Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w pucharach europejskich 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5815)

szczebrzeszcz 16.07.2009 21:51

a były klub Żurawskiego Larissa przegrywa z Reykiawikiem, Flora z Broendby wygrała 1:0 ... to tak żeby pokazać ze n ie tylko Wisełce słabo poszło ;-)

Eustachy 16.07.2009 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 763256)
Przypomniał mi się pojedynek z przed 4 lat pomiędzy duńskim Ejsborgiem a Florą Tallin.

Pierwszy mecz: Ejsborg:Flora 1:2
Rewanż w Estonii: Flora:Ejsborg 0:6

Chcesz powiedziec, ze dopatrujesz sie szans na powtorke wynikow sprzed lat, czy tak tylko w ramach statystycznej historii zapodales ? :)

Bo ja zdecydowanie nie nastawiam sie na latwy rewanz, tak w przypadku Broendby jak i Wisly, choc oczywiscie nie mialbym nic przeciwko, gdyby sie pozniej okazalo, ze bylem w bledzie :D

-Goral- 16.07.2009 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 763283)
Chcesz powiedziec, ze dopatrujesz sie szans na powtorke wynikow sprzed lat, czy tak tylko w ramach statystycznej historii zapodales ? :)

Bo ja zdecydowanie nie nastawiam sie na latwy rewanz, tak w przypadku Broendby jak i Wisly, choc oczywiscie nie mialbym nic przeciwko, gdyby sie pozniej okazalo, ze bylem w bledzie :D

Tak tylko mi się przypomniało.
Co do rewanżu to byłbym bardziej spokojny gdyby odbył się za 2 tygodnie, a tak wierzę głównie w zdolności mobilizacyjne Skorzy.

Nehiar 16.07.2009 22:29

Jeśli mam być szczery to się martwię tym meczem za tydzień, chłopaki muszą się wziąść w garść i zagrać najlepiej jak umieją i tyle ... Jeśli przegramy to spowoduje prawdopodobnie duże konsekwencje i to nie miłe ... W końcu kilku lat temu to my byliśmy taką "Levadią" bo kto by się spodziewał, że takie "ogórki" z cieniutkiej polskiej ligi pokonają Parmę i Schalke. Może trochę przesadzam, że uważano nas za ogórki, no ale wiadomo o co chodzi ...

dymek_nhs 16.07.2009 22:46

NK Dinamo i RB Salzburg jak na razie też nie bez problemów. Także spokojna głowa a niespodzianki zawsze są może ktoś odpadnie z tych statystycznie lepszych drużyn (nie mówie tu o Wiśle bo ta awansować musi :D)
Ja myślę że pójdzie gładko tak jak w tamtym roku z Beitarem (z tym że tam rewanż był u nas)

westersyl 16.07.2009 22:51

Osobiście nigdy nie widziałem Skorży tak zdenerwowanego jak w tym okresie, przed meczem kompletnie nie słuchał zadawanych pytania przez dziennikarza.

Na konferencji pomeczowej też zachowywał się jakoś dziwnie, podobno na dzisiejszym treningu też nie był sobą. Kto jak kto ale on nie może stracić teraz głowy... zawodnicy to widzą i jeśli trener nie wygląda "pewnie" to podcina im to skrzydła.
Czeka go już nie wiem, który mecz o swoją posadę, dotychczas udawało mu się wychodzić obronną ręką, ale tak ciężko jest teraz to chyba jeszcze nie było...
Tyle co on musi się najeść nerwów to nie wiem czy jakikolwiek trener na świecie doświadczył tego co on. A przecież można było tego uniknąć, kupić prawego obrońce, napastnika, zakończyć cyrk z bramkarzami.

Patrząc na sytuacje Andriejeva kiedy wystarczyło dobrze dostawić nogę i byłoby 2:0 to chyba trzeba dziękować temu z góry, że ktoś dał nam jeszcze szanse i dodam, że obrońca estoński zaliczył pół asystę przy golu Ćwielonga. Naprawdę nie możemy mówić o braku szczęścia.

Nie wiem jak wy ale już 6 raz patrząc na to wszystko tracę powoli wiarę... Zawsze to samo, mobilizacja, nadzieje, podjaranie, a kończy się jak zawsze. Ja już wysiadam przy tym psychicznie.

Szacunek dla tych, którzy nie stracili wiary dla mnie to okazało się zbyt trudne.

sandbender 17.07.2009 00:50

No to po środowym "pokazie" wszyscy prezesi nierozstawionych klubów modlą sie chyba o wylosowanie dzisiaj Wisły.
Po ogladnięciu części drugiej połówki stwierdzam, ze nie było az tak źle, ale dobrze też nie.

yoda79 17.07.2009 07:18

Ludzie a teraz mały offtopic.
Wczoraj po powtórce meczu Wisły w tv ległem na wyro i rozmyslałem o naszym klubie. Myślę - kur... co to miało być (gdyby tak Andrejev w 66 min walnął z 3 metrów bramę to po ptakach) 1:1 z takimi ogórkami? ;) A potem myślę - z kim ostatnio w pucharach u siebie mielismy 1:1 i wyjazd przed sobą? I szybko wymyśliłem,że to chyba w 2002 roku było i pięknie było:)
Oby powtórka z rozrywki była:)

element 17.07.2009 07:21

http://www.youtube.com/watch?v=FbHEfl2baxo

pawlos33 17.07.2009 07:26

Wystarczy tego .......enia. Nikt z Nas nie wyobraża sobie chyba, że moglibyśmy nie awansować dalej.
"Po burzy słońce wychodzi za chmur..." - pamiętacie? :)

djpavelas 17.07.2009 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 763355)
Ludzie a teraz mały offtopic.
Wczoraj po powtórce meczu Wisły w tv ległem na wyro i rozmyslałem o naszym klubie. Myślę - kur... co to miało być (gdyby tak Andrejev w 66 min walnął z 3 metrów bramę to po ptakach) 1:1 z takimi ogórkami? ;) A potem myślę - z kim ostatnio w pucharach u siebie mielismy 1:1 i wyjazd przed sobą? I szybko wymyśliłem,że to chyba w 2002 roku było i pięknie było:)
Oby powtórka z rozrywki była:)

dokładnie ;) chodzi Ci o mecz z Schalke ;) wtedy nam się udało to i teraz się uda ;) Panowie więcej optymizmu a będzie naprawdę dobrze ;) ja myślę, ze nie ma co się martwić przed rewanżem. Wisełka strzeli pierwsza bramke i to będzie klucz do sukcesu ;) Ten remis z środy doda nam tylko pokory przed następnymi rundami, by nie lekceważyć żadnego przeciwnika, czy to on jest z Luksemurga, czy Estonii czy Kazachstanu czego przykładem są nawet wczorajsze wyniki LE ( np. Differdange 1-0 Rijeka, Brondby 0-1 Flora, Rosenborg 0-0 Karabakh) Nie róbmy tragedii. Za tydzien urządzimy sobie "KANONADE POD TALLINEM"! ;)

KOMINEK 17.07.2009 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 763314)
Osobiście nigdy nie widziałem Skorży tak zdenerwowanego jak w tym okresie, przed meczem kompletnie nie słuchał zadawanych pytania przez dziennikarza.

Na konferencji pomeczowej też zachowywał się jakoś dziwnie, podobno na dzisiejszym treningu też nie był sobą. Kto jak kto ale on nie może stracić teraz głowy... zawodnicy to widzą i jeśli trener nie wygląda "pewnie" to podcina im to skrzydła.
Czeka go już nie wiem, który mecz o swoją posadę, dotychczas udawało mu się wychodzić obronną ręką, ale tak ciężko jest teraz to chyba jeszcze nie było...
Tyle co on musi się najeść nerwów to nie wiem czy jakikolwiek trener na świecie doświadczył tego co on. A przecież można było tego uniknąć, kupić prawego obrońce, napastnika, zakończyć cyrk z bramkarzami.

Patrząc na sytuacje Andriejeva kiedy wystarczyło dobrze dostawić nogę i byłoby 2:0 to chyba trzeba dziękować temu z góry, że ktoś dał nam jeszcze szanse i dodam, że obrońca estoński zaliczył pół asystę przy golu Ćwielonga. Naprawdę nie możemy mówić o braku szczęścia.

Nie wiem jak wy ale już 6 raz patrząc na to wszystko tracę powoli wiarę... Zawsze to samo, mobilizacja, nadzieje, podjaranie, a kończy się jak zawsze. Ja już wysiadam przy tym psychicznie.

Szacunek dla tych, którzy nie stracili wiary dla mnie to okazało się zbyt trudne.

Tak było - może to znaczyć że Skorża ma juz dośc prowizorki i jest nieludzko wk...ny.

pawlos33 17.07.2009 07:49

Dokładnie tak. Piłkarze Levadii byli zajechani już po 75 minutach meczu. Troche ich przycisnąć w rewanżu i dawaj....

grogoriogreg 17.07.2009 08:00

Jak dla mnie to możemy nawet nie awansować do dalszej rundy, ale ja chce widzieć jak nasi chłopcy będą przez cały mecz zapier***** za piłka, niech grają z takim zaangażowaniem jak Słoweniec. Chce widzieć u nich sportową złość, brak odpuszczania, nonszalancji (do pana pije panie Brożek i w sumie Sobol spieprzył podobnie jak z Bełchatowem, czemu nie zaczęła się na niego nagonka, chyba wiemy jaki był efekt w lidze :) )

Ten mecz przypomniał mi spotkanie z Polonią Bytom, tylko, że teraz mamy mniej czasu na pozbieranie się .
Nie dziwię się Skorży, bo teraz to my jesteśmy w sytuacji Lecha z poprzedniego sezonu- krótka ławka rezerwowych. Ciekawi mnie tylko kiedy młodzi dostaną szansę. W sumie kiedyś ją dostać muszą.

Paweł 17.07.2009 08:12

Wiadomo może o której godzinie jest rewanż?

LooNatyk 17.07.2009 08:29

co do Skorzy, to moze cos byc na rzeczy. kto by dlugo wytrzymal taki stan? Tzn. mega wymagania, i caly czas rzucanie klod pod nogi?
I tak dlugo to wytrzymal. U nas wszystko robi sie z przesada. Mielismy kadre zbyt obszerna, zaczeto odchudzac, to tak ja odchudzili, ze zostala praktycznie podstawowa 11 i tyle..

Jezeli znowu przed Skorza postawili zadanie MP, do tego sukces w pucharach, to jak ma sie nie denrwowa. Na bank beda przeciez kolejne kontuzje, a zawodnikow, mu ciagle ubywa, a nie przybywa(jeden Kirm wiosny nie czyni..)

skeba 17.07.2009 08:32

Cytat:

Jak dla mnie to możemy nawet nie awansować do dalszej rundy
Jeśli nie awansujemy to:
po 1 - Skorża leci
po 2 - Brożek odchodzi
Po 3- Brak motywacji u zawodników
Po 4 - Do tego dodaj obiekt w Sosnowcu = słaba pozycja w lidze, nie gwarantująca grę w Pucharach
po 5 - Stagnacja i brak rozwoju,czyli szara rzeczywistosc

Dozamet1 17.07.2009 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 763365)
Wiadomo może o której godzinie jest rewanż?

O 18 jest rewanż

GJ1906 17.07.2009 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 763368)
Mielismy kadre zbyt obszerna, zaczeto odchudzac, to tak ja odchudzili, ze zostala praktycznie podstawowa 11 i tyle..

Weźmy poprawkę na to że gdy wrócą: Boguski, Garguła, Głowacki, Singlar, ławka będzie wyglądać o niebo lepiej, choć oczywiście na tę chwilę przydało by się jeszcze z 2 "gotowych" zawodników.

ziooom 17.07.2009 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 763370)
Jeśli nie awansujemy to:
po 1 - Skorża leci
po 2 - Brożek odchodzi
Po 4 - Do tego dodaj obiekt w Sosnowcu = słaba pozycja w lidze, nie gwarantująca grę w Pucharach

O ile pamiętam taki sezon już był a po nim 2 MP :rotfl:

saklak1906 17.07.2009 08:49

Cytat:

Jeśli nie awansujemy to:
po 1 - Skorża leci
po 2 - Brożek odchodzi

Jezeli by tak sie stalo to ja jako wlasciciel wy...bym w kosmos cala rade nadzorcza. Bo realna wladze w klubie maja oni.
Nie chce mi sie wierzyc ze Skorza nie rozmawial z Cupialem i nie naswietlil mu sytuacji jaka jest w klubie i czego oczekuje( w granicach rozsadku) do wywalczenia przynajmniej awansu do LE.

Jezeli bylo by to spelnione i sie nie powiodlo juz w II rundzie to ok trener leci bo dostal czego chcial a i tak nie dal rady.
Ale jezeli trener nie otrzymuje prawie nic w dodatku wypada ze skaldu kilku zawodnikow to pretesje mozna miec tylko do siebie.

funkykoval 17.07.2009 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 763077)
A to jest przykład na to, że niektórzy nie umieją korzystać z pw. Ja odniosłem się do postu z tego wątku, ty zaś próbujesz publicznie mi przywalić.

BTW: jestem zszokowany tym dyżurnym optymizmem na forum. Wszystko wygląda dokładnie jak w przypadku Dinamo Tibilisi. Z jednym wyjątkiem. Levadia jest od Dinama drużyną dużo lepszą, a Wisła obecna - bez Garguły, Boguskiego i prawego obrońcy - jest znacznie słabsza od kasperczakowej.

Sorry falmenq - pozwolę się nie zgodzić z jednym punktem Twojej wypowiedzi - Levadia na pewno nie jest drużyną lepszą od Dinamo Tblisi - pamiętam mecz w Krakowie, gdzie Wisła w pierwszej połowie praktycznie nie istniała, tracąc bodajże 2 bramki. Natomiast zgodzę się, że dzisiejsza Wisła jest zasadniczo słabsza od ówczesnej. Wtedy w kilkanaście minut strzliliśmy 4 bramy - teraz uratowała nas bramka Ćwielonga od kompletnej kompromitacji. Mecz z Tblisi chłopaki potraktowali na luzie pamiętając pogrom kilka tygodni wcześniej jaki zgotowali mistrzowi tego kraju. Rewanż z Tblisi zagraliśmy zbyt asekuracyjnie i kiedy musieliśmy gonić wynik - zabrakło czasu. I to jest przestroga na środę.
Natomiast uważam, że wbrew temu co mówią nasze chłopaki Levadię też potraktowali na stojąco, a poza tym zawodnicy są na innym etapie rozgrywek sezonu niż w meczach z Tblisi - wówczas grali w pełni sezonu, dzisiaj - praktycznie w okresie przygotowawczym.
Zauważmy, że nawet grając prawdziwy piach całym zespołem mieliśmy kilka okazji - 2 poprzeczki czy jak czytałem w opisie na jednym z portali piłkę w polu bramkowym przed bramką w kałuży. Widać, że chłopcy nie osiągnęli jeszcze w ogóle formy gdyż szkoleniowcy chyba zakładają, że ta ma przyjść na sierpień.
Prawda jest taka, że Levadia nic wielkiego nie pokazała - wykorzystała tylko jeden błąd naszej obrony, natomiast nasz zespół gorzej nie powinien zagrać.

yoda79 17.07.2009 08:56

Cytat:

Jeśli nie awansujemy to:
po 1 - Skorża leci
po 2 - Brożek odchodzi

Ad. po 1 - katastrofa, tym bardziej,że Smuda wszem i wobec opowiada jaki to Cupial wspaniały
Ad. po 2 - i tak odejdzie,ale jak nie przejdziemy Levadii wątpię w zakup wartościowego zmiennika
Ad. po 3 - ZAWSZE powinna być motywacja,ale z naszymi grajkami różnie bywa
Ad. po 4 - nie wszystkim kibicom będzię się chciało jeździć,zwłaszcza,że ultrasi siedzą prawie,że razem z tzw. piknikami,a z tego nic dobrego nie będzie. (nie mam nic do żadnych kibiców,ot taki wniosek)
Ad. po 5 - gdyby nie Skorża ta stagnacja byłaby już od 2007 roku i 8 miejsca

Kibic okazjonalny 17.07.2009 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 763381)
Ad. po 4 - nie wszystkim kibicom będzię się chciało jeździć,zwłaszcza,że ultrasi siedzą prawie,że razem z tzw. piknikami,a z tego nic dobrego nie będzie. (nie mam nic do żadnych kibiców,ot taki wniosek)

Troche offtopic, ale tutaj jest wiecej problemow...

Z gazeta.pl:

Inna sprawa, że najbardziej zagorzali kibice drugoligowego Zagłębia pilnowali, by żaden z sosnowiczan nie wybrał się na spotkanie Ligi Mistrzów. - Szkoda, bo miałam ochotę zobaczyć ten mecz. Chłopaki były jednak nieugięte - przyznała sympatyczna kobieta w jednej z sosnowieckich restauracji. Zapewniała jednak, że mimo chęci pójścia na spotkanie Wisły jest zagorzałą fanką Zagłębia, a na dowód pokazała kolczyki z herbem sosnowickiego klubu.

Kto wie, jak podchodzą to tej kwestii władze klubu - nie swój stadion, kibiców mniej, wpływów mniej, a jeszcze Zagłębiu trzeba płacić... - kibice z Sosnowca skutecznie będą straszyli mniej zmotywowanych wiślackich kibiców, którzy może by i nawet pojechali...

Może nie ma takiego ciśnienia na awans jak nam sie wszystkim wydaje?

rozarian 17.07.2009 09:09

Mnie tylko zastanawia,czemu to Kirm,a w pewnym sensie i Jop biegali z większą dynamiką od reszty zespołu.Obaj nie przeszli całego cyklu treningowego u pana "Italiano".Skorża trochę się pomylił podczas podczas zimowego okr.treningowego(co sam przyznał),więc teraz wziął sobie Włocha do współpracy.Nie daj Boże,że coś złego się stanie w Tallinie...czyżby pan Maciej zupełnie nie umiał docierać sobie współpracowników? Blacha(kompromitacja),Kazimierski(żenada)Janas(zac zął karierę dzięki kumoterstwu i wtrynieniu go do repry przez ojca).

miki007 17.07.2009 09:21

Ale ogólnie rzecz biorąc sytuacja nie jest zła wczoraj wygrała Legia i Polonia, więc troszke tych punktów dla Polskiej piłki zdobywają, Teraz tylko trzeba wygrać rewanż :)

LooNatyk 17.07.2009 09:22

moze nasi maja tak ustawiony cykl przygotowan? od razu rzucalo sie w oczy, ze cos jest nie tak z naszymi. Golym okiem bylo widac przeokropna ociezalosc. Skorza cos w wywiadzie wspominal, ze sie tego spodziewal, wiec moze faktycznie tak ustawili przygotowania, iz ten mecz grali na zamuleniu przygotowaniami?
Zobaczymy za tydzien, jak beda biegac

skydancer 17.07.2009 09:23

W sumie nie wypadliśmy tak najgorzej:

Broendby Kopenhaga - Flora Tallin 0:1 (0:0)

Krystian168 17.07.2009 09:24

ja typuje:
FK Ekranas (Łotwa) - FK Baku (Azerbejdżan)

Dozamet1 17.07.2009 09:28

a jak Salzburg bo my mamy szczęście ale w odwrotną stronę :)

EnDrJu92 17.07.2009 09:37

Jesli sie obawiamy levadii to gdzie nam do europy???Ja tam wiem ze to byl wypadek przy pracy i w talinie pojedziemy ich jak nalezy.Oczywiscie nie wolno ich zlekcewazyc ale o tym wiedza pilkarze.Zimny prysznic im sie przyda. A co do dzisiejszego losowania...Hmm dla mnie obojetne na kogo trafimy.Jesli na Salzburg trudno,przynajmniej ich nie zlekcewaza. A w talinie obstawiam 2:0 dla nas :)

pawlos33 17.07.2009 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez EnDrJu92 (Post 763408)
Jesli sie obawiamy levadii to gdzie nam do europy???Ja tam wiem ze to byl wypadek przy pracy i w talinie pojedziemy ich jak nalezy.Oczywiscie nie wolno ich zlekcewazyc ale o tym wiedza pilkarze.Zimny prysznic im sie przyda. A co do dzisiejszego losowania...Hmm dla mnie obojetne na kogo trafimy.Jesli na Salzburg trudno,przynajmniej ich nie zlekcewaza. A w talinie obstawiam 2:0 dla nas :)

Może i tak, ale co jeśli we wtorek zdarzy się taki sam wypadek przy pracy? :P
Nie no, oczywiscie wierze, że ich ostro zajedziemy.

brylant17 17.07.2009 09:40

Rozpoczęło się zwalnianie Skorży

Cytat:

Wisła Kraków dopiero co zremisowała z Levadią, a już w prasie zaczynają się spekulacje, że rewanż w Estonii będzie dla trenera Macieja Skorży meczem o życie. Czy faktycznie?

Mistrz Polski zagrał w środę w Sosnowcu fatalnie, to fakt. Gwiazdy Białej Gwiazdy nie potrafiły sobie poradzić z Estończykami, którzy przyjechali wysoko przegrać, a prawie mecz wygrali.

- Dziś nie udało nam się wygrać, ale przyczyną tego nie było ustawienie drużyny. Powodem było to, że zagraliśmy słabszy mecz- tłumaczył na pomeczowej konferencji trener Maciej Skorża.

Zdaniem krakowskich mediów, od środy trener Wisły ma nietęgą minę. Nie chce za bardzo rozmawiać z dziennikarzami, na treningu jest przygaszony. W obozie mistrza Polski czuć nerwową atmosferę.

- Nawet strach myśleć, co by się działo, gdyby Wisła nie poradziła sobie z Levadią. W klubie doszłoby do prawdziwego trzęsienia ziemi. Na pewno poleciałyby głowy – powiedziała anonimomo "Dziennikowi" osoba związana z klubem z Reymonta.

Przed rozpoczęciem dwumeczu z mistrzem Estonii faktycznie ciężko było przypuszczać, że krakowianie będą mieli jakiekolwiek kłopoty z awansem. Teraz… wszystko się może zdarzyć. Bramkowy remis na wyjeździe to dla Levadii doskonały wynik. A wiadomo jak się gra na takich wyjazdach. Wisła bez wątpienia będzie pod presją, piłkarze Estonii mogą zaryglować się pod własnym polem karnym. Andriejew znowu znajdzie się przed szesnastką Wisły, któryś z obrońców znowu popełni błąd…. I na drugi dzień będą leciał głowy.

Bogusław Cupiał owszem, jak się okazało jest w stanie przeżyć porażki z Barceloną i Tottenhamem. Tak było w poprzednim sezonie, gdy krakowianie odpadli z europejskich rozgrywek w fazie eliminacji. Wówczas również mówiło się o dymisji Skorży. Teraz odpadnięcia ze słabeuszem może nie darować.

Pytanie tylko, w przypadku kolejnego niepowodzenia to właśnie trener powinien zapłacić posadą. W środę na ławce Wisły oprócz Piotra Ćwielonga i Mauro Cantoro siedziała sama niedoświadczona młodzież. Z takim zapleczem można zapomnieć o podboju Europy. Do tego dalej trwa farsa ze sprowadzeniem konkurenta dla niepewnego jak widać Pawełka. Podobno Jacek Bednarz z trenerem bramkarzy Jackiem Kazimierskim co chwilę torpedują swoje pomysły.

Przykład Andraża Kirma pokazuje zaś, że dobrych zawodników przeważnie się kupuje. Fakt, jest Marcelo, ale wyjątki się zdarzają. Tymczasem Wisła testowała nawet Brazylijczyka z tamtejszej… okręgówki. Zdecydowanie, nie tędy droga. I tu akurat winny nie jest Skorża.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Wierzę, że Wisełka wygra z tą Levadią (jedźmy autokarem :lol:) i zaraz zamilaczą pismaki i zaczną wychwalać Wisłę pod niebiosa...

Domas 17.07.2009 09:42

co do losowania:
myślał indyk o niedzieli, a w sobotę łeb ucięli.

najpierw przejdźmy Levadię, a potem się martwmy kto jest kolejnym przeciwnikiem i na tym sie skupmy

FraMat 17.07.2009 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dozamet1 (Post 763371)
O 18 jest rewanż

naszego czasu czy estońskiego?

saklak1906 17.07.2009 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 763411)
Rozpoczęło się zwalnianie Skorży

Wierzę, że Wisełka wygra z tą Levadią (jedźmy autokarem :lol:) i zaraz zamilaczą pismaki i zaczną wychwalać Wisłę pod niebiosa...

Przeciez im to przez usta nie przejdzie, nawet jak bysmy 5-0 wygrali to by sobie cos znalezli zeby sie uczepic.

A o rewanz jakos dziwnie jestem spokojny, lepszy remis 1-1 niz skromna wygrana i mysli juz w III rundzie.
A tak w naszych powinna byc pilkarska zlosc bo wiedza ze jak przegraja to cala Polska bedzie sie z nich nabijac i wypominac przy byle okazji.

prober 17.07.2009 10:16

Wylosowanie tych trzech par będzie względnie słabszym losowaniem (30% szans):
FC Salzburg (AUT) - Bohemian FC (IRL)
EB/Streymur (FRO) - APOEL FC (CYP)
KF Tirana (ALB) - Stabæk IF (NOR)

A to są najbardziej komfortowi przeciwnicy (30% szans):
FH Hafnarfjördur (ISL) - FK Aktobe (KAZ)
FC International Turku (FIN) - FC Sheriff (MDA)
FK Ekranas (LTU) - FK Bakı (AZE)

skeba 17.07.2009 10:20

Cytat:

O ile pamiętam taki sezon już był a po nim 2 MP :rotfl:
Gdy zajeliśmy 8 miejsce, trener zmienił się i wszedł Skorża.
Znam mentalnośc B.C i wiem, że Skorza poleci, ale nie stanie sie to, gdyz wygramy w rewanzu.
Innego wyniku nie wyobrazam sobie. Ja tam na losowanie nie patrze, najpierw trzeba przejsc Estonczykow, pozniej mysleć.

Mgr J@cek 17.07.2009 10:21

gdzie będzie te losowanie ma ktoś link ?

Simao1 17.07.2009 10:22

Z tego co mi wiadomo losowanie będzie na oficjalnej stronie UEFA.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl