Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

AntyMod 05.10.2014 16:36

po co wchodzicie wogole w polemike z warszawskimi trolami ??? olewac ich, nie odpowiadac, nie cytowac ..... niekarmiony troll zdechnie z glodu

qqq_b 27.11.2014 00:16

Jutro legiunia gra. Coś czuje, że dostaną 3:0.

fialo 27.11.2014 00:23

Napnij się jeszcze w czwartym temacie na "Legunie" klaunie, bo widzę w dobrej formie jesteś dziś wieczorem.

63624 27.11.2014 08:03

Mogą dostać i 5-0, co z tego? Awans pewny, teraz walczą tylko o pierwsze miejsce w grupie i punkty do rankingu na ewentualny start do eliminacji LM w przyszłym sezonie.

Krav 27.11.2014 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1383345)
Jutro legiunia gra. Coś czuje, że dostaną 3:0.

To Ty masz konto na legionisci.com ? Bo nick dokładnie taki sam, jakoś w przypadek nie wierzę - tylko podpis pod nickiem dziwny "Legionista", rozdwojenie jaźni czy co ?

ypeeh 27.11.2014 12:42

Nienajgorszy kurs na Sporting, można się trochę odkuć ;)

Emocji wielkich w meczu nie będzie, Legia zrobiła już swoje w grupie i po prawdzie nic nie musi (co najwyżej może). Sporting wygra. Berg ogra rezerwowych, żeby mieć pole manewru na wiosnę.

qqq_b 27.11.2014 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1383354)
To Ty masz konto na legionisci.com ? Bo nick dokładnie taki sam, jakoś w przypadek nie wierzę - tylko podpis pod nickiem dziwny "Legionista", rozdwojenie jaźni czy co ?

Nie wchodze na ich forum, wiec nie wiem. Ja sie zapytam co ty tam robisz skoro kibicujesz Wiśle?:shock:

mitmichael 28.11.2014 21:18

Legia Warszawa ponownie zostanie ukarana przez UEFA. Za zachowanie kibiców podczas wyjazdowego meczu z Lokeren drużynie mistrzów Polski grozić może nawet wykluczenie z Ligi Europy. Podczas czwartkowego spotkania piątej kolejki fazy grupowej Ligi Europy zachowanie kibiców Legii dalekie było od wzorowego. Fani warszawskiego zespołu na trybunach obiektu w Lokeren odpalili niedozwolone race, sforsowali jedną ze stadionowych bram i ruszyli w kierunku policji, a na dodatek wznosili rasistowskie okrzyki w kierunku zawodników gospodarzy.

Przepisy UEFA przewidują sankcje w postaci zamknięcia stadionu na więcej niż jeden mecz lub na całe rozgrywki, odjęcie punktów, a w ostateczności nawet wykluczenie z rozgrywek.
W piątek Komisja Dyscyplinarna UEFA ogłosiła, że zostanie wszczęte postępowanie wobec Legii Warszawa. Sprawą polskiego zespołu Europejska Federacja Piłkarska zajmie się 2 grudnia

mtk 04.12.2014 18:24

Oczywiście, gdyby takie cuda działy się z udziałem drużyny z tolerancyjnej Francji, Hiszpanii czy innego Sudanu kara byłaby znikoma.
My też to przerabialiśmy:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...5&pp=10&page=2

crazykaro 04.12.2014 20:03

Trudno powiedzieć bo drużyny z Anglii czy Hiszpanii takich wariactw nie odstawiają. Najbliżej chyba Włochom do podobnych zachowań

shaggy 17.12.2014 11:29

Jak trwoga to do ...UEFA

"Działacze Legii Warszawa robią wszystko, by na spotkaniu 1/16 finału Ligi Europy z Ajaksem Amsterdam mogli pojawić się kibice. Wysłali więc do UEFA pismo z prośbą o zawieszenie wykonania nałożonej kary. Czy może to przynieść skutek?

Skruszeni właściciele warszawskiego klubu proszą o odroczenie kary nałożonej za rasistowskie okrzyki kiboli podczas meczu fazy grupowej Ligi Europy w Lokeren (0:1). Część z osób, które pojawiły się w sektorze fanów gości, naśladowała małpie odgłosy, kiedy piłkę miał iworyjski bramkarz gospodarzy Boubacar Barry. Przestali po apelu spikera, ale incydent opisali sędzia oraz delegat UEFA. Wyczulona na rasistowskie zachowania UEFA (bardziej bezwzględnie piętnuje tylko korupcję) zamknęła stadion Legii na dwa mecze oraz ukarała grzywną 100 tys. euro."

Żeby apelacja zabrzmiała bardziej wiarygodnie powinni zakupić na weszlo koszulkę Fuck UEFA i dopiąć jako załącznik...

emj10 17.12.2014 11:38

Co w tym dziwnego, że ktoś składa odwołanie ws. wartej ok. 2 mln złotych? Pewnie takie drobne byś sobie odpuścił i nie robił niczego, aby zmienić decyzję ;)

AntyMod 17.12.2014 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1385351)
Co w tym dziwnego, że ktoś składa odwołanie ws. wartej ok. 2 mln złotych? Pewnie takie drobne byś sobie odpuścił i nie robił niczego, aby zmienić decyzję ;)

Moze po prostu niektorzy maja dosc sluchania i czytania non stop waszych skomlen, blagan, placzow, zalow ,zalatwian i innych takich akcji ...miejcie choc odrobine honoru i bierzcie swa glupote, frajerstwo i nieudolnosc na klate a nie szukajcie wiecznie laski ....tak jak po Celticu dziennikarze pisali ze pol swiata wam wspolczuje- choc jestem pewien ze wiekszosc miala z waszego frajerstwa taka polewke jak z nikogo w europie ....ot weszlo buractwo do pucharow i na dzien dobry strzelilo gafe stulecia , polewka byla z was przednia .....nie pozdrawiam , nie odpisuje na zaczepki - zegnam

emj10 17.12.2014 16:02

W sumie mogłeś nic nie pisać, bo i tak niewiele wniósł do tematu wpis, na który jak sam napisałeś nie warto odpisywać ;)

PiVoSH92 17.12.2014 16:29

Nie no, przedstawił swoje zdanie, pokrywające się ze zdaniem (strzelam) ok. 80% forum? Pewnie to wiecie, ale piszecie, jakbyście nie zdawali sobie z tego sprawy. Fajnie, że o Polskich klubach w Europie głośno, gorzej, że w taki sposób...

Vinci 17.12.2014 16:37

Swoją drogą jeżeli anulują (odroczą) karę, to powinni go na Narodowym zorganizować. Z tak klasowym rywalem zapełnienie trybun nie byłoby chyba specjalnie trudne w stolicy...

Gwiaździsty 17.12.2014 17:32

Ajax klasowy to był kilkadziesiąt lat temu, teraz jest jednym z wielu przeciętnych klubów w Europie.

63.5 Kg 17.12.2014 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1385375)
Ajax klasowy to był kilkadziesiąt lat temu, teraz jest jednym z wielu przeciętnych klubów w Europie.

2 bądź 3-krotnie lepszym o każdego polskiego zespołu....

Gwiaździsty 17.12.2014 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1385376)
2 bądź 3-krotnie lepszym o każdego polskiego zespołu....

Takich 2 bądź 3 krotnie lepszych od każdego polskiego zespołu, w Europie jest kilkadziesią zespołow. Wystarczy zsumować przynajmniej pierwsze 5-tki ligi hiszpańskiej, angielskiej, francuskiej, włoskiej, niemieckiej jak nie schodząc niżej czołowe zespoły np. FC Basel ze Szwajcarii czy Galatasaray z Turcji lub Bałkanów.

szprotson 17.12.2014 18:27

nie zmienia to faktu że są 2 bądź 3 razy lepsze niż jakakolwiek polska druzyna

kerim1906 17.12.2014 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1385362)
Moze po prostu niektorzy maja dosc sluchania i czytania non stop waszych skomlen, blagan, placzow, zalow ,zalatwian i innych takich akcji ...miejcie choc odrobine honoru i bierzcie swa glupote, frajerstwo i nieudolnosc na klate a nie szukajcie wiecznie laski ....tak jak po Celticu dziennikarze pisali ze pol swiata wam wspolczuje- choc jestem pewien ze wiekszosc miala z waszego frajerstwa taka polewke jak z nikogo w europie ....ot weszlo buractwo do pucharow i na dzien dobry strzelilo gafe stulecia , polewka byla z was przednia .....nie pozdrawiam , nie odpisuje na zaczepki - zegnam

lepiej bym tego nie przedstawił , chociaż jakby im zawiesili karę to może przy "wsparciu" Hagi wylecą z pucharów na 5 lat ?

shaggy 22.12.2014 12:36

Tradycyjna dzisiejsza prasówka na jednym z portali i znowu w oczy rzuca się zakłamany Leśnodrski. Niektórzy się dziwią, że często się czepiam nadprezia, ale jak czytam co wygaduje w pewnych kwestiach to mnie ogarnia pusty śmiech.Im dalej od wydarzeń z Lokeren tym bardziej ten gościu stara się wybielać.Co gorsze przecząc sobie bądź innym pracownikom klubu (Kuzio). Uwaga scenariusz na dziś za rasistowskie okrzyki w Belgii wcale nie muszą odpowiadać kibice Legii, ale Polonia zamieszkująca różne zakątki europy i jeżdżąca na mecze Legii...
Poniżej trzy cytaty:
1 - pełen bredni
2 - przedstawiający przyczyny zaistniałej sytuacji, i winę leżącą po stronie Legii
3 - podsumowanie

Bogusław Leśnodorski, prezes Legii Warszawa:
Cytat:

Nie możemy dopuścić, by UEFA kolejny raz ukarała nas za złamanie artykułu 16 dotyczącego rasizmu, zakazanych symboli itd. To nie podlega dyskusji. Drugim problemem są wyjazdy. Nie chcę się usprawiedliwiać, ale jedziesz na prowincję i w Lokeren się okazuje, że w sektorze jest kilkuset widzów więcej, niż powinno. Dużo w życiu widziałem, ale można być zaskoczonym poziomem polskiej emigracji w miejscach, gdzie gramy. Wygląda to tak, że na wyjazdach połowę sektora Legii zajmują kibice z Warszawy, a drugą - właśnie Polonia. Musimy się zastanowić, co z tym zrobić, bo nie możemy brać odpowiedzialności za wszystkich.

Bogdan Kuzio
, szef bezpieczeństwa na stadionie Legii:
Cytat:

Na trybunie za bramką było 886 kibiców Legii. Kupili bilety rozprowadzane przez warszawski klub. Legia ma ich dane, ale przed meczem dostała od Lokeren dodatkowe dwieście biletów na mniejszą, boczną trybunę. Ich dystrybucja odbyła się w chaotycznych warunkach. Postanowiliśmy sprzedać je pod stadionem. Zapisaliśmy dane dużej części tych kibiców. Pozostałych nie zdążyliśmy, bo zaczynał się mecz. Legia nie zna więc wszystkich ludzi, którzy siedzieli na jej trybunie. Posiadanie ich danych i tak niczego by nie zmieniło, bo nie mamy ich wizerunku. Nasi kibice mówili nam też, że policja belgijska dodatkowo wpuściła na mniejszą trybunę kibiców bez biletów, co dodatkowo utrudnia identyfikację
Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1385362)

ciacho 22.12.2014 13:05

^^^ Wytłumacz mi, bo ja tego nie rozumiem. Po co ty to w ogóle czytasz? Po to żeby potem wylewać tutaj swoje żale? Ja jak widzę nagłówek artykułu ze słowem Legia, Leśnodorski itp. to to po prostu olewam i nie czytam, bo mnie to ani ziębi ani grzeje co się u nich dzieje.

emj10 22.12.2014 14:10

Przecież to kryptofan Leśnego obleśnego. Nic innego go generalnie nie interesuje na tym forum oprócz Leśnego i Legii :D

shaggy 23.12.2014 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1385731)
Przecież to kryptofan Leśnego obleśnego. Nic innego go generalnie nie interesuje na tym forum oprócz Leśnego i Legii :D

Zawsze intrygowali mnie mitomani i ich wyznawcy. Jak widać g... wiesz co mnie naprawdę interesuje :)
Jeśli chcesz się odnosic do moich postów to rób to w sposób merytoryczny, jesli zalezy Ci tylko na zaczepkach na poziomie gimbazy - zamilcz.
Napisz po prostu kto kłamie Leśnodorski czy szef bezpieczeństwa Kuzio?

emj10 23.12.2014 13:41

Wielkim fanem Leśnodorskiego nie jestem i doszukiwałem się na początku stojącego za nim Kulczyka, a nawet kapitału rosyjsko-ukraińskiego, o którym mówiło się w kontekście wcześniejszej działalności jego kancelarii. Natomiast trzeba oddać cesarzowi to co cesarskie, że wydźwignął Legię z poziomu drużyny aspirującej do średniaka europejskiego oraz kandydata na zdecydowanego lidera naszej ligi na quasi średniaka i championa w polskiej piłce. ITI co prawda zostawiło jakieś tam fundamenty finansowe i sportowe, bardzo dobry stadion, szkolenie młodzieży na niezłym poziomie od kilkunastu lat oraz budżet na poziomie lepszym od Sparty Praga, czy Steauy Bukareszt, a trochę gorszy od Austrii Wiedeń. Brakowało jednak tej chemii między sportem, a finansami w korporacyjnym bycie oraz przede wszystkim rozwagi i cierpliwości, która jest koronną cechą w tym biznesie.

Leśnodorski to ma i mam nadzieję, że nie zatraci tych cech.

Mnie natomiast nurtuje to, że poświęcasz tyle czasu na Legię, a w szczególności miażdżąca przewaga tych postów dotyczy prezesa Legii. Trudno mi to zrozumieć i tłumaczę to sobie nadmiernym zainteresowaniem tym człowiekiem, czy jakimś urazem z przeszłości. Innego wytłumaczenia nie widzę.

Tak samo nie mogłem sobie wytłumaczyć z czego brały się sytuacje, że mecze Legii na tym forum komentowano na 20 stron, czasem więcej niż na forum Legii i Amiki razem wzięte. Rozumiem, że Amica ma kompleks Legii, ale żeby tak ochoczo zamieniać nazwy wątku "Ekstraklasa" na "Legia Warszawa", albo "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" na "Europejskie puchary w wykonaniu Legii Warszawa" to tego nie rozumiem i nie potrafię zrozumieć ;)

PiVoSH92 23.12.2014 14:25

"Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" i "Europejskie puchary w wykonaniu Legii Warszawa" to od kilku lat synonim niestety, więc akurat temu bym się nie dziwił.

emj10 23.12.2014 14:40

Owszem, choć to ledwo kilka sezonów. Nie usprawiedliwia to jednak skali i rozmachu dywagacji ne ten temat.

PiVoSH92 23.12.2014 14:49

Niestety w latach naszego panowania w Polsce i sukcesów w Europie (....... się Hugues, jebany ręczniku!) internet w Polsce dopiero raczkował, więc nie wiadomo, jak wyglądałaby reakcja kibiców L na nasze sukcesy - myślę jednak, że podobnie, o ile nie bardziej zawistnie.

kerim1906 23.12.2014 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1385801)
Niestety w latach naszego panowania w Polsce i sukcesów w Europie (....... się Hugues, jebany ręczniku!) internet w Polsce dopiero raczkował, więc nie wiadomo, jak wyglądałaby reakcja kibiców L na nasze sukcesy - myślę jednak, że podobnie, o ile nie bardziej zawistnie.

Hugues to mały pikuś , ja nie zapomnę tego szczapowatego chudzielca z Anglii rileya który nie uznał bramki Penksy ,jeżeli się nie mylę to obecnie jest szefem sędziów w Anglii, a tak na marginesie jak możesz to wymień te"legendarne" sukcesy warszawskiej drużyny ? bo to ciekawe co piszesz ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl