Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków vs pzpn (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9361)

!!IRIVER!! 19.03.2019 10:17

Udupcą nas z Legią i suma szczęścia się wyrówna. Niestety.

adfurle 19.03.2019 10:27

Jedynym wytłumaczeniem /uwaga!teoria spiskowa/, że akurat Kwiatkowski uznał tę bramkę jest to, że przygotowuje się podwaliny pod ewentualny kontrowersyjny werdykt za 2 tygodnie w Krakowie /tak na wszelki wypadek/. Wisła w opinii publicznej dostaje kontrowersyjnego gola, to niech teraz zamknie japę jak Legia dostanie prezent może nawet coś w stylu Jarzębaka :-D

masada 19.03.2019 10:50

Zdecydowanie najprostsze wytłumaczenie jest takie, że tam była pewna dynamika zdarzeń: początek spotkania obfitował w stykowe sytuacje, gwizdane raczej na korzyść sąsiadki, trybuny były w związku z tym już trochę podminowane. Potem był ten fantastyczny strzał Drzazgi i szał radości, a tu mu nagle VAR gada do słuchawki, że jakiś faul przy wyskoku do główki, którego zdarzenia może nawet nie widział.. Trzeba było mieć strasznie twardą dupę, żeby nie uznać bramki, bo przecież 99% ludzi na trybunach nie wiedziałoby w ogóle o co chodzi. A tu jeszcze Ogrodnik drze japę jak szalony, że spalony i spalony :D
A że jakiś tam cień wątpliwości jednak był, że to tylko tzw ciepła dłoń, więc wskazał na środek boiska, tyle.. ;P

Arkadiusz.Czerepach 19.03.2019 11:49

a z kolei w drugą strone:

https://twitter.com/wislakrakow/stat...174310918?s=20

przychylam się do teorii , że Kwiatkowski nie drukuje

on jest po prostu kiepski

pan_premier 19.03.2019 11:53

Bardziej bym się skupił na Wojtkowskim, on po prostu ma jakiś defekt i podejmuje często złe decyzje. Nie zdziwiłbym gdyby w szatni był dziwakiem, bo na boisku gra pod siebie niż pod druzynę, jakby ciągle chciał coś udowodnić.

kbr 19.03.2019 11:54

Jeżeli nie było faulu na Lisie w drugiej sytuacji, to nie było go też przy pierwszej bramce.

Karherop 19.03.2019 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1536327)
a z kolei w drugą strone:

https://twitter.com/wislakrakow/stat...174310918?s=20

przychylam się do teorii , że Kwiatkowski nie drukuje

on jest po prostu kiepski

Nie jestem wcale przekonany co do jego braku stronniczości w połączeniu z tym że jest przeraźliwie słaby.

Może jeszcze w inny meczu, jego obecność byłaby niezauważalna. Ale w derbach? Tak się po prostu nie sędziuje, gdzie na każdym kontakcie zawodnika z drugim zawodnikiem jest odgwizdany faul. To także jeden z elementów które szwankują później w starciach w europejskich pucharach.

W moim osobistym rankingu najgorszych sędziów w ekstraklasie walczy o miano nr. 1 z Gilem.

Arkadiusz.Czerepach 19.03.2019 12:39

może to zabrzmi śmiesznie , ale na jego twarzy jest wypisany zdecydowany brak inteligencji

w podstawowce na takich mówiło się "dziecko z probówki"

:D

Szneka 19.03.2019 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1536333)
Nie jestem wcale przekonany co do jego braku stronniczości w połączeniu z tym że jest przeraźliwie słaby.

Może jeszcze w inny meczu, jego obecność byłaby niezauważalna. Ale w derbach? Tak się po prostu nie sędziuje, gdzie na każdym kontakcie zawodnika z drugim zawodnikiem jest odgwizdany faul. To także jeden z elementów które szwankują później w starciach w europejskich pucharach.

W moim osobistym rankingu najgorszych sędziów w ekstraklasie walczy o miano nr. 1 z Gilem.

a Stefański i Przybył to gdzie?
Przy nich Kwiatkowski to orzeł

funkykoval 19.03.2019 13:53

@Karherop

Śpik (czyt. Gil) ostatnio się w miarę ogarnął i nie popełnia takich baboli jak wcześniej, natomiast Kwiatkowski u mnie jest na poziomie Jakubika i Przybyła - czyli okolice dna pod względem sędziowania

Kwiatkowskiego pamiętam z meczu w Niecieczy ostatecznie wygranego 3:2 ale co wtedy nam krwi napsuł to jego...

wolfy 19.03.2019 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1536329)
Jeżeli nie było faulu na Lisie w drugiej sytuacji, to nie było go też przy pierwszej bramce.

Faul był, ale Wojtkowski to ciężka pierdoła i człapał za tą piłką. Widać pracę Sobola i Stolarczyka, są zmiany na plus ale Kamil nadal daje drużynie bardzo niewiele. Już wolę żeby na zmianę wchodzili Plewka i Słomka, u nich widać ciąg na bramkę i grę do przodu. I tak kiedy wróci Boguski to Wojtkowski z ławki już nie wstanie. Rafał na boisku myśli, wie kiedy podać, strzelić i zastawić piłkę. Wojtkowski mimo niewątpliwego talentu jest kompletnie bezproduktywny.

szorstki 20.03.2019 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1536349)
Wojtkowski mimo niewątpliwego talentu jest kompletnie bezproduktywny.

o, to widzę mamy kandydata do zastąpienia RB9 ! Kamili musi zostać, bo kogo będziemy tu napierdalac jak już Dziki pójdzie na emereturę ?

brylant17 03.04.2019 21:28

Karny dla Sosnowca za co? przecież bury trafił w piłkę,a karny dla nas gdzie za zagranie ręką w polu karnym ?

Arek95 03.04.2019 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1537194)
Karny dla Sosnowca za co? przecież bury trafił w piłkę,a karny dla nas gdzie za zagranie ręką w polu karnym ?

1. Karny dla nas? Za to co Peszko trafił tego Greka? Dobra decyzja gość ręka schowana to raz, a dwa nie powiększył obszaru ciała ani nie wykonał żadnego ruchu ręką.

2. Karny za faul Burligi zagwizdany na alibi. Zostawił niepotrzebnie nogę z tyłu a pajac z sosnowca zobaczył i wykorzystał. Aczkolwiek baaardzo to naciągane. Poza tym Bury był dwukrotnie na spalonym w akcji gdy strzelił bramkę.
Gdyby sędzia główny i ten z wozu byli bardziej ogarnięci to sosnowiec bez karnego, a my bez bramki...

Adenalix 03.04.2019 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1537230)
Poza tym Bury był dwukrotnie na spalonym w akcji gdy strzelił bramkę.

Nawet jeśli (widziałem go raz na spalonym) to co to ma do rzeczy? Sędzia gwizdnął karnego dla Zagłębia, bo pomylił się wcześniej przy bramce? I po wuj jest ten cały var, skoro widać, że karnego nie ma? Widzą to wszyscy tylko nie ci z wozu var? Wielokrotnie w tej lidze sędzia zmieniał swoją decyzję pod wpływem słuchawki, vide Śląsk-Legia. Przecież za sugestię karnego przy takim starciu to by mnie śmiechem zabili nawet na Orliku.

funkykoval 04.04.2019 09:33

Przecież na VAR siedział niejaki Lasyk - trzeba Wiślakom przypominać kim jest ten koleś, który nie dostrzegł stojąc 1 metr od zdarzenia, że Jędrzejczyk wyciągnął piłkę co najmniej pół metra zza linii końcowej. Przecież on jest ślepy jak kret..... do tego kolega sędzia jest z Bytomia - ten sam okręg sędziowski co Sosnowiec. Jebać PZPN.... o dziwo Przybył nie wygłupiał się .....

Co zaś do spalonego - przy pierwszej bramce Sosnowca na spalonym był Sanogo na wprost Lisa i jeżeli ktoś chciałby odgwizdywać spalonego przy 2 golu Wisły to przy pierwszym golu Sosnowca też musiałby sędzia gwizdnąć....

Levis88 04.04.2019 09:36

Chyba Jarzębak był wtedy sędzia za bramką i to on nie zauważył autu.

funkykoval 04.04.2019 11:09

Fakt ....a masz rację - ale ten sam okręg (Bytom) i taki sam ślepak....

brylant17 08.04.2019 18:30

Nie ma VAR-u w naszym meczu oj zostaniemy skręceni :-/

Ogryzek 08.04.2019 19:59

A może Lubin zostanie skręcony? Skąd wiadomo na kogo polują?

Piotr777 08.04.2019 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1537820)
A może Lubin zostanie skręcony? Skąd wiadomo na kogo polują?

W dwóch ostatnich naszych meczach było widać na kogo polują.

mr_kwolf 08.04.2019 22:16

Wy tak na poważnie z tym polowaniem? :D

Decyzja dziwna, ale przynajmniej wytłumaczyli, że wolą wysłać samochody na mecze, które mogą decydować o mistrzostwie i spadku, a nie awansie do top8. Pośrednio pokazali, że zespoły z miejsc 3-10 już są na wakacjach.

TSWojtas 09.04.2019 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1537827)
Wy tak na poważnie z tym polowaniem? :D

Decyzja dziwna, ale przynajmniej wytłumaczyli, że wolą wysłać samochody na mecze, które mogą decydować o mistrzostwie i spadku, a nie awansie do top8. Pośrednio pokazali, że zespoły z miejsc 3-10 już są na wakacjach.

Decyzja z dupy. Bo nie licząc tej najbliższej kolejki zostaje 7 czyli 21 pkt do zdobycia. Mistrzem jak i spadkowiczem może zostać każda z drużyn w grupach. Najważniejsze mecz w tej kolejce mecze do Varu to właśnie Nasz + Jaga-Amica +Legia-Pogoń + Korona . Więc decyzja fatalna - oby szczęście sprzyjało i arbiter był dla Nas łaskawy ...

brylant17 11.05.2019 06:54

Stefański jest ślepy czy udaje ? Faul na Peszcze to czerwona kartka,ale jakby bury faulował to już by leciał do szatni

BlurgH 11.05.2019 07:43

Patrząc na to, co wczoraj wyczyniał sędzia, wcale się nie zdziwię, jak w następnej kolejce dalej będzie sędziował, tylko pie...ły z PZPN będą wygłaszały podniosłe komentarze, jaki to on nie jest świetny, zamiast dać mu odpocząć od ekstraklasy przynajmniej z rundę...

wolfy 11.05.2019 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1539308)
Stefański jest ślepy czy udaje ? Faul na Peszcze to czerwona kartka,ale jakby bury faulował to już by leciał do szatni

To pierwsze, bo dostał mecz o pietruszkę żeby złapać dobrą notę po ostatniej kompromitacji i znowu nie podołał.

Szneka 10.07.2019 10:29

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-ponad-2-milio

czy to nie ta łajza Bednarek? 2 lata temu wydrukował nasz mecz w Kielcach

solny 10.07.2019 11:27

Ten sam. Miałem o nim pisać. Przyznam że mi się micha ucieszyła po tym newsie, bo po tamtym meczu byłem tak wkurzony że cały dzień nie mogłem dojść do siebie.

Szneka 10.07.2019 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez solny (Post 1541316)
Ten sam. Miałem o nim pisać. Przyznam że mi się micha ucieszyła po tym newsie, bo po tamtym meczu byłem tak wkurzony że cały dzień nie mogłem dojść do siebie.

Miałem to samo.Kawał ch.... z niego jest. Bezczelnie wydrukował mecz i śmiał się nam prosto w twarz. jak widać ręka sprawiedliwości go dosięgła :)

crux.a 10.07.2019 15:13

Może by się prokuratura przyjrzała jego bilingom z tamtego czasu. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że sobie postanowił drukować ot tak, dla sportu.

viktor56 05.08.2019 23:21

Nie jestem stałym rezydentem trybuny C, od lat bywam na E, natomiast patrzę na nią z boku i jedna rzecz dzisiaj mnie zastanowiła. Przy drugiej nieuznanej bramce dla Górnika z trybuny w stronę Wolsztyńskiego (?) poleciała szklana małpka i spadła jakieś 3 metry od jego głowy. Niech mi ktoś wytłumaczy, bo może ja tego nie rozumiem, czy w tej sytuacji gniazdowy zareagował, powiedział coś? Jeśli nie, to może powinien to zrobić? Ta sytuacja ani trochę nie była śmieszna, jakby piłkarz oberwał rzucona w ten sposob szklaną butelką w głowę, to przecież jest 50% szans, że zakończyłby swoje życie. Bez jaj, ja razem ze wszystkimi ludźmi którzy siedzieli wokół złapałem się za głowę, przecież to trzeba być kompletnie upośledzonym człowiekiem żeby coś takiego zrobić. Jak to o nas świadczy, jak my, jako kibice, wyglądamy z czymś takim? Niech mi ktoś szczerze powie, czy atakowanie piłkarzy na murawie to jest zachowanie akceptowalne zgodnie z zasadami piłkarskich fanatyków, bo ja zwątpilem, jak zobaczyłem tę flaszkę.

Harcownik 06.08.2019 04:34

Tak na marginesie...sędzia dzisiaj dobry był. 10/10. Zdrowie pana Przybyła.

AMF 06.08.2019 05:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez viktor56 (Post 1542002)
Nie jestem stałym rezydentem trybuny C, od lat bywam na E, natomiast patrzę na nią z boku i jedna rzecz dzisiaj mnie zastanowiła. Przy drugiej nieuznanej bramce dla Górnika z trybuny w stronę Wolsztyńskiego (?) poleciała szklana małpka i spadła jakieś 3 metry od jego głowy. Niech mi ktoś wytłumaczy, bo może ja tego nie rozumiem, czy w tej sytuacji gniazdowy zareagował, powiedział coś? Jeśli nie, to może powinien to zrobić? Ta sytuacja ani trochę nie była śmieszna, jakby piłkarz oberwał rzucona w ten sposob szklaną butelką w głowę, to przecież jest 50% szans, że zakończyłby swoje życie. Bez jaj, ja razem ze wszystkimi ludźmi którzy siedzieli wokół złapałem się za głowę, przecież to trzeba być kompletnie upośledzonym człowiekiem żeby coś takiego zrobić. Jak to o nas świadczy, jak my, jako kibice, wyglądamy z czymś takim? Niech mi ktoś szczerze powie, czy atakowanie piłkarzy na murawie to jest zachowanie akceptowalne zgodnie z zasadami piłkarskich fanatyków, bo ja zwątpilem, jak zobaczyłem tę flaszkę.

Kiedyś taki jeden Włoch oberwał butterflayem i nawet się nie wywrócił z tego co pamietam:p

azor 06.08.2019 08:22

Zróbmy eksperyment - wyjdź na boisko, będziemy po kolei rzucać wszystkim co pod ręką, zobaczymy po czym zejdziesz, noz już przetestowany, więc tego się nie musisz obawiać :)

rdunia87 06.08.2019 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AMF (Post 1542006)
Kiedyś taki jeden Włoch oberwał butterflayem i nawet się nie wywrócił z tego co pamietam:p

A to looz to można rzucać?

Adrio 06.08.2019 14:23

Też mnie to ciekawi czy ktoś komuś zwrócił uwagę... Pewnie nie. Gdyby ten gość nie rzucił butelką po secie tylko jadł słonecznik i nie śpiewał to zaraz pewnie by dostał parę szybkich które do pionu by go postawiły....

Ciekawe jaka kara będzie za to

Ronnie 06.08.2019 14:25

Licze, ze zadziala monitoring i taki idiota niepredko pojawi sie na trybunach...

pchelas 06.08.2019 14:28

I podać go do sadu i niech buli co do grosza za ewentualna kare.
Marzenie.

FraMat 06.08.2019 17:41

mało oryginalni jesteście: ja bym go postawi w jakimś kręgu tak, żeby wszyscy wkoło mogli rzucać w niego takimi buteleczkami.
Do skutku.

David. 06.08.2019 19:43

Wiele razy na C była zwracana uwaga z gniazda żeby nie rzucać niczego na murawę, bo to przecież nie pierwszy raz. Gniazdowy raczej wszystkiego nie wychwyci, ludzie powinni pilnować się wzajemnie. Jednak po fakcie i tak nic nie da się zrobić. Pamiętajcie, że często na trybunach są zgody, które raczej mają w dupie kary jakie dostanie Wisła (nie ma znaczenia czy Ruch, Lechia czy Jaga, żeby nie było). Angulo się fajnie zachował, przynajmniej jak potem oglądałem w TV, chciał wyrzucić butelkę za bandy i grać dalej, inni by pewnie płakali. Nie ma się pewnie co dziwić, to też ich bezpieczeństwo. Nigdy nie zrozumiem jak można rzucać wiedząc czym się to może skończyć, tak jak nie rozumiem kopania w krzesełka gdzie połowa jest już zniszczona. Ludzie nauczcie się gwizdać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl