Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

e 29.06.2008 21:47

Ciiiii... teraz najlepsze

Cytat:

Empoli zapłaci za Kokoszkę 4 miliony euro?
Kilkanaście dni temu informowaliśmy, że Adam Kokoszka znajduje się na celowniku Empoli FC. Młody obrońca reprezentacji Polski miałby zastąpić Francesco Prataliego, który jest bliski odejścia do lepszej drużyny.

Nowy trener zespołu Empoli, Silvio Baldini uważa Kokoszkę za godnego następce 29-letniego Prataliego. Aby spełniły się marzenia o pozyskaniu naszego zawodnika trzeba jednak wygrać bitwę z AC Torino oraz Regginą Calcio. Te dwa kluby również widziałyby u siebie 21-latka z Andrychowa.

Mocno zainteresowała nas kwota, o jakiej wspomina się w kwestii ewentualnego transferu Kokoszki. Włoska gazeta "Calcio Scano" wyceniła niesfornego wiślaka na 4 miliony euro!!! Dla porównania, gdyby zaistniała sytuacja, że "Kokos" odejdzie przy użyciu prawa Webstera, na konto mistrza Polski wpłynęłoby niecałe 100 tysięcy euro.
wislaportal.pl

zim zum 29.06.2008 22:05

no 20 nawet dadzą :lol:

ale wymyślają już cuda

Thomé 29.06.2008 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 559022)
ale wymyślają już cuda

O dziwo Włosi, a nie my :-)

pawelo84 29.06.2008 22:19

Włosi tak piszą ale pewnie w kontekscie tego ile jest wart Kokos i jak duzy ma potencjał, a nie w konteksie tego ile kasy za niego trzeba będzie zapłacić. Włosi są na tyle cwani, że zrobią wszystko by nas wyciulać.

Co do nowych to typuje tego Chorwata z Varteksu, coś mi się wydaje że to może być bardzo zdolny rozgrywający a do tego młody. Aczkolwiek to tylko przeczucia bo nie widziałem go w akcji. Jednakze widząc jak dobrą mają kadrę Chorwaci ( jeden z najlepszych obrońców ligi polskiej i obecnie gracz Zenitu Kriżanac, nawet nie zadebiutował w kadrze), smiem twierdzić że tamten kierunek transferowy to może być to.

łuk79 29.06.2008 22:43

Cuul, tylko tyle?

gdsmk 29.06.2008 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 559006)
Ciekawa wypowiedź Skorży, dziś w kronice usłyszana. Grajkowie którzy mają dołączyć są na tyle klasowi, że nie trzeba będzie ich testować. Pozostają tylko badanie lekarskie.

http://ww6.tvp.pl/8944,20080629744317.strona

buczo1985 29.06.2008 23:43

słowa Skorży napawają optymizmem:) ciekawe wsród nich bedzie jakis Polak?

Wojtas 30.06.2008 01:08

Skorza w wywiadzie

Mamy kilku zawodników, z którymi finalizujemy rozmowy. To są zawodnicy, którzy nie będą przyjeżdżali na testy Ich klasa jest tak duża, że jak przejdą badania lekarskie, to od razu chcielibyśmy podpisać z nimi umowę. Wierzę, że w pierwszym tygodniu zgrupowania w Austrii dojedzie już kilku nowych zawodników - przyznał trener Maciej Skorża na antenie Telewizji Polskiej.

Wow..naprawde niwiem kto to moze byc,i jakim cudem udalo sie ich nazwiska utrzymac w tajemnicy jesli sa to zawodnicy znani..no bo tak trzeba rozumiec slowa pana Macieja.
Chyba trzeba Bednarzowi pogratulowac dyskrecjii ,zreszta on sam mowil ze jiuz nieprowadzi negocjajcji przez media i bardzo dobrze.

grzesiek632 30.06.2008 06:55

no ciekawe ciekawe. I teraz włesnie wyjdzie praca pana Bednarza ale jesli trener Skorża mówi ze sa to klasowi gracze to nic tylko pozostaje nam czekac i zobaczymy.... ja zawsze wierzyłem w naszego Bednarza bo widac ze chłop zna sie na swojej robocie..

Maciuś 30.06.2008 07:05

Gargula? Krzynowek? Basta? Rnic? Kluivert? Pewnie ktorys z nich.

Ricken 30.06.2008 07:10

Jak to jest prawda to ja się nawet cieszę że nasze wzmocnienia są prowadzone po cichu.Tylko jestem ciekaw z iloma zawodnikami finalizują rozmowy.:-p

grzesiek632 30.06.2008 07:31

ejj pewnie w tej grupie co mają wzmocnic Wisłe jest Basta. Tak mi sie wydaje bo przecie Skorża mówił nie dawno ze prowadza z nim rozmowy i ze Basta wyraził zgode na gre w Białej Gwiezdzie. Ooo kurde ale by była bomba!!! ale z drugiej strony jak wezmiemy dzis Singlara to prawa obrona bedzie juz obsadzona no chyba ze Basta by grał w pomocy..... no ale narazie to sa tylko moje takie gdybania..... zobaczymy

az sie napaliłem teraz na te transfery :-D :-D :-D

cuul 30.06.2008 07:32

Wg mnie napewno jednym z nich jest Garguła. Nie muszą go sprawdzać, znają go z Polskiej ligi. Jedynie musi przejsc badania lekarskie, bo trochę kontuzji to on już miał.

grzesiek632 30.06.2008 07:40

moze byc to takze Krzynio bo w ostatnim tygodniu krecił sie po Krakowie.....

pan_premier 30.06.2008 07:47

a może C. Ronaldo?

od" wydaje mi się" jest inny temat

Gordian 30.06.2008 07:49

Oby to nie był Krzynówek :| nigdy nie byłem zwolennikiem jego talentu, ale to co pokazał na EURO to mizeria kompletna. Piłkarz samolubny, nie podaje do kolegów, jego strzały lądują za stadionem w większości. Pcha się do każdego wolnego i rożnego. Ma tylko jeden zwód na który nikt się nie nabiera. Choć drybling jest mu obcy, to jednak woli wchodzić "jeden na jeden" niż podać. Już bym wolał żeby Kosowski wrócił.

emjot 30.06.2008 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 559126)
Gargula? Krzynowek? Basta? Rnic? Kluivert? Pewnie ktorys z nich.

Rnić raczej nie
bo on już w Anderlechcie

ale Basta ...

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Raven 30.06.2008 08:30

Cytat:

(...) Według interpretacji działaczy od dnia podpisania przez piłkarza kontraktu nie upłynęły trzy lata - to konieczny warunek by zastosować "prawo Webstera" - a tylko pół roku, ponieważ tej zimy Kokoszka podpisał aneks do umowy. Jednak zmiany warunków wypłacania premii - zamiast na koniec sezonu, po każdym spotkaniu, które podpisała cała drużyna - według zawodnika nie oznaczają nowej umowy.
Znalezione na Onecie i podpisane jako z Przeggladu

Tak mysle sobie ze Kokoszka moze miec jednak racje. Bo aneks nie odnosi sie do zmiany warunków finansowych, a jedynie do sposobu ich wypłacania. Niemniej prawnikiem nie jestem

Pele77 30.06.2008 08:30

Basta jest wart co najmniej 2 mln euro, także wątpię w ten transfer. Chyba, że on może skorzystać z prawa Webstera, bo coś mi się obiło o uszy, że jakiś klub z Serie A dawał za niego tylko 500 tys. euro.

BronekTS 30.06.2008 08:35

A tu Roger w Wiśle ( swoją drogą coś tam mówił że nigdy nie można wykluczyć takich rzeczy ;p )

Gdybanie, gdybaniem, nie ma co trzeba poczekać. Dziś jadą do Austrii, więc może popołudniu ktoś z nimi wsiądze do samolotu nowy, jak dobrze pójdzie.

A co do tych 4 mln Euro za Kokosa, to brać i jeszcze im dorzucić coś, nie wiem, jakieś pamiątki z Wieliczki czy Krakowa! ;) Ale ktoś się chyba pomylił, gdyby chodziło o 4 mln zł, to troszkę prędzej. Właśnie tak sądze, że 1 mln euro to by była najlepsza cena i sprzedać go gdzie tylko go będą chcieli, byle nie do Polskiej Ligi. Z niewolnika nie będzie pracownika,a też nie ma co go "zsyłać" do ME czy nie wiadomo gdzie, bo wyjdzie że jakiś tyranizujący klub jesteśmy i każdy młodzik będzie się bał, sami widzicie jak warto stawiać na młodych ludzi, wczoraj udowodnił to Torres ( 54 mecze w reprezentacji w wieku 24 lat! )

grzesiek632 30.06.2008 08:56

to z Kokoszką bedzie pewnie jeszcze niezły cyrk... ciekawe co powie PZPN ;PPP

pewniakiem w tym okiemku transferowym jset garguła.. teraz nie ma pewnie zadnych propozycji z zagranicy a w bełchatowie juz nie chce grac wiec zostaje mu tylko Wisełka ;)

BronekTS 30.06.2008 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sportowe Fakty
Kariera Adama Kokoszki w Wiśle dobiega końca. Klub najprawdopodobniej nie sprzeda jednak młodego zawodnika, a ześle go na treningi z drużyną przygotowującą się do rozgrywek Młodej Ekstraklasy - donosi Przegląd Sportowy.
Przypomnijmy, że Kokoszka zamierzał zmienić klub na zasadzie prawa Webstera i niedawno wypowiedział kontrakt, licząc na to, że 1 lipca jego nowy pracodawca będzie musiał zapłacić Wiśle tylko ekwiwalent za wyszkolenie (ok. 150 tys. euro).

Tymczasem władze Mistrza Polski uważają, że racja jest po ich stronie, a zawodnik musi respektować wiążącą go z klubem umowę. Podjęto już decyzję, że Kokoszka zostanie sprzedany tylko za duże pieniądze.

W poniedziałek piłkarz będzie rozmawiał z dyrektorem sportowym Białej Gwiazdy, Jackiem Bednarzem, a także trenerem Maciejem Skorżą.

Tak jak pisałem, dla mnie głupota. Każda oferta równa/powyżej 1 mln Euro powinna być akceptowana, nie ma co robić na złość, nikomu to na dobre nie wyjdzie. Wisła będzie nagabywać na Kokoszke że zły i nie dobry, Kokoszka będzie skunksem w klubie, nie ma to sensu, nie w profesjonalnym ( ? ) klubie. Wystarczy popatrzeć na zachód - jak piłkarz tam nie chce u kogoś grać, nawet najlepszy - bierze sie za niego jak największą kase i sajonara.

tomasz1906 30.06.2008 09:41

Ale za taki numer musi go spotkac jakas kara, a sprzedaz do innego klubu to dla niego jak nagroda bo przeciez o to mu chodzi. Oczywiscie ze jak ktos zaoferuje powazna kwote to trza go sprzedac ale jak na razie to do ME do konca kontraktu! Za glupote trzeba placic!
A tak przy okazji, do kiedy Sobol ma kontrakt?

simonkrk 30.06.2008 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raven (Post 559143)
Znalezione na Onecie i podpisane jako z Przeggladu

Tak mysle sobie ze Kokoszka moze miec jednak racje. Bo aneks nie odnosi sie do zmiany warunków finansowych, a jedynie do sposobu ich wypłacania. Niemniej prawnikiem nie jestem

proponuje przeczytać http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13315

wiec nie tak bardzo Kokoszka ma racje....

rabi86 30.06.2008 09:44

Znając życie to wśród tych nowych piłkarzy nie będzie nikogo znanego szerszej publiczności, bo media już by o tym informowały. Także nie napalajcie się na Gargułę na razie, co z reszta dla mnie nie jest dobrym pomysłem. Brać przykład Singlara, który ma obycie w pucharach i nikt mi nie powie, że jet gorszy od Bartczaka.

Raven 30.06.2008 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simonkrk (Post 559158)
proponuje przeczytać http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13315
wiec nie tak bardzo Kokoszka ma racje....

ale zauważ:

Cytat:

Nawet jeśli dotyczył tylko premii, bo oznacza, że warunki finansowe dla zawodnika są lepsze.

jova 30.06.2008 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 559152)
Tak jak pisałem, dla mnie głupota. Każda oferta równa/powyżej 1 mln Euro powinna być akceptowana,

Wierzysz, że ktoś tyle za niego da?

simonkrk 30.06.2008 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raven (Post 559165)
ale zauważ:

no ale co mam zauważyć:) przeczytaj to powoli ze zrozumieniem....
Stefański mówi że nawet jeśli to dotyczyło PREMI oznacza że kontrakt się zmienił:)
i odnowa trzeba liczyć 3 lata ochronne....

"Każdy aneks do kontraktu piłkarza sprawia, że od nowa liczy się tzw. czas ochronny. Nawet jeśli dotyczył tylko premii, bo oznacza, że warunki finansowe dla zawodnika są lepsze. Jeśli tak było w przypadku Kokoszki, to Wisła nie zwolni piłkarza, a PZPN na 100 proc. nie wyda certyfikatu - mówi Stefański."

saklak1906 30.06.2008 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 559152)
Tak jak pisałem, dla mnie głupota. Każda oferta równa/powyżej 1 mln Euro powinna być akceptowana, nie ma co robić na złość, nikomu to na dobre nie wyjdzie. Wisła będzie nagabywać na Kokoszke że zły i nie dobry, Kokoszka będzie skunksem w klubie, nie ma to sensu, nie w profesjonalnym ( ? ) klubie. Wystarczy popatrzeć na zachód - jak piłkarz tam nie chce u kogoś grać, nawet najlepszy - bierze sie za niego jak największą kase i sajonara.

Kasy wielkiej za niego nie dostaniemy, a jak puscimy za bezcen damy zielone swiatlo takim jak Kokoszka.

Rok profilaktycznie pogra sobie w ME inni mu podobni zobacza ze to nie jest przedszkole tylko powazny klub i sie im odechce kombinowania.A po roku wypozyczyc do wodzislawia niech sie pokazew lidze z pol roku i sprzedac, przynajmniej ja bym tak zrobil na miejscu klubu.

couch 30.06.2008 10:38

Kontrakt jest to umowa między pracodawcą, a pracownikiem. Więc jeśli zostały ustalone nowe warunki, to kontrakt się liczy od nowa. Tak myślę.

Za Kokosa nie dostaniemy 1 mln Euro. Trzeba sprzedać go przy pierwszej lepszej okazji.

MatMario 30.06.2008 10:39

Prawda jest taka ze Kokoszka wypacza sens prawa Webstera i to dlaczego to prawo zostało wprowadzone. Było ona odpowiedzia na sytuacje w ktorej klub nie rozmawia z zawodnikiem nie zezwala na jego odejscie jak rowiniez w pewnym sensie dyskryminuje go. Dlatego każde rozstrzygniecie skutkujace podpisanei aneksu ktory jest w jakis sposob korzystny dla zawodnika za jego zgoda, bedzie powodowało odnowienie sie okresu 3 letniego w jakim zawodnik nie moze nic zrobic. Ja to tak rozumiem, UEFA wyciagneła reke do Webstera gdy ten nie mogl odejsc z klubu i był zesłany do rezerw, nie było możliwości żadnej mediacji obu stron. Kokoszka chce wykorzystać to prawo do tego aby się nachapać, nie postepuje z duchem sportu ani tego wyjatku jaki ustanowił Webster.

Ricken 30.06.2008 10:47

Następna dobra informacja Paweł Brożek podpisał 5-letni kontrakt.Przynajmniej jak będzie chciał odejść to nie za darmo :)
Teraz tylko poczekać na rozwój akcji z Peterem i na nowe wieści ze zgrupowania:D

maxx304 30.06.2008 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 559172)
Kasy wielkiej za niego nie dostaniemy, a jak puscimy za bezcen damy zielone swiatlo takim jak Kokoszka.
http://katalog.zdrowo.info.pl/strony-29.html
Rok profilaktycznie pogra sobie w ME inni mu podobni zobacza ze to nie jest przeczkole tylko powazny klub i sie im odechce kombinowania.A po roku wypozyczyc do wodzislawia niech sie pokazew lidze z pol roku i sprzedac, przynajmniej ja bym tak zrobil na miejscu klubu.

No ja pier..., ludzie... Słownika brak? To w Wordzie pisać! Przecież to aż kłuje w oczy!:evil:

Co do transferów - pan Maciej bardzo mnie zainteresował swoją wypowiedzią. Ciekawe o kim mowa. Miejmy nadzieję, że nasz trener nie przesadza z tą "klasowością", bo paru "klasowych" w drużynie już mieliśmy. Oby to okienko okazało się lepsze od poprzedniego :)

sndr 30.06.2008 10:54

MatMario absolutnie się z Tobą zgadzam.
Nie jestem jednak przekonana co do tego, co należałoby zrobić z Adamem, jeśli okaże się, że nie może odejść opierając się o prawo Webstera. Według mnie sytuacja patowa, ani jeżeli zostałby w pierwszym zespole, co jest raczej nierealne, ani zesłanie do ME, ani sprzedanie [bo przecież o to mu chodziło] nie jest według mnie dobrym rozwiązaniem w 100%. Pozostaje zdać się na rozsądek działaczy i oczywiście mieć nadzieję, że Adam wypowiadając Wiśle umowę zrobił to bezpodstawnie i nie ma możliwości, żeby odszedł z klubu.

BronekTS 30.06.2008 10:57

Z Singlarem wygląda to najwidoczniej tak że czekają tylko na wyniki badań i pewnie popołudniu będzie info że kontrakt podpisany, zresztą tak informuje TWSD. Moim zdaniem już się na niego zdecydowali.

Mimo wszystko, nie dobrze że znów zaczyna się branie do klubu piłkarzy którzy mają kartę w ręku. Z całym szacunkiem dla ich umiejętności, w tym przypadku dla Singlara, ale gdyby był piłkarzem na miare Ligi Mistrzów, zainteresowała by się nim drużyna środka tabeli ligi hiszpańskiej, angielskiej czy niemieckiej i tam by na pewno wolał grać. W takim wypadku może się to okazać niestety kolejnym nie wypałem "za friko".

Obym się mylił.

Gordian 30.06.2008 11:05

Jeśli klub ma racje do Kokos do Młodej Ekstraklasy do końca kontaktu :D a co? Niech będzie przestrogą dla innych "gwiazdek", żeby w ***** z klubem nie grały. Wielkiej kasy za niego Wisła nie dostanie, wzmacniać innych klubów w OE nie ma sensu, grać w pierwszym składzie nie powinien więc do rezerw go :D

MCX 30.06.2008 11:15

Łukasiewicz zastąpi Kokoszkę

Antoni Łukasiewicz jest kandydatem do gry w Wiśle Kraków. Grający ostatnio w portugalskiej Leirii obrońca miałby w drużynie "Białej Gwiazdy" zastąpić Adama Kokoszkę, który prawdopodobnie opuści klub.

Obecnie Wisła czeka na zgodę, dzięki której Łukasiewicz mógłby wyjechać z zespołem na obóz.

--

Info ze strony głównej.
Ktoś wie jak ostatnio radził sobie w Portugalii ten obrońca?
Mi zapadł pamięć golem strzelonym FC Porto jeszcze w barwach Polonii Warszawa :)

Gucio25 30.06.2008 11:17

Cytat:

Antoni Łukasiewicz jest kandydatem do gry w Wiśle Kraków. Grający ostatnio w portugalskiej Leirii obrońca miałby w drużynie "Białej Gwiazdy" zastąpić Adama Kokoszkę, który prawdopodobnie opuści klub.

Obecnie Wisła czeka na zgodę, dzięki której Łukasiewicz mógłby wyjechać z zespołem na obóz.
24-letni Łukasiewicz, całkiem przyzwoity chyba grajek z tego co pamiętam, ale szans na wygryzienie Clebera, czy Głowy to on raczej nie ma. i mam nadzieję że kończy się mu kontrakt, bo pieniędzy w zapychanie ławki rezerwowych chyba nie warto wydawać.

uprzedziłeś mnie MCX. ;) ja też go jeszcze z Polonii pamiętam, ale zapowiadał się na solidnego obrońce. przed Leirią grał też w Elche i był tam chyba podstawowym zawodnikiem.

grzesiek632 30.06.2008 11:18

uuuu Łukasiewicz to jest dopiero gracz! Brac go i nie pytac bo ten chłopak to wie co to jest gra w piłke ;)) ja pamietam go z polskiej ligi i był to naprawda wielki talent...

kurde ale dzis dzien same dobre info.... oby tak dalej!

_ukoL 30.06.2008 11:22

Ciekawego piłkarza jak na nasze warunki wygrzebał Bednarz. Szczerze powiedziawszy rzadko kiedy w mediach można spotkać wzmiankę o Łukasiewiczu, może okaże się dobrym uzupełnieniem składu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl