![]() |
Zeszlo 2 tys biletow 12580 na poczatku sprzedaży 10580 o 14:28 ;> Frekwencja podobna jak na Gorniku dzisiaj i jutro bedzie wieksze tempo sprzedazy a swoje zrobi tez Niedzielna pogoda i godzina ;) 13tys mozna sie spodziewac !!!
|
Cytat:
Zachęcić nowych do przyjścia można tylko dobrą grą piłkarzy. Poza tym w KrK kto miał być na Wiśle ten był. Będzie poziom piłkarski to będą kibice. Normalne Jeśli na Koronie będzie taka frekwencja jak na meczu z Górnikiem to bardzo dobrze. Naście tysięcy ludzi oglądających padake..biorę w ciemno. |
Przy takim tempie to należy się spodziewać z 10 tys i tyle...
|
Na stadionie podano ze sprzedano 11611 biletów.
Tu https://bilety.wisla.krakow.pl/impre...kielce,18.html jest podane że do sprzedaży pozostało 6705. Czyli do sprzedania bylo przy rozpoczeciu sprzedaży 17 316 biletów |
Czyli mieliśmy ciepłą, pogodną (do czasu:)), kwietniową niedzielę. Do tego mecz w dobrej porze ani za wcześnie ani za późno. Przeciwnik może nie z najwyższej półki ale coś tam sobą prezentuje. A na trybunach 10 tys. widzów.
Tutaj raczej nic się nie zmieni dopóki drużyna nie będzie regularnie wygrywała, grając dobrą piłkę. Potrzebna jest też chyba wiara w kibicach w to, że klub jest mądrze zarządzany i jest jakaś wizja na sensowną przyszłość. Na razie nie ma ani sensownej gry (poza wyjątkami), ani wiary w to że w najbliższej przyszłości możemy realnie walczyć o mistrzostwo. Tkwimy w totalnym marazmie i przekłada się to na frekwencję. Oczywiście leży też marketing ale moim zdaniem cudów nie będzie. Nawet przy sensownej polityce promocyjnej frekwencja podskoczyłaby pewnie o 20%. Wiadomo, byłaby to poprawa ale szału nie będzie. Tu trzeba grać i dać ludziom nadzieję że będzie dobrze. A z Cupiałem to chyba już nie jest możliwe. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nieśmiało tylko przypominam, że w sobotę gramy 'dosc' ważny mecz juz nie o 1.5 tylko o 3 pkty. Pora idealna, wieczór po całym dniu na drugi dzień wolne. Górnik dobra ekipa kibicowsko, idealnie dla fanatyka żeby się pokazać oraz dla piknika by obejrzeć mecz o pełną stawkę. Wszystko pięknie ładnie, tylko czemu na cały stadion sprzedano nie wiem moze ..100 biletów ??
|
Eeeeee, w sobotę? o 20:30? Nie można było wcześniej i w niedziele?
O rany, znowu z Górnikiem? Nuuuuda. Poza tym w sobotę nie mogę, nie mam kasy i w ogóle. Czyli jak zwykle będą ci co zawsze - ok. 10000. Oby. A reszta wielkich kibiców niech się pi.....i. |
Cytat:
Mam iść na mecz i przegapić takie gwiazdy na Juwenaliach jak Strachy na Lachy? Ja pier..dole co za czasy, że trzeba kogoś przekonywać do tego aby wybrał mecz od imprezy/melanżu i innych bzdur. No ale jak widać, gdzieś popełniono błąd. |
Tak po prawdzie dla mnie pora idealna ale dla młodych zza Krakowa nie bardzo - nie masz auta nie wrócisz.
|
Cytat:
Dokładnie, i nie piszcie ze "na Legie by dali rade" bo połączenie pkp (jedyna opcja) po meczu dla osób którzy nie jadą autem jest tragiczne lub żadne. |
Cytat:
Pierdu pierdu.. 21 września 2014, 18:00 Wisła Kraków - Legia Warszawa 31 289 7 grudnia 2014, 18:00 Wisła Kraków - Lech Poznań 17 263 26 kwietnia 2015, 18:00 Wisła Kraków - Korona Kielce 10 079 Powiedz mi w takim razie, co broniło ''kibicom'' przyjść na spotkania z Lechem i Koroną skoro wszystkie spotkania były rozgrywane o tej samej porze.. Idę o zakład, że jak mecz z Legią wypadłby w sobotę o 20:30 ok. 30 tys to byłoby minimum. Wtedy pora nagle byłaby idealna dla wszystkich. Wyśpisz się, spokojnie zjesz sobie obiad, posprzątasz w domu, jeszcze zdążysz zabrać dziewczynę do kina, na spacer i wrócisz do domu.. A teraz jest ku.rwa wielki problem, bo zamiast Legii przyjeżdża Pogoń, Górnik i bracia z Wrocławia. Jak czytam te komentarze niektóre, że podziękujmy piłkarzom za to, że zagramy z w/w zespołami u siebie, to mnie krew zalewa. Za kim w ku.rwa jesteście? Z Legią czy za Wisłą? Dla kogo przychodzicie na ten stadion? Ruszcie w końcu dupy z przed komputerów i zróbcie coś dla Wisły. |
Jeśli mecz z Legią jest o 20:30 to na taki mecz jedzie mnóstwo ,,kibiców legii" których normalnie na stadionie nie ma i o wiele łatwiej jest się załapać z kimś na podwózkę na taki mecz.
Oczywiście jeśli faktycznie zależy Ci na klubie a nie dasz rady dojechać na mecz to fajnie by było gdybyś przynajmniej kupił bilet. Co iluś tam kibiców robi. |
Panowie, zostały już tylko trzy mecze u siebie, teraz każdy mecz jest na wagę złota, każde 3 punkty przybliżają nas do miejsca dającego grę w europejskich pucharach także wsparcie kibiców na stadionie powinno być obowiązkowe !
|
Mnie dziwi jedno Kraków ma okolo 1 miliona mieszkańców i żeby 15 kola na meczu nie było to wstyd miasto nie żyje piłka ? Wytlumaczcie bo nie kumam tego .
|
Cytat:
-bo niedawno były wyganiane ze stadionu i ciągle są pogardzają przez tzw "najwierniejszych"? -bo mają w dupie historię itd - chcą tylko widowiska na poziomie do którego brakuje nam od ch..? -bo mają w dupie mecze z Bełchatowem - chcą oglądać na stadionie Barcelonę, MU a w ostateczności Legię i Cracovię? -bo w mediach od lat trąbią tylko i wyłącznie, że na stadiony chodzą przestępcy a pod stadionem jest jak w Afganistanie? -bo pikniki nie mają ochoty słuchać bluzgów przez pół meczu? -bo w Krakowie pikniki mają 3000 innych rozrywek? I dodatkowo bonusowe "bo": -bo entuzjazm jedynych wiernych skończył się na drugim meczu po bojkocie? Cóż taka to nasza zasrana polska rzeczywistość. |
Warszawa ze słoikami ma 2 mln, tak naprawdę jeden klub i też tam na każdym meczu nie ma kompletu albo publiczności powyżej 20 tyś.
Co do pikników pełna zgoda w każdym punkcie. |
Cytat:
|
Cytat:
Kraków ma już od dawna ponad milion. Oficjalnie nie podają bo słoiki są zameldowane tam gdzie się urodziły a są już stałymi mieszkańcami bo nigdy do domu nie wrócą ( co najwyżej pojadą kłaść płytki za granicą jak jeszcze trochę pobędziemy zieloną wyspą). Różnica na niekorzyść bo target niby większy. Hipotetycznie - Wisła zakwalifikuje się do tych pucharów, przebrnie pierwszą i drugą rundę ( wiem,wiem idę w hard core) i trafi na kogoś medialnego. Bilety się skończą na drugi dzień po starcie sprzedaży. |
Jak dla mnie sytuacja z kibicami wygląda troszkę inaczej...
Tak na krotko to napisze... Wpada Cupial do Wisły która prawie nie istnieje... Pojawiaja się wyniki, liczby,puchary,kibice,wyjazdy,Europa,nowy stadion.... Kibice tym zyja uwazajac się za wsparcie tego jakze mocnego na przełomie wielu lat klubu... Wyniki przestaly przychodzi...Wisła rok ,drugi czy trzeci gra o nic... Ludzie zaczeli to olewac jak i zaczelo im brakować tej wielkiej pilki... Wiem ze mozemu tu pisać o kibicach sukcesu itd... Ale wydaje mi się ze glowynym problem jest to czego zaczelo brakować w ostatnich latach... |
Cytat:
|
Cytat:
|
63.5 zgodze sie z tym co napisales ale jak siegne pamięcią do meczy z Fulham Twente i Standardem to frekfecja ciągle nie powalała dziwne to prawda? Wprawdzie nie były to mecze LM ale z Belgami graliśmy juz o cos więcej... Ogólnie frekwencja jest problemem wszystkich klubów ekstraklasy ale wydaje mi się ze Wisle stać na mecze ze średnia 15 tys nawet jeśli nie walczymy jak kiedyś co rok o mistrzostwo.
|
Cytat:
|
Niestety taka w Polsce jest mentalność i jest to smutne...
Tutaj nic nie pomoga akcje,promocje czy co tam... Dzisiaj na Wisłe przychodzą tylko ludzie jak gra z Legia czy z zakonnymi... Ludzie którzy zostali nauczeni przez lata wielkich sukcesow nie przychodzą .... Szkoda ponieważ w Niemczech gdy Borussia bawila na ostatnim miejscu to było 80 tys ludu... |
No ja tam wolę być kibicem BVB ze swojego mieszkania w Katowicach, tak jest taniej i spokojniej, a emocje też są.
|
|
Znakomity tekst! Mam nadzieję, że będzie lepiej z frekwencją. Dobry wynik i dobry mecz w Gdańsku powinien pomóc.
|
Teraz wszystko zależy od nas bez podziałów ... Chwała wielkiej Wiśle!!!
|
Jestem kibicem Białej Gwiazdy z Grójca i chciałem przyjechać 20 na mecz z Pogonią. Dodam, że wcześniej nigdy nie byłem na meczu. Nie będzie problemu na kilka godz. przed meczem załatwić wszystko? I jak najlepiej z Radomia dojechać?
|
Problemu nie będzie tylko przyjdź tak 3godz wcześniej to spokojnie wyrobisz kartę kibica i kupisz bilet.
|
Cytat:
|
Nie ma problemu tylko czy znajdę o północy jakiś kurs na Radom nie wiecie? I jak lepiej jechać pociągiem czy autobusem i co wyjdzie taniej?
|
Pociąg powinien być:
http://rozklad-pkp.pl/ |
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
|
o 1:30 jest PolskiBus :)
|
Cytat:
Ps: Co do dojazdów to biorę pod uwagę tylko Grójec-Radom-Kraków chyba, że nie byłoby niczego innego, bo jazda przez Wawę to nakładanie 90km. Ten PolskiBus odjeżdza normalnie z dworca głównego? |
Cytat:
Co do busa, to nie wiem, bo nimi nie jeżdżę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl