![]() |
Jacuś co ty ku...a wyprawiasz za przeproszeniem:
https://pbs.twimg.com/media/CzbP8zTXgAA7D4d.jpg:large chyba coś się nie udało mu.... |
To jest stary wpis, Bednarza od lipca nie ma w Ruchu, tylko jest w Ekstraklasie. Możliwe, że i on przyłożył łapkę do zatajania tego gówna. Żal piłkarzy i kibiców, którzy zostali wydymani, ale też miasta które sypało kasą na ratunek tonącego okrętu... Chyba lepiej było zaorać kilka lat temu ale wtedy działacze nie mogliby kręcić lodów na pilkarzach z kontraktami po 2k, sami zarabiając kilkadziesiąt tys. miesięcznie.
|
Ruchu wam szkoda? Poważnie? Przecież ten pro-niemiecki klub powinien już od dobrych paru lat być poza E-Klasą, ale zawsze PZPN szedł im na rękę, bo "Chorzów taki zasłużony dla piłki." Nie dość, że warunkowa licencja za same finanse ciągnie się od dwóch lat, to w dodatku do dzisiaj nie wiem jakim cudem nie wypie*dolono ich za infrastrukturę godną II Ligi.
|
Nie lepiej żeby ekstraklasie grały Gorniki Łęczna i Termaliki, wiadomo że szkoda kawałek historii polskiej piłki.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie akceptuję zapędów części chorzowskich kibiców, nie można jednak oceniać tego klubu tylko przez ich pryzmat. Zamiast gadać o pro-niemieckim Ruchu poczytałbyś trochę o historii Niebieskich, o stosunkach jakie panowały między naszymi klubami (i nie piszę tu o kibicach), poczytałbyś o przyjaźni ich legendy Cieślika z naszym legendarnym "Messu" Graczem (tak się złożyło, że pożegnalny mecz ten wielki piłkarz zagrał właśnie z Wisłą). Choćby dlatego Ruchu mi cholernie szkoda. Ps. Ciesz się, że Cupiał w 97 zapewnił nam złote czasy, bo teraz z dużym prawdopodobieństwem mielibyśmy stadion bardzo do tego na Cichej podobny. |
Cytat:
Ich nieszczęściem jest Stadion Slaski. Gdyby nie wielka kasa, którą tam wpompowana, to z pewnością juz dawno by stal nowy na Cichej. Prawdopodobnie Ruch i tak będzie rozgrywał mecze na Slaskim, oczywiście jak uda sie uratować ekstraklasę. I sto razy wole taki Ruch w ekstraklasie niz jakies wiochy i bencorki. Tak Ruch jest zasłużony dla Polskiej Pilki i trzeba takim firmom za wszelka cene pomagać. Przez te wiochy, to tylko na kazdym stadionie straty sa na biletach. A Ruch jaki by nie byl to i tak przyciąga wiecej ludzi, niz taka Termalica. Te malutkie klubiki może i poziomem eklapie dorównują, udaje im sie walczyc...i co z tego jest? Tylko straty w dalszej perspektywie. I tak za 2-3-5 lat spadną lub zbankrutują...a to ze zajmą 7 miejsce, a np taki Ruch 13 to z pożytkiem jakim dla ligi? A kogo tak naprawdę obchodzą lokaty poza miejscami pucharowymi? |
Dariook,
rozumiem, że według tej logiki "zasłużony Ruch" tak generalnie powinno się przywrócić patałachów zarządzania i krętaczy z Łodzi, Bydgoszczy, Katowic itp itd, a wywalić w cholerę ludzi, którzy mają chociaż minimalne pojęcie o gospodarowaniu pieniędzmi z Niecieczy czy Bielska Białej? Bardzo jestem ciekaw, czy gdyby Tobie pracodawca zalegał, już nawet nie mówię o blisko 50 kołach, a 5, to też byś stwierdził, że dla dobra firmy - lepiej odpuścić. Tylko nie pieprz, że piłkarz to inny zawód itp itd, bo to kompletne bzdury. |
A teraz stop bo niedługo otworzę lodówkę i będzie dyskusja o Ruchu. O Jacku można zapraszam o Ruchu nie tu tylko w temacie Nasze zgody
|
Najśmieszniejsze jest to, że osoby, które zrobiły ten burdel w Ruchu są teraz w ekstraklasie :D
|
Cytat:
Tak! Uwazam Ruch Chorzow za zasłużony klub polskiej pilki i uważam, ze takim klubom powinno sie za wszelka cene starac pomóc. Bo to jest nasz historia i ciężko sie patrzy jak na naszych oczach cos tak wielkiego w danej dziedzinie umiera. I wyjebane mam na ich ostatnie wyniki czy sezony, wyjebane mam na uklady...Oceniam ich przez pryzmat osiągnięć i dokonań. Takie Termalica czy Podbeskidzia, beda nawet grały i sto lat w lidze wspolnie a nawet polowy tego nie osiągną co druzyna z Cichej. To nie klub sie zabija i nie klub oraz kibic jest winien. Zabijają go nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach. I tak koleżko, to teraz idźmy twoim tokiem. Jasne, wywalić na smietnik tych zasłużonych . Niech umieraja, zdychaja ...bo my mamy stabilne PBB czy stabilna Termalice. A ty chyba masz niestabilnie pod kopułą!!! Jak mam kawalerkę za 600 zl na utrzymaniu i zarabiam 1500 zl to sobie dam rade, popije, porucham i jeszcze odłożę. Ale jak juz mam m3 za 1200 i wydatków na 600 + raty za 400 to za...2,6 tys zgine z głodu. Mysl! A teraz sie cofnij pare miesiescy wstecz....do Meresinskiego. To juz ....a zapomniałeś jak bylo? I pewnie polowa Polski miala takie same zjebane myslenie jak ty. Niech zdycha ta Wisla...bo nie placa! Wypierdalac do 4 ligi pieski! Wolimy Termalice... I widac nic cie to nie nauczylo. Popatrz jak niewiele wystarczy by zabic zasluzony klub. I nikt nawet okiem nie mrugnie. My tylko dziekujmy Bogu, ze jeszcze mieliśmy T.S i ludzi chętnych oraz mozliwosciami by to ratowac. Bo jak by nie oni to dzisiaj bys mial Wisle z - 10 punktami i blagal Boga o cud. Bo nikt by nam nie pomogl, gdyz wszyscy maja takie zjebane myslenie jak ty. Jeszcze by sie smiali i zacierali rece z naszego nieszczescia. Moze tego nie rozumiesz i po prostu mie ogarniasz. Rowniez w prywatnym zyciu, cenie ludzi za ich zasługi i za ich dokonania. Jesli ktos taki ma problem za wszelka cene staram mu sie pomoc w ramach moich max mozliwosci. Nie przechodzę obojetnie kolo tego, bo tak mi podpowiada sumienie. Chyba w ten sposób moge pokazac tej osobie moj szacunek, pomóc mu w trudnej chwili. I nigdy nie szukam zamienników! Wole 100 razy pomóc tym, ktorzy na to zasługują, starac sie wyrównac ponownie szanse, dogonić tych obecnie lepszych. Nie godze sie na postawianie na kims/czyms lagi, tylko dlatego, ze ma przed soba trudne chwile! Uwierzysz, ale kiedys szef zalegal mi sporo z wynagrodzeniem. Popadl przez glupote w dlugi...i dymałem na pożyczkach. Dobrze mi placil wczesniej wiec jakos nie umarłem z glodu. Doceniałem kase, ktora dostawałem i poczuwałem sie do jakiejs cegielki ze swojej strony. Zapewniał mnie, ze wyciągnie to i mi wyrówna...pare miesiecy i udalo sie. Firma jest wieksza i dziala. JA mialem satysfacje i fajna kase w bonusie :D Chlop od tamtej pory za kazdym razem mi wspomina...i dziekuje a juz minelo kilka lat i zdążyłem zmienić zajęcie . Wiem ze gosciu mnie cenil i mi fajnie placil. Nie przepijałem wszystkiego i jakis hajs sie odkładało. Po prostu, odchodzac przez kase poczuł bym sie jak szmata. Gdybym sie na niego wypiął i odszedł nawet nie próbując mu pomoc ...pokazał bym, ze mam w dupie jego szacunek do mnie i zaufanie jakim mnie kiedys obdarzy. |
ale Ciebie jest łatwo "odpalić" :) wyluzuj czasami poślady :)
|
Dariook Jest zasadnicza różnica pomiędzy "pomaganiem" klubowi, a wyciąganiem go na siłę. Pamiętasz jak jakiś czas temu sąsiadka jakoś nie bardzo chciała spadać, mimo że powinna? Jest też WIELKA różnica między "niegospodarnością", a ewidentnymi przekrętami. Chcesz mi powiedzieć, że marka klubu ma usprawiedliwiać to, że może poza prawem i przepisami robić co mu się podoba?? Ja rozumiem sentymenty i historię, ale to jest SPORT. W E-klasie powinni grać ci, którzy na to sportowo i organizacyjnie zasługują, bo to jest liga, a nie skansen dla zasłużonych. Bzury gadasz i tyle, bo Ruch jest któryś rok z rzędu na specjalnych warunkach, ale ILE MOŻNA?
Pomyśl o tym tak - może od kilka lat Ruchu po prostu finansowo NIE STAĆ na granie E-Klasie? Może dobrze im zrobi I liga. Poza tym, skąd wiesz co będzie za 100 lat? Może ku*wa Słonie będą mistrzem 11 razy z rzędu od 2063 roku? ;) KOMINEK Piszemy o tym w tym temacie, bo jest duża szansa, że łapę przykładał do tego Jacek B. |
albo w sumie....odpisze Ci Dariuszu ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Analogii z Twoimi wyliczeniami nie kumam za cholerę - jedynę co zrozumiałem, to że jak mam większe mieszkanie, to nie porucham ;) Cytat:
Zgadza się, dobrze że jest T.S. - zobaczymy tylko na jak długo i co z tego wyjdzie - i tak, gdyby nie oni było by krucho. Rozmawiamy natomiast o Ruchu, który takiego podmiotu z możliwościami nie ma i po prostu ściemnia i oszukuje. Czy gdyby Wisła nie dostała licencji, bo ze wszystkiego w pełni i transparentnie się rozliczyła, a Ruch bawiły by się dalej w krętactwa i grał w Ekstraklasie to też by było dla Ciebie ok? I nie, nie błagałbym o cud i też nie liczyłbym na to, żeby nam ktokolwiek pomagał - daliśmy dupy, to czemu ktoś ma nam pomagać? Cytat:
Cytat:
Czekaj, dobrze rozumiem - szef Ci nie wypłacał wynagrodzenia, w związku z czym Ty brałeś pożyczki żeby przeżyć? Spoko - ja nie mam nic przeciwko takiemu podejściu. Natomiast to bardzo indywidualna sprawa, jeżeli takie są Twoje wartości to to szanuje. Ja natomiast uważam, że za pracę należy się płaca i jeżeli jako mój pracodawca nie jesteś w stanie tego zaplanować i zagwarantować, to niestety Twój problem i nic mi do tego. |
Jacuś w Ruchu był/jest od spraw licencyjnych, więc o wszystkim na pewno wiedział - może i sam wpadł na genialny pomysł zatajania. Dobry prawnik.
|
Kiedy Jacuś przychodził do Ruchu napisałem coś w stylu "szczere wyrazy współczucia dla kibiców". Niestety miałem rację.
Jeszcze jakieś mózgi pisały o tym jaki to fachowiec, w Ekstraklasie go zatrudnili. Oby to już był prawdziwy koniec kontaktów tego człowieka z polską piłką. |
Franciszek Smuda wraca na trenerską ławkę ekstraklasy. Zostanie trenerem Górnika Łęczna. W czwartek ma oficjalnie podpisać umowę, a swój nowy klub były selekcjoner poprowadzi w niedzielę 18 grudnia w meczu z Legią Warszawa - czytamy na blogu "Ofensywni", którego autorami są Łukasz Olkowicz i Piotr Wołosik, dziennikarze "Przeglądu Sportowego".
|
Górnik Łęczna pierwszy spadkowicz ekstraklasy :D Smuda to nie ja :D Tymczasem, były asystent Macieja Skorży za czasów prowadzenia Wisły Kraków Rafał Janas wyleciał z kadry u-18 i u-19
|
http://weszlo.com/2016/12/19/ruch-do...ewiec-punktow/ brawo Jacek Bednarz, jak zawsze wiarygodny
|
Cytat:
|
Bo Franek Smuda czyni cuda :)
|
Reprezentant drużyny narodowej piłki nożnej Jakub Błaszczykowski obronił pracę dyplomową kończącą studia I stopnia (na kierunku turystyka i rekreacja). Obrona odbyła się 22 grudnia w siedzibie Wydziału Pedagogicznego AJD. Uczestniczył w seminarium prof. dr. hab. Wiesława Pilisa. Promotorem pracy był dr Karol Pilis, recenzentem dr Cezary Michalski, a przewodniczącym komisji egzaminacyjnej dr hab. Eligiusz Małolepszy, prof. AJD (dziekan Wydziału Pedagogicznego).
|
Widzę,że Radzio Majdan dorabia jako komentator w E11 ? nie wiedziałem :D wiem,że jest "ekspertem" i się pojawiał w różnych stacjach,ale że komentator :D
|
^^
Gdzie Radzia jeszcze nie było? Telewizja śniadaniowa, taniec z gwiazdami, reality show. Godności nie ma żadnej. A jego komentarz to taki banał. Mimo wszystko C+ od tych swoich ekspertów wymaga drobinę przyzwoitości i oglądanie przynajmniej ostatniego meczu drużyny którą komentują. |
No tak, komentarz Węgrzyna jest niczym wykład akademicki :D
|
Kazka można lubić lub nie, zgadzać się z nim lub, śmiać się z niego lub nie. Ale jestem pewny że nie zarzucisz mu brak wiedzy o danej drużynie czy piłkarzy. Poprostu jest merytorycznie przygotowany.
Komentarz Radzia to typowy banał który można przypisać do każdego piłkarza. Widać że nie wchodzi w jakieś głębsze wywody bo utopiłby się z niewiedzy na temat poszczególnych zawodników czy drużyn. |
Romell Quioto w Major League Soccer, a dokładniej w Houston Dynamo. Warto zauważyć, że w swoim poprzednim klubie strzelił 38 goli w 96 meczach, grywa też regularnie w reprezentacji Hondurasu (bilans 27/4).
|
Cytat:
|
^^
Dziwisz mu się? Przecież Wisła była tak naprawdę jedynym poważnym epizodem w jego karierze. Czy w jakimś innym klubie zdobył MP? Wątpię |
Kamil Kosowski: Wiśle życzę bogatego sponsora
Cytat:
|
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...ecia,11634886/
Fajnie było by go kiedyś jeszcze zobaczyć w koszulce Wisełki, najlepiej w lidze mistrzów :-) |
Piotr Ćwielong rozwiązał kontrakt z Ruchem z powodu problemów rodzinnych aby na pewno ? zaczyna się ucieczka z tonącego okrętu ?
Remigiusz Szywacz podpisał umowę z GKS Tychy umowa zawarta na dwa lata |
|
|
Cytat:
:haha: :> |
Cytat:
|
Zagral w 21 meczach i strzelil 2 bramki, u nas w 20 strzelil 3 ; )))
|
3 bramki to Boguski w jednym meczu ładuje.
|
Barca z Bilbao grającym w 9 też nie potrafiła choćby zremisować.
|
Z. Kapka podobna zaczyna budowę silnej Łęcznej....
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl