Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

mic 10.12.2010 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1023981)
Bardzo fajny ten wywiad, ale jak z Pawełkiem nie podpiszemy to będzie Wielkie Nieporozumienie.

Wielkie nieporozumienie bedzie jezeli z nim nie podpiszemy i nie pozyskamy nikogo innego na jego poziomie.

Jezeli jednak jest ktos o wiekszych umiejetnosciach i pewnosci to mozna Pawelka odpuscic - ale patrzac na kilkuletnie testo-transfery to raczej ciekawie sie nie zapowiada. Rok temu wyprzedaz obrony, bez nastepcow, teraz to samo z bramkarzem.

Dean 10.12.2010 15:07

A poza tym Filip Kurto jakby grał to byłby na poziomie Sandomierskiego z Jagi - taka prawda.
Obawiam się że z Pawełkiem może być jak z Kosą, Wiśle będzie szkoda paru tysięcy więcej mimo bardzo dobrej rundy.

SV_ 10.12.2010 15:39

Pytanie brzmi czy runda udana bo się kontrakt kończy czy może w końcu jakaś poprawa (spowodowana odejsciem Kazimierskiego?)

fialo 10.12.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1023909)
Bunoza nominowany w plebiscycie na najlepszego młodzieżowego piłkarza Bośni i Hercegowiny 2010. :)

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...scycie-na-naj/

Nie jestem zdziwiony, bo Bunoza to naprawdę BARDZO DOBRY piłkarz, a w przyszłości będzie tylko lepszy.

Śmiało hejterzy, walcie we mnie, przecież wiecie najlepiej, że Bunoza to drewno :lol:

MłodePokolenie 10.12.2010 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1023987)
A poza tym Filip Kurto jakby grał to byłby na poziomie Sandomierskiego z Jagi - taka prawda.
Obawiam się że z Pawełkiem może być jak z Kosą, Wiśle będzie szkoda paru tysięcy więcej mimo bardzo dobrej rundy.

Wolą kupić z zagranicy. W Polsce się tak już przyjęło, że jak gość jest z zagranicy to od razu uważany jest za dobrego, wartego bezgranicznego szacunku i zaufania. A ten obcokrajowiec będzie takiego poziomu jak Pawełek lub nawet gorszy no, ale będzie z zagranicy... Wisła Kraków to Polski klub, w którym mają grać też Polacy.

Niedługo jak nam jakiś Polak na ławce będzie siedział to będzie cud.

westersyl 10.12.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1023909)
Bunoza nominowany w plebiscycie na najlepszego młodzieżowego piłkarza Bośni i Hercegowiny 2010. :)

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...scycie-na-naj/

Bunoza musi mieć dobrego menagera :).

Marszałek 10.12.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1024034)

Im lepszy tym lepiej dla nas. Dobrze rozreklamowany kopacz jest łatwiejszy do sprzedania. Niech zagra z dwa mecze w pierwszej reprezentacji, to za dobre pieniądze sprzeda się go gdzieś na jakiś Cypr czy innej Turcji.

Zdobywca wielu nagród indywidualnych:)
Reprezentant kraju
Młody
Podpora defensywy Wisły, zastąpił Marcelo:)

Jak dla mnie rewelacja:)

K4millo 10.12.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1024034)

Bośniacka młodzieżówka była dramatycznie słaba(oglądałem jej dwa mecze), dlatego nominowanych jest 4 obrońców i tylko 1 ofensywny, bo nie bardzo było kogo nominować.

tomasz_19 10.12.2010 20:35

naśmiewacie się z młodego Bunozy, a on tak naprawdę jest bogu ducha winien...

wyobraźcie sobie, że przychodzicie z zapyziałego klubiku do topowego klubu z jakiejkolwiek ekstraklasy i musicie z miejsca załatać dziurę w obronie,która tak na prawdę jest podstawą każdej drużyny... chłopak od razu wchodzi do 1 składu i ma za zadanie zastąpić któregoś z naszych dwóch wież (sic!), mało tego on za partnera w środku obrony ma kolesia którego nie dość że widzi pierwszy raz na oczy to jeszcze nie ma jak się z nim porozumieć (Chavez dopiero uczy się angielskiego na poważnie) (wtf?!), zero zrozumienia, zero zgrania i co najważniejsze zero doświadczenia...

zawodnicy tacy jak on w takim wieku przychodzą do klubu po naukę, a dopiero potem jak im się uda to po roku dwóch zajmują miejsce tego pierwszego...

widać, że z każdym meczem Gordan jest coraz pewniejszym punktem defensywy i śmiem twierdzić, że już w rundzie wiosennej kiedy dobrze przepracuje z drużyną okres przygotowawczy to będzie jeszcze lepszy.
nie można zapominać, że to młody utalentowany zawodnik, który cały czas się rozwija. A to, że popełnia błędy to cóż? u góry macie wszystko wyjaśnione, a tak poza tym to kto ich nie popełnia?

na początku miałem mieszane uczucia co do tego transferu, ale teraz z każdym dniem jestem coraz bardziej do niego przekonany i mam nadzieję, że (cytując tu klasyka, czyt. Antolovic) "zarobimy na nim miliony!"

PiotrG 10.12.2010 20:42

A Brożek strzela gola w meczu z Bośnią.

Syn Kangura z 1984 10.12.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1024092)
widać, że z każdym meczem Gordan jest coraz pewniejszym punktem defensywy i śmiem twierdzić, że już w rundzie wiosennej kiedy dobrze przepracuje z drużyną okres przygotowawczy to będzie jeszcze lepszy.

Generalnie zgadzam się z twoją opinią w 100%, ale na litość boską, skończcie z tym tekstem o przepracowaniu okresu przygotowawczego, bo słyszałem to już chyba w kontekście każdego zawodnika naszej drużyny :rotfl:

tomasz_19 10.12.2010 21:43

a strzelcem gola Brozio! Paweeeeł Brożek!

JrQ- 10.12.2010 23:18

Nawet dwóch, ładnie dziś grał.
I Czarek zwany Jakubem także ;)

nbp 12.12.2010 00:14

ktoś ma jakieś świeże info nt. Clebera ?

masterlag 12.12.2010 15:19

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1b680
Wywiad dla Faktu więc nie wiem czy on to powiedział czy co nieco podopisywane, ale... Mam nadzieję, że nam Patryk mądrzeje i na wiosnę będzie się dalej rozwijał. Opieprzać niech opieprza nawet i Żurawia jak trzeba, ale generalnie, niech spuści z tonu i zachowuje się lepiej. Ambicję i chęci można pokazać inaczej. Niech Mały zacznie od większej prezentacji swoich umiejętności... :)

tomasz_19 13.12.2010 10:50

nie wiem czy wiecie, ale naszemu dzisiejszemu solenizantowi czyli Radkowi Sobolewskiemu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... uważam, że podpisanie go na rok z opcją przedłużenia o następny jest sprawą priorytetową!

Bartosz 13.12.2010 11:58

Sto lat, Kapitanie !

FraMat 13.12.2010 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1024699)
nie wiem czy wiecie, ale naszemu dzisiejszemu solenizantowi czyli Radkowi Sobolewskiemu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... uważam, że podpisanie go na rok z opcją przedłużenia o następny jest sprawą priorytetową!

dobra, już lecę podpisywać...
A tak na poważnie: wątpię, żeby Sobolewski jeszcze mógł długo pograć na satysfakcjonującym Wisłe poziomie. Ostatnia runda to były już często słabe mecze, przeplatane dobrymi. A na tej pozycji liczy się kondycja, kondycja i jeszcze raz kondycja

zajacek 13.12.2010 13:47

Wpisuję tutaj, bo w temacie "Rynek transferowy..." wkleja sie tylko linki .

Wygląda na to, że pan Osuch bardzo chce w zimie na Brożku zarobić. Właśnie wypuszcza pierwsze pierdy medialne, że niby Paweł odejdzie w lecie na zasadach Webstera. Ja bym portalu goool nie traktował jako "media" - w konsekwencji linków do tego portalu (i wiadomości przez niego preparowanych, a rozpowszechnianych później po necie) nie wlejał. To jest szkodliwy PR dla interesów naszego Klubu, nie bierzmy w tym udziału.

zim zum 13.12.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1024720)
dobra, już lecę podpisywać...
A tak na poważnie: wątpię, żeby Sobolewski jeszcze mógł długo pograć na satysfakcjonującym Wisłe poziomie. Ostatnia runda to były już często słabe mecze, przeplatane dobrymi. A na tej pozycji liczy się kondycja, kondycja i jeszcze raz kondycja

Największą tragedią polskiej ligi jest to, że on wciąż jest najlepszym zawodnikiem na tej pozycji.

Mike+ 13.12.2010 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1024699)

Dołączam się do życzeń dla Kapitana.
Natomiast zanim w ogóle zacznie się rozważać opcję przedłużania kontraktu, to najpierw należałoby zapytać Sobolewskiego o jego plany na przyszłość, być może po zakończeniu obecnej umowy będzie myslał o innej roli...

Xalax 13.12.2010 16:44

Czesc wszystkim

Mam pytanie z innej beczki chodzi o tatuaz w stylu lancuszka z krzyzykiem Maleckiego. Moze wie ktos w jakim zakladzie go robil lub cos w tym stylu? Jak cos prosze o pw.

aNouc 13.12.2010 17:07

Zapytaj go http://www.facebook.com/home.php?#!/...00001885577080

Titto 13.12.2010 19:37

Je*any szok!
Patrzę na profi Kirma na facebooku a tam w "Zainteresowania i rzeczy, które lubię" Justin Bieber.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001070220060

kpn 13.12.2010 19:59

juz duzo wczesniej ktos to zauwazył, choc mnie to tez rozbiło ;)

WiślakMyślenice 13.12.2010 20:01

Twój avatar idealnie do tego pasuje Titto ^^

valais 14.12.2010 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1024826)
Je*any szok!
Patrzę na profi Kirma na facebooku a tam w "Zainteresowania i rzeczy, które lubię" Justin Bieber.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001070220060

Dziwne, że wierzycie w te bzdury. To oczywiście nie jego profil. Profil w 100% fikcyjny. Prawdziwy profil jest zamkniety i nie ma go w wyszukiwarce...

HEDu 15.12.2010 21:05

Garguła zarabia 50 tys euro wiecej niz Łobo, a ile wiecej pokazuje? Szkoda, ze tak go bronicie "bo po kontuzji", a z Łobo to tylko smiech albo żal.

AYALA 16.12.2010 10:31

Małecki: nigdy nie zagram w Legii :)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

emj10 16.12.2010 10:41

Nas też to również cieszy :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl