tys. euro, aby zatrzymać zawodników Śląsk będzie musiał im zaoferować więcej niż mają dotychczas, a mityczna galeria handlowa napędzająca poziom budżetu Śląska nie powstanie, wiec pozostaje liczyć na zwiększenie budżetu dzięki wpływom od kibiców..... |
Rano w radiu słyszałem, ze Gornik Zabrze wystawił wszystkich pilkarzy na liste transferową - moze by sie skupic na paru pilkarzach? Pierwsze co sie niesie na usta to Skorupski
|
Z tego co mi się wydaje na grze w europejskich pucharach i klauzuli za Uche zarobiliśmy ponad 5 mln euro! Któraś z gazet napisała że jest to największa kwota jaką Wisła zarobiła za grę w Europie od czasów przejęcia klubu przez Cupiała. Gdyby pan Cupiał chociaż połowę wyłożył na transfery i sprowadził najlepszych piłkarzy ekstraklasy oczywiście oprócz piłkarzy Legii i Lecha. Z innych klubów też mogło by być trudno ale warto spróbować. moje kandydatury to: Małkowski i Traore z Lechii, Modelski z Bełchatowa, Skorupski i Nakoulma z Górnika, Kupisz z Jagielloni, Dudu z Widzewa, Zieńczuk Jankowski i Piech z Ruchu, Jodłowiec z Poloni oraz Celeban Mila Każmierczak i Sobota. Oczywiście nie ściągnęlibyśmy ic wszystkich ale jest to lista piłkarzy wyróżniających się w lidze. Gdyby paru z tych piłkarzy do nas przyszło moglibyśmy jeszcze wygrać ligę i pobawić się nieżle w LM czego sobie i wszystkim kibicom Wisły życzę. WIELKA WISŁA KRAKÓW DUMĄ POLSKI!!!
|
Arboleda podobno odchodzi z Lecha.
|
Mowisz w formie ciekawostki?. Bo chyba nie w kontekscie wzmocnienia?.
|
Cytat:
|
Ale pisząc już całkiem poważnie to liczę, że do Krakowa w zimie trafi Bernard Mendy z Odense :)) Ten piłkarz ma jeszcze kilka dobrych sezonów grania przed sobą.
|
Cytat:
|
proponuj Jarosława Fojuta. Ostoja lidera ekstraklasy. A takze mysle ze mozna by bylo wyciagnac Pawłowskiego z Zagłębia , Traore z Lechi.
|
Musimy patrzeć także od strony polityki finansowej klubu. Ja od początku sezonu (a raczej od momentu gdy widziałem co w eliminacjach LM wyprawiali na lewej flance obrony Diaz/Paljic) czekałem, kiedy szansę na tej pozycji dostanie Gervasio Nunez, dla którego jest to (UWAGA) nominalna pozycja. Jak dotychczas spisuje się nieźle i zastanawiam się czy naprawdę kluczowe jest wzmocnienie lewej obrony. Spójrzmy na nasze zestawienie :
BR Pareiko/Jovanic/Kurto - Szukamy 2 bramkarza, bo Jovanic to nie ten poziom. Podobno interesujemy się młodym golkiperem Sandecji - zobaczymy co się tu wyświetli ;) OP Jovanovic/Lamey - Głęboko wierzę, iż Marko może stać się kluczową postacią naszej defensywy. Lamey jako piłkarz rezerwowy powinien zostać do końca kontraktu (czerwiec 2012), bo na mecze w PP, ewentualnie podczas kontuzji Serba może grać. Wszakże nie mamy tyle pieniędzy by trzymać w składzie aż trzech wysoko opłacanych piłkarzy OSp Chavez/Czekaj/Jaliens - Jaliens to Wisły przekleństwo, cóż trudno... kto mógł to przypuścić. Walka między Chavezem i niestety kontuzjogennym Czekajem powinna przynieść dobre efekty. Kew grałby tylko w przypadku kontuzji wielu zawodników. OSl Bunoza/Diaz - Jak dla mnie Gordan (prócz Czekaja, który rozegrał bardzo mało spotkań) był najlepszym środkowym obrońcą Wisły w rundzie jesiennej. Junior Diaz pokazał, że grając na LEWEJ połówce środka obrony spisuje się naprawdę dobrze. Tu również nie potrzeba moim zdaniem zmian. OL Nunez/Paljic - Nunez moim zdaniem okazać się może dobrym lewym obrońcą, a gdy w środku pola mamy wysoką konkurencję to właśnie tu będzie bardziej potrzebny. Dragan, mimo mojej sympatii do walecznego Serba(Niemca? ;D) grał kiepsko i rezerwa to maksimum, na które może liczyć. Cóż może widziałbym tu jakiegoś nowego zawodnika, ale nie zapchajdziurę jakich mamy tylko solidne wzmocnienie. Linia pomocy : Tu jak pokazują ostatnie mecze bardziej sprawdza się ustawienie z jednym defensywnym pomocnikiem, jednym cofniętym rozgrywającym i 3 piłkarzy bardziej ofensywnych i tak powinniśmy grać. PSdef Wilk/Sobolewski - dwóch świetnych piłkarzy, w wielu spotkaniach pewnie widywać ich będziemy razem na placu gry. Wzmocnienia niepotrzebne PSroz Garguła/Jirsak - Dwóch niezłych piłkarzy, którzy notują wahania normy. Tu również - jak się wzmacniać to tylko bardzo dobrym zawodnikiem SKR Małecki/Boguski ROZ Melikson/Brud SKR Iliev/Kirm Trójka ofensywnych piłkarzy Wisły potrafi grać wymiennie, więc opisywać będę ich razem. Tu naprawdę potrzebujemy wzmocnienia! Melikson - wiadomo najlepszy piłkarz Wisły, pewniak do składu. Małecki to gracz, który świetne mecze przeplata gorszymi. Ilievowi z kolei starcza sił na zdecydowanie mniej minut niż 90. Kirm rozegrał bodajże najgorszą rundę w karierze, a w Bogusia możemy wierzyć. Z Twente zagrał nieźle, wcześniej najczęściej był najgorszy na boisku. Daniel Brud to wcale nie taki młody zawodnik (22 lata), a na seniorskich boiskach nie pokazuje się z dobrej strony. Grać tu mogą także Jirsak czy Garguła. Przynajmniej jeden gracz robiący różnicę przydałby się nam baaaaardzo (Delew?) N Biton/Genkov - dwa typy różnych wysuniętych napastników. Jednakże rotację na tej pozycji mógłby uzupełnić mogący grać rolę ofensywnego pomocnika Świerczok. Podsumowując : 2-3 wzmocnienia w rundzie jesiennej, kluczowe - jednego ofensywnego pomocnika. Lewy obrońca i napastnik/ofensywny pomocnik mile widziani. Ewentualnie jeszcze bramkarz. |
istotnym faktem jest to, że awans do dalszych pucharów może być magnesem dla .. lepszych piłkarzy, będa oni chcieli się pokazać na arenie międzynarodowej i będą wiedzieć, że mogą coś osiągnąć z tym klubem
tak samo jak młody polak miałby do wyboru Legię grającą w pucharach, walczącą o MP, a Wisłę bez pucharów, pewnie wybrałby to pierwsze, a teraz dwa razy się zastanowi .. |
Środkowy obrońca i lewy pomocnik, nasza gra wyglądałaby wtedy lepiej. Dwa kluczowe wzmocnienia.
Nie sadzajmy na środku obrony na siłę Bunozy to nie ten poziom, tak samo Kirma na lewej pomocy. Iliev tak, ale on nie wytrzymuje 90minut, dlatego w drugiej połowie mógłby wejść na dobicie rywala. Wyobraźcie sobie zapie**alajacęgo Małeckiego, Meliksona, Sobolewskiego, a z ławki wchodzi chcący się pokazać z lepszej strony by wygryźć konkurenta Iliev, Kirm, Wilk i starają się grać przez ostatnie 45, 30, 20min lepiej niż poprzednicy, więc zapie**alają jeszcze więcej Co myśli przeciwnik skoro widzi zmienników równie grających jak poprzednicy? Taki Iliev jest z pewnością lepszy na 20min niż na 90min. I od zawsze byłem zwolennikiem talentu Radosława Majewskiego. Teraz chce odejść z Nottingham Forest. Duet z Meliksonem...:) |
Lewy obrońca, prawy stoper i lewoskrzydłowy. Te pozycje są najgorzej obsadzone.
|
Cytat:
prosiłbym o link do wywiadu z Majewskim mówiącym że chce odejść... Cytat:
mamy Jaliensa, Czekaja, Chaveza... ewentualnie Jovanovica, czyli 4 prawych stoperów!!!! a lewonożnym stoperem w składzie Wisły jest tylko Bunoza... Diaza nie liczę bo za niedługo go nie bedzie, poza tym nie gra za dobrze na tej pozycji... podejrzewam że Genkov grałby na tej pozycji porównywalnie do Diaza. |
Cytat:
|
Cytat:
ale dobra... małymi kroczkami. tak jest Jaliens...wiadomo, źle idzie w Wiśle temu prawemu stoperowi. Czekaj, gdyby był zdrowy to by grał jako podstawowy prawy stoper (wygryzł Jaliensa i w ostatnim meczu nie grał mimo że już się wyleczył bo trener woli dmuchać na zimne...) Chavez... ten prawy stoper ostatnio musiał z konieczności grać na lewym stoperze, ponieważ kontuzjowany był jedyny w naszym składzie lewy stoper Bunoza. Jovanovic owszem w Wiśle gra jako prawy obrońca... ale w przypadku plagi kontuzji jaką ostatnio mogliśmy zaobserwować musiał grać jako prawy stoper... łatwiej nie potrafię... mam nadzieje że teraz zrozumiałeś. dalej uważasz że bardziej przydałby się prawy stoper... bardziej niż lewy?? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl