Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

klusek106 09.10.2009 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 801832)
Wyjasni mi Ktos jak to jest?: juz ktorys raz zdarza mi sie, ze czekam na dosc pilna paczke i siedze w domu z nadzieje, ze listonosz ja przyniesie, a dostaje awizo do skrzynki.... Dzis mialem wlasnie taka sytuacje, ze czekam na buty (czyli nie ogromna paczka) i spotykam listonosza/ kuriera z PP, ktory wklada awizo do mojej skrzynki i mowi, ze ta paczka by sie nie miescila w skrzynce dlatego oni jej nie nosza... a czy ich zasr**** obowiazkiem nie jest przypadkiem PRZYNIESC paczke do drzwi? Jest to paczka wyslana poleconym, poza tym nie jest wielka gabarytowo, wiec nie wiem w czym problem... A teraz bede musial kur** smigac na poczte i stac w wielkiej kolejce po 18:00 aby otrzymac paczke... Jeszcze rozumiem, jakby nikogo w domu nie bylo... No kur**

Nie Ty pierwszy... i nie ostatni... tez mi sie tak czasami zdarza. Owszem ich obowiazkiem jest przyneisc paczke do domu.
Załoze sie ze na awizie nie ma godziny napisanej, zebys nei mogl sie strzepic ze byles w domu.

Zola 09.10.2009 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 801847)
Nie Ty pierwszy... i nie ostatni... tez mi sie tak czasami zdarza. Owszem ich obowiazkiem jest przyneisc paczke do domu.
Załoze sie ze na awizie nie ma godziny napisanej, zebys nei mogl sie strzepic ze byles w domu.

oczywscie, ze NIE MA godziny :/ wybieram sie dzis na poczte, wiec zapytam jak to sie ma...

Bieluu 09.10.2009 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 801832)
Wyjasni mi Ktos jak to jest?: juz ktorys raz zdarza mi sie, ze czekam na dosc pilna paczke i siedze w domu z nadzieje, ze listonosz ja przyniesie, a dostaje awizo do skrzynki.... Dzis mialem wlasnie taka sytuacje, ze czekam na buty (czyli nie ogromna paczka) i spotykam listonosza/ kuriera z PP, ktory wklada awizo do mojej skrzynki i mowi, ze ta paczka by sie nie miescila w skrzynce dlatego oni jej nie nosza... a czy ich zasr**** obowiazkiem nie jest przypadkiem PRZYNIESC paczke do drzwi? Jest to paczka wyslana poleconym, poza tym nie jest wielka gabarytowo, wiec nie wiem w czym problem... A teraz bede musial kur** smigac na poczte i stac w wielkiej kolejce po 18:00 aby otrzymac paczke... Jeszcze rozumiem, jakby nikogo w domu nie bylo... No kur**

Ja kiedyś o to pytałem w okinku na poczcie. I pani powiedziała cośtakiego: "listonosze nie noszą paczek tylko awiza bo przecież i tak nigdy nikogo nie ma w domu jak oni chodzą". Ale jest sposób na rozwiązanie tego problemu. Idziesz na pocztę i robisz babie w okienku taką awanturę, żęby na 100% cię zapamiętała i najlepiej adres też (dobrze się powydzierać przy odbiorze tej paczki) i następnym razem do ciebei będą nosić, żeby mieć święty spokój. Ja tak zrobiłem i działa:)

P.e.c.h 09.10.2009 13:31

Norma.

Kiedyś zrobiłem aferę, to mi kazali sobie wyobrazić jak listonosz ma wziąć 10 paczek.
W mojej okolicy to czasem łaskawca zostawia awizo nawet jesli chodzi o przesyłke niewiele większa i cięższa od listu.

Całkowicie przerzuciłem się na kurierów.

Jak im zajrzy w oczy widmo bankructwa i wolnego rynku to się nauczą nosić paczki.

Kordel 09.10.2009 13:44

Poszukuje link na YT do programu o kibicach Wisły i Cracovi,były tam pokazane derby na Kałuzy.Wiem ze wczoraj wieczorem była transmisja na TVN Turbo,nie znam nazwy programu.

czarooh 09.10.2009 14:03

Z INFONET...

W.O.J.Z.I.N 09.10.2009 14:19

Nie wie ktos czy aktywacja konta na bet-at -home przychodzi mailem czy poczta haslo kod rejstracji li bo mija 2 tydzien i nic ani poczty a maila aktywacywojacego1?

Tylko_Wisła! 09.10.2009 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W.O.J.Z.I.N (Post 801865)
Nie wie ktos czy aktywacja konta na bet-at -home przychodzi mailem czy poczta haslo kod rejstracji li bo mija 2 tydzien i nic ani poczty a maila aktywacywojacego1?

Aktywacja konta przychodzi mailem.

E : Nie mam pojęcia.

W.O.J.Z.I.N 09.10.2009 14:31

Aktywacja konta przychodzi mailem.

a niewiesz czemu link nie przyszedl tak dlugo

WISŁAZWE 09.10.2009 15:50

Co oznacza, że w telefonie jest opcja HSDPA ??
Czy to jest ten bezpłatny i bezprzewodowy internet w komórce...?
czy to to samo co WIFI ?
Nie znam się na tym za dobrze więc jak ktoś mógłby wytłumaczyć byłbym wdzięczny.

Mistel 09.10.2009 16:16

Witam panowie (i panie).

Chciałbym aby mi ktoś polecił w Krakowie jakąś fajną siłownię. Żeby nie było drogo, i żeby atmosfera była miła ;)

I gdzie można w Krakowie wypożyczyć rękawice bokserskie i potrenować na gruszce? Z racji kontuzji na zadne walki się zapisać nie mogę, a trochę bym poboksował ;)

Wiselka1906PBZ 09.10.2009 16:23

Czy mógłby ktoś podać terminarz KOSZYKARZY (nie koszykarek) na ten sezon (zalezy mi na datach/godzinach)
szukałem w "innych dyscyplinach" ale jakoś nie mogłem znaleźć

Wojtas 09.10.2009 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bieluu (Post 801850)
Ja kiedyś o to pytałem w okinku na poczcie. I pani powiedziała cośtakiego: "listonosze nie noszą paczek tylko awiza bo przecież i tak nigdy nikogo nie ma w domu jak oni chodzą". Ale jest sposób na rozwiązanie tego problemu. Idziesz na pocztę i robisz babie w okienku taką awanturę, żęby na 100% cię zapamiętała i najlepiej adres też (dobrze się powydzierać przy odbiorze tej paczki) i następnym razem do ciebei będą nosić, żeby mieć święty spokój. Ja tak zrobiłem i działa:)

Z awizami to niezle jajca.

Ja raz mialem ze listonosz zostawil awizo i wpisal tam godzine ..

jego pech polegal na tym ze bylem caly czas w domu i nikt nie dzwonil ,a jakby dzwonil no to bym chyba mu otworzyl

Wpisal fikcyjna godznie ze niby byl ,ale oczywiscie nawet pod bramke pewnie mu sie podejsc nie chcialo.

Uwazajcie a jak macie takie sytuacje to dzwoncie i to zglaszajcie,bo to ostatnio ich dosyc czesta "praktyka"

_gilardino_ 09.10.2009 16:51

Gdzie mogę kupić w Krk pałkę teleskopową :) ?

Sebo_TS 09.10.2009 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 801900)
Co oznacza, że w telefonie jest opcja HSDPA ??
Czy to jest ten bezpłatny i bezprzewodowy internet w komórce...?
czy to to samo co WIFI ?
Nie znam się na tym za dobrze więc jak ktoś mógłby wytłumaczyć byłbym wdzięczny.

HSDPA jest to prędkość z jaką będzie chodził Ci internet jeśli dany zasięg będzie w danym miejscu ( najszybsza opcja jaka moża być )
Wi-Fi - bezprzewodowy internet i darmowy

Arkas 09.10.2009 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 801925)

Pewnie w sklepie "Militaria" na Dietla.

ja_ka_ 09.10.2009 18:36

Kiedyś tu padło już takie pytanie ale nie mogę znaleźć. Jak nazywa się czcionka taka jak tekst na znakach drogowych. (Link mile widziany). Z góry dzięki.

Ja_Kibic 09.10.2009 19:11

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 801945)
Pewnie w sklepie "Militaria" na Dietla.

Dokładnie tam mozna taka kupic za chyba 150zł, ale kiedys na taka wydałem pieniadze w tym wlasnie sklepie i sie wykrzywiła jak chciałem sprawdzic ( a w sklepie mowili ze najlepiej sprawdzac na drzewie to soe poczuje siłe, taaaaa) =/

Hakenkreuz 09.10.2009 19:11

Cytat:

na allegro. nawet za 9 zł :)

WislakWiDoK 09.10.2009 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hakenkreuz (Post 801956)
na allegro. nawet za 9 zł :)

Odradzam. Strasznie słaba jakość. Giełda na Balickiej w weekendy.

R33 09.10.2009 19:41

Gdzie w Krakowie w okolicach Centrum, Śródmieścia, Krowodrzy składają komputery i mają dość tanio części. Stronka internetowa mile widziana

tomo 09.10.2009 20:14

http://mamtalent.plejada.pl/108,9872....html#autoplay

Zna ktoś tytuły piosenek do których tanczy ten chłopak ?

Mistel 09.10.2009 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 801907)
Witam panowie (i panie).

Chciałbym aby mi ktoś polecił w Krakowie jakąś fajną siłownię. Żeby nie było drogo, i żeby atmosfera była miła ;)

I gdzie można w Krakowie wypożyczyć rękawice bokserskie i potrenować na gruszce? Z racji kontuzji na zadne walki się zapisać nie mogę, a trochę bym poboksował ;)

Ponawiam pytanko ;)

Wiselka1906PBZ 09.10.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 801907)
Witam panowie (i panie).

polecam Ci "zoom" na Białym Prądniku :)
karnet na miesiąc - 60 zł

FajQ 09.10.2009 20:43

Czy mógłby mnie ktoś oświecić jak to pobrać ?
http://s-torm.com/forum/dload.php?ac...4c0120bdca248f

63.5 Kg 09.10.2009 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 801995)
Czy mógłby mnie ktoś oświecić jak to pobrać ?
http://s-torm.com/forum/dload.php?ac...4c0120bdca248f

Ja na Twoim miejscu bym kliknal na Download File nad komentarzami...

FajQ 09.10.2009 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 802001)
Ja na Twoim miejscu bym kliknal na Download File nad komentarzami...

Wielkie dzięki jak to mówią najciemniej pod latarnią....:D

węgorz2 10.10.2009 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 801966)
Gdzie w Krakowie w okolicach Centrum, Śródmieścia, Krowodrzy składają komputery i mają dość tanio części. Stronka internetowa mile widziana

polecam ci z własnego doświadczenia hurtownie i serwis komputerowy GIGA na ul. DASZYNSKIEGO to jest obok HALI TARGOWEJ na GRZEGORZKACH w połowie ulicy miedzy HALA A GALERIA KRAKOWSKA czynne od pon do piatku

węgorz2 10.10.2009 07:38

a jakąś siłownie ,tylko żeby był worek treningowy w NOWEJ HUCIE może ktoś polecić?

pawelwp9 10.10.2009 10:36

Wie ktoś może kiedy bd. sprzedawane wejściówki na mecz z Korona ?

shad 10.10.2009 11:13

Chciałbym oglądać sobie w komórce filmy z napisami, w formacie mp4, 3gp, nawet i avi, ale pytanie jak w prosty sposób do oryginalnego pliku avi wtłoczyć napisy z polskimi znakami? Szukałem po necie i natknąłem się na same czasochłonne procesy wymagające po kilka programów. Może ktoś ma jakiś prosty wypróbowany sposób?

Romy S. 10.10.2009 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 802106)
Chciałbym oglądać sobie w komórce filmy z napisami, w formacie mp4, 3gp, nawet i avi, ale pytanie jak w prosty sposób do oryginalnego pliku avi wtłoczyć napisy z polskimi znakami? Szukałem po necie i natknąłem się na same czasochłonne procesy wymagające po kilka programów. Może ktoś ma jakiś prosty wypróbowany sposób?

Najprostszy jest avisub :

http://www.pobieralnia.pl/plik-936-avisub.html

proces trwa do 2-3 minut góra, lecz tworzony jest plik Xvid nie przez wszystkie telefony odtwarzany.

Inny skuteczny program, operacja trwa do 1 godziny przy odcinku 45 minutowym, to :

http://www.dobreprogramy.pl/AVI-ReCo...ows,12728.html

i tu już można operować na dźwięku, zmieniać rozdzielczość i wiele więcej, tworzony jest plik avi

kubawislak 10.10.2009 12:10

Chciałbym wiedzieć wszystko od początku a aferze hazardowej, jak to było, jak wyszło na jaw, kto jest w nią zamieszany itp

daniello1987 10.10.2009 12:27

Linka do meczu Radwańskiej na necie macie?

Kamil91 10.10.2009 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 802116)
Linka do meczu Radwańskiej na necie macie?

http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale

shad 10.10.2009 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 802109)
Najprostszy jest avisub :

http://www.pobieralnia.pl/plik-936-avisub.html

proces trwa do 2-3 minut góra, lecz tworzony jest plik Xvid nie przez wszystkie telefony odtwarzany.

Inny skuteczny program, operacja trwa do 1 godziny przy odcinku 45 minutowym, to :

http://www.dobreprogramy.pl/AVI-ReCo...ows,12728.html

i tu już można operować na dźwięku, zmieniać rozdzielczość i wiele więcej, tworzony jest plik avi

Dzięki serdeczne, właśnie o coś takiego mi chodziło!

Raczej skorzystam z tego drugiego programu bo przy okazji zmniejszę sobie plik.

Serdeczne pozdrowienia!

Kisis 10.10.2009 17:24

czy w banku millenium jest coś takiego, że jak ja chce wpłacić przelew z ich banku na konto kolesia, który ma konto też w millenium to kasa mu dochodzi odrazu? i czy ja wtedy nie muszę płacić za przelew?

Lupo 10.10.2009 18:43

Nie wiecie iloma kostkami trzeba rzucić w "Sesji" żeby zapłacić za piwo? :-)

maro olTSkul 10.10.2009 20:22

Jeszcze a propos Agnieszki Radwańskiej ... o której godzinie jest jutro ten finał?

Nitrox 10.10.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lupo (Post 802247)
Nie wiecie iloma kostkami trzeba rzucić w "Sesji" żeby zapłacić za piwo? :-)

Jedną sie rzuca

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl