![]() |
Cytat:
|
Niektórzy mówią, że dojrzałego faceta poznaje się po tym ile nieotwartych flaszek ma w domu :)
|
Chyba już przekwitnąłem bo patrzę do mojego barku i naliczyłem 23 sztuki :D
Whisky, wino, likiery i czyste . hehehe Ps. Co do tematu picia - jakie to ma znaczenie czy na kacu, czy po pracy czy po orgii nocnej z sąsiadką?? Liczą się promile i jak rozjedziesz pieszego czy wjedziesz komuś w dupę to nie ma totalnie znaczenia czy kac czy po pijaku - masz dajmy na to 1%% i jesteś udupiony. Za maks 15 zł można cały Kraków iCarem przejechać - chyba warto zapłacić tyle niż ponad tysiąc za mandaty i nowy kurs na prawko ? |
Dla aut z przepływką zaślepienie nie wchodzi w gre, ew. wyczyszczenie mapy EGR ze sterownika... :D
|
Cytat:
|
Jeśli jest w 100% sprawny to można zaślepić - u mnie był po prostu już uszkodzony.
Nie wiem jak inne auta ale Vectra zaślepiona spala średnio 1 litr więcej na setkę i nie ma nawet 1 KM więcej :) Odchodzi problem z czyszczeniem EGR co jakiś no ale właśnie spalanie większe. |
to może żle zrozumialem i zle napisalem. chodzi mi o różnice w mocy zaślepiony Egr>zasyfiony Egr;)
|
Witam, ma ktoś może możliwość sprawdzenia VW po VIN? Interesuję mnie VW T5 , stoi on w komisie pod Krakowem, dokładnie : Myślenika 28 Gaj 32-031 Mogilany. Ma ktoś jakieś opinie o tym komisie ? Z góry dziękuję ...
|
Potrzebuje namiary do jak najlepszego fachowca zajmującego się TDI, turbosprężarkami -cena niegra roli.
|
Mam pytanie kumpel oferuje mi w "promocji" akumulator centry.Warto brać? tak czytam po googlach i niby piszą, że są dobre a jak są w rzeczywistości ?
|
są bardzo dobre! Sam u siebie takiego w Astrze używam już 2gi sezon i nigdy nie zawiódł. Dodatkowo seria Futra ma zwiększony prąd rozruchowy co w zimie jest szalenie przydatne.
|
Panowie musze napelnic klime znalazłem taka oferte niewiem czy sie opłaca bo nie znam cen na rynku
http://citeam.pl/oferty/krakow/65-zl...cji-w-autoline Co myslicie? |
Cytat:
Robią osobówki i ciężarowe. Tylko że daleko bo to koło miejscowości Koziegłowy. Jeśli potrzebujesz zregenerować samą turbinkę albo kupić nową to polecam Turbo-tech w Jaworznie. Dają 2 lata gwarancji. http://www.turbo-tec.eu/ |
Warto za tą cene naprawde się opłaca tylko zapytaj jeżeli więcej czynnika bedzie brakowac to po ile żebys za dodatkowe gramy nie zapłacił jak za woła :)
|
Witam,
co polecicie do 8tys polskich złotych? najlepiej gaz albo diesel:) myslalem o volvo v40/s40, alfa 156, honda accord/civic... jakies sugestie, rady? z góry dzięki za pomoc |
Cytat:
Alfa 156 - odpuść sobie, nie stać Cię na nią. Honda - chyba najlepsza z tej całej trójki propozycja. Na gazie wszystkie wersje silnikowe radzą sobie bardzo dobrze. Minusem, który nie występuje u pozostałej dwójki konkurentów to korozja, która często łapie nadkola, klapę i różnej maści ranty. Silniki natomiast nie do zdarcia ale o specyficznej charakterystyce przebiegu momentu. No i hondy będą najstarsze. Accord za takie pieniądze będzie starym trupem, civic będzie młodszy ale szału też nie będzie. Moi faworyci z tego segmentu to Honda Civic 1.6 ( 90 KM ) + LPG lub Astra G 1.8 ( 115 km ) + LPG. Diesel`a za taką kasę bym nie kupić bo regeneracja turbiny + wymiana jakiegoś wtrysku lub pompy może kosztować tyle co 1/4 wartości samochodu. W gazie nawet jak Ci klęknie silnik to robisz remont za circa about 1,5 kPLN ale za to jeździsz kolejne 250 tys km na luzaku. |
Honda Civic VI generacji z silnikiem 1.6 ma 105 KM
90 KM mają wersje 1.4is (lub 1.4i po wymianie zwężki) Bardziej opłaca się polować na wersje 1.6 z tego względu, że spalanie gazu ma praktycznie takie samo jak wersje 1.4 a osiągi jednak o wiele lepsze. |
jak już mowa o Civicu VI generacji to nie 1.6 a 1.5 v-tec. spalanie to samo a mocy sporo więcej. W dodatku osiągi są jak na takie autko bardzo dobre. Rocznikowo już gorzej. Kolego adam_09 - powiedz Ty mi co masz do Renówek? Renault robi bardzo dobre silniki a to że np Ty albo Twój znajomy trafił na zarżniętego trupa to nie ma odzwierciedlenia w całej reszcie. Ja osobiście jeżdżę Renault Megane 99r. 1.6 16v i jestem bardzo zadowolony. W kwietniu założyłem LPG Sekwencję IV generacji i śmiga :) jedyne co mi nie pasuje to to że jest to wąskie auto w środku. Chetnie bym się zamienił na Lagune 1ph2 hatchback z silnikiem 1.8 16V albo 2.0 16V. Jest to obszerniejsze auto i bardzo fajne i wygodne ;) do tego te silniczki daja radę :) a cena? no do 8 tyś można ładną w gazie kupić :) roczniki 99-00
|
Cytat:
Pomyśl o Nissanie Almera, ewentualnie o Primerze. Accord też jest godny polecenia. Generalnie polecam japońca z lat 96-00. Co do gazu, to jest dobry do zapalniczek ;) |
Jest na sali jakiś mechanik? Potrzebuję uczciwej ceny za wymianę rozrządu w Golfie III. Jest to pasek + rolka, nic więcej. Więc dla kogoś kto się zna na ustawianiu tego - 30 minut roboty, a mechanicy krzyczą sobie jak by conajmniej pół silnika mieli rozebrać....
|
Cytat:
|
A co powicie o samochodzie marki ROVER np. 220? albo 200 mały zgrabny bardzo ładny w środku, jak z silnikiem, częściami blachą itp?
orientuje się ktoś? LPG czy DIESIEL?:D |
Cytat:
Auto Serwis Mdh Staszek & Andrzej Salewa Szyce 90 tel 12 419 16 80 0 602 846 212 Zakład prowadzi dwoch braci,zawsze robia wszystko dosyc tanio a przede wszystkim spece jakich mało.Wcześniej mieli zakład parenaście lat w Austrii Zadzwon i zapytaj |
Panowie ma ktoś Forda Mondeo? jakie opinie, jestem na kupnie i się poważnie zastanawiam
http://otomoto.pl/ford-mondeo-2-0-145km-C20046674.html |
Pojawiła się oferta na Grouponie, za 49 zł
|
widzial ktos jakąs b3 lub b4 na szrocie w krakowie lub okolicach? co o jakiejs sie dowiem to na drugi dzien juz pol auta nie ma :D
|
Ja płaciłem za 100 gramów czynnika jakieś 25 zł bez żadnych promocji.
Wiele razy się okazywało że ten cały Groupon o kant dupy rozbić - nie tylko w kwestiach motoryzacyjnych :) |
Cytat:
|
Panowie, chyba nie myślicie, że Wam ktoś będzie dawał r134a za darmo biorąc pod uwagę jego wysoką cenę...
|
Nie chodzi o to czy za darmo, tylko czy ta oferta się opłaca, czy w gruncie rzeczy nie wychodzi na to samo porównując ze zwykłą ceną.
|
Silnik 1.8 i-vtec w Hondzie z 2009 roku ma łańcuch rozrządu czy pasek?
|
Potrzebuje pomocy
Kupiłem nie dawno Nubire 97r 1.6 Gaz i Przy jeździe na Gazie Muli strasznie wcześniej tak nie było |
Cytat:
|
Cytat:
1. Świece dają słabą iskrę 2. Kable WN przerywają 3. Walnięty przepływomierz 4. Walnięta sonda lamda 5. Padnięty wstryskiwacz(e) 6. Przestawiony rozrząd i kąt wyprzedzenia zapłonu :) |
gdzie w krakowie lub okolicach kupie wentylator chłodnicy do Peugeota 407 ?? Jak kształtują sie ceny??
|
Cytat:
|
ukol, łańcuszek. Ale niech Ci się nie rozpościera wizja niewymieniania rozrządu. W nowych silnikach rozrządy łąncuchowe mają określoną trwałość, w przypadku niektórych aut bardzo małą trwałość. :-)
|
witam, chce sprzedac auto Opel Vectra 1,8 benzyna rocznik 99. Sedan 2 poduszki powietrzne elktryczne szyby lusterka, centralny zamek, ABS, radio kaseciak, tylko ze lekko rdza bierze mu drzwi. Takie pytanie za ile go wystawic zeby tez nie przesadzic i nie za malo wziasc. Kupilem go 2 lata temu za 10 tysiecy, dzieki wszystki za cenna pomoc ;).
|
Rozladował mi się akumulator(audi a3) i radio zażąda kodu,jest na to jakis patent?
Mialem gdzies ten kod zapisany ale go zgubiłem. Radio to wygląda tak: http://obrazki.elektroda.net/60_1228991450.jpg Wiecei gdzie jak moge zdobyc ten kod? ile to kosztuje? |
Cytat:
6 tyś - 6,5 tyś. Mam pytanie. Użytkuje ktoś z Was Alfe Romeo 156 1.9 JTD rocznik maksymalnie do 2000 ? Mógłby ktoś wypowiedzieć się co do spalania takiego samochodu oraz jego ew. awaryjności lub najlepiej bezawaryjności :-D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl