![]() |
U nas są łapiduchy, a w Europie renomowani lekarze. Ot, obiektywna opinia. :lol:
O grze w polskiej lidze decyduje polski lekarz. W tym wypadku ten lekarz zdecydował, że Marco grać nie może, więc o co oni się w ogóle srają do Wisły? |
ja tez czegos nie rozumiem - o ile pamietam to ten grajek byl dlugo na L4 i Wisla caly czas na niego czekal - wkoncu lekarze stwierdzili niezdolnosc do gry kosztem zdrowia lub nawet zycia ..... w czym tu WIsła zawinila ?? miala trzymac inwalide do konca kontraktu ?? jak skoro lekarze tak orzekli to niby dlaczego Wisla ma za to placic ??? rozumiem ze jesl;i pracujesz w fabryce na 5 letniej umowie - i zdarzy sie wypadek ktory wg lekarzy eliminuje pracownika calkowicie z uprawianego zawodu to pracodawca i tak do konca umowy placi pensje ?/ bo ja myslalem ze w takim wypadku pracownik po prostu staje sie inwalida- rencista itp ....oczywiscie to taki szybki przyklad - tylko nie rozumiem dlaczego klub ma placic teraz za bledy lekarskie itp ..... no chyba ze to zalezalo tylko i wylacznie od jednego lekarza pracujacego na etacie w klubie i nikogo wiecej
|
Wisla mu oplacila kilkunastu lekarzy i żaden z nich nie chciał go dopuścic do gry. Po jakims czasie Jovanovic na "własną rękę" zrobil badania w jakiejs klinice w Europie i nagle wyzdrowiał.
Ogolem cala sprawa pogmatfana. |
Cytat:
Jakie wałki się robi w polskiej służbie zdrowia, to nie będę mówił(operacje robiliście bez łapówki :D? albo jakie pisma może wystawić lekarz po odpowiedniej opłacie... ale to już inny temat...). Jak widać wypowiadają się w tym temacie ludzie, którzy nie mają z naszą ochroną zdrowia do czynienia. I też ludzie, co nie mieli porównania np. z niemiecką służbą zdrowia. Dziwna sprawa, że wybrani(przez nas) lekarze twierdzą, że kopacz to inwalida, a z 3 innych państw, że całkiem zdrowy i gotowy do profesjonalnego sportu :D. |
Oczywiście - i dlatego leczył się u nas przez rok... Tak robiliśmy ten wałek :)
Nie znasz sprawy, nie wiesz jacy lekarze badali Marko, a wypowiadasz się ze 100% pewnością - to jest właśnie to Twoje .......enie. Stajesz murem za zawodnikiem, za FIFA nie dopuszczając nawet myśli, że Wisła wcale nie musiała w tej konkretnej sytuacji być winna. Ps. Łapownictwo występuje nie tylko u nas i jeśli myślisz, że w takiej Serbii jest mniejsze, to gratuluję poczucia humoru. |
Cytat:
I na to bym się powoływał,że żaden Polski lekarz nie chciał go dopuścić do gry....przecież musieli wystawić papier,że nie jest zdolny do gry |
Jeśli zapadnie wyrok nakazujący zapłacić Jovanovicowi pieniądze, to wypadałoby wytoczyć procesy wszystkim lekarzom, którzy nie dali mu zezwolenia na grę w piłkę (bo to przez ich decyzje Wisła straci sporo pieniędzy).
|
No to jest tak, że nie mamy Kapki, a jest Junco. Zobaczymy co z tego wyjdzie, pod względem PR ruch na plus
|
Cytat:
U Jovanovicia zdiagnozowali sarkoidozę. Nikt nie wie jaka jest przyczyna tej choroby. Problem polega na tym, że w "normalnym" stadium faktycznie, nikt nie powinien dać mu pozwolenia na grę, bo to byłoby coś w stylu dopuszczenia do gry kogoś, kto ma gruźlicę. Jasne było, że się nie nadaje. Tyle tylko, że sarkoidoza w 85% przypadków po ok. 2 latach sama się cofa (też nikt nie wie dlaczego) i taki delikwent wraca do normalnej sprawności. Więc równie dobrze jedni i drudzy lekarze mogli mieć rację. Tyle że badali zdolność do gry w różnych momentach... |
Pogoń Szczecin
4 zwycięstwa 5 remisów 4 porażki I nikt tam nie nazywa Kazika "remisem" :mysli: |
|
Cytat:
|
Cytat:
Kto wie, może jednak Moskal będzie jeszcze kiedyś w Wiśle? |
Moskal ma prawie 50 lat, jeszcze 15 - 20 może być aktywnym trenerem. Biorąc pod uwagę, że w w naszej lidze trener jak 2 lata prowadzi drużynę to jest dużo, to może trenować z 10 -12 drużyn -- czemu nie Wisłę?
|
Cytat:
wersji może być wiele |
Cierzniak może sobie wpisać w CV występ w Lidze Mistrzów :D
|
U nas by pewno w CV mógł co najwyżej wpisać - rozwiązanie kontraktu z winy pracodawcy.
Śmiejcie się dalej, oni grają w LM, a my zbieramy pieniądze na przeżycie. Drugi raz w ciągu roku. I łapiemy 6 w Szczecinie. |
A ty myślisz,że stać nas na grę w pucharach ? z tymi piłkarzami błagam cię...
|
Cytat:
|
Ja jednak myślę, że tu chodzi nie o szyderę z Legii (niespecjalnie są ku temu powody), tylko z jednego, konkretnego zawodnika, bardzo bliskiego naszym sercom. W pojedynkę zawalił reszcie mecz przy golach 1, 3 i 4, czyli wtedy gdy jeszcze teoretycznie było o co grać. Na miejscu Prijovicia szlag by mnie trafił.
|
Cytat:
Wracając jednak do tematu, to serwis ligabedzieciekawsza.pl przypomniał postać innego byłego piłkarza Wisły- Konrada Handzlika. Ja o dzieciaku w zasadzie zapomniałem. Cytat:
|
nasz wychowanek? Oskar Wąsikowski z tego co wieść gminna niesie przeszedł z piłki na naukę.
|
Jasiu Paulista - STÓWECZKA !!!
|
Mam taką teorię, że Wdowczyk od dawna ugadywał się z Arką, która od dawna gra straszną pytę. Nie chciał debiutować w meczu z Wisłą i to na naszym stadionie, więc ostatni raz poprowadził drużynę Niciński. Po pogromie 1:5 złotousty Darek może od poniedziałku rozpocząć przygotowania z Arką. Trzyma się to qpy, ale pewnie tak nie będzie ;-)
|
Nie trzyma się kupy bo może dopiero pierwszego stycznia podpisać kontrakt w e-klapie.
|
Franek Smuda bedzie w Łecznej czynił cuda :D
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...trenera/7kpcd6 |
Przynajmniej liga będzie śmieszna jak Franiu zacznie udzielać wywiadów. Niech wraca, nudno trochę bez jego złotych myśli :)
|
Dobra wiadomość - liczę że spadnie z nimi na zbity pysk do 1 ligi.
|
Cytat:
|
Na wczorajszych fotkach meczowych pojawił się Cleber. Gdzie on teraz mieszka?
|
Clebera w sobotę kumpel spotkał w Novotelu, który za czasów Cupiała był miejscem gdzie piłkarze mieli zbiórkę dzień przed meczem na Reymonta.
|
Broniszewski został trenerem Pogoni Siedlce umowa została podpisana na 1,5 roku z opcją przedłużenia.Powodzenia
|
wywiad z Michałem Czekajem
http://weszlo.com/2016/12/09/musiale...juz-nie-wroce/ |
Swego czasu modne było "jechanie" po Michale Czekaju. Ja Go kojarzę jako skromnego i sympatycznego chłopaka. Zamieniłem z nim kiedyś kilka słów, jak był na sektorze rodzinnym. Dodatkowo, często można było Go zobaczyć na meczach futsalu jak żadną inną "gwiazdę" z ówczesnego składu. Szkoda, że to wszystko tak się potoczyło. Po bardzo udanym debiucie z Koroną, został okrzyknięty objawieniem. Wtedy już pisałem - spokojnie, jeszcze musi sporo się uczyć. I nie to, żebym się teraz mądrzył i przechwalał ;)...Tak było...No i potem te czerwone kartki, gdzie mieszali Go z błotem kibice, którzy wcześniej chwalili pod niebiosa...Przykre...Szkoda, że tak to się wszystko potoczyło. Może gdyby był wprowadzany do składu bardziej płynnie, stopniowo...
|
Nikt nie twierdzi, że nie jest sympatyczny. Warunki fizyczne na stopera miał, ale brakowało mu zawsze głowy do gry na tej pozycji. Miał ogromne problemy z ustawianiem się i przewidywaniem jak się akcja potoczy, przez to był wiecznie tempo za przeciwnikiem, czego skutki widzieli wszyscy.
|
Jak dla mnie klub mimo wszystko powinien po latach wyciągnąć rękę do tego człowieka. Zwrócic pieniądze za operację i rehabilitację, powiedzieć wprost że już nie zagra ale jeśli kiedykolwiek wróci do formy to widzimy go tu z powrotem, jeśli nie tak to w roli trenera. Coś trzeba by było zrobić, to Wislak, wychowanek...
|
Cytat:
|
Cytat:
Nasza opieka medyczna przez lata była skandaliczna - to akurat żadna tajemnica. Inna sprawa to czy Michał do uprawiania sportu zawodowo - gdzie są olbrzymie przeciążenia zdolne uszkodzić nawet osoby predestynowane genetycznie do tego typu wysiłku - się nadaje. Na zachodzie robi się juniorom badania pod tym kątem, u nas (w Polsce) zawsze był czysty Darwinizm - zostawali najzdrowsi i najsilniejsi, reszta odchodziła z poważnymi kontuzjami. |
wolfy dokładnie
w każdym razie biorąc pod uwagę obecną sytuację tzn. absoultny brak pieniędzy na transfery gotówkowe a także bezgotówkowe gdzie zawodnik chciałby dostawać konkretny pieniądz , można by go pewnie za grosze przytulić bo jak widac z wywiadu altrnatywą dla Michała jest praca w fitness platinium za 1,5k miesięcznie (jak kolega z pozycji obok M. Kowalski) |
Nie wiem czy uważnie przeczytaliście ten wywiad. Michał wyraźnie powiedział że nie miał treningów z trenerem od przygotowania fizycznego. Wzmacniając odpowiednie partie mięśni można było uniknąć kontuzji. To jest przyczyna a nie to co pisze wolfy o jakiejś selekcji - to jest ostateczność.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl