Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

WiślakMyślenice 12.08.2010 15:41

Cytat:

Dziwie sie że Pan sie tu wypowiada skoro ma Pan wyjebane na Polska piłkę nozną:D
Na polską piłkę nożną tak, lecz Wisła to przysłania :D

Poza tym obgadujemy możliwość ponownego zatrudnienia Dana, który proponuje zgoła inną myśl szkoleniową (czyt. zapierdalanie) :D

Maćko 12.08.2010 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez visilis85 (Post 958924)
Jak wygladala sprawa z iloscia i dlugoscia treningow za Petrescu? Nie pytam o intenstywnosc. Kto byl u niego odpowiedzialny za przygotowanie fizyczne?

Michele Bon i z tego co pamiętam nie stosował tych kurewskich testerów Szula, które są wymówką od harowania dla kopaczy.

1q2 12.08.2010 15:49

Jeszcze w nawiązaniu by rozwiać kilka mitów.Petrescu faktycznie zarabia jakoś między 1-1.5 mln euro a nie 3.
Budżetu na transfery na razie ogromnego nie ma.Najdrożsi piłkarze to Bucur(ok 1.5 mln) i jakiś inny ok 700 tyś.

Klimat do pracy tam ciężki jest - Dużo Ruskich w składzie z podobną mentalnością do naszych;)Dziwny system rozgrywek - gra się 38 meczów z jedną 3 tygodniową przerwą.Gra się 2 mecze co 3 dni a potem tydzień przerwy, do tego kupę dalekich wyjazdów, gra na boiskach ze sztuczną trawą itp.

Jest możliwe że Dan nie wytrzyma i odejdzie, albo jego zwolnią ale to i tak jak stąd do Chin, do tego by przyszedł do nas.

AYALA 12.08.2010 15:51

wszytsko zależy ile Basałaj jest w stanie przeznaczyc na nowego trenera. 500 tyś € za sezon to chyba takie minimum dla szkoleniowca co kilka lat pracował w tych najmocniejszych ligach.No chyba że ktoś taki jak Bakero co otarł sie o Real Sociedad to kwota 120 tyś zł miesięcznie.

Pół roku temu Celtik chciał Petrescu to gdzie On do Wisły wróci.

krakfilm 12.08.2010 15:53

Między Petrescu a Kasperczakiem jest taka różnica:

Kasperczak za pierwszym podejściem miał z Wisłą wielkie sukcesy i był legendą. Jego ponowne przyjście mogło już tylko tą legendę zmazać, bo tyle samo, lub więcej osiągnąć niż w 2002 było nierealne.

Petrescu z Wisłą przegrał mistrzostwo i słaby był w pucharach. Jak więc przyjdzie i osiągnie ten sam wynik - 2 miejsce - to będzie sukcesem w obecnych warunkach.

Edłardo Da Sylwia 12.08.2010 15:53

http://www.youtube.com/watch?v=HMZzhcovhLo słuchając wywiadu odnoszę wrażenie, że zostawił sobie otwartą furtkę :P
"... miałem nadzieję, że zostanę na dłużej niż 10 miesięcy. Ale może następnym razem będzie więcej ... " D.P
" Miałem szczęście pracować w Krakowie z dobrymi ludźmi ... [...] Marek był dobry, Kuba też. Jeśli w przyszłości będę miał taką okazję, chciałbym znów pracować z nimi w Wiśle "
:) skończyło by się co niektórym ...

Raul 12.08.2010 15:54

Rumuńskie media: Wisła złożyła ofertę Petrescu
dzisiaj, 15:18 futbolnews.pl

Witam,

mam nadzieję, że to prawda i dostaną w końcu po ... Ci co nie chcą biegać na treningu. Dan wracaj...

fanTS1906 12.08.2010 16:07

http://www.youtube.com/watch?v=V-lK6...eature=related
Az mi sie geba smieje jak sobie wspominam, oj potrzeba nam teraz takiej energii na lawce trenerskiej :)

moce 12.08.2010 16:48

http://www.pilkarze.net/index.php?a=40386
piłka po stronie Petrescu

JOSE 841 12.08.2010 16:49

prawdopodobnie jeden z najlepszych trasnferów Wisły w tym okienku powrót do Krakowa jednej z legend Chelsea który zawojował ostatnio z Unirea LM (ciekawy jest fakt że podano że będzie w razie powrotu dostanie 300tys rocznie może na Reymonta właśnie dopinają transfer Petrescu bo Hiszpan i Włoch chcieli za dużo kasy

nesta 12.08.2010 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 959050)
prawdopodobnie jeden z najlepszych trasnferów Wisły w tym okienku powrót do Krakowa jednej z legend Chelsea który zawojował ostatnio z Unirea LM (ciekawy jest fakt że podano że będzie w razie powrotu dostanie 300tys rocznie może na Reymonta właśnie dopinają transfer Petrescu bo Hiszpan i Włoch chcieli za dużo kasy

Zrodlo...?

zbymak 12.08.2010 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moce (Post 959049)

Dostal oferte juz w...Czerwcu

zapalony 12.08.2010 16:58

zbymak a jak to sie przedstawia aktualnie? to znaczy jak powaznie uznajesz szanse jego powrotu? ile% na to dajesz?

no powiedz coś więcej ;)

TSW06 12.08.2010 17:00

Jimenez i Petrescu? tacy kandydaci to mi pasują :) DAN

yarow 12.08.2010 17:03

Jestem w szoku ;D
Zaklinanie deszczu się sprawdza.
Jeśli przyjdzie Petrescu, to a priori już teraz, przepraszam tych, których uświadamiałem, iż chociaż pragnę tego samego to jest to niemożliwe :)

SĘDZIA ZGRED 12.08.2010 17:03

Jestem zdania że gdyby udało się zatrudnić Dana , mielibysmy najlepiej przygotowaną drużynę fizycznie w całej lidze. Mielibyśmy pewność że nasi kopacze nie będą się słaniać na nogach po 60 minutach gry i drugim spotkaniu w tygodniu tak jak to jest od kilku lat do tej pory. Pozytywem jest napewno to że Dan jako trener napewno się rozwinął od czasu kiedy odszedł od nas. Awans z Uniracea czy gra Kubania mogą świadczyć że napewno taktycznie lepiej to wygląda niż wtedy... Mam nadzieję że Dan mimo mniejszej kasy jaką mu nasi zaproponują za pracę u nas zechce udowodnić że popełnili wcześniej błąd , ale to chyba sobie każdy już uświadomił. A kopacze którzy będą nażekać i grać przeciwko niemu , mam przeczucie że będą to tylko Polacy... dostaną kopa i out z Reymonta 22

rw88 12.08.2010 17:06

Simeone, Petrescu, Jimenez...każdy z nich sprawia wrażenie idealnego kandydata na tą posadę, a jednocześnie każdy z nich preferuje trochę inną metodę pracy. Ale ładny też byłby wałek jakby wybrali kogoś innego, tańszego noname'a...:lol:

picasso 12.08.2010 17:06

jeżeli to prawda z Danem,to jutro pewnie kolejka do lekarza będzie stala,bo kontuzje będa zgłaszać.wcale by mnie też nie zdziwilo,gdyby do ZUS-u wplywaly wnioski o rentę od naszych pilkarzy.

koyoot 12.08.2010 17:06

sedzia zgred. Na pewno nie na poczatku. Byliby zajechani kondycyjnie. Efekty zobaczylbys dopiero po roku, poltora.

fanTS1906 12.08.2010 17:09

Pod tym zgledem po jakims pol roku bylo widac efekty gdy Dan byl u nas ostatnio wiec chyba nie bedzie tak zle jak piszesz koyoot

rw88 12.08.2010 17:18

Z plotką o Petrescu jest jedna pozytywna rzecz. Jeśli nawet nie jest to prawda, to będzie musiał się pokusić o dementi i wysondujemy też w ten sposób jego stosunek do ewentualnej ponownej pracy w Krakowie :)

SĘDZIA ZGRED 12.08.2010 17:19

Mnie się wydaje że problemy kondycyjne i fizyczne to występują tylko u naszych graczy...tzn Polaków bo nie są nauczeni HardWork---ale od czegoś trzeba zacząć bo cała Europa nam już uciekła pod tym względem a ci co jeszcze nam nie uciekli to za niedługo to zrobią... Wystarczy popatrzeć na wczorajszy mecz Polska Kamerun...i wypowiedz Dudki po meczu w którym twierdził że mecz był wyrównany i powinno być 3:3 ... mamy zje...aną mentalność z którą nieda się nic osiągnąc i im wcześniej sobie to piłkarze uświadomią tym szybciej z tego bagna się wygrzebiemy. Wiadomo że obawy przemęczenia mogą yć ale jestem zdania że metody wykrywania przemęczenia i zajechania organizmów chyba sztaby medyczne powinny już znać...Pozatym czy to będzie Jimenez czy Petrescu czy ktokolwiek inny piłkarze muszą się nauczyć zapieprzać bo kibice mają już dość oglądania ich niemocy fizycznej gdzie gracz wchodzący z ławki jest wolniejszy od gościa który gra ponad 60 minut w upale...

JOSE 841 12.08.2010 17:21

jesli wróci z tym sztabem szkoleniowym(raczej to nie był ten sam sztab co za jego1 razem w Wiśle?) co w Unirei to Wisła może rzeczywiście awansować do LM i zakończyć serial pod tytułem " LM znowu bez polskich drużyn"

Arkas 12.08.2010 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas63 (Post 958928)
hehehehehehe ale jaja jakby wrócił Dan :) pewnie juz płaczą w szatni :D

Załatwiają sobie zwolnienia lekarskie :lol: Oj ciężko by mieli co poniektórzy oj ciężko...

master777 12.08.2010 17:25

Słuchajcie Petrescu u nas jeszcze nie pracuje... Spokojnie... Jakoś nie słyszałem że Basałaj, szukając szkoleniowca na Zachodzie, poleciał do Rosji na ewentualne rozmowy. Pamiętajcie że w dużej mierze głowa trenera to też głowa prezesa. Zły wybór Basałaja może się skończyć jego zgilotynowaniem.

stalsanok1946 12.08.2010 17:28

To ja panowie chce wam coś opowiedzieć. Z miłą chęcią usłyszę informację, że ten sezon odpuszczamy i przygotowujemy się do gry na następny by wyrobić sobie formę i kondycje. Wielu z was zapomniało jaką kondycję nasi piłkarze mieli. Glorie i pochwały zbierał Maciej Skorża jak przebrnął przez naszą ligę jak burza, a w europejskich pucharach zrobiliśmy za dużo ile mogło się od nas spodziewać. To Dan Petrescu stworzył zespół i przygotował go wyśmienicie do kolejnego sezonu, gdy został to najpierw by sprowadził piłkarzy których potrzebuje i wiem, że z powodzeniem leżeli byśmy w fazie grupowej ligi mistrzów przy dobrym losowaniu. Więc zapamiętajcie to sobie to, że Petrescu odpuścił sezon by w następnym odnosić ogromne sukcesy, ale nie powiedział tego otwarcie, byście nie mamrali bez sensu i nie ukrzyżowali, a miejsce 8 w lidze i tak było:)

koyoot 12.08.2010 17:29

Ale sedzio. Po **** oni maja sie przemeczac skoro rocznie inkasuja tyle co ty zarobisz przez cale zycie? Skoro maja tutaj tak dobrze, to po co maja pracowac nad soba by stawac sie lepszymi i by potencjalnie zarobic jeszcze wiecej?

Niestety to jest POLSKA mentalnosc.

mercury 12.08.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 959078)
Słuchajcie Petrescu u nas jeszcze nie pracuje... Spokojnie... Jakoś nie słyszałem że Basałaj, szukając szkoleniowca na Zachodzie, poleciał do Rosji na ewentualne rozmowy. Pamiętajcie że w dużej mierze głowa trenera to też głowa prezesa. Zły wybór Basałaja może się skończyć jego zgilotynowaniem.

Czytaj co napisał zbymak. Ofertę dostał w czerwcu..

koyoot 12.08.2010 17:32

Ktora poczatkowo wysmial. Takze to nie jest takie hop-siup.

*Michael* 12.08.2010 17:34

ludzie po co Dan? to że z Unireą mu się udało nie znaczy że z Wisłą się uda... wole Hiszpana niż Dana... prowadził lepszą drużynę z dobrymi wynikami, ma lepszy warsztat trenerski... no ale co nasze wypowiedzi na forum dają jak i tak zarząd zadecyduje... dla mnie liczy się żeby Wisła grała ładnie i żeby wygrywała...

Ale nie jestem za powrotem Dana Petrescu

Adasss 12.08.2010 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 958756)
Zadłużenie klubów, często nawet kilkakrotnie większe od zadłużenia w Wiśle nie uniemożliwia tworzenia „budżetu transferowego w klubie” i w ogóle postępowania w nim w sposób profesjonalny.

.....

A słyszałeś o takich "głupotach" jak stosunek zadłużenia klubu do jego przychodów? Bo zdanie, które napisałeś wskazywałoby, że takie pojęcie dla Ciebie nie istnieje.

Soupie2 12.08.2010 17:35

Jeśli już mowa o petrescu i Jimenezie to polecam filmik :http://www.youtube.com/watch?v=woqtt...eature=related

gdzie Petrescu ogrywa Seville Jimeneza i awansuje do .....sami zobaczcie:)

DiegoG 12.08.2010 17:36

Cytat:

Wisła Kraków zawęziła poszukiwania nowego szkoleniowca. Choć do tej pory kierunki poszukiwań były dosyć rozległe, w tej chwili na zatrudnienie w roli nowego szkoleniowca Białej Gwiazdy największe szanse ma 3 szkoleniowców: Manuel Jimenez, Bruno Labbadia oraz "tajemniczy szkoleniowiec z Niemiec", którego personaliów nie udało nam się ustalić. Tajemnicą nie jest jednak fakt, iż w poszukiwaniach na terenie naszych zachodnich sąsiadów pomaga Wiśle "zaprzyjaźniona osoba" - ta sama, która pilotowała transfer Dragana Palijcia.
Za wisla-online.pl...

SĘDZIA ZGRED 12.08.2010 17:38

Koyoot powiem tak że może na nowym stadionie 33 tyś kiedy będzie widział te tłumy ludzi którzy przyszli zobaczyć jak gra i go wygwizdują to może się zabierze jeden z drugim za ciężką pracę żeby później nie dostać sporej porcji gwizdów czy buczenia, może dla tego że Cupiał wkońcu przejrzał na oczy i każdego kto nie chce zapieprzać wywali na zbity pysk... a może choćby dla tego żeby zagrać na ME2012 albo zrobić karierę w dobrym klubie za granicą. Mam gdzieś czy to będzie drużyna złożona z 11 obcokrajowców czy 11 polaków ale jeśli bedą zapieprzać na treningach i będą odnosić sukcesy to czemu nie...

SpoXsteR 12.08.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *Michael* (Post 959085)
ludzie po co Dan? to że z Unireą mu się udało nie znaczy że z Wisłą się uda...

i tu jest ten problem, oni mysla ze skoro z kims tam weszedl do LM to znaczy ze z Wisla tez wejdzie... glupkowate rozumienie
/nie ma nic do Dana, ale nie mozna tak do tego podchodzic i dajcie na luz z jakims skarzeniem pilkarzy... juz widze jak pilkarz idzie do Cupiala czy do prezesa Wisly i mowi ze ciezkie treningi... raz ze by sie nie odwazyl a nawet jesli by sie znalazl taki wariat to zostalby wysmiany, takie bajki mozecie opowiadac 6 latkom, (nie bronie grajkow ale nie mozna wszystko lykac co gazeta napisze, a nawet gdyby Dan powiedzial to osobiscie (w co nie wierze) to widocznie chcial sie chwycic najlepszego argumentu zeby samemu byc czystym)

zreszta jak zbymak wspomnial dostal oferte w czerwcu......... wiec wniosek jest jeden, bzurda i tyle

picasso 12.08.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *Michael* (Post 959085)
ludzie po co Dan? to że z Unireą mu się udało nie znaczy że z Wisłą się uda... wole Hiszpana niż Dana... prowadził lepszą drużynę z dobrymi wynikami, ma lepszy warsztat trenerski... no ale co nasze wypowiedzi na forum dają jak i tak zarząd zadecyduje... dla mnie liczy się żeby Wisła grała ładnie i żeby wygrywała...

Ale nie jestem za powrotem Dana Petrescu

i teraz w Rosji też mu się udaje.po drugie trudno powiedzieć jaki kto ma warsztat.Dan jeszcze jest za krotko trenerem by ocenić jego umiejetności.a może Hiszpan ma (jak sam zauważyłeś) tylko lepsza drużynę,a warsztat nie taki rewelacyjny?poza tym,nam w tej chwili jest potrzebny trener ktory przede wszystkim zagoni wszystkich do roboty,bo w piłke to juz za póxno by uczyli się grać.

Martinus 12.08.2010 17:41

Labbadia to oczywiście również dobry wybór.Martwi mnie jednak owa "zaprzyajźniona osoba" i "tajemniczy trener" Oby ten nie był takiej samej klasy jak sam Paljić...

koyoot 12.08.2010 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 959093)
nam w tej chwili jest potrzebny trener ktory przede wszystkim zagoni wszystkich do roboty,bo w piłke to juz za póxno by uczyli się grać.

Czyli co? Buraki wykopywac na polu im pozostalo?:D

EOT.

picasso 12.08.2010 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 959095)
Czyli co? Buraki wykopywac na polu im pozostalo?:D

EOT.

może buraki,może ziemniaki,ale to sa już duże chłopy.czas na nauke byl w trampkarzach i juniorach.w myśl przyslowia "czego sie jas nie nauczył tego jan nie będzie umiał".

DiegoG 12.08.2010 17:46

Podobno Cupiał niedawno powiedział, że na trenera Wisły chciałby Niemca, więc skoro ma do wyboru kilku trenerów różnej narodowości i jest wśród nich Niemiec, to pewnie jego wybierze. Labbadia zajął 8 miejsce z Leverkusen, wywalili go z HSV za słabe wyniki, hmm... Ale pewnie i tak na polskie warunki byłby dobrym trenerem...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl