![]() |
Udupcą nas z Legią i suma szczęścia się wyrówna. Niestety.
|
Jedynym wytłumaczeniem /uwaga!teoria spiskowa/, że akurat Kwiatkowski uznał tę bramkę jest to, że przygotowuje się podwaliny pod ewentualny kontrowersyjny werdykt za 2 tygodnie w Krakowie /tak na wszelki wypadek/. Wisła w opinii publicznej dostaje kontrowersyjnego gola, to niech teraz zamknie japę jak Legia dostanie prezent może nawet coś w stylu Jarzębaka :-D
|
Zdecydowanie najprostsze wytłumaczenie jest takie, że tam była pewna dynamika zdarzeń: początek spotkania obfitował w stykowe sytuacje, gwizdane raczej na korzyść sąsiadki, trybuny były w związku z tym już trochę podminowane. Potem był ten fantastyczny strzał Drzazgi i szał radości, a tu mu nagle VAR gada do słuchawki, że jakiś faul przy wyskoku do główki, którego zdarzenia może nawet nie widział.. Trzeba było mieć strasznie twardą dupę, żeby nie uznać bramki, bo przecież 99% ludzi na trybunach nie wiedziałoby w ogóle o co chodzi. A tu jeszcze Ogrodnik drze japę jak szalony, że spalony i spalony :D
A że jakiś tam cień wątpliwości jednak był, że to tylko tzw ciepła dłoń, więc wskazał na środek boiska, tyle.. ;P |
a z kolei w drugą strone:
https://twitter.com/wislakrakow/stat...174310918?s=20 przychylam się do teorii , że Kwiatkowski nie drukuje on jest po prostu kiepski |
Bardziej bym się skupił na Wojtkowskim, on po prostu ma jakiś defekt i podejmuje często złe decyzje. Nie zdziwiłbym gdyby w szatni był dziwakiem, bo na boisku gra pod siebie niż pod druzynę, jakby ciągle chciał coś udowodnić.
|
Jeżeli nie było faulu na Lisie w drugiej sytuacji, to nie było go też przy pierwszej bramce.
|
Cytat:
Może jeszcze w inny meczu, jego obecność byłaby niezauważalna. Ale w derbach? Tak się po prostu nie sędziuje, gdzie na każdym kontakcie zawodnika z drugim zawodnikiem jest odgwizdany faul. To także jeden z elementów które szwankują później w starciach w europejskich pucharach. W moim osobistym rankingu najgorszych sędziów w ekstraklasie walczy o miano nr. 1 z Gilem. |
może to zabrzmi śmiesznie , ale na jego twarzy jest wypisany zdecydowany brak inteligencji
w podstawowce na takich mówiło się "dziecko z probówki" :D |
Cytat:
Przy nich Kwiatkowski to orzeł |
@Karherop
Śpik (czyt. Gil) ostatnio się w miarę ogarnął i nie popełnia takich baboli jak wcześniej, natomiast Kwiatkowski u mnie jest na poziomie Jakubika i Przybyła - czyli okolice dna pod względem sędziowania Kwiatkowskiego pamiętam z meczu w Niecieczy ostatecznie wygranego 3:2 ale co wtedy nam krwi napsuł to jego... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Karny dla Sosnowca za co? przecież bury trafił w piłkę,a karny dla nas gdzie za zagranie ręką w polu karnym ?
|
Cytat:
2. Karny za faul Burligi zagwizdany na alibi. Zostawił niepotrzebnie nogę z tyłu a pajac z sosnowca zobaczył i wykorzystał. Aczkolwiek baaardzo to naciągane. Poza tym Bury był dwukrotnie na spalonym w akcji gdy strzelił bramkę. Gdyby sędzia główny i ten z wozu byli bardziej ogarnięci to sosnowiec bez karnego, a my bez bramki... |
Cytat:
|
Przecież na VAR siedział niejaki Lasyk - trzeba Wiślakom przypominać kim jest ten koleś, który nie dostrzegł stojąc 1 metr od zdarzenia, że Jędrzejczyk wyciągnął piłkę co najmniej pół metra zza linii końcowej. Przecież on jest ślepy jak kret..... do tego kolega sędzia jest z Bytomia - ten sam okręg sędziowski co Sosnowiec. Jebać PZPN.... o dziwo Przybył nie wygłupiał się .....
Co zaś do spalonego - przy pierwszej bramce Sosnowca na spalonym był Sanogo na wprost Lisa i jeżeli ktoś chciałby odgwizdywać spalonego przy 2 golu Wisły to przy pierwszym golu Sosnowca też musiałby sędzia gwizdnąć.... |
Chyba Jarzębak był wtedy sędzia za bramką i to on nie zauważył autu.
|
Fakt ....a masz rację - ale ten sam okręg (Bytom) i taki sam ślepak....
|
Nie ma VAR-u w naszym meczu oj zostaniemy skręceni :-/
|
A może Lubin zostanie skręcony? Skąd wiadomo na kogo polują?
|
Cytat:
|
Wy tak na poważnie z tym polowaniem? :D
Decyzja dziwna, ale przynajmniej wytłumaczyli, że wolą wysłać samochody na mecze, które mogą decydować o mistrzostwie i spadku, a nie awansie do top8. Pośrednio pokazali, że zespoły z miejsc 3-10 już są na wakacjach. |
Cytat:
|
Stefański jest ślepy czy udaje ? Faul na Peszcze to czerwona kartka,ale jakby bury faulował to już by leciał do szatni
|
Patrząc na to, co wczoraj wyczyniał sędzia, wcale się nie zdziwię, jak w następnej kolejce dalej będzie sędziował, tylko pie...ły z PZPN będą wygłaszały podniosłe komentarze, jaki to on nie jest świetny, zamiast dać mu odpocząć od ekstraklasy przynajmniej z rundę...
|
Cytat:
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-ponad-2-milio
czy to nie ta łajza Bednarek? 2 lata temu wydrukował nasz mecz w Kielcach |
Ten sam. Miałem o nim pisać. Przyznam że mi się micha ucieszyła po tym newsie, bo po tamtym meczu byłem tak wkurzony że cały dzień nie mogłem dojść do siebie.
|
Cytat:
|
Może by się prokuratura przyjrzała jego bilingom z tamtego czasu. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że sobie postanowił drukować ot tak, dla sportu.
|
Nie jestem stałym rezydentem trybuny C, od lat bywam na E, natomiast patrzę na nią z boku i jedna rzecz dzisiaj mnie zastanowiła. Przy drugiej nieuznanej bramce dla Górnika z trybuny w stronę Wolsztyńskiego (?) poleciała szklana małpka i spadła jakieś 3 metry od jego głowy. Niech mi ktoś wytłumaczy, bo może ja tego nie rozumiem, czy w tej sytuacji gniazdowy zareagował, powiedział coś? Jeśli nie, to może powinien to zrobić? Ta sytuacja ani trochę nie była śmieszna, jakby piłkarz oberwał rzucona w ten sposob szklaną butelką w głowę, to przecież jest 50% szans, że zakończyłby swoje życie. Bez jaj, ja razem ze wszystkimi ludźmi którzy siedzieli wokół złapałem się za głowę, przecież to trzeba być kompletnie upośledzonym człowiekiem żeby coś takiego zrobić. Jak to o nas świadczy, jak my, jako kibice, wyglądamy z czymś takim? Niech mi ktoś szczerze powie, czy atakowanie piłkarzy na murawie to jest zachowanie akceptowalne zgodnie z zasadami piłkarskich fanatyków, bo ja zwątpilem, jak zobaczyłem tę flaszkę.
|
Tak na marginesie...sędzia dzisiaj dobry był. 10/10. Zdrowie pana Przybyła.
|
Cytat:
|
Zróbmy eksperyment - wyjdź na boisko, będziemy po kolei rzucać wszystkim co pod ręką, zobaczymy po czym zejdziesz, noz już przetestowany, więc tego się nie musisz obawiać :)
|
Cytat:
|
Też mnie to ciekawi czy ktoś komuś zwrócił uwagę... Pewnie nie. Gdyby ten gość nie rzucił butelką po secie tylko jadł słonecznik i nie śpiewał to zaraz pewnie by dostał parę szybkich które do pionu by go postawiły....
Ciekawe jaka kara będzie za to |
Licze, ze zadziala monitoring i taki idiota niepredko pojawi sie na trybunach...
|
I podać go do sadu i niech buli co do grosza za ewentualna kare.
Marzenie. |
mało oryginalni jesteście: ja bym go postawi w jakimś kręgu tak, żeby wszyscy wkoło mogli rzucać w niego takimi buteleczkami.
Do skutku. |
Wiele razy na C była zwracana uwaga z gniazda żeby nie rzucać niczego na murawę, bo to przecież nie pierwszy raz. Gniazdowy raczej wszystkiego nie wychwyci, ludzie powinni pilnować się wzajemnie. Jednak po fakcie i tak nic nie da się zrobić. Pamiętajcie, że często na trybunach są zgody, które raczej mają w dupie kary jakie dostanie Wisła (nie ma znaczenia czy Ruch, Lechia czy Jaga, żeby nie było). Angulo się fajnie zachował, przynajmniej jak potem oglądałem w TV, chciał wyrzucić butelkę za bandy i grać dalej, inni by pewnie płakali. Nie ma się pewnie co dziwić, to też ich bezpieczeństwo. Nigdy nie zrozumiem jak można rzucać wiedząc czym się to może skończyć, tak jak nie rozumiem kopania w krzesełka gdzie połowa jest już zniszczona. Ludzie nauczcie się gwizdać.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl