Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Pablo84 03.07.2010 15:51

Teraz będzie ziemia.

Jaroo1 03.07.2010 15:57

Po prostu ten wjazd dla kosiarek jest kwintesencja tego ze stadion projektowal jakis debil, ktory nie zna sie na rzeczy, a jacys kolejni debile nie zaprotestowali i w ten sposob powstaje nasz stadion. Ktos zaprojektowal na odwal sie, nikomu nie zalezalo na tym zeby ten stadion wygladal dobrze i zostal zbudowany szybko i teraz mamy. W I S Ł A 19 0 do potęgi 6 oraz ciagle mydlenie oczu najpierw ze stadion bedzie w calosci gotowy 1 lipca 210, pozniej ze 3 trybuny, pozniej ups, okazalo sie ze D nie jest wykonczona (oj, ciekawe kiedy bedzie wykonczona), pozniej ze spokojnie na LE (a jeszcze nie wiadomo bylo czy gramy 22 czy 14 lipca a wiec rozumiem ze zakladano date 14 lipca) beda gotowe 2 trybuny, pozniej sie okazalo ze nie potrafiono przewidziec z 2 tygodniowym wyprzedzeniem ze nie wyrobia sie z polozeniem murawy na 1 lipca!!, teraz sie okazalo ze no chyba 22 lipca nie da rady zagrac na stadionie bo niby sprawy dotyczace odbioru nie beda zalatwione. A wiecie o co ja sie boje, ze odbior to pol bidy, oby do k.. nedzy do 22 lipca byla gotowa trybuna wschodnia, ta pieprzona murawa i jesli ktos ruszy glowa to trybuna E.
Coraz wieksze cisnienie mam jak mysle o tym stadionie, taka amatorka, czy ludzie ktorzy nadzoruja ta budowe to jacys skonczeni idioci? Rozumiem ze zajmuja sie tym ludzie po jakichs wyzszych szkolach i w czym oni sie roznia od meneli spod sklepu? Ten sadion to nasza fobia i wstyd dla nas. Jak go skoncza to chyba do kosciola pojde podziekowac Bogu, o ile w ogole dojdzie do mnie mysl ze nasz stadion zostal wreszcie ukonczony, no chyba ze zrobia 3 trybuny a D nie wykoncza do 2020 roku. Tych wszystkich debili ktorzy sa odpowiedzialni za taki stan rzeczy to bym odeslal na rente i zeby juz nigdy w zyciu nie mieli mozliwosci podejmowac tak waznych decyzji.

daro83 03.07.2010 15:58

rav moja opinia jest taka ze stadion Boavisty jest brzydki i w srodku (okropne narożniki) a z zewnatrz wyglada jak zwykla fabryka. Nasz stadion bodoba mi sie ogolnie, ma bardzo duzo wad ktorych nie wymienie bo je dobrze znamy lecz caloksztalt jest OK

Island 03.07.2010 16:03

Ludzie, niech zmienia ta date, przeniosa 6 tam gdzie 0 !!!
Nie jest za pozno a koszty niewielkie (robocizna)
SKWK, Rav, ktokolwiek ma jakis wplyw pomozcie!!

pawelwislak 03.07.2010 16:05

Jedyna szansa uratowania tej nieszczęsnej szóstki to pomalowanie odpowiednio tej barierki

andrzej 03.07.2010 16:19

Ja mam pytanie odnośnie nieszczęsnej "6". To, że wyjazd dla kosiarek jest umiejscowiony idiotycznie wiadomo od dawna. Czemu zatem ktoś kto projektował układ krzesełek nie wziął tego pod uwagę. Możemy cisnąć po panu Obtułowiczu co się mu należy, ale on ustawienia krzesełek nie wymyślił. W tym wypadku błąd leży po stronie kogoś od krzesełek. Wybaczcie nie śledziłem dokładnie przebiegu wyboru tego wzoru więc nie wiem kto za to odpowiada.
http://www.stadionwisly.info/kolorystyka_krzeselek Po tych projektach widać, że ktoś dał plamę nie uwzględniając wyjazdu dla kosiarek w projektach.

La Furia Dell' Est 03.07.2010 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 926534)
1.Bo nie dali, mnie zastanawia dlaczego nie skasowali spacji w dacie tylko zostawili '19 czerwca' , gdyby przesunęli '06' w lewo to nie było by problemu z wjazdem na kosiarki. A kibice chyba nie skakali by z dachów z tego powodu.

2.Czy istnieje w POLSCE osoba która wjazd dla kosiarki zaprojektowała by można powiedzieć na głównej trybunie, w miejscu które będzie razić w czasie transmisji z meczu i ludzie będą się zastanawiać 'co to za wejście sobie tam zrobili po prawej stronie (???)'. Nie istnieje taka osoba - na pewno! Jest tylko jeden Wojtuś i on to potrafił wymyślić. Czy te kosiarki akurat tylko z tej trybuny i z tego miejsca mogą wyjeżdżać i kosić trawkę??? Już lepiej mógł zrobić okrąglak wielkim salonem samochodowym i postawić tam kosiarkę. Wyglądało by nowocześnie, a i może jakiś sponsor z branży motoryzacyjnej by się skusił na salon na stadionie Wisły :]

Bo takie mieli wytyczne.:>

Sami 03.07.2010 16:58

La Furia Dell' Est, czym spowodowany jest poślizg w układaniu krzesełek? Z tego co pamiętam mówiłeś, że zostaną ułożone do 27.06. Z góry dzięki za odpowiedź.

Donki 03.07.2010 21:37

Prace wykończeniowe pod trybuną wschodnią powoli dobiegają końca. Niemal gotowe są już wszystkie łazienki, oraz klatki schodowe. W niektórych pomieszczeniach brakuje jeszcze wykończenia posadzek lub sufitów. Prac do końca zostało niewiele, więc na 12 lipca zaplanowano wejście ekipy sprzątającej. Przy Sky-boxa pojawiły się fotele VIP. Co prawda nie są jeszcze przymocowane, ale można już z nich zobaczyć jaki mniej więcej będzie widok na boisko. I tu niestety projektanci się nie popisali. O ile z górnego rzędu jest względnie dobry widok na boisko, to z dolnego dolnego foteli trzeba się wychylić aby zobaczyć je w całości. Widok z loży VIP można zobaczyć na samym dole galerii..
:shock: :rotfl:
I zdjecie:
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg

crazykaro 03.07.2010 21:47

JA P******* :!:

To teraz niech to naprawia projektant. Niech burzą ten betonowy murek, wylewają jakieś stopnie podwyższające.... cokolwiek

KamiK 03.07.2010 21:52

Coś za coś.. przynajmniej lejąc do pisuaru w narożniku południowym będzie ładny widok na Błonia ;)

Bąku1983 03.07.2010 22:00

Widok pierwsza klasa ;) dobrze, że nie dla mnie te miejsca, ale współczuję tym, którzy wybulą niemałą kasę, żeby oglądać 1/2 boiska (jak nie mniej). Dla nich może lepiej byłoby gdyby jednak płyta nie była wypośrodkowana ;). Jeszcze apropo kosiarek, to coś czuje, że skończy się na tym, że będą wyjeżdżać przez wjazd dla karetek, może to nawet lepsze rozwiązanie :).
A tak na poważnie to się robi nie bubel roku, ale dekady. Mógłby być nawet fajny stadionik, ale gdy się nie potrafi zadbać o najprostsze rzeczy.... Trudno.

wonski_eNHa 03.07.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 926583)
Bo takie mieli wytyczne.:>

Wiem, wiem że takie mieli wytyczne. Ale naprawde musi być ta przerwa??? Nic by się nie stało gdyby 1906 było do lewej strony wyrównane. Ale projekt to projekt. Ciekawe czy jak by była krótsza trybuna od boiska to napis zamontowali by na rusztowaniu za krawędzią trybuny. Bo musi być wyśrodkowane.... (sorki za tą filozofię ale cały czas mnie ta pierdoła irytuje w tym projekcie)

Jeżeli VIP ma się wyginać na fotelu żeby zobaczyć całe boisko, to ja się pytam kto zatwierdził projekt stadionu???? Przecież były robione 'badania' mające ustalić czy widoczność z poszczególnych miejsc będzie wzorowa. I co?? 3= sobie walą... ody mocowanie tych foreli było jakieś kosmiczne, takie które pozwoli 'ujrzeć' z siedziska całe boisko bez czołgania się po betonowym murku.

PiotrG 03.07.2010 22:03

Ja już o tych murkach pisałem spory kawałek czasu temu. Z 1. rzędu balkonu loży będzie widać boisko wyłącznie od linii bocznej i to też w przypadku, gdy VIP będzie dosyć wysoki. Nie wiem tylko dla jakiej wysokości widza to obliczono.
Cytat:

Niech burzą ten betonowy murek, wylewają jakieś stopnie podwyższające.... cokolwiek
Zburzyć i zastąpić barierką czy szklaną balustradą. Swoją drogą zastanawiam się kto wpadł na pomysł odgradzana VIPów betonem, toć wykonanie takiej ilości żelbetu na bank nie było tańsze, niż zastosowanie barierki czy szkła, ale teraz to już tylko marzenia.

rav 03.07.2010 22:06

Może te 269 miejsc czy tam ile,to pierwszy rząd vipowski przed skyboksami? ;)

Śmiech przez łzy....

picasso 03.07.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąku1983 (Post 926859)
Widok pierwsza klasa ;) dobrze, że nie dla mnie te miejsca, ale współczuję tym, którzy wybulą niemałą kasę, żeby oglądać 1/2 boiska (jak nie mniej). Dla nich może lepiej byłoby gdyby jednak płyta nie była wypośrodkowana ;).

a może się okazać,że nie wybulą tej kasy,bo w zasadzie po co?żeby widzieć tylko "pół"meczu?
ak przesuną płytę bliżej AB,to z kolei tamte VIP-y zobaczą jeszcze mniej bo zapewne 1/4 boiska.podejrzewam,że ten sam błąd jest także na drugiej trybunie.

sqallpl 03.07.2010 22:10

Cos mi chyba umknelo. Jest jasne stanowisko dotyczace wycentrowania murawy?

Po zdjeciach widac, ze tam gdzie wedlug projektu miala byc linia boczna, to sie koncza te rurki od ogrzewania.

PiotrG 03.07.2010 22:13

Cytat:

ak przesuną płytę bliżej AB,to z kolei tamte VIP-y zobaczą jeszcze mniej bo zapewne 1/4 boiska.podejrzewam,że ten sam błąd jest także na drugiej trybunie.
Zgadza się. Taki sam mur berliński jest też na zachodniej trybunie.

Jaroo1 03.07.2010 22:29

Dlatego wszyscy na D i dopingujemy. Nie kupujcie biletow dla VIPów bo tam meczu nie obejrzycie! :D
Sektor VIP- tam meczu nie obejrzysz!

crazykaro 03.07.2010 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 926877)
Dlatego wszyscy na D i dopingujemy. Nie kupujcie biletow dla VIPów bo tam meczu nie obejrzycie! :D
Sektor VIP- tam meczu nie obejrzysz!

Sektor VIP i skyboxy to dwie różne sprawy.

A klub nie zarabia na kibicach z D tylko właśnie na skyboxach i VIPach. Skyboxy będą miały gorszy widok to będzie niższa cena ich wynajęcia. Niższa cena wynajecia skyboxa oznacza wyższe ceny na innych sektorach więc nie wiem z czego ty się tak cieszysz

Jaroo1 03.07.2010 22:41

Cytat:

Niższa cena wynajecia skyboxa oznacza wyższe ceny na innych sektorach więc nie wiem z czego ty się tak cieszysz
Bo juz nie mam sily plakac jak mysle o tym stadionie :)

1q2 03.07.2010 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 926884)
Sektor VIP i skyboxy to dwie różne sprawy.

A klub nie zarabia na kibicach z D tylko właśnie na skyboxach i VIPach.

Teoretycznie będzie zarabiał i na jednych i na drugich.Nie wiem o co Ci chodzi że na kibicach z D nie będzie zarabiał.5 Tyś x nawet 20 zeta to masz 100 tyś z D na 1 mecz - mało?

W praktyce, jak z loży vip nie będzie widać całego boiska to nikt miejsca nie kupi - to jasne.
Mam nadzieje że coś się zmieni bo to jest przecież niemożliwe żeby robić najdroższe miejsca, z których nie widać boiska ;)
Monty Python by czegoś takiego nie wymyślił.

Proud 03.07.2010 23:02

Zrobią takie mini-rusztowanie poznańskie i będzie git:)

Mam nadzieję, że jakoś to rozwiążą.

SpoXsteR 03.07.2010 23:10

Szkoda... ze skyboxow najwieksza kase sie czerpie.. coz, zamiast wybic sie finansowo to jeszcze stoczymy sie na dno (chore koszty wynajmu) .. nowy stadion mial byc przepustka do lepszej ery.. jest calkiem odwrotnie i bol serca gdy widzi sie projekty chocby stadionu Gornika Zabrze czy .. Polonii Warszawa.. za te pieniadze ktore wpompowano w ten stadion moglibysmy postawic duzo lepszy stadion od Baltic Arena, ale nie ma co juz narzekac, za pozno..
to jest niewyobrazalne zeby tak wazna rzecz jak skyboxy tak znieksztalcic.. przeciez to najbardziej dochodowe miejsca.. na Legii bodaj jeden skybox ma kosztowac ok 60 tys zl za sezon, a chyba nawet przesadzilem i rozchodzi sie o ... jedna runde.

klusek106 03.07.2010 23:12

Powiem wam, ze juz nic mnie w tym stadionie nie zaskoczy. (nawet gdy zaczna krzeselka do gory kolami montowac ...:D)

To juz przechodzi ludzkei pojecie, mysle ze jzu wyczerpano mozliwosc niedorobek i błedow, tego nie mozna tak zostawic.

crazykaro 03.07.2010 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 926887)
Bo juz nie mam sily plakac jak mysle o tym stadionie :)

W sumie coś w tym jest. Czasami to rzeczywiście może się wydawać śmieszne

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 926896)
Teoretycznie będzie zarabiał i na jednych i na drugich.Nie wiem o co Ci chodzi że na kibicach z D nie będzie zarabiał.5 Tyś x nawet 20 zeta to masz 100 tyś z D na 1 mecz - mało?

W praktyce, jak z loży vip nie będzie widać całego boiska to nikt miejsca nie kupi - to jasne.
Mam nadzieje że coś się zmieni bo to jest przecież niemożliwe żeby robić najdroższe miejsca, z których nie widać boiska ;)
Monty Python by czegoś takiego nie wymyślił.

Mało, biorąc pod uwagę to że taką samą kasę można zarobić na 2 500 miejsc powiedzmy na trybunie C, a przy okazji mnie ochrony trzeba zatrudnić czyli koszt są przynajmniej o połowę niższe. A co dopiero, gdy mowa o skyboxach gdzie za wynajęcie będzie pewnie 50 000 zł wybulić a kibiców
wejść może 10.
I jeszcze raz żeby było dla wszystkich jasne:
Miejsca VIP są to miejsca dla osób zamożnych na środku gł. trybuny, dla których przykładowo 1500 zł za rundę to pestka.
Skyboxy to pokoje z balkonem wynajmowane gł. przez firmy, które mogą swoich partnerów biznesowych zaprosić na taki mecz i negocjować kontrakty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 926905)
za te pieniadze ktore wpompowano w ten stadion moglibysmy postawic duzo lepszy stadion od Baltic Arena, ale nie ma co juz narzekac, za pozno..

I już nie pisać że za 500 mln można by mieć stadion dużo lepszy od Baltic Areny bo to kolokwialnie mówiąc wciskanie kitu (a przynajmniej nie w Polsce). No chyba że mowa o 0,5 mld zł wydanych 6 lat temu. Wtedy może i owszem by się dało ale nie tu i nie teraz.

SpoXsteR 03.07.2010 23:18

I szczerze powiedziawszy tu zadnych murkow nie trzeba niszczysz, klasc nowa warstwe itp.. wiem ze oni sa (tak z tego wynika za malo inteligentni) ale przeciez wystarczylo wymienic krzeselka na jakies wyzsze.. czy chociazby podstawic pod nie jakis specjalny podest ktory sie fajnie wkomponuje.. przeciez to tak blacha rzecz ktora mozna wykonac w kilka minut.. wystarczy chciec, to jest do naprawy w jedna dniowke, tu nie trzeba z niczym kombinowac..
dojsc do siebie nie moge, skyboxy beda mieli gorsza widocznosc niz ktos stojacy na D :rotfl:.. ale poczekajmy co O. wymysli... w koncu zarzekal sie niegdys ze ten stadion ma byc niczym teatr..

kolarz90 03.07.2010 23:40

Może chodziło mu o teatr komedia :lol:
Niby rozwiązania problemu proste, ale znając te wszystkie buble na stadionie i podejście do niego ze strony wykonawcy to pewnie zostanie tak jak jest

Wojtas 04.07.2010 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 926907)
Powiem wam, ze juz nic mnie w tym stadionie nie zaskoczy. (nawet gdy zaczna krzeselka do gory kolami montowac ...:D)

To juz przechodzi ludzkei pojecie, mysle ze jzu wyczerpano mozliwosc niedorobek i błedow, tego nie mozna tak zostawic.

gorzka prawda

z jednej strony jest ta radosc ze nowy stadion ,akustyka wreszcie cos czego nie bedziemy sie wstydzic

a z drugiej?

to cholerne wk**** za takie nieduczniki jak Obtułowicz czy Majchrowski swoimi łapami jak mogli spitolil ten stadion.
Do tgo ciagle niedoróbki,błedy,i niewyjanione rzeczy.A od nas zero reakcji jakbysmy wcale tego stadionu nie chcieli.

mam mieszane uczucia co do tego stadionu.

1q2 04.07.2010 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 926909)
I jeszcze raz żeby było dla wszystkich jasne:
Miejsca VIP są to miejsca dla osób zamożnych na środku gł. trybuny, dla których przykładowo 1500 zł za rundę to pestka.
Skyboxy to pokoje z balkonem wynajmowane gł. przez firmy, które mogą swoich partnerów biznesowych zaprosić na taki mecz i negocjować kontrakty.

.

Czyli gdzie nie widać, ze skyboxów czy z loży vipowskich?

I tylko tak na szybko - kasa jest i z D i od 'zarobasów'.Na dziś to na pewno pewniejsze pieniądze leżą na D niż w skyboxach.
Tak na prawdę to w ogóle nie wiemy jak sprawa z operatorem stadionu zostanie rozwiązana i co za tym idzie ile skyboxów będzie w użytku a ile w stanie surowym.

ps i tak jak już pisałem jakiś czas temu - mam nadzieje że w Wiśle są już ludzie którzy mogą powalczyć o jak najlepsze rozwiązania finansowe.To my jesteśmy tu rozgrywającym, szczególnie że miasto odwala taką szopkę że głowa mała.Godzenie się na 1, 3 czy ile tam Majchrowski sobie zażyczy, to ryzyko ogromne.Umowa powinna być ale oparta o zyski i dzielenie się nimi z miastem.
My mamy ten plus że możemy walnąć drzwiami - Majchrowski nie może tego zrobić bo co zrobi ze stadionem?

WislaOnly 04.07.2010 00:51

Pytam tak z ciekawości, a nie wiem na której stronie był ten temat poruszany. Czy fasada naszego stadionu będzie w jakiś sposób oświetlona? pozdro

kot 04.07.2010 02:16

Taka ta Polska jest i nie ma co się dziwić, że prawie wszystko jest w niej do góry nogami. Polska nadal tkwi w komunistycznych systemach myślenia i funkcjonowania, gdzie w mentalności społeczeństwa , władza dzieli i rządzi a podatnik musi się jej bać i słuchać, a najlepiej jeszcze ją "dofinansowywać". A o fakcie, że dla naszych dzieci najważniejsze są wyłącznie kolorowe cyferki krzesełkowe, rządzący biznesmeni doskonale wiedzą i dlatego obłęd w Polsce może trwać nadal, gdyż nie ma na to wszystko mocnych, a młodzież woli słuchać Palikota a nie innego kota :-D .

W rzeczywistości zaś, nie są to pieniądze miasta, Majchrowskiego czy innego murgrabiego, lecz są to pieniądze publiczne czyli nasze i za ich marnotrawstwo, powinniśmy osoby odpowiedzialne, potraktować zgodnie z prawem i demokratycznym obyczajem. A u nas, klub i kibice mają to wszystko gdzieś lub uważają to za normę polską i koniec końców, nikt, nikomu za ten obłęd łba nie urywa.

Jasnym jest dla mnie, jak słońce na niebie, że po tegorocznych wyborach lokalnych, wszelkie niedoróbki stadionu, zostaną zawieszone w czasie do następnych wyborów. To samo czeka halę sportową

Ps. SKWK lub osoba odpowiedzialna za " kowbojskie "projektowanie pisanek krzesełkowych a`la Obtułowicz, powinni natychmiast zlikwidować na dolnej trybunie C, jakiekolwiek napisy, czy tym bardziej cyfry w tym konkretnym przypadku.

Jeśli już gdzieś będzie trzeba wykorzystać te białe krzesełka, to najbardziej pasuje ułożyć rok założenia klubu - 1906 - wyłącznie na trybunie E, gdyż układa się on tam symetrycznie oraz może kolorystycznie kooperować z trybuną naprzeciwległą czyli D. Nie bawię się w projektanta czy krytykanta, lecz stram się doradzić młodzieży.

kohprzem'68 04.07.2010 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 926929)
gorzka prawda

z jednej strony jest ta radosc ze nowy stadion ,akustyka wreszcie cos czego nie bedziemy sie wstydzic

a z drugiej?

to cholerne wk**** za takie nieduczniki jak Obtułowicz czy Majchrowski swoimi łapami jak mogli spitolil ten stadion.
Do tgo ciagle niedoróbki,błedy,i niewyjanione rzeczy.A od nas zero reakcji jakbysmy wcale tego stadionu nie chcieli.

mam mieszane uczucia co do tego stadionu.

Z tą reakcją to jest tak że nigdy jeszcze nie zorganizowaliśmy jako klub żadnej mocniejszej akcji , chociaż proszą się miejscy notable o duży szum w sprawie stadionu nie od dziś , jeśli jednak zainteresujemy media protestem w sprawie niegospodarności i notorycznym niedotrzymywaniem terminów ukończenia stadionu zaraz rura zmieknie miejskim urzędasom .
Tylko problem tkwi w braku naszej mobilizacji poczynając już od tego forum przypuszczam że bylby problem ze skrzyknięciem 50 osób o większej ilości już nie wspomnę .

19sebawro06 04.07.2010 07:14

nie zapominajcie ze murawa będzie jeszcze podwyższona bo nie ma wszystkich warstw możne będzie trochę lepszy widok :D

7 kotów 04.07.2010 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 926838)
Prace wykończeniowe pod trybuną wschodnią powoli dobiegają końca. Niemal gotowe są już wszystkie łazienki, oraz klatki schodowe. W niektórych pomieszczeniach brakuje jeszcze wykończenia posadzek lub sufitów. Prac do końca zostało niewiele, więc na 12 lipca zaplanowano wejście ekipy sprzątającej. Przy Sky-boxa pojawiły się fotele VIP. Co prawda nie są jeszcze przymocowane, ale można już z nich zobaczyć jaki mniej więcej będzie widok na boisko. I tu niestety projektanci się nie popisali. O ile z górnego rzędu jest względnie dobry widok na boisko, to z dolnego dolnego foteli trzeba się wychylić aby zobaczyć je w całości. Widok z loży VIP można zobaczyć na samym dole galerii..
:shock: :rotfl:
I zdjecie:
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg

Szacunek dla “projektanta” za stanowisko snajperskie na stadionie.
Ide o zaklad ze prawdziwe jaja to sie dopiero zaczna przy wykonczeniowce.

A nam pozostalo liczyc, ze Wisle orzejmie szejk arabski i wybuduje nam stadion gdziekolwiek, a na ten niech sie wprowadzi Obtulowicz z rodzina. I kazdy glupi praktykant z jego biura ktory przylozyl swoja reke do tej masakry.
Nazwiska tych ostatnich powinny byc opublikowane zeby gnoje nigdy pracy w zawodzie nie znalezli.

troj88 04.07.2010 07:51

Wracając do krzesełek "1906". Po co robić napis tej samej wielkości co "WISŁA"? Nie lepiej zmniejszyć wielkość czcionki? Wszystko by się elegancko zmieściło, nie powinno być z tym problemów. Trza myśleć.

7 kotów 04.07.2010 07:56

zrobic 06 na srodkowych sektorach i po klopocie.

tzn apostrof w miejsce 9 i obok 0 i 6

harthausen 04.07.2010 08:03

opublikowanie gdziekolwiek i rozgłoszenie to sprawa jednorazowa i ulotna. Przy dobrej kontrpropagandzie po pół roku nikt nie będzie pamiętał. Ludek polski ma krótką pamięć i daje się w jajo robić, wystarczy popatrzyć jacy politycy cały czas ochoczo wybierani są :D

Trzeba zrobić tablicę pamiątkową , dużą , marmurową, na wysokości ze 3 metrów by jej tak łatwo nie skuli lub zamalowali, do tego krata z przodu jak na karmelitów stópka królowej jest chroniona.

Dajmy se spokój z tym marudzeniem, szkoda wątroby.

Karherop 04.07.2010 09:07

Litery na krzesełkach to nie jest sprawa nadrzędna i nie powinnismy tego teraz aż tak przeżywać . Poczekajmy zreszta na efekt końcowy i jak będzie ten napis wyglądał , patrzac na niego na wprost .Nikt zresztą za źle ułożone litery nie odwoła nam meczu w lidze europejskiej... zaś za stan murawy , brak monitoringu lub oświetlenia , może być już różnie .

Nie mniej jednak niech już skończą ta budowę , gdy będzie już wszystko stało 'pięknie ' zrobione to będzie można przymknąc oko na mankamenty i poprostu kibicować przy pełnym stadionie . A jak ktoś juz napisał , może za 20 lat jakiś szejk nam zrobi nowy obiekt ;p

Bekas 04.07.2010 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 926950)
nie zapominajcie ze murawa będzie jeszcze podwyższona bo nie ma wszystkich warstw możne będzie trochę lepszy widok :D

To było dobre, spadłem z krzesła :) Ale wracając do problemu - to jest chyba błąd , za który odpowiada projektant. Teraz trzeba to zmienić na koszt projektanta. Podwyższenie tych krzesełek to nie jest chyba jakiś wielki koszt.
1) Wymiana krzesełek na jakieś wyższe
2) Wyższe stelaże krzesełek
3) 40 cm wylewki betonowej więcej

To tak mi przyszło do głowy, oczywiście na budowlance się nie znam - uprzejmie proszę o nie wyzywanie mnie od pokemonów i gimnazjalistów. Szkole kończyłem, kiedy w Polsce nie było ani pokemonów, ani gimnazjum.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl