![]() |
Cytat:
Dlatego chodziłem, chodzę i będę chodził na mecze - bo tylko Klub, który ma prawdziwych Kibiców - przetrwa każdą zawieruchę.... |
Zatrudnianie Judasza do dziś było błędem merytorycznym. Trener, który zbudował autorytet na krzyku i szczęściu wykonawców jakich dostał oraz fuksowi, że drużyny jak Widzew czy pierwsza Wisła mające duży potencjał i brak klasowych przeciwników potrafiły tego nie zaprzepaścić. Później było już gorzej a od kilku lat bardzo źle. Apogeum to było Euro i wszystko co się od tego czasu wydarzyło.
Zacofanie metodologicznie, wstecznictwo umysłowe, tkwienie w minionej epoce to wszystko jednak nic w stosunku co dziś się wydarzyło. Tylko ślepiec, naiwniak lub skończony dureń może twierdzić, że odejście Sobola czy Kosy nie ma ze Smudą nic wspólnego. Gdy brak jest umiejętności każda jednostka mogąca się wyróżnić jest potencjalnym zagrożeniem. Dla Franza oznaczałoby to już zupełny brak autorytetu w drużynie. Wszystko to mógłbym jakoś znieść ale wałek z Burdenskim to już jest na poziomie PRL. Dno moralne, zero szacunku. Forsowanie na siłę gościa, którego nie trzeba oglądać w akcji żeby wiedzieć, że jest felerny jeśli wywodzi się z IV ligi niemieckiej, mającej rozbudowany system rozgrywek, szkoleń, skautów i menadżerów, gościa notującego 0 asyst i 0 bramek na pozycji ofensywnego pomocnika to jest sabotaż. Nie wiem co kieruje Cupiałem. Unikaliśmy korupcji a pakujemy się w nepotyzm. Oficjalnie zmieniamy rynek transferowy odmawiając płacenia agentom a ściągamy synalka kumpla trenera. Sądziliśmy się z Mandziarą przytulając ubeka Zdzicha. Wszystko stoi na głowie. Jeśli Burdenski ma być następcą coraz słabszego ale walecznego i charyzmatycznego Sobola to kim zastąpimy Chrpaka, Urygę czy Bruda zawodników słabych ale znających realia? Jesteśmy głównym kandydatem do spadku. Co gorsze jesteśmy głównym kandydatem to zupełnego upadku, którego wyznacznikiem nie jest tylko I liga. Zacytowałbym taką piosenkę ze starej X: (Nazwisko pewnego trenera, lub prezesa, lub dyrektora sportowego) weź sznur i powieś się a od Wisły o***l się... |
Wracając jeszcze do tego Niemca. Może i polska liga nie ma marki, może Wisła w Europie nie znaczy wiele, ale tak sobie dumam, że koleś wygrał los na loterii (abstrahując od powiązań i kolesiostwa tatusia) z 4 ligi do jednego z najbardziej znanych polskich klubów i to od razu do pierwszej drużyny. Może i dużo zarabiał nie będzie, zresztą kto go tam wie. Za 5 tys. zł miesięcznie kopał raczej nie będzie. Wujek Franz swoje załatwi...
|
Nikt kibicom nie powie tego otwarcie bo by sprzedaz karnetow spadla o polowe, niestety. Ten klub znalaz sie na krawedzi. Zatrudniamy ludzi po znajomosciach i byle byli tansi. A jak juz to przynajmniej swoj zarobi. Reka reke myje. Gdyby Cupial chcial odbudowac Wisle to zaczalby od trenera bo to jest podstawa, wizytowka klubu. Gdyby chcial to zatrudnilby kogos z zagranicy lub podpisalby umowe ze Skorza ktory z poprzednim klubem nie przedluzyl kontraktu. Niestety ja to widze w czarnych barwach...
|
Polecam przed snem, dla ludzi o mocnych nerwach:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...elce,id,t.html |
opcja 1 : wraz z młodym niemcem przychodzi sponsor i pieniadze a co za tym idzie transfery zawodnikow. Smuda wychwalany
opcja 2:w kwietniu odchodzi Smuda a w lipcu Burdenski. Cudowne utrzymanie w lidze dzięki nowemu trenerowi Maciejowi Musiałowi.W kolejnym sezonie zaciąg z ligi Okręgowej nie daje rady i spada do 1 ligi - moze być problem z licencją gdyż stadion Dalinu jej nie otrzymał. opcja 3:jeden z kibicow terroryzuje Smude i ten podaje sie do dymisji. |
Cytat:
- U mnie jest tak, że piłkarz może popełnić jeden błąd, a w tej szatni jest już jeden taki zawodnik, który to wyleci z niej natychmiast, jak tylko dotknie szklankę piwa. - Który to piłkarz? - On już sam dobrze wie... Franz kontra Patryk odcinek 1. |
szkoda ze nie chodzi o paczkę gum do żucia...
|
Cytat:
z reszta jeśli chodzi konflikt Małeckiego i Smudy to pewnie Mały zaraz da o tym znać w mediach |
Przeciez to Burliga słynie z róznych opowiesci, w ktorych % odgrywają główną rolę. Może on się znalazł na cenzurowanym :)
|
Chrapek też ponoć za kołnierz nie wylewa...
|
Cytat:
|
Cytat:
a jakiez to mocarstwa w skladach maja pozostale zespoly???? przestan juz jeczec jeden z drugim o tych spadkach i 1 ligach zreszta okienko transferowe jeszcze trwa, a i bez dodatkowych pilkarzy personalnie mamy lepszy sklad od wiekszosci zespolow, ostatnich miesiecy nawet nie wliczam bo gralismy bez trenera.. Kulawik to swój chłop, ale z niego taki trener jak z koziek dupy trąba.. Smuda moze i nie potrafi się wysłowić i mylą mu się nazwy krajów ale warsztat trenerski ma 50krotnie lepszy od Kulawika a lebkowi z Niemiec zycze powodzenia, weszlo nich .......i dalej o znajomosciach bo co to ma do rzeczy? jeszcze lepiej ze po znajomosciach bo wie na kogo stawia i ze w razie niewypalu dostanie klapsa od Cupiala. |
Ten piłkarz to E. Sarki.
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=8qDx2o2CCTk Kadra Wisły obecna na pierwszych zajęciach: Bramkarze: Gerard Bieszczad, Jan Kocoń, Michał Miśkiewicz Obrońcy: Łukasz Burliga, Arkadiusz Głowacki, Marko Jovanović, Paweł Stolarski, Alan Uryga Pomocnicy: Daniel Brud, Damian Buras, Michał Chrapek, Łukasz Garguła, Patryk Małecki, Emmanuel Sarki, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk Napastnik: Rafał Boguski |
Cytat:
|
Cytat:
Podpisuję się pod tym co Spartan na poprzedniej stronie pisał. Jesteśmy pierwsi do spadku. Tu naprawdę na dzisiaj potrzeba 5 piłkarzy. Piłkarzy a nie dobrze rokujących na kiedyś "młodych talentów", bo oni sami muszą grać, trenera do pomocy nie ma więc niestety samoorganizacja musi być na najwyższym poziomie. Do końca sierpnia, czyli pewnie kulminacji naszych transferów będziemy po 6 kolejkach. Tacy rywale: Wisła Kraków - Górnik Zabrze Korona Kielce - Wisła Kraków Śląsk Wrocław - Wisła Kraków Po 3 kolejkach nawet punktu nie będziemy mieć. szansa na przełamanie w 4 kolejce: Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok Wisła Kraków- Lech Poznań Pogoń Szczecin - Wisła Kraków Hura optymistycznie zakładam 6 punktów. Optymistycznie 4, realnie 2 a bez zdziwienia przyjmę 0. Myślę że jak przejebią na Pogoni to smuda będzie bezrobotny. A w gruncie rzeczy nikt do nich pretensji mieć nie będzie mógł i może jeszcze ten sezon uda się uratować i obronić przed spadkiem. Jeszcze po drodze jakaś wojenka smudy z Patrykiem czy np Głowackim i to dopełni zniszczenia. Odkąd jest TFK nie byliśmy w takiej dupie. No i jeszcze na podsumowanie tego wywodu kolejny smaczek naszego bajkopisarza Cytat:
Tutaj jeszcze podsumowanie z 90minut.pl http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=69716. Jedno trzeba przyznać, dostać piątaka i pierwszą zmianę zrobić w 71 a drugą i trzecią odpowiednio w 87 i 90 minucie, szacun. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie, to co napisałeś to zwykłe .......enie głupot. Już nie będę wspominał ze myśl zerżnięta z pewnego tandetnego portalu to na dodatek pełna bluzgów i wniosków nie popartych żadnymi faktami. Cytat:
|
Cytat:
Nie chodzi mi o sam fakt ale o jego kolejne herezje które głosi, budowanie po cegiełce, ....a rzygam tym. Powiedzieć że coś poskładał po tym jak przyjął 6 w plecy. Proszę Cię. |
Uważam, że sama wizja Smudy jest dobra, chce zbudować coś kompletnie nowego dlatego nie widzi tu miejsca dla Brożków Kosy czy Sobola. Rozumiem to.
Byłem za pozostaniem Sobola. Jednak Smuda ma racje w jedynek kwestii jeśli starszy zawodnik z autorytem i bogatą karierą jest pod formą jak w moim odczuciu było tak z Kosą to on ma destrukcyjny wpływ na drużynę co odczuł tez Kulawik bo Kamil niezadowolony z siedzenia na ławie i gdzieś tam mu marudził czy żalił się na łamach prasy że zagrał z Legią dobrze i liczył na kolejny występ. Osobiście mi się to nie podobało. Podstawoa kwestia jest taka czy działacze panują nad tym wszystkim w sensie czy są wstanie sprowadzić nowych piłkarz na których będzie budowana nowa Wisła bo rynek przynajmniej w Polsce jest tak fatalny że ja tu nie widzę lepszego piłkarza niż Sobol czy trudno o napastnika lepszego niż Brożek. W moim odczuciu trzy zapowiadane transfery to zdecydowanie zbyt mało aby znaleźć się w górniej części tabeli. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
O jakim tandetnym i plotkarskim portalu mówisz? Strzelam-weszło? Nie przepadam za nimi, to prawda, że bazują na krytyce i przypierdzielaniu się do wszystkiego, ale to nie znaczy, że w kilku kwestiach się z nimi nie zgadzam. Podobnie jak oni, czy wielu ludzi związanych z piłką nie popierałem rozdawania paszportów na lewo i prawo. I nie, nie miałem biletu na 1/4. Ta "kadra" stała się dla mnie obojętna na wiele miesięcy przed rozpoczęciem turnieju. Jego osiągnięcia sportowe w ostatnich latach to inna sprawa. Kończę temat Smudy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No ok, ale wypadało by też wspomnieć o sukcesach. Finał LM kibice w Dortmundzie mu długo nie zapomną, podobnie jak Irakijczycy bo to dzieki Francowi obalono dyktatora. A co z wodowaniem na rzece Hudson? Dzięki zimnej krwi zapanował nad paniką załogi i ogromną maszyna, ten manewr przeszedł do historii lotnictwa. A "arabska wiosna ludów" ? Przecież to wszystko zaczęło się od Smudy, niezapominajmy o tym. Sam widzisz . Można go obwiniać za całe zło, jednak to o tych dobrych uczynkach krążyć będą legendy. jeśli chodzi o jego wypowiedzi, to racja .......i straszne kocopoły. Tylko wydaje mi się że on nie mówi tego co chce powiedzieć, tzn mysli co innego a usta co innego. Bez wątpliwości, biegli by uznali go za niepoczytalnego i zwolnili z odpowiedzialności za wypowiadane zdania. |
Cytat:
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że Wisły Smuda nie spuści z ligi i że ten wybryk z synem koleżki będzie jednorazowy. |
|
Cytat:
|
Jak go zakontraktowali to powiedziałem sobie: spokojnie zobaczymy jak jego zespół będzie grał, ale po jego ostatnich ruchach, czyli wy.......eniu Kosowskiego i Sobolewskiego, sprowadzeniu podawacza piłek z IV ligi niemieckiej jestem święcie przekonany, że ten debil spuści nas do I ligi jak nie w tym to w następnym sezonie.
|
A ja za to jestem pewien że wy...ienie Kosowskiego i Sobolewskiego wyjdzie nam na dobre.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
On od czasu jak poszedł do Legii zmienił podejście, Ci niej grzeczni z którymi potrafił się dogadać czy jakoś ich ustawić stali się jego największymi wrogami. Zaczęło się budowanie na sprawdzonych nazwiskach, przecież on im tak chyba 4 kontuzjogennych emerytów z Widzewa sprowadził.
Poszedł w coś takiego że po co się użerać jak ma swoich i na nich postawi. I tak robi. A że tutaj mu znów dali wolną rękę to może sobie wymyślać. Szatnia ma Smudę przeczytanego, od początku do końca. On się łudzi że jak wy.......i starszyznę to go młodzież posłucha jako wodza, jednak ta dzisiejsza młodzież ani go nie posłucha ani nie da mu wyników. C.K. Dezerterzy idealnie pasują. |
Drodzy znafcy i eksperci rozkminiający na 100 sposobów i przekomarzający się na temat plusów i minusów Franciszka...
otóż: daleki jestem od przepowiadania czarnej przyszłości naszego klubu, ale w związku z ostatnimi wydarzeniami ten jeden jedyny raz zrobię wyjątek::::: Z Franciszkiem czerwonym indorem będzie tak samo lub bardzo podobnie jak z Kasperczakiem za drugiej kadencji.. Proste? Banalne, a nikt na to nie wpadł :] dziękuję za uwagę. ps. lub nawet gorzej. |
Chyba nie było wrzucane:
Smuda w Wiśle łata dziury http://wisla-krakow.przegladsportowy...647,1,727.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl