![]() |
Czyli co nam Morgenes pozostało? Degrengolada...Chyba nie sądzisz,że jakiś znany i co najważniejsze dobry trener z zagranicy wybierze naszą biedną, słabą ligę? Jesteśmy w d... i tylko konkretne działania ze strony właciciela (=sypnięcie kasą na trenera) mogą nam pomóc wyjść z impasu. Wszystko zależy od Cupiała,my możemy tylko podywagować.
|
Cytat:
|
Ja myślę, że Kasperczak to jest najmniejszy problem jaki ma Wisła. Co za problem dla Cupiała trenera zmienić ? Przecież to jak pstryknięcie w palce. Problem w tym, co dalej.
Cupiał nie chciał spełnić wymagań Schafera. Nie chciał profesjonalnego sztabu z zagranicy. Wolał Kasperczaka, który pracuje w prowizorce z pomocą samego Bahra. Czyli chyba prosta logika, że kasy dokładac nie będzie. |
Nie uważam, żeby ten stary Niemiec był lepszy od starego Kasperczaka. Jeśli mamy zamienić trenera na Schaffera to ja już Kaspra wolę. Najlepiej byłoby wziąć np kogoś kto zrobił dobry wynik w niezłej lidze europejskiej. Jakiś czas temu mówiono o jakiś Holendrze..
Tylko, żeby cokolwiek zrobić, trzeba sypnąć groszem. Samo zmienienie trenera na 100% NIC nie da, więc grosz musiałby być większy i starczyć musiałoby też na zawodników. Ale czy Cupiał będzie miał taki gest..? |
Cytat:
Co do Skorży- lubię gościa, ale powinien znacznie więcej był osiągnąć z Wisłą. Fakt, że nie miał takiego komfortu pieniężnego jak pan Henio za pierwszym podejściem, mimo to pamięta się takie porażki jak: Superpuchar z Lechem, haniebna porażka z Levadią, odpadnięcie po walce z Tot. Londyn gdzie powinniśmy to wygrać, no i wreszcie porażki z tego sezonu z Lechem, Legią i Cracovią, również podczas pierwszego jego sezonu [najlepszego] nie sięgnęliśmy po PP, który również trzeba było po prostu zgarnąć. Czegoś brakowało drużynie Skorży (wiem wiem- skuteczności), ale licytacja czy lepszy pan Maciek czy pan Henio jest bez sensu. Bo jeśli mówimy o Kasperczaku teraz- no to miał mało czasu żeby móc w pełni za tę drużynę odpowiadać. Jeśli z kolei będziemy brać pod uwagę pierwsze podejście do Wisły Henry'ego, to bez szans jest Skorża, bo nie miał komfortu finansowego (bądź co bądź, najbliżej LM i tak był... Engel, ale to inna historia). Sama nie wiem, jak ocenić tą pracę Kasperczaka w tym sezonie- bo w końcu trener to jedno, ale po boisku biegają piłkarze... Czy go zmieniać, też pieron wie, bo patrząc na sprawy tylko piłkarskie, to mimo krótkiego czasu Wisła się poprawiła za jego kadencji. Latem wolny będzie Ulatowski o czym już wspomniałam i nad tym można by pomyśleć. |
Jeśli Cupiał zaraz po Levadii, przegranych derbach oraz wtopach z Legią i Amiką nie zwolnił Skorży, tylko dał mu kolejną szansę - to nie wyobrażam sobie, by teraz pozbył się Kasperczaka.
Byłem przeciwny zatrudnianiu Henia, ale trzeba przyznać że jest on cichym bohaterem tego sezonu. Uratował nam resztki tego, co się dało uratować. Pewne miejsce w europejskich pucharach, co pod wodzą Skorży było raczej niemożliwe. Drużyna wyraźnie zaczęła grać bardziej ofensywnie, widać pomysł na grę i przynajmniej cień chęci po stronie kopaczy. To i tak sporo, biorąc pod uwagę sytuację, jaką nasz trener zastał po przyjściu na Reymonta. Na chwilę obecnąw lidze polskiej nie ma lepszego kandydata na to stanowisko. Ulatowski to Skorża-bis, mi bardziej podoba się Probierz, ale to też niewiadoma. Chyba, że Cupiał nagle postanawia zrobić kolejną ofensywę transferową i wydać 4-5 mln €. Wtedy można pomyśleć o solidnym fachowcu z zagranicy. Ale to mrzonki. W warunkach low-costowych, w jakich się znajdujemy Kasperczak jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu. |
Cytat:
młody z brzuszkiem bez kariery piłkarskiej, ciężko takiemu do tego sam chciał ogarnąć politykę transferową zmiana teraz nic nie da, bo nie ma czego/kogo trenować:-P Cytat:
Cytat:
|
Tak sobie właśnie uświadomiłem... do klubu wracają Kapka i Basałaj, a oni Kasperczaka przecież nie cierpią... czyżby odejście naszego trenejro było faktycznie przesądzone?
|
Mam nadzieję, że Kasperczak zostanie w Wiśle
|
Z tego co było mówione przy zatrudnianiu Kasperczaka to umowa była jasna: jeśli zdobędzie mistrzostwo to zostaje. Do tej pory Cupiał był w takich sprawach konsekwentny i chyba pożegnamy trenera.
|
Jakoś sobie nie wyobrażam współpracy Basałaja i Henia. Daje nie więcej niż 20%, że zostanie.
|
Chyba było mówione że musi min wywalczyć awans do pucharów
|
Prawda taka, że cztery ostatnie mecze i tylko jedno zwycięstwo z najsłabszą Legia w histori, którą ostatnio leje każdy.
|
Cytat:
|
Raczej Kasperczak zostanie rozliczony, Cupiał słowa dotrzyma. Nikt inny nie zostanie trenerem jak Rafał Ulatowski.. Wątpię w zagraniczną kandydaturę, no a w polskiej lidze nikogo innego na to miejsce nie widze. Jak każdy wie, trwa obecnie "rozbiórka" GKS Bełchatów, więc może by Nowaka i Cetnarskiego treneiro wziął ze sobą?
Innego scenariusza nie biore pod uwage. Oczywiście to czysta hipotetyka. |
Cupiał chciał Henia wypieprzyć na zbity pysk za to co mu odwalał z tym sądem. Widział to tak: "albo mi ratuje gość mistrza i się cieszę, a w razie jak nie, to go wywalę dla satysfakcji" :)
|
pan Kasperczak powinien podać się do dymisji, słowo przepraszam użyte wielokrotnie utwierdza mnie w przekonaniu że bierze on z całą słusznością winę na siebie, prawda - dostajemy z outisderami - gramy padake która odbije nam się w przyszłym sezonie, oby nie tak jak Górnikowi. pan Kasperczak zamiast zrobić zmiany w kluczowych momentach siedział dziwnie zawieszony ( mecz z rywalką oraz mecz z Odrą - aż się prosiło o zmiane - nie ma świetego Mikołaja nigdzie ) jak dla mnie karygodne - krzyżyk na droge
|
Cytat:
Tylko nie Ulatowski... jest słabym trenerem. Jedyny kto za Kasperczaka to bym Widział W.Fornalika z Ruchu. Ale wole żeby został Henio bo co za durnota, żeby zmieniać trenera po tym jak nie zdobył Mistrza po fatalnym początku rundy pod nadzorem Skorży. Do tego doszły mecze praktycznie cały sezon na wyjeździe no i słabe przygotowanie do sezonu... i to wszystko teraz wyszło !! |
Henio zostaje w Krakowie .Dzieci do szkoły ręce precz od Henia .W pucharach będzie dobrze
|
Ja chcę żeby Kasperczak został na swoim stanowisku (i moim skromnym zdaniem zostanie). Z kilku powodów.
- jest dobrym trenerem z pomysłem na grę ofensywną - gra ofensywna i wiele bramek to coś czego Wisła potrzebuje by zapełnić 30 tyś stadion - ma olbrzymie doświadczenie - dobrze rokuje na gry pucharowe i kompleksowe ułożenie drużyny przez cały okres przygotowawczy - nie ma zbyt wielu powodów by go zwolnić - nie ma alternatywnego trenera o podobnej renomie w zasięgu finansowym naszego klubu |
Z oceną Kasperczaka powinniśmy poczekać do następnego sezonu gdzie pod jego wodzą kopacze będą mogli przepracować okres przygotowawczy ;)
|
Cytat:
|
Kasperczak powinienien zostać, żaden mierny trener z zachodu a la Schaefer czy Bakero , bo na lepszego nas nie stać, cudu nie zdziała.
Zresztą nam nie potrzeba zmieniać trenera, tylko wzmocnić zespół i podnieść rywalizację. Każde inne, typowe dla Cupiała zachowanie, skaże nas na kolejny rok dryfowania.... |
A ja powiem tak, Henio powinien zostać. Bo w Polsce nie znajdziemy lepszego trenera. Niestety. A każdy szanujący się trener z zagranicy, który coś potrafi będzie chciał niezły kontrakt i gwarantowaną sumę na transfery zapisaną w tym kontrakcie i to nie jakieś grosze tylko minimum 3-4 mln euro.
|
W tej chwili zwolnienie Kasperczaka to jak pretensje do kapitana, który objął dziurawy okręt na środku oceanu o to, że zatonął. Moim zdaniem każdy szkoleniowiec powinien mieć możliwość prowadzenia zespołu przez okres przygotowawczy, kierowanie transferami i dopiero widać, czy ma dobry czy zły wpływ na drużynę. Henio NIE MIAŁ CZASU na naprawienie błędów poprzednika, dlatego nie należy go teraz zwalniać. ale patrząc na ruchy w zarządzie to tylko kwestia dni... obym się mylił
|
Cytat:
|
Chyba już po tylu latach zwalania winy na trenerów powinniśmy się nauczyć że ich ciągłe zmiany do niczego dobrego nie prowadzą. Po pierwsze trener nie może czuć się jak saper na polu minowym a po drugie kolejny który przychodzi tak czy inaczej cudotwórca się i tak nie okaże..
Dajmy ludziom popełniać błędy i dajmy im szanse długofalowo zbudować coś okazałego. Ciągłe zmiany i burzenie pracy "poprzednika" do niczego dobrego nie prowadzi.. |
"Bardzo długo po wczorajszym meczu nie wychodził ze swojego "sky boxa" na stadionie Hutnika właściciel Białej Gwiazdy Pan Bogusław Cupiał.
http://go.idmnet.bbelements.com/plea...=img&keywords= Człowiek, który prawie 13 lat temu zainwestował w Wisłę po raz kolejny ma ogromny ból głowy. Jego decyzja o ponownym zatrudnieniu Henryka Kasperczaka w roli trenera pierwszej drużyny okazała się totalnym niewypałem. Przewartościowany szkoleniowiec w krótkim okresie czasu najpierw odpadł z trójkolorową drużyną w 1/4 rozgrywek o PP, a zaraz potem roztrwonił niewielką przewagę punktową nad drugim w tabeli Lechem, przegrywając z poznaniakami walkę o mistrzostwo Polski. Jeśli szefowi Telefoniki nie zabraknie konsekwencji (to człowiek, który szalenie nie umie przegrywać) Kasperczaka już niebawem w Wiśle nie będzie. Tym bardziej, że niektórzy pracownicy Wisły SA usłyszeli w kuluarach wczoraj wieczorem, iż mają się uczyć języka włoskiego. Czyżby to oznaczało, iż od nowego sezonu wiślackich graczy poprowadzi trener z Półwyspu Apenińskiego? Czas pokaże. Na tą chwilę nie jest jeszcze w 100% pewne objęcie stanowiska prezesa przez Bogdana Basałaja, który nadal negocjuje jak się okazało wysokość swoich apanaży oraz inne warunki swej ewentualnej pracy przy R22." Niebawem Kasperczak (po raz 2) może być tylko przeszłością. Sam nie wiem czy to dobrze, czy źle. |
Cytat:
|
Czy ktoś wie jacy włoscy trenerzy są obecnie bez pracy?
Tudzież zakończą pracę w najbliższym czasie? |
Nie ma co ukrywać Kasperczak powinien odejść - koniec końców to on prowadził w większości spotkań rundy wiosennej ten zespół i przegrał wszystko co mógł przegrać (wyjątkiem jest zakwalifikowanie się do pucharów). Przyszył sezon powinien zostać poświęcony na przebudowę zespołu. Nasi kluczowi zawodnicy mają już swoje lata Sobol, Głowacki etc.. inni zapewne odejdą do lepszych klubów vide Marcelo, jeszcze inni nie nadają się do gry w takim klubie jak Wisła. Dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi i to stare powiedzenie w przypadku Kasperczaka się sprawdziło co do joty. Niestety, ale zasadniczym błędem było pozostawienie Skorży na stanowisku po odpadnięciu z Levadią - ta porażka cały czas chodziła za nami w ciągu sezonu. Cupiał doskonale wie, że teraz musi wyłożyć duże pieniądze by Wiśle przywrócić blask bo z sezonu na sezon przy obecnym modelu funkcjonowania ten klub będzie staczał się w ligową szarzyznę aż osiągnie totalne dno jak np. Legia obecnie... Tym bardziej właściciel powinien o tym pamiętać w kontekście powrotu na nowy stadion, który jeżeli chce zapełnić kibicami musi zbudować drużynę dostosowaną do wielkości stadionu, swoich ambicji etc.. Trenerem prawdopodobnie będzie młody szkoleniowiec z Włoch z Serii B, z którym rozmawiano już w przerwie zimowej...
|
Cytat:
|
Czyli Eniu był zatrudniony tylko w charakterze strażaka. Tak jak kiedyś już pisałem wg mnie Cupiał zatrudnił Kasperczaka tylko dlatego, żeby się na nim zemścić i go pogonić po sezonie.
|
Cytat:
|
Cytat:
poza tym znowu spekulacje a to 20 mln, teraz trener z Włoch |
To w końcu Cupiał był na Florydzie czy w "sky boxie" na stadionie Hutnika. Tak w ogóle to jak wygląda ten "sky box"?
Coś mi tu śmierdzi, co nie zmienia faktu że Cupiał to nie jest pragmatyczny biznesmen a emocjonalny furiat jeśli chodzi o kierowanie Wisłą. Każda decyzja możliwa:D |
Cytat:
Więc niekoniecznie Kasperczak może być taki pewny swojej posady, zwłaszcza że miał ściśle określony cel którego jak wiemy niestety nie wypełnił. |
Ja tam nigdy nie będę jego zwolennikiem i płakać po Kasperczaku nie będę w przeciwieństwie do wielu z Was. :-) Nowy stadion, nowy trener.
|
To, że im kazał się uczyć włoskiego może oznaczać, że chce ich wszystkich wypie*****ić na Sardynię :D
A tak na poważnie... "Młody trener z Włoch z Serie B". Rewelacja. Kolejny trener bez dorobku, który przyjedzie do Krakowa uczyć się na Wiśle. Jedną z domen ludzi inteligentnych jest umiejętność uczenia się na własnych błędach. Zaczynam wątpić w inteligencję Cupiała. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl