Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

Eustachy 25.08.2009 21:38

No coz, Debreczynowi naleza sie brawa. Maja nasze 7 mln euro :)
A i Levski pewnie nie narzeka. Swoje tez zarobili, a do tego graja dalej w grupie LE.
W tym momencie, az sie prosi aby po raz kolejny pogratulowac trenerowi Skorzy oraz jego podopiecznym, za to czego dokonali w miesiacu lipcu :evil:

1q2 25.08.2009 21:44

Węgry,Izrael,Szwajcaria....ręce opadają.Normalnie im dalej od Levadii tym moje w****ienie na nasz zespół narasta.

0 22 25.08.2009 21:47

Szwajcaria akurat co roku kogoś ma, Basel było w drugiej rundzie kiedyś... To, ze Lech wygral z pograzonym od lat w kryzysie Grashoppersem nic nie znaczy. Tam sie liczy Basel i Zurich (o czym przekonala sie Legia - zostala zmieciona z powierzchni ziemii), ewentualnie Young Boys. Przeca nawet Thun gralo w LM..

martin_6 25.08.2009 21:48

Nasze piłkarzyki to frajerzy stulecia. Tyle wam powiem...

I choćby powygrywali resztę meczy w lidze po 5:0, to tej plamy nie zmarzą. Tak łatwo o LM nie będzie już nigdy. Za rok pewnie nie będziemy już rozstawieni nawet w 3. rundzie...

Ogryzek 25.08.2009 21:53

Już nawet nie tyle szkoda LM co tej LE. Zwłaszcza tych pieniędzy rzekomo w budżecie zapisanych...

felipe 25.08.2009 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 784601)
Węgry,Izrael,Szwajcaria....ręce opadają.Normalnie im dalej od Levadii tym moje w****ienie na nasz zespół narasta.

A najlepsze, że rok temu mistrza Izraela wręcz znokautowaliśmy. Jeszcze wcześniej stoczylismy świetny bój z Basel, solidną ekipą Szwajcarską. A Węgrzy - poza Ferencvarosem (zwykle kończył wojaze w Europie na 3-4 meczu) to już w ogóle był zaścianek...

Cóż ten biedny Platini ma jeszcze zrobić by taki zaścianek jak my grał w LM ?

1q2 25.08.2009 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 784608)

Cóż ten biedny Platini ma jeszcze zrobić by taki zaścianek jak my grał w LM ?

Dzika karta jedynie nas uratuje:)

martin_6 25.08.2009 22:02

Cytat:

Dzika karta jedynie nas uratuje:)
Za tyle prób to nam się z urzędu należy :)

Wojtas 25.08.2009 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 784601)

Nosz k****

Mnie tez nosi niemilosiernie.

Ja tak latwo Levadii panu Skorzy i spolce nie zapomne,i dlatego te pierwsze zwycietwa w lidze srednio mnie cieszą.

Zamienil bym ta dzisjsza super forme,na farfocel w Tallinie na 1;0 dla nas,zeby zagrac Debreczynem ,bo forma by juz wtedy przyszla

Nosz,2 tygonie zabraklo a dzis byly by korki od szampanow.

Ta liga Mistrzow to jakies przeklenstwo nasze.

prober 26.08.2009 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 784574)
Czyli patrząc na Węgrów - my na pewno za rok. :P

Śmiem twierdzić, że przy obecnej stagnacji personalnej w klubie faza grupowa LM Wiśle w ciągu nabliższych 2-3 lat nie grozi ani trochę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 784598)
W tym momencie, az sie prosi aby po raz kolejny pogratulowac trenerowi Skorzy oraz jego podopiecznym, za to czego dokonali w miesiacu lipcu :evil:

Szkoda tylko, że nie rozliczono winnych, zamiast tego machnięto ręką i przemilczano ignorancję :/ Cholernie to przykre, że na obecną chwilę Wisła jako MP2010 zapewnia jakieś 25-40% mniejsze szanse na awans do rozgrywek grupowych LM niż np. Lech jako MP2010.

Wisła rządzi w Krakowie. Wisła rządzi w lidze. Świetnie.
Ale poza coroczną majowo-czerwcową euforią g***o z tego wynika - w Europie błyszczą inni. Popatrzmy na chłodno, od jesieni 2003 roku Wisła praktycznie w ogóle nie rozwinęła się (pomijając inwestycje stadionowe i mniejszą rozrzutność w transferach). Sześć lat i pomimo wielkiego potencjału ten klub nie uczy się na błędach (wyjątkowo bolesnych, trzeba dodać).

jova 26.08.2009 02:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 784649)
Wisła rządzi w Krakowie. Wisła rządzi w lidze. Świetnie.
Ale poza coroczną majowo-czerwcową euforią g***o z tego wynika - w Europie błyszczą inni.

Kto błyszczy?
Bo na moje oko jak dotąd wszyscy solidarnie dają dupy, co powinno dać do myślenia optymistom twierdzącym, że Wisła miałaby duże szanse w meczach z Debreczynem i z Levskim.

prober 26.08.2009 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 784656)
Kto błyszczy?
Bo na moje oko jak dotąd wszyscy solidarnie dają dupy, co powinno dać do myślenia optymistom twierdzącym, że Wisła miałaby duże szanse w meczach z Debreczynem i z Levskim.

Lech, Debreczyn, Zurych, Maccabi, mistrzowie Cypru czy Danii. Drużyny wcale nie lepiej przygotowane do gry na wysokim poziomie, to na ich miejscu powinna grać Wisła. Bo jest mistrzem Polski i tegoroczna katastrofa nie jest tylko kolejnym zawaleniem nadarzającej się okazji. To już jest seryjne marnowanie szans (już było ich kilka, tak naprawdę Biała Gwiazda wykorzystała tylko jedną, za rządów Kasperczaka).

Polska piłka nożna ma wielkie tradycje, w poprzednim dziesięcioleciu Legia i Widzew godnie reprezentowały kraj w klubowych rozgrywkach. A Wisła kolejne szanse w mniej lub badziej głupi sposób marnuje. I teraz niektórzy chcą powiedzieć, że odpadnięcie w absolutnie KLUCZOWYM momencie z Levadią Tallinn to była porażka do jak najszybszego zapomnienia.

RoS 26.08.2009 19:51

Kamil Kosowski już w 2 minucie strzela na 1-0 dla Apoelu. Brawo Kamil!
Cypryjczycy szybko odrobili straty.

piter116 26.08.2009 19:53

Macie jakiś sprawny link do meczu APOELU ?

matti220 26.08.2009 19:55

Mecz leci na Sopcascie
Tutaj znajdź : http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

piotr 0704 dortmund 26.08.2009 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 784656)
wszyscy solidarnie dają dupy, co powinno dać do myślenia optymistom twierdzącym, że Wisła miałaby duże szanse w meczach z Debreczynem i z Levskim.

Czyli my nie mamy szans w meczach z Debreczynem i z Levskim ?? :-/

W takim razie proponuje NATYCHMIAST zredukowac zarobki WSZYSTKICH (!!!) w klubie a pieniadze te zainwestowac w szkolenie dzieci i mlodziezy. A wlasciwie to nie proponuje a wymagam.

To mogl byc nasz rok.
Paradoksalnie mimo braku stadionu moglismy zaliczyc najlepszy finansowo i nie tylko sezon.

A w kolejnej edycji bedziemy przygotowani wiec pewnie trafimy jak w tym roku Celtic albo Anderlecht (odpowiednio Arsenal i Ol. Lyon) :evil:

brylant17 26.08.2009 20:19

Arsenal-Celtic karny z kapelusza

brasilia79 26.08.2009 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 784950)
Arsenal-Celtic karny z kapelusza

jak widać nie tylko w Polsce takie numery robią:)

jova 26.08.2009 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotr 0704 dortmund (Post 784947)
Czyli my nie mamy szans w meczach z Debreczynem i z Levskim ?? :-/

Gdzie ty znalazłeś w moim poście stwierdzenie, że nie mielibyśmy szans? Nie mielibyśmy dużych szans, tylko wyrównane lub niższe. Nie bylibyśmy faworytami.

rafalek 26.08.2009 20:36

A możecie powiedzieć dla kogo ten karny?

ktulu 26.08.2009 20:36

Dla Arsenalu, wykorzystany przez Eduardo

bebeto 26.08.2009 20:42

Aż się płakać chce jak Kosa strzela bramy w Champions League...:-/ (ciekawe co sobie teraz myśli Boguś C. :>?)

For_FuN_ 26.08.2009 20:44

Kamil strzela brameczke i jest na najlepszej drodze do zagrania w LM :).

Celtic natomiast o klase gorszy od Arsenalu, oprocz Boruca i McGeady'ego nie ma kto grac.

yogul 26.08.2009 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 784961)
Aż się płakać chce jak Kosa strzela bramy w Champions League...:-/ (ciekawe co sobie teraz myśli Boguś C. :>?)

Jakaś relacja live z tego meczu, proszę?

piotr 0704 dortmund 26.08.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 784954)
Nie mielibyśmy dużych szans, tylko wyrównane lub niższe. Nie bylibyśmy faworytami.

Tak, tak. Po Tallinie jestem w stanie to sobie wyobrazic. Nie zmienia to jednak aktualnosci tego co napisalem dalej.

kicu 26.08.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 784962)

Celtic natomiast o klase gorszy od Arsenalu, oprocz Boruca i McGeady'ego nie ma kto grac.

McGeady? On jest dobry w SPL ale w LM za bardzo wierzy w swoje możliwości. Holuje kazdą piłkę zamiast podać, zachowuje się tak jakby grał przeciwko Falkirk czy innemu St. Mirren a nie Arsenalowi.

bebeto 26.08.2009 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 784963)
Jakaś relacja live z tego meczu, proszę?

Mecz jest na "n".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 784962)

Fakt,jeszcze nie w LM,ale myślę że w niej zagra.

For_FuN_ 26.08.2009 20:55

Ja tez mam taka nadzieje. Fajnie bedzie poogladac 3 Polakow i Jeana Pauliste w LM :).

bebeto 26.08.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 784976)
Ja tez mam taka nadzieje. Fajnie bedzie poogladac 3 Polakow i Jeana Pauliste w LM :).

No Jasiek to prawie jak Polak...:D

piotr 0704 dortmund 26.08.2009 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 784979)
No Jasiek to prawie jak Polak...:D

No to jeszcze dodajmy: Dudu w Debreczynie...:taniec:

brylant17 26.08.2009 21:05

Słyszeliście Kołtonia? w przerwie meczu wku.. mnie ten koleś wiem, że prawde mówi ale wku mnie

WiślakMyślenice 26.08.2009 21:14

A słyszałeś przed meczem, jak w studiu koleś gadał, że cieszy się przyjaźnią amikowców? Najchętniej wygarnąłbym mu gdzie ma Polska kuchenkorza, i w którym miejscu w lidze lokomotiv wronki się znajduje, i na którym miejscu w lidze zakończył rozgrywki. ŻEL mi go.

0 22 26.08.2009 21:15

No, to prawda Cie 'wku', a nie koleś.

For_FuN_ 26.08.2009 21:40

No to mamy Apoel w LM :).

Reszta wynikow tez zgodnie z przewidywaniami.

Marszałek 26.08.2009 21:49

Ciekawy jestem Wolfsburga,Rubinu oraz Bordeaux jak się zaprezentują w LM,bo kadry mają se takie. No może z wyjątkiem Francuzów. I czy ****a Cypr co roku musi mieć jakąś drużynę w LM?

WILU TS 26.08.2009 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotr 0704 dortmund (Post 784984)
No to jeszcze dodajmy: Dudu w Debreczynie...:taniec:

To jeszcze dodajmy że jesteśmy w szarej dupie,jak Węgrzy i Cypryjczycy mają drużyne w LM to czas umierać,nas to niestety nigdy nie spotka jak takie pajace będą w polskiej lidze a nie piłkarze którzy chcą !!

prober 26.08.2009 22:22

Gratulacje dla Kosowskiego i Paulisty, udowodniają swoją wartość w APOEL-u. My za to mieliśmy w zamian sowicie opłacanych Niedzielana i Dawidowskiego.

Kontynuując wątek LM: oczywiście, że po przejściu Levadii Wisła byłaby niemiłosiernie krytykowana za odpadnięcie z przeciętnym Debreczynem. Byłby duży żal. Mielibyśmy rundę kwalifikacyjną LE na pocieszenie.
Po przejściu Levadii i Debreczyna Wisła byłaby niemiłosiernie krytykowana za odpadnięcie ze średniakiem Lewskim (do tego z piłkarzami w słabej formie). Byłby żal. Mielibyśmy rundę grupową LE (6 meczów) i w zasadzie możnaby podsumować występy w pucharach umiarkowanie pozytywnie.
Jeżeli talliński blamaż miał oszczędzić tych przykrości, to powiedzmy że się udało. Za to mamy kaca i zagwarantowane koszmarne wspomnienia na parę lat. Do trzeciej potęgi.

martin_6 26.08.2009 22:38

Rok temu rozwaliliśmy mistrza Izraela 5:0, teraz mistrz Izraela gra w LM. Potrafi to ktoś wyjaśnić?

kibic sukcesu 2007 26.08.2009 23:01

A tak na marginesie, patrząc na organizację gry i przygotowanie fizyczne Arsenalu stwierdzam, że dzielą nas od nich lata świetlne. Chciałbym dożyć chwili, gdy Wisła będzie grała na tym poziomie (a zamierzam żyć jeszcze ze 40 lat :-D).

martin_6 26.08.2009 23:05

kibic sukcesu - Ty nas nie porównuj do Arsenalu ale do APOELu albo Debreczynu. Chciałbym dożyć chwili, gdy Wisła będzie grała na tym poziomie :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl