Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

zizou 03.11.2011 22:23

Chwilami naprawdę fajnie gracie (jak na ten skład), ale... obrona została chyba w Polsce na lotnisku:rotfl:

Gratulacje za doping - nie rozumiem czemu komentujący pier...ą, że czasem Was słychać - jak dla mnie tylko Was słychać:D

whistar 03.11.2011 22:23

Jakie my mamy warianty rozegrania stałych fragmentów gry?????????

jurukuru 03.11.2011 22:24

Eh...........

iiYama 03.11.2011 22:26

Czemu te zmiany tak późno? Czemu Iliev nie od początku?

whistar 03.11.2011 22:28

Unfortunately our players don't understand "gramy u siebie" :(

nieznajomy 03.11.2011 22:33

Widzę złość, widzę agresję, widzę ambicje...i mimo, że przegrywamy 1 -3 jestem z nich dumny!

nieznajomy 03.11.2011 22:43

k... obrońcy znowu spią....

iiYama 03.11.2011 22:43

Qrwa mać, nasza gra w obronie to dramat. Co z tego że atakujemy jak zawsze jakiś klops w obronie popełnią. 4 mecze i 10 bramek straconych.

armani199 03.11.2011 22:45

Życie kibica Wisły nie jest usłane różami lecz holenderskimi czarnymi tulipanami !

whistar 03.11.2011 22:46

NIe można naszych obrońców wy.......ić dyscyplinarnie z pracy za niewykonywanie obowiązków służbowych?

przemek1902 03.11.2011 22:47

Do straconej drugiej bramki graliśmy o dziwo ok. Potem już cienizna..
Po pierwszej polowie zrezygnowałem z oglądania - przepraszam, nie potrafie ogladac Wisly przegrywajacej z kretersem, a na taki wynik sie zanosilo.

|el0|ManoeL 03.11.2011 22:48

jedyne co cieszy to ladna gra z przodu choc nie rewelacyjna ale akcje jakies juz sa... derby beda nasze a obrona jest kiepska....jedyny dobry pilkarz dzisiaj na obronie to diaz:) widac ze chlop sie stara i powinien grac od najblizszego spotkania zamiast jaliensa bo ten z kolei to nie wiem czy nawet w rezerwach powinien grac...szanuje masskanta ale qrwa mac ilez mozna stawiac na takiego patalacha?? trudno trzeba to przezyc i za rok bedzie lepiej...
i na dobre i na zle ja i tak kocham cie....

BlurgH 03.11.2011 22:50

Zazwyczaj nie krytykuję naszych piłkarzy, bo i tak są lepsi ode mnie ale tym razem muszę napisać, że nasza obrona z dzisiejszego meczu zasługuje na klub Kokosa...

John1906 03.11.2011 22:52

Mam nadzieje, że to ostatni mecz Jaliensa w Wiśle.

Fenix54 03.11.2011 22:53

Drużynę buduje się od gry obronnej. Jest obrona, pomoc jest pewniejsza bramkarz tez lepiej gra. Szkoda Pereiki i tych co zdobywają bramki a później patrzą na nieporadność obrony.

SWEET_83 03.11.2011 22:54

I po pucharach. No cóż cudu nie było i nie będzie.Trzeba zespół znów przebudować i nowego trenera. Panu Maaskantowi już dziękujemy

whistar 03.11.2011 22:54

Sergiej klasa, najgorzej jest zawsze na drugi dzień po takim meczu. Też mam nadzieję, że nie zobaczę już Jaliensa w Wiśle (ale rozum podpowiada co innego).
Nasi kibice dowiedli, że to nam należy się drużyna na europejskim poziomie.

Blaszczu16 03.11.2011 22:54

Żal mi tylko Sergirja, że musi się męczyć z tak mierną obroną.

Kac 03.11.2011 22:54

dzięki Bogu jest Pareiko.

tomasz_19 03.11.2011 22:55

Lamey gra cały mecz a Jovanovic wchodzi na końcówkę... Why Maaskant? Why? Trener zachowuje się jakby działał na niekorzyść Wisły...

flamengista 03.11.2011 22:56

No, cudu nie było. Dobrego wrażenia też nie. Był oczekiwany w.dol i wujowa gra. Co z tego, że "momenty" były. To nie łyżwiarstwo figurowe, by dawać bonusy za styl.

W drugiej połowie jednak totalna pyta. Tradycyjnie nie mamy obrony: Jaliens po chwilowym wzlocie wrócił do tradycyjnego człapanego. Jego gra to totalny sabotaż i kpina z kibiców. Facet pokazuje totalną, holenderską tolerancję - w jego zadku znajdzie się miejsce dla wszystkich. Wszystkich nas ma w d.pie. Przykre, bo myślałem że coś u niego drgnęło.

Teoretycznie momentami zagrażaliśmy Fulham, ale tak naprawdę Angole mecz mieli cały czas pod kontrolą.

Trudno mieć pretensje do Maaskanta o ten mecz, bo i w optymalnym składzie i w dobrej formie pewnie zebraliśmy manto. Lepiej jednak, by w derbach wynik i gra były lepsze.

Mixu 03.11.2011 22:56

Piękny mecz. Obrona zagrała pewnie, widać było że poprawili komunikację. Postawa Jaliensa godna pochwały, jest zmiana na lepsze. Boczni obrońcy nieźle wyłączyli z gry skrzydłowych Fulham. Garguła w końcu pokazał że jest wart tych pieniędzy. A najbardziej zaskoczony jestem co do Kirma! W końcu pokazał że jak się chce na 100% to można grać lepiej niż lepiej opłacani zawodnicy angielskiej drużyny. Andraż walczył za trzech, znakomicie operował piłką, znakomity przegląd gry, jestem w szoku. Co za serce do gry. Ogólnie cała drużyna na wielki PLUS.

Saimoz 03.11.2011 22:58

Ludzie ..... przypomijcie sobie z kim odpadalismy rok temu i dwa lata temu ... i juz zaczniecie patrzec optymistycznie :)

mitmichael 03.11.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1185800)
I po pucharach. No cóż cudu nie było i nie będzie.Trzeba zespół znów przebudować i nowego trenera. Panu Maaskantowi już dziękujemy

No jasne bo tak najłatwiej, zwolnic, zatrudnic, zwolnic, zartudnic i tak w kołko. Jovanovic w APOEL-u miał problemy 1.5 roku a po 4 latach ma swietna druzyne. Mentalnosc Polaka - zwolnic po roku, lepiej zbudowac od nowa.

CH. 03.11.2011 22:59

Głupi mecz, 4-1 to było w Holandii ale tam nic nie mieliśmy do powiedzenia, była przepaść. A tutaj.. remis spokojnie do wyciągnięcia, ale nie z taką obroną Wisły. Troszkę szczęscia na przodzie też brakowało, Fulham co kopnął to gol po sytuacjach których nie powinny mieć miejsca, no ale obrona..
Szkoda że aż 6 podstawowych kontuzjowych i problemy z Ilievem, Jovanovicem bo można byłoby się pokusić o wygraną

milosz 03.11.2011 23:00

11 straconych bramek w 3 meczach w LE, to powinno dac do myslenia Panu Maaskantowi.

wolfy, obrona nie w całości. Jovanović na PO i Diaz na środku to na wiosnę jest w sam raz.
Ważne aby Maaskant wreszcie przejrzał na oczy i wywalił Jaliensa z 11-tki. (na środku Diaz,Chavez... Jaliens out !)
Ważne też aby Stan sprowadził dobrego LO. W grze obronnej przydałby sie też ktoś lepszy od Wilka czy Sobola na środku pomocy i bardziej kreatywny od nich, ale to praca Stana na koniec tej części sezonu.

wolfy 03.11.2011 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1185806)
No, cudu nie było. Dobrego wrażenia też nie. Był oczekiwany w.dol i wujowa gra. Co z tego, że "momenty" były. To nie łyżwiarstwo figurowe, by dawać bonusy za styl.

Ciesz się z tych momentów, bo realnie nie miałeś prawa nawet ich oczekiwać.

Super, że strzelił Kirm - może go ktoś kupi.

Obrona - wiadomo: w całości do wymiany.

iiYama 03.11.2011 23:01

Obrona gra pytę więc trzeba w niej coś zmienić do jasnej anielki. Dyrygujący nią generał rozdaje prezenty. Maaskant z tej holenderskiej maki chleba nie będzie!!

sergio 03.11.2011 23:01

Taktycznie Fulham nas dzisiaj zmiażdżyło. Ogladając mecz można wywnioskować że wygrali chyba najmniejszym nakładem sił. Panowie i Panie z tym składem nie mamy co szukać w Europie.

Niektórzy tu pisza że gra niezła, kilka fajnych akcji ale co z tego to powinna byc norma. Fulham dzisiaj sie za bardzo nie wysiliło i potrafiło spokojnie strzelić nam 4 bramki. Boli mnie że musze oglądać ukochaną drużyny w której graja pikarze opokarzający Wisłę.

I na koniec nie chcę tu wyjść na rasiste ale juz nie moge patrzeć na Jaliensa, Lameya i Diaza

Galonek 03.11.2011 23:01

Celnie Jaliensa spuentował komentator: "jak obrońca może nie brać udziału w akcjach defensywnych swojego zespołu?" To proste. Musi się nazywać Kew Jaliens i grać w Wiśle prowadzonej przez pięknego Roberta. Można w ten sposób grać i grać :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl