![]() |
Cytat:
|
oprócz starć główkowych, które wygrywa z racji swojej skoczności, proszę obejrzyj sobie zachowanie Marcelo w sytuacjach stykowych...jak na tak dużego zawodnika jest nieco...delikatny w zachowaniu, a co do okularów nie będę sie wypowiadał, nie jestem okulistą :)
|
Cytat:
|
A moje propozycje to na obronę:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...rz/profil.html http://www.transfermarkt.at/de/spiel...ac/profil.html Pomoc tu się przydałby rozgrywający: http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html I na Atak nasza była gwiazda teraz jest wolny i założę się że jak mu złożą propozycje to przejdzie: http://www.transfermarkt.at/de/spiel...sz/profil.html http://www.transfermarkt.at/de/spiel...ej/profil.html A co do Żurawia to Larisa chce go sprzedać na moje propozycje proszę patrzyć pod kątem tego że mam 9 lat |
Cupiał zmieniał trenerów jak rękawiczki od wielu lat, jednak obecnie nic nie zapowiada takiej zmiany, czyżby sytłacja zminiła sie na lepsze?
Bednarz powininen w pierwszej kolejnosci pozyskac pieniadze na transfery, moze część środków pozyskac rozwiązując kontrakty z Dawidowskim, Kmiecikiem, Gołosiem, Niedzielanem, Baszczynskim, Ewentualnie sprzedac jesli znajda sie kupcy. Pomimo tego ze wielu widzi w Lobodzinskim zbawce musze niestety powiedziec ze ten pilkarz to drewno, wieksze nawet od Rasialda... Na wiosne zespół powinien być budowany na młodych z dodaniem doświadczonych, wszystko wskazuje na to ze tak bedzie bo Maciek taka wlasnie strategie przyjoł. Bednarz jesli to czytasz to stary czas zaczac szukac napastnikow i ofensywnych reujacych gre napastnikow! Znalazles Diaza i Marcelo, wiem ze jestes wstanie znalesc im podobnych wiec do dziela. :) |
Diaz kosztowal TYLKO 100 tys a Marcelo przyszedl za darmo, tera widze w obu pewniakow do pierwszego skladu no i jest Singlar, na Niedzielana, Lobodzinskiego, Jirsaka zostala wydana kupa sianka, a tylko Jirsak splaca sie w jakims stopniu.
Moze w erze kryzysu swiatowego dobra polityka bedzie sprowadzanie darmowych/tanich, ale mlodych zdolnych? Pozdrawiam i zycze Mistrzostwa na wiosne :)! |
Cytat:
|
Taka jest prawda ze FM to gra w ktorej bazy danych tworza sami kibice/kluby w miare wiarygodnie!
|
dokładnie tak jak napisał Arked.
Ale nie tylko Everton korzysta z bazy danych. Everton jako chyba jedyny podpisał kontrakt na legalny dostęp do bazy danych, która tworzą resarcherzy z całego świata. I to nie jest tak, ze ja widze Brożka, daje mu szybkość 20 i inne mega atrybuty i tak jest w grze. Wszystko jest analizowane etc. Miles J. mówił juz pare razy, ze kilka druzyn dzięki FM czy też CM jak było wcześniej, korzystały i to z korzyścią z bazy danych gry. ale...jeśli ktoś nie zna wszystkich tajnikow gry w FM, to niech sie nie wypowiada. Tak jak np. chwalenie Romeu bo ...costamcos. Najpierw nalezy zobaczyc czy zawodnik ma ustalone PA czy też ma zmienne. PANIE BEDNARZ, KUP PAN FM ! :) |
Pisałem o tym na stronie 43. Miło, że ktoś podziela tę opinię.
Bednarz nawet nie musi grac. Wystarczy, że będzie miał bazę danych z piłkarzami, którzy są potencjalnymi talentami. |
ale u nas, w POLSCE, wiekszość transferów opiera się na tzw "plecach" Kto ich nie ma, ten wysoko nie zajdzie. A tu menago nie pchnie, a tu klub nie chce X bo woli od menago Y bo będzie miał z tego jakiś %.
U nas ta baza dlatego mało warta, bo w naszym kraju inaczej wygląda sprowadzanie zawodników .. |
U nas sie stosuje baze z LIGI POLSKIEJ MENAGER, pozdro dla tych ktorzy pamietaja tego menadzera hehe!
|
Cytat:
|
w piątek na D zbiórka na najnowsze FMy dla pana Bednarza i dwóch naszych scoutów.
odrazu w wersji kolekcjonerskiej, coby mieli chłopaki notesik do notowania. 3x99=297zł, damy radę? |
Każdy rzuci po 10-15 groszy i styknie ;] :D
|
Prawda jest taka, że FM jest doskonałym narzędziem do znalezienia kogoś, ale już później to raczej wysłałbym jakichś scoutów, żeby lookneli co to za klient i co prezentuje, FM nie jest przecież aktualizowany co tydzień...
|
Na miejscu Pana Bednarza zamiast szukac na drugim końcu Europy wirtualnych wzmocnien zaprosiłbym najzdolnieszych junirów z Małopolski i Podhala i wybrał najelpszych.Obecna Wisła to przecież nie jest Chelsea żeby żaden utalentowany nastolatek nie był w stanie sie przebic
|
Bardzo zaciekawiło mnie to co piszecie o korzystaniu przez skautów itp z baz FM. Sobol to ostatni w kolejce do odejścia ze starszych zawodników, jeszcze pół roku temu chciał odejść a nikt nie miał zamiaru go puścić.
|
Ostatnio głośno jest o rewolucji kadrowej w Wiśle. Przesądzone jest odejście Barreto i Kmiecika. Za trafne posunięcie uważam danie "wolnej ręki" Dawidowskiemu, Vardze i Niedzielanowi, wymienieni zawodnicy nie są w dyspozycji, która pozwala im na efektywną grę. Słuszna jest także decyzja o pozwoleniu na odejście Baszczyńskiemu, Cantoro, ZIeńczukowi. Ci piłkarze zdobyli w Wiśle wszystko co było do zdobycia na krajowym podwórku i moim zdaniem są wypaleni a to ostatnia szansa na to żeby na nich trochę zarobić. Wisłe powinni opuścić (uwzględniam tu też zawodników aktualnie wypożyczonych): Cebanu, Jarosiński, Rygielski, Szabat, Jacek, Artur Rado oraz Smółka. A co do wzmocnień to klub powinien sprowadzić: prawego obrońce (Bartczak lub Wojtkowiak lub Rybaczuk), środkowy pomocnik (Gol lub Trałka), lewy pomocnik (Gancarczyk lub Madejski) oraz wysoki napastnik (Ivanovski lub Micanski)
|
Cytat:
|
Z czym bredze? Wiśle potrzebne są zmiany a nowym zawodnikom ktoś musi zrobić miejsce...
|
Tasio, jeśli mielibyśmy sprowadzać tych zawodników co proponujesz to lepiej zostawić starych, bo wzmocnieniami bym twoich faworytów nie nazwał.
|
a kogo byście nazwali wzmocnieniem? Nie mówie że to musza być Ci zawodnicy ale na te pozycje
|
na Twoje wzmocnienia Tasiu o jakich piszesz to by co najmniej ze 2 miliony Euro trzeba wydac.Obawiam sie że takiej sumy przeznaczonej na transfery nie ma.
Skończy sie pewnie jak to zwykle bywa na graczach za free w najlepszym razie beda to zawodnicy klasy Paulisty a w najgorszym Svitlicy. Po cichu licze że wreszcie jakiś utalentowany wychowanek ze szkółki Dr. Chemicza przebije sie do pierwszej 11 -tki. |
podobno za Cantoro i Zieńczuka chcą dać 600 000 Euro za za reszte pare groszy też by wpadło, a za Euro Wisła dostała coś koło 250 000 euro
|
Tasio podobno Cupiał ma sprzedać Wisłę. Tak sobie możemy pisać. Gdzie są transfery za pieniędze z transferu Dudki?
|
Pozwoliłem sobie na pewne kalkulacje powiedzmy ze z transfery Cantoro i Zieńczuka dostaniemy około 600 tys E + odciążenie budżetu do konca rundy jakies 200 tys E + kasa z euro 285 tys E + powiedzmy 50 tys E za Dawidowskiego ( oddał bym go nawet za darmo liczy budżet ) oszczednosc na jego pensji ok 50 tys E + Kmiecik i Varga dają nam przynajmniej kolejne 50 tys E I takim oto tropem mamy 1,185 M E wraz ze srodkami które klub ma na pewno na transfery daje to nam na nasze realia całkiem niezła sumkę wiec powinno nam sie udac przeprowadzic około 3-5 transferów w tym 1-2 gotówkowe a resztę za darmo sumy podawałem bardzo asekuracyjnie zeby nigdzie nie przesadzic wydaje mi sie ze same oszczednosci na pensjach bedą sporo większe ale jedno kalkulacje a drugie realia
|
Hmm o pieniądzach za Dudke to mozemy juz sobie zapomniec ale obecna sytuacja wymaga działan ze strony klubu wiec nie sądze zeby znowu wykręcali sie sianem Dawidowskiego trzeba sie koniecznie pozbyc a na Zienczuka i Cantoro znajda sie moze jascy naiwni którzy dadzą za nich chociaż 400tys ale istotne tu bedzie oszczędnosc na ich pensjach
|
najlepszym transferem dla Wisły to będzie transfer Błaszcza do Liverpoolu. Przyjmijmy, że pójdzie za 15 mln euro, to z tego mamy zagwarantowane 3 bańki. Wtedy można robić transfery.
|
Cytat:
ja już nie mam złudzeń... nawet jak dostaniemy coś za Błaszcza to i tak ani grosz nie pójdzie na transfery i jest już tak od dłuższego czasu. taka polityka transferowa klubu i się dziwią że nie ma awansu do LM czy nawet o mistrza polski jest teraz trudno ;/ |
drugiego takiego samego okienka nie może byćz reszta sami zobaczymy co bedzie
|
Skoro jeszcze nie wywalili trenera, planuja pozbyc sie starych i skrecic mlodych.. to moze byc tylko lepiej..
|
może wreszcie p. Cupiał sypnie kasą?:P jest jakaś nadzieja, może wreszcie uwierzył że można coś ugrać w Europie z dobrym trenerem, zawodnikami głodnymi sukcesu oraz nową formułą LM?
|
Cytat:
światowy kryzys gospodarczy dosięgnął Telefonike i p.Cupiała |
Cupiał to jest pasjonata. Wisła to jest spełnianie jego marzeń. Szkoda fałszywych doradców. Kasa na transfery nie ma nic wspólnego z kryzysem finansowym i kondycją telefoniki. Jeśli Cupiał zechce to wyłoży kasę, a ma jej tyle że jakby miał zachciankę stać byłoby go na wszystkich zawodników Lecha i Legii razem. Boss widzi co się dzieje i miło nas zaskoczy. Ja w to wierzę.
|
Cytat:
|
Zagłębie Sosnowiec będzie chciało sprzedać Adriana Marka bo klub ma długi na 1,5 mln.
Można go teraz tanio kupic, a nie musze chyba mówić, że to świetny piłkarz juz dziś, a co dopiero po roku treningów w Wiśle ... z Marcelo by rządzili! Mam nadzieje, że Lech go nie zgarnie bo już się nim ostatnio interesował :/ |
kilka lat temu Wisełka intersowala sie Wilkiem z Lecha jak ten nie miał pewnego miejsca w Kolejorzu.Dziś lewy obrońca\pomocnik zasuwał jak Baszczu za najlepszych lat przy Reymonta.Teraz to już chyba można tylko pomarzyc o graczu Lecha
|
andalemono pożyjemy pogadamy..
|
Pan Bednarz poinnien sie zastanowic nad pilkarzami Ziliny wczoraj wygrali z Aston villa w birmigham
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl