![]() |
Cytat:
To jest kolejny (który z kolei już?) dowód na to, że niestety mamy obecnie najbardziej nieudolny, beznadziejny, niefachowy rząd od 89r.. |
RPP powinna zdecydować się na jedną podwyżkę stóp, ale dopiero w październiku, biorąc pod uwagę obecne tempo wzrostu płac - ocenia Marian Noga z Rady Polityki Pieniężnej.
:) jaja se robi ?? |
Dziękujemy Lemingom za republikę bananową
Cytat:
http://www.polityczni.pl/gomulka_w_b...o,51,2443.html |
Cytat:
Wg mnie ZADEN bank centralny nie powinien ani "walczyc" z inflacja,ani "walczyc" z bezrobociem... Tak zreszta,jak i rzad Najjasniejszej... I rzad,i bank winny skupic sie na tym,by nie dodrukowywac niepotrzebnej sterty banknotow do realizacji jakichs swoich wizji,wrecz przeciwnie,nawet wycofywac gore waluty bez pokrycia (no,moze nie tak,jak robil to onegdaj Balcerowicz) - zreszta nie tak dawno sluchalem Gosiewskiego, ktory chwalil sie,ze za rzadow PiS bezrobocie malalo,bo Polska przyciagala inwestycje :lol: Problem od dawna polega na tym,ze ludzie sami znajda sobie prace - byleby tylko nikt im tego nie utrudnial, co w dzisiejszych czasach jest leitmotiwem wiekszosci politykow rzadzacych na tym swiecie... Wszyscy "walcza" - a bezrobocie nigdy nie istnialo w owych mitycznych cyfrach na terenach RP... |
Cytat:
Pzdr. |
Cytat:
A realia są takie, że we w miarę rozwinietej gospodarce rynkowej istnieje pewna zależność: im niższa inflacja, tym wyższe bezrobocie. Zachodnie szkoły ekonomiczne dopuszczają pewien poziom inflacji, który pozwoli zniwelować do minimum liczbę osób bez pracy. U nas jest ok 10% bezrobocia ale ono jest strukturalne, tzn. np. z powodu dwóch lewych rąk albo wykształcenia nieadekwatnego do potrzeb rynku. Czyli raczej się nie zmniejszy poniżej tego poziomu ale tylko i wyłącznie.... z powodu 2,5 mln(?) emigracji. Więc Rada Polityki Pieniężnej pozwala sobie na walkę z inflacją, wiedząc że w razie wzrostu liczby osób bez pracy - te najbardziej zdesperowane osoby po prostu wyemigrują. A ci którzy się za granicą nigdzie nie załapią, albo wogóle nie wyjadą - będą w Polsce jeszcze tańszymi wyrobnikami niż są teraz. Bo lepsza będzie kiepsko płatna praca, niż żadna. W tej calej polskiej "walce z inflacja" chodzi tylko o to żeby Polaczkom sie we lbach nie poprzewracalo od dobrobytu. A najzabawniejsze jest to, że to sami Polacy gotują Polakom ten los. |
Cytat:
Mi sie wydaje, ze w calej walce z inflacja chodzi o to, ze wzieli sie za nia "ekonomosci" ktorzy jak stwierdzil Lysiak "sa jeszcze daleko od osiagniecia dojrzalosci plciowej i kazdy ich rolowal jak chcial" - to o KLD, badz monetarysci tacy jak Balecerowicz, walczacy z inflacja z takich samym zapalem, jak amerykanski rzad, ktory przez szalone zwalczanie inflacji (+ jeszcze kilka rzeczy/wydarzen) wywolal wielki kryzys. |
Cytat:
|
Cytat:
Napisałem Miroslav i od razu skojarzenie z helumatami . Dowcip roku :lol: Głodnemu chleb na myśli , tyle jeżeli chodzi o temat imion . A jeżeli chodzi o poprawność pisowni , to najpierw zacznij pisać poprawnie nazwę kontynentu który zamieszkujesz a później zajmij się wypominaniem . |
Mareczku - tak rzuciłem okiem na Twoja polemikę - i obronę czy też zaprzeczanie jakoby istniała lewacka wizja jewropejskiej energii odnawialnej - doprawdy wzruszajace. I te przykłady, że Merkel już za bardzo sie nie kwapi z OZE.
Powiwedz mi dlaczego WSZYSTKIE projekty - w ramach programów operacyjnych z których fianansuje sie owe projekty - maja pierwszeństwo gdy projekt dotyczy OZE? I to dlaczego popierasz lewacka wizje swiata - bez wojen religijnych - tylko pomlaskać. Zapominasz o jednym - zawsze tam gdzie panuje PRZYMUS tam zawsze panuje terror i płacz i zgrzytanie zębów. Choćbys sieskręcił - to świata pod przymusem pięknego nie uczynisz |
Widzę , że pijesz dla zasady , bo innego powodu nie zauważyłem.
Pisałem , że Europa odrzuca OZE ? Pisałem jedynie , że wraca moda na atom i to jest fakt . Nie pisałem , że Merkel się nie kwapi z OZE , tylko że stara się odrzucić przyjęty za czasów Schroedera plan zamknięcia wszystkich elektrowni atomowych w RFN . Unia jest świadoma , że nie da się wyrobić założonych norm wyłącznie na energii pochodzącej z wiatraczków . To bardzo ciekawe , bo przymus państwowy oddziałuje na wiele aspektów życia codziennego . Jednak jako działalność terrorystyczną bym tego nie określał . Widzę , że Ty masz inne zdanie na ten temat . Rozumiem , że jest PRZYMUS i przymus :) |
Cytat:
heh - czas najwyższy Mareczku abyś określił co kryje sie pod pojęciem - losowo wybrane: 1. "cała Europa patrzy" 2. Unia jest świadoma Chodzi o słowa - Europa, Unia Co do przymusu - to oczywiscie, że przymus powoduje nieszczęścia. Gdy dotyczy on spraw fundamentalnych jest terroryzmem - w ZSSR teżg łównym wrogiem ludzkości była wiara i tępiona była pod PRZYMUSEM - myslisz, że Lenin nie miał wspaniałej wizji swiata bez wojen? Zadziwiasz mnie - tak zaślepionego w lewacką wizje dobrobytu jeszcze nie spotkałem - no no Mareczku - teraz spojrzałem na podpis - proszę wyjśnij - co to za złote gwiazdy na wyżynie? |
Cytat:
To samo co np pod ,,pojęciem" - ,,Polska zadecydowała dziś o przystąpieniu do Unii" , ,,Polska kieruje swoje oczy na wschód" , ,,Polska pogorszyła swoje stosunki z Rosją" itp itd . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nieźle , nieźle . Ja bym to tłumaczył jako na niebie , ale niech Ci będzie , że na wyżynie . http://europa.eu/abc/symbols/emblem/index_pl.htm Kiepska forma dziś oj kiepska . Tutaj próbujesz ukłuć , tam próbujesz ukłuć a nic z tego nie wychodzi . |
Cytat:
Tacy jak Ty używają tego typu wytrychów pojęciowych po to, żeby siać kompleksy wśród zwyczajnych ludzi i wymuszać uległość wobec propagandy - zagłębiając się w te wytrychy słowne możnabyłoby nieopatrznie stwierdzić, że opowiadasz bajki dla dzieci a tego bys przecież nie chciał. Wybacz - ale pomijając fakt, że zwrot dyplomatyczny - Polska pogorszyła swoje stosunki z Rosją - nie jest tożsamy z tym co - Unia rozumie, to ja potrafie wytłumaczyć co oznacza - Polska pogorszyła swoje stosunki z Rosją. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast co do walki z inflacja poprzez podwyzszanie stop procentowych - tu sie nie zgodze z Toba zupelnie. Jeszcze raz powtarzam - to nie bank powinien tworzyc miejsca pracy ! Mowy nie ma,zebym zgodzil sie z takimi teoriami,jakoby to wysokie stopy procentowe demolowaly rynek pracy - demoluje go wlasnie wiele innych czynnikow,poprzez zbyt wysokie obciazenia podatkowe obywateli,az do skrajnie nieraz idiotycznych i niezyciowych przepisow. Przypomne Ci tylko, ze kiedy mielismy wzgledna wolnosc gospodarcza i nieco mniejsze obciazenia podatkowe (co moge udowodnic...),tzn. w pierwszej polowie lat 90-tych,Polska rozwijala sie w tempie bodaj 7% rocznie,bez pomocy Unii,a nawet z podkladaniem przezen nogi... Bezrobocie rowniez bylo wtedy mniejsze - nie chce akcentowac,ze problemu nie byloby (bo to,co napisales o bezrobociu strukturalnym,wtedy bylo powaznym problemem,dzis troche mniej),ale pozwole sobie przypomniec,jak polscy politycy walczyli z problemami np. w gornictwie... Pamietasz slynne odprawy ? Bo ja tak - i w tamtej ukladance(NFI,brak uwlaszczenia,"prywatyzacje" itd.,itp) to byl jaskrawy przyklad glupot tego,jak NIE powinno sie postepowac w gospodarce,za co przyplacalismy spowolnieniem na nastepne lata... Oczywiscie rola Banku Centralnego wg mojej opinii powinna byc nieco zmodyfikowana -ale to temat na inne posiedzenie... :P Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Pisząc Polska mam na myśli rząd bądź prezydenta bądź parlament itp itd . Pisząc Unia(vel Europa) mam na myśli parlament , komisję europejską , rade europejską , rade Unii itp itd . Odnoszę się do instytucji mających pewne konkretne wpływy na funkcjonowanie w przypadku pierwszym Polski w przypadku drugim Unii . Cytat:
Podaj mi przykład tego nienawistnego ingerowania w Twoją filozofię . Dzisiaj na komisji regulaminowej warcholstwo do potęgi entej . Szkoda , że przewodniczący jest zbyt porządny żeby wziąć w ryzy tych pieniaczy . To sambo co właśnie możemy zaobserwować na komisji , to jest zło i nienawiść . Ziobrze nie przeszkadzał ,,sąd kapturowy" kiedy nie stawiał się w sądzie w związku ze sprawą którą wytoczył mu dr Garlicki . Teraz wielki lament , obłudnicy :lol: Immunitet zostanie uchylony , zarzuty postawione , sąd osądzi . Jeżeli Ziobro nie zostanie uznany za winnego , to będzie to jego wielki sukces . Więc o co ten strach panowie szlachta z PiSu o co ten strach :)? |
Podaje link, ktory sporo wyjasnia odnosnie "drogiego Bronislawa", lustracji, tego kto jest kim obecnie, a kto byl kiedys, ogolnie garsc informacji na temat naszej najnowszej historii.
http://www.upr.org.pl/main/artykul.p...id=74&aid=7541 Cytat:
Sa na Naszym forum Wislacy, ktorzy, ze tak powiem, pamietaja te czasy swiadomie. Prosba do nich o jakis komentarz. Mysle, ze nietylko ja bede ciekaw. pzdr |
Jakie lemury :lol:
Niektórzy chyba muszą odwiedzić placówki w Kobierzynie i Tworkach . Szczególnie ten co tak piszczy przy kamerze . Ta od kary śmierci też . J.Szczypińska ,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz " i to wystarczy za cały komentarz:) ,,demokracja jest zagrożona! " ,,W dniu 23 lipca skończyła się w Polsce demokracja" Wyszli , Bogu dzięki . Karetki z kaftanami już pewnie na co poniektórych czekają . To jaki teraz ustrój mamy:>? Niektórzy forumowi ,,zwolennicy" demokracji będą ucieszeni :) |
Racja Marku. Należy się rozprawić z tym piewcą metod z najczarniejszych lat PRL-u - (tfu) Ziobrą. A tych co stoją na przeszkodzie - w kaftany zakuć i do psychuszki.
|
Białego jego metody na pewno nie były.
Sąd wypowie się w konkretnej sprawie . Nie będzie uznany za winnego , to tylko wielki + dla niego . Będzie uznany za winnego , to znaczy , że jednak nie jest ikoną czystości i świętości jakim wielu go maluje . Tych co są niezrównoważeni emocjonalnie w trosce o ich dobro należy przebadać :) Ja tam widziałem na tej sali mnóstwo przypadków zachwiania emocjonalnego . ,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz " |
Cytat:
|
Widownia Majewskiego ?
Te zdanie idealnie podsumowuje dzisiejsze zamiary PiS w stosunku do posiedzenia komisji . Zrobić jak największy burdel , zamęt i warcholstwo . Konstruktywna opozycja . Miejsce klaunów jest w cyrku nie w sejmie . |
Cytat:
Jak można być konstruktywną opozycją w sprawie chęci dokonania pokazowego procesu na Ziobrze w ramach odwracania uwagi od prawdziwych problemów? Wiadomo że chodzi o zemstę, udobruchanie ludzi igrzyskami (skoro chleba bedzie coraz mniej), z czego sam się cieszyles w jednym z poprzednich postów Cytat:
więc jak wogóle masz czelność oczekiwania od PiSu w tej sytuacji "konstruktywności". |
Dla Ciebie pokazowy proces , dla mnie dochodzenie sprawiedliwości w sprawie partyjnego sługusa , który lata do prezesa partii i ujawnia mu akta śledztwa żeby tamten drugi mógł odpowiednio rozegrać tą sprawę politycznie i wzmocnić słupki. Na jakiej podstawie Jarosław Kaczyński mógł uzyskać dostęp do akt sprawy ?
Sąd wymierzy sprawiedliwość , zobaczymy po czyjej stronie jest racja Póki co mieliśmy dziś przykład zaplanowanej błazenady mającej na celu destrukcję działalności komisji sejmowej Cytat:
,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz " (mimo że odwolanie immunitetu dotyczy czegos calkiem innego ) Dotyczy czego innego , tylko wtedy Ziobrze nie przeszkadzał brak bezpośredniego stawienia się przed sądem . Ba demonstracyjnie i demagogicznie nie pojawiał się przed sądem aby wykazać jego stosunek do sprawy . Teraz wielki płacz i lament , że odbywa się ,,sąd kapturowy" . Obłuda i tyle . |
Cytat:
====== O tym jak ważną postacią dla antykaczystów jest Zbigniew Ziobro, świadczą takie wpisy w Internecie: Cytat:
Dla takoch debilów jak ten ktorego zacytowalem PO może nie robić NIC poza rozliczaniem PiSu, a oni z wdzięczności znów oddadzą glos na Słońce Kaszub. |
Jeżeli odpowiedni uzasadni dosyć szeroki zakres sformułowania ,,w wyjątkowych wypadkach" , to znaczy jeżeli wytłumaczy że dobro partii jest tym wyjątkowym wypadkiem , to zapewne sąd nie uzna go za winnego . Wszystko się okaże przed sądem :)
Cytat:
ja mam jedno bardzo wiarygodne , podsumowujące dzisiejsze zachowanie PiS ,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz " (Jolanta Szczypińska , bojówkarz PiS drugiego rzędu) |
Cytat:
Cytat:
SpieprzajDziadu.com, coś jak Wolna Europa dla lemingów, prawda? ============= Czy PiS zachowuje sie podobnie na komisjach gdzie są dyskutowane kwestie ustaw, rozporzadzen majacych wplyw na zycie obywateli? Czy np. dorobek rozporządzeń Gęsickiej i jego dalsze losy są mniej ważne niż zachwycanie się awanturą o Ziobrę? Szzczerze mówiąc, mam gdzieś to co sąd zrobi z Ziobrą, ale wyglada na to że nie mamy do czynienia z rządem konstruktywnym, , tylko z pieprzoną bandą dekaczystów. Ale w końcu jaki elektorat taki rząd. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Motywy są jasne a cytat ze Szczypińskiej tylko je potwierdza . |
Cytat:
ŻEBY PRZYPADKIEM PISOWI NIE WZROSŁY SŁUPKI :rotfl: Poza tym wszystko może leżeć. |
Faktycznei , strasznie się obawiam tego że PiSowi nagle skoczy w górę .
PiS już nigdy nie wróci do władzy i to można wywróżyć nawet bez fusów . Najbardziej mi zależy na tym , żeby banda krzykaczów o słabej stabilności emocjonalnej nie robiła sobie cyrków z polskiego parlamentu . Dzicz do dziczy . Ja napisałem jakie były motywy dzisiejszego zachowania PiS a Ty Alika ogonem odwracasz . |
Jedną z istot parlamantaryzmu jest właśnie immunitet, mający chronić posłów przed m.in. politycznym rozprawianiem się z nimi przed sądami.
Cytat:
|
Immunitet nie jest niczym nieograniczonym parasolem ochronnym.
Ziobro jest podejrzany o nadużycie swoich kompetencji i o popełnienie przestępstwa . Jeżeli sejm uzna za słuszne odebranie mu immunitetu , to zostanie mu odebrany Jeżeli sąd uzna , że jest winny , to będzie winnym Jeżeli sąd uzna , że Ziobro nie popełnił tego przestępstwa , to tylko będzie oznaczało wielką chwałę dla niego . Zagra na nosie PO , stanie się męczennikiem który walczył w imię prawdy i tą prawdę wywalczył Więc czego się panowie szlachta z PiSU boją no czego :)? Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem czy PiS-owi wzrośnie czy też nie, jednego natomiast jestem pewien! Ziobro urósł w tym całym wydarzeniu, stał się symbolem. Po raz pierwszy widzę żeby coś takiego się działo w ciągu ostatnich lat. Jego pozycja w PiS jest teraz niepodważalna, choć wiadomo wcześniej, że był wysoko. Nie wiem czy przypadkiem Platforma sobie samobója nie strzela, tym całym zajściem bo zarzuty nie są mocnego kalibru a i środowisko prokuratorów mocno podzielone.
A to dopiero początek... i na pewno nie koniec. Marequ - jeśli sąd uzna niewinność Ziobry(o czym naprawdę jestem święcie przekonany, nawet krakowski prokurator mówi że Kaczyński przeglądał tylko i wyłącznie jego notatki)to wtedy PO straci a w siłę i to naprawdę dużą urośnie Zbigniew Ziobro, który jak napisałem ja i ty stanie się symbolem walki zwykłych ludzi z establishmentem. |
Cytat:
Jakbyś nie zauważył pisałem o tym dużo wcześniej zanim była konferencja Komorowskiego . http://www.onet.tv/28962,4451,1,3735...0,0,wideo.html dowód audiowizualny potwierdzający wypowiedź poseł Szczypińskiej . Cytat:
|
Cytat:
========================= Cytat:
|
Cytat:
http://fakty.interia.pl/polska/news/...likota,1150834 Jesteś zmienny jak kobieta:> .... lub też, jak zdanie posłów PO wobec składania/odbierania immunitetów poselskich (i nie tylko w tej sprawie). |
nie myślałem że dwie partie ( PO i PiS) które wywodzą sie z jednego pnia Solidarności tak beda sobie skakać do gardeł i używać takich inwektyw.Już nawet przebili w tym Leszka Millera który jako opozycja krytykował rzady AWS-u w latach 1997-2001.
|
"Paczta" kumy - Mareczek odkrył rzecz niesamowitą - Szczypińska kazała sie zachowywać bo filmują.
Mareczek natomiast - ile razy robił głupie miny do lustra, tyle razy później powtarzał je na ulicy, po drugie Mareczek ZAWSZE zachowuje sie tak samo, gdy jest sam, jak wie że na niego patrzą. Ale nie- tu chodzi o słupki frekwencji - no proszę, Mareczek odkrył siłę sprawczą całego zamieszania - brawo brawo za spostrzegawczość. A tu tyle niusów ciekawych ostatnio - jeden istotny dla Mareczka że powodu plucia żółcia w kierunku PISu przez te patałachy opóźni sie znacznie budowa dróg ze środków UE http://www.rp.pl/artykul/159661.html że patałacy nie wiedzą co to znaczy negocjować z dobrem dla Polski http://www.rp.pl/artykul/165912.html o działaniu dobrych znajomych ziomków z PO http://www.dziennik.pl/polityka/arti...legalnie_.html o absurdalnych podatkach http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk..._fiskalna.html http://gospodarka.gazeta.pl/podatki/...ie_nizsza.html no i o tym, że były wiceminister tego najgorszego rządu od 89 - mówi kto tak naprawdę rządzi gospodarką "Plany rządu na kolejne półrocze dotyczące tych spraw, prezentuje nie wicepremier odpowiedzialny za gospodarkę, nie minister finansów, a szef doradców premiera, specjalista od łagodzenia konfliktów społecznych" tyle rzeczy z ostatnich czasów - a Mareczek podniecił sie Szczypińską - bo warcholstwo - bo Mareczek jest estetą - on uważa, że najważniejsze jest by Europa ( czyt. komisja, parlament etc) sie nie śmiała i żeby trzymać fason, bo nawet jesli bedzie sie śmiała to na pewno nie z postawy... oj Mareczku - wstapcie w poczet tych sympatycznych stworków w moim podpisie PS: ale jeśli Mareczka warcholstwo razi to proszę: Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl