![]() |
Interesujące nas mecze w tej kolejce (pożądany wynik) - typy LVBet:
Arka Gdynia - Piast Gliwice (zwycięstwo Arki) - 2,75:2,6 Cracovia - Jagiellonia Białystok (zwycięstwo Jagi) - 2,5:2,75 Korona Kielce - Pogoń Szczecin (zwycięstwo Korony lub remis) - 2,55:2,75 Lech Poznań - Legia Warszawa (zwycięstwo L) - 2,85:2,45 Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin (zwycięstwo Śląska) - 2,25:3,1 Lechia Gdańsk - Wisła Kraków :TS: Czyli LVBet obstawia 2 z 6 potrzebnych nam wyników |
Jak na razie 1 interesujący nas remis i same złe wiadomości.
Zostały jeszcze 2 mecze. |
Cytat:
Zostało 7 spotkań. Wygrać 4 z nich i będzie 8.... |
Nasza porażka owszem.
Ale, że L zagra padakę z grającą absolutnie nic Amicą to już nie koniecznie. Poza tym Arka nie strzeliła karnego w końcówce meczu (i przegrała). I jeszcze Jaga. |
Cytat:
Pogoń Korona Derby - mecze prawdy dla nas. |
No to przed piąteczkiem interesujące nas mecze: (interesujący nas rezultat) - typy LVBet
Piast Gliwice - Śląsk Wrocław (zwycięstwo Śląska) - 2.2:3.25 Zagłębie Sosnowiec - Korona Kielce (remis) - 2.95:2.3 Wisła Płock - Cracovia (zwycięstwo Płocka) - 2.65:2.65 Lech Poznań - Arka Gdynia (zwycięstwo Arki) - 1.75:4.85 Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk (zwycięstwo Lechii) - 2.45:2.95 Wisła Kraków - Pogoń Szczecin :TS: |
to ja troszke od innej strony teraz temat ugryzę
ponieważ zakładam mimo wszystko szanse nie wejścia do 8-mki ja wyglądają nasze szanse na utrzymanie? gra toczy się o to , aby po 37 kolejce mieć więcej pkt niż minimum 2 drużyny oczywiste typy to Płock i Sosnowiec przy utrzymaniu aktualnej średniej punktacji Sosnowiec skończy z 24 pkt , wiec tutaj raczej mamy pewniaka do ostatniego miejsca , my już dzisiaj mamy więcej Płock zaś z 32 , czyli teoretycznie 1pkt w 14 meczach powinien nam dac utrzymanie nasza średnia którą licze inaczej , mianowicie w oparciu o mecze po zawirowaniach właścicielskich , powinna dac nam 46pkt wygląda to dość bezpiecznie , jednak jest lekko skrzywione optymistycznie, należy oczekiwać że 2 w/w drużyny z nożem na gardle zaczną troszkę lepiej punktować , w naszym przypadku z obecną grą , nie wiem czy możemy liczyć na 1pkt/mecz tak czy siak to ekstraklasa, do wzięcia jeszcze 42pkt więc wszystko się może zdarzyć |
Tak wyglądają statystyki ESA37 w temacie 14 miejsca.
Oczywiście w sezonach z podziałem punktów większą wagę miały punkty zdobyte od 31 kolejki. Kod:
14 Craxa 25(39) Górnik Ł27(34) Górnik Ł 24(31) Craxa 24(31) Piast 37 |
Piast dobił do 40 więc można się już nim nie przejmować w temacie walki o top8.
Zagłębie S. mile zaskoczyło. Imienniczka z Płocka :haha: :haha: :haha: |
Po dzisiejszym meczu szansa na 8 miejsce jest bardziej realna. Jutro gra Pogoń z Zagłębiem i to jest bardzo interesujący mecz.
Tabela "poniżej 40": 6. Craxa - 39 7. Pogoń - 38 (jutro grają) 8. Korona - 36 9. Wisła - 35 10. Zagłębie - 33 (jutro grają). Mecze w/w zespołów: Kod:
Craxa Pogoń Korona Wisła Zagłębie |
Patrząc już nie na grę, ale przede wszystkim terminarz Korony, to moim zdaniem oni się nie załapią. Inna sprawa, że gra Cracovii, czy Pogoni pozwala stwierdzić, że nie powinni wypaść, przynajmniej w teorii. Sprawa może rozstrzygnąć się - po raz trzeci - w ostatniej kolejce w bezpośrednim meczu między Zagłębiem, a Wisłą ;) Chociaż akurat ze wszystkich drużyn, to Lubinianie mają teoretycznie najłatwiejszy terminarz (uśredniając miejsce w tabeli najbliższych rywali, to ich rywale mają najniższe miejsce).
|
@piotrex007 jakbyśmy rozmawiali o jakiejś normalnej lidze to pewnie miałbyś rację.
Z drugiej strony Arka i Płock "walczą o spadek" więc może być różnie. Zwłaszcza, że już były "mecze przyjaźni" Zagłębie-Arka. W tej kolejce cały dół gra z kandydatami do pucharów więc raczej bez taryfy ulgowej. |
ciężko prowadzić jakies statystyki jak gramy taką sinusoide , po poprzednim meczu paniczne sprawdzania czy wogle jakiś punkcik wpadnie w tej rundzie , po wczorajszym - gotowi na puchary xD
|
Cytat:
Zreszta w kontekście ostrej walki z Zagłębiem o 8 to właśnie tego wyniku (czyli wygranej Pogoni) trzeba sobie życzyć. O 2 miejsca będą walczyć 4 zespoły, ale w moim przekonaniu Korona szybko odpadnie z wyścigu, a parchy nawet pomimo przegranej w derbach nie mają z niej szans wypaść. |
Jaga póki co gra bardzo słabo, a do końca rundy ma wyjazdy do szczecina, warszawy i poznania.
Jak u siebie nie zapunktują z koroną i sosnowcem to jeszcze z 8 mogą wypaść. |
Cytat:
Cytat:
A całkiem teoretycznie to Amica może nie wygrać dziś z Miedzią i trzeba będzie ich wziąć pod uwagę :> I jeszcze tabela po mieczu w Szczecinie: 6. Craxa - 39 7. Pogoń - 38 8. Zagłębie - 36 9. Korona - 36 10. Wisła - 35 |
Cytat:
|
Do klubu "poniżej 40" dołączyła Amica, która dostała w d...ę od Miedzi w Legnicy. Weszło dziś nabijało się z Forsella i gość strzelił dwa razy - klątwa Weszło :D :D :D
Może niech pochwalą sąsiadkę przed derbami :) 5. Amica - 39 6. Craxa - 39 7. Pogoń - 38 8. Zagłębie - 36 9. Korona - 36 10. Wisła - 35 "Chłopcy Nawałki" mają kalendarz: Górnik (d) Korona (w) Pogoń (d) Lechia (w) Jaga (d) Jak znajdę chwilę to powrzucam to w komputer bo po takiej kolejce to obstawianie jakie kto ma szanse jest bez sensu. Co prawda deszcz zrobił swoje ale wszystkiego deszczem nie da się wytłumaczyć. |
Należy też dopisać Jagę - dzieli nas od niej 5 punktów. Zostało 5 kolejek i kto wpadnie teraz w dołek wylatuje. Ciasno się zrobiło.
|
Korona w tej formie jakiej jest raczej wypisuje się z wyścigu o 8-ke. Jeżeli chodzi o nas to najbliższe 2 mecze są decydujące - zdobycie minimum 4 pkt obowiązkowe ale najlepiej byłoby oba mecze wygrać i wówczas szanse wzrastają zdecydowanie
|
Trzeba wygrac trzy mecze.
|
Witam, dopisałem Lecha oraz optymistycznie Jage do drużyn które włącza o pierwszą 8:
Kod:
Craxa Pogoń Korona Wisła Zagłębie Lech JagieloniaPozdrawiam |
Korona wypada z gry z takim terminarzem. o Ostatnie miejsca powalczymy my Zagłębie, Pogoń i oni.
|
Lech wg mnie ma najtrudniejszy terminarz :)
jeszcze te ciołki wypadną z 8 :D ale tu się może okazać, że i pogoń i lech nie wejdą do 8 :D |
To jest polska ekstraklasa - nie ma co się oglądać na innych, jeżeli wygramy z Legią i derby, to będziemy z przodu. Nie chciałbym aby ostatni mecz z Lubinem był meczem o wszystko, bo mam złe wspomnienia z meczu w Krakowie kilka lat temu....
|
Jedno jest pewne - 40 pkt to będzie mało. Chyba po raz pierwszy w historii. Na dziś pewne ósemki są 3 drużyny. Jagiellonia za chwilę może być pewna swego, ale jak wyrżnie się na Koronie co nie jest niemożliwe, to może zrobić się wesoło. Tak samo my- przegrywając Derby możemy być w dupie, ale wygrywając je - postawimy pod ścianą wszystkich innych. Niewiadomo czy po kolejnej kolejce wszystko nie będzie w dwóch punktach...
|
Wcale się nie zdziwię jak mecz z Lubinem będzie decydującym o ósemce
|
Najtrudniejszy terminarz mamy my i my startujemy ze zdecydowanie najgorszej pozycji
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Drużyny wg mnie z największymi szansami na awans Jagiellonia ma najwiekszą przewagę i przynajmniej w dwóch spotkaniach wywalczy komplet - pewny awans. Lech nawet w tak beznadziejnej formie... ma u siebie i Pogoń i Górnika. Zagłębie ma teoretycznie najłatwiejszy terminarz i gdyby utrzymało formę to może wygrać kolejne 4 mecze z rzędu. Pogoń - mecz z Zagłębiem zaburzył całkowicie obraz tej drużyny z "pewnie" idącej po awans muszą sporo drżeć Cracovia - nawet jak przegrają z nami derby będą ten jeden punkt przed. My - najgorszy terminarz ale może przyszła i forma strzelecka? derby meczem prawdy i wyszarpać później choć punkt z Legią. Korona - w tej formie bye bye Reasumując wydaje mi się że między Pogonią/cracovią i nami rozegra się decydująca walka o ostatnie 2 miejsca. Korona odpadnie z wyścigu przed ostatnią kolejką. Po cichu liczę że Zagłębie zapewni sobie awans wcześniej (najlepszy terminarz) i mecz z nami nie będzie meczem o życie dla obu drużyn. Na dziś wg mnie 43 punkty to będzie za mało na awans. Choć pewnie pepe to wyśmieje. |
https://i.ibb.co/SdW6y6f/Screenshot-...s-pl2-plus.jpg
Generalnie patrząc na tabelę i terminarz, to ostatnia kolejka może być bardzo interesująca, bo pomijając samą walkę o ósemkę grać będą między sobą też drużyny pewne górnej połowy, więc układ tabeli przed rundą finałową nie będzie jasny praktycznie do końca rundy zasadniczej. |
No tak.
I znowu w 30 kolejce będzie ta nieszczęsna multiliga i oczywiście Wisła w żadnej transmisji się nie zmieści. |
Cytat:
Zazwyczaj pokazują bodajże 4 mecze na żywo, a tym wypadku wydaje mi się, że jeśli Wisła i Zagłębie będą miały szansę na ósemkę, to po prostu musieć będą uruchomić 5 kanałów, bo ciężko by było wybrać mecz, z którego by mieli zrezygnować. Chociaż wszystkie mecze będą pewnie na canalplussport.pl ;) |
Przy pewnym, wcale nie tak nierealnym, układzie wyników, po najbliższej kolejce w grze o tron może pozostać 7 zespołów i wszystkie znajdą się w przedziale 38-40 punktów. Miazga ;)
|
Tymczasem na Twitterze Mogielnicki odpalił swoją maszynkę do liczenia.
Szanse na awans do ósemki ESA: Lechia 100% Legia ~100% Piast 99,96% Jagiellonia 96,4% Cracovia 91,9% Lech 91,0% Zagłębie Lubin 72,8% Pogoń 71,5% Wisła 47,3% Korona 28,9% Śląsk 0,2% Miedź ~0% Arka ~0% Górnik ~0% Wisła Płock ~0% Zagłębie Sosnowiec 0% |
Na dzień dzisiejszy tak to wyglada ale statystki i przewidywania w ekstraklasie to można sobie wsadzić
|
Wg Mogielnickiego te magiczne 40 pkt na pewno w tym sezonie nie wystarczy
https://twitter.com/mogiel90/status/1105199518226833409 |
Cytat:
10 Zagłębie ma 37 (czyżby "mecz przyjaźni" z Arką?), a 4 Pogoń ma 41, do końca 4 kolejki |
C'mon, nie mówmy o 40 punktach, tyle to przy odpowiednim układzie wyników może nie wystarczyć, żeby za kolejkę być w pierwszej ósemce. Myślę, że 44-45 to realna liczba.
Grunt że już nie spadniemy (no nie wiem, jakie cuda musiałyby się zdarzyć, może komuś chce się liczyć, jakie warunki musiałyby być spełnione). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl