Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Ala1955 01.12.2008 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 636933)
...Boguski, Jirsak, Diaz, Marcelo na siłownię i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć! Przeciez oni się odbijają od innych zawodników jak piłeczki do ping-ponga...

Chyba będę musiała kupić sobie okulary bo jak dotąd nie zauwazyłam żeby Marcelo "odbijał się od innych zawodników jak piłeczka do ping-ponga" :-)

MMTS 01.12.2008 20:18

oprócz starć główkowych, które wygrywa z racji swojej skoczności, proszę obejrzyj sobie zachowanie Marcelo w sytuacjach stykowych...jak na tak dużego zawodnika jest nieco...delikatny w zachowaniu, a co do okularów nie będę sie wypowiadał, nie jestem okulistą :)

Raporter 01.12.2008 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Trener2008 (Post 636927)
Jakkby wywalić tych co w/w to kadra Wisły
wyglądałaby tak:
Bramkarze: Pawełek, Juszczyk,
Obrońcy: Singlar, Głowacki, Cleber, Marcelo, Kowalski, Diaz, Brożek
Pomocnicy Burliga, Łobodziński, Sobolewski, Jirsak, Mączyński, Zieńczuk
Napastnicy: Brożek, Boguski, Małecki
Trzeba kupić : prawego obrońce, środkowego pomocnika (Romeu za darmo), lewego pomocnika i napastnika.

Dokładnie tak powinni zrobić:)

Przemeo 02.12.2008 09:35

A moje propozycje to na obronę:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...rz/profil.html
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...ac/profil.html

Pomoc tu się przydałby rozgrywający:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html

I na Atak nasza była gwiazda teraz jest wolny i założę się że jak mu złożą propozycje to przejdzie:
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...sz/profil.html
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...ej/profil.html

A co do Żurawia to Larisa chce go sprzedać na moje propozycje proszę patrzyć pod kątem tego że mam 9 lat

Lechista69 02.12.2008 10:59

Cupiał zmieniał trenerów jak rękawiczki od wielu lat, jednak obecnie nic nie zapowiada takiej zmiany, czyżby sytłacja zminiła sie na lepsze?

Bednarz powininen w pierwszej kolejnosci pozyskac pieniadze na transfery, moze część środków pozyskac rozwiązując kontrakty z Dawidowskim, Kmiecikiem, Gołosiem, Niedzielanem, Baszczynskim, Ewentualnie sprzedac jesli znajda sie kupcy.

Pomimo tego ze wielu widzi w Lobodzinskim zbawce musze niestety powiedziec ze ten pilkarz to drewno, wieksze nawet od Rasialda...

Na wiosne zespół powinien być budowany na młodych z dodaniem doświadczonych, wszystko wskazuje na to ze tak bedzie bo Maciek taka wlasnie strategie przyjoł.

Bednarz jesli to czytasz to stary czas zaczac szukac napastnikow i ofensywnych reujacych gre napastnikow!
Znalazles Diaza i Marcelo, wiem ze jestes wstanie znalesc im podobnych wiec do dziela. :)

Lechista69 02.12.2008 11:39

Diaz kosztowal TYLKO 100 tys a Marcelo przyszedl za darmo, tera widze w obu pewniakow do pierwszego skladu no i jest Singlar, na Niedzielana, Lobodzinskiego, Jirsaka zostala wydana kupa sianka, a tylko Jirsak splaca sie w jakims stopniu.

Moze w erze kryzysu swiatowego dobra polityka bedzie sprowadzanie darmowych/tanich, ale mlodych zdolnych?

Pozdrawiam i zycze Mistrzostwa na wiosne :)!

Arked 02.12.2008 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 636920)
A czy ktoś w ogóle widział tego Romeu w jakimś meczu? Youtube.com się nie liczy.
I pytam tutaj może jakieś forumowicza pokroju flamengisty, bo się interesuje
ligą brazylijską, a nie FM-owe talenty, bo to już nudne się robi.

P.S. Jak nie wygra Wisła meczu zawsze można odsejwować. :-D

Wiesz o tym, że zachodnie kluby korzystają z bazy FM-a do wyszukiwania piłkarzy, a Everton podpisał nawet z SI oficjalną umowę?:> Co by nie mówić to największa i darmowa baza danych o zawodnikach z całego świata. Nie obraziłbym się, gdyby Bednarz czasem do niej zajrzał. Mówię całkeim serio. Daje to ogólne rozeznanie o tym kto może być dobry i komu warto się przyjżeć.

Lechista69 02.12.2008 13:02

Taka jest prawda ze FM to gra w ktorej bazy danych tworza sami kibice/kluby w miare wiarygodnie!

szprotson 02.12.2008 13:11

dokładnie tak jak napisał Arked.
Ale nie tylko Everton korzysta z bazy danych. Everton jako chyba jedyny podpisał kontrakt na legalny dostęp do bazy danych, która tworzą resarcherzy z całego świata. I to nie jest tak, ze ja widze Brożka, daje mu szybkość 20 i inne mega atrybuty i tak jest w grze. Wszystko jest analizowane etc.
Miles J. mówił juz pare razy, ze kilka druzyn dzięki FM czy też CM jak było wcześniej, korzystały i to z korzyścią z bazy danych gry.

ale...jeśli ktoś nie zna wszystkich tajnikow gry w FM, to niech sie nie wypowiada. Tak jak np. chwalenie Romeu bo ...costamcos. Najpierw nalezy zobaczyc czy zawodnik ma ustalone PA czy też ma zmienne.

PANIE BEDNARZ, KUP PAN FM ! :)

tofik 02.12.2008 14:49

Pisałem o tym na stronie 43. Miło, że ktoś podziela tę opinię.
Bednarz nawet nie musi grac. Wystarczy, że będzie miał bazę danych z piłkarzami, którzy są potencjalnymi talentami.

szprotson 02.12.2008 16:59

ale u nas, w POLSCE, wiekszość transferów opiera się na tzw "plecach" Kto ich nie ma, ten wysoko nie zajdzie. A tu menago nie pchnie, a tu klub nie chce X bo woli od menago Y bo będzie miał z tego jakiś %.
U nas ta baza dlatego mało warta, bo w naszym kraju inaczej wygląda sprowadzanie zawodników ..

Lechista69 02.12.2008 17:01

U nas sie stosuje baze z LIGI POLSKIEJ MENAGER, pozdro dla tych ktorzy pamietaja tego menadzera hehe!

_ukoL 02.12.2008 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 637122)
Wiesz o tym, że zachodnie kluby korzystają z bazy FM-a do wyszukiwania piłkarzy, a Everton podpisał nawet z SI oficjalną umowę?:> Co by nie mówić to największa i darmowa baza danych o zawodnikach z całego świata. Nie obraziłbym się, gdyby Bednarz czasem do niej zajrzał. Mówię całkeim serio. Daje to ogólne rozeznanie o tym kto może być dobry i komu warto się przyjżeć.

Arked, szanuję Twoje zdanie ale osobiście to wolałbym by ludzie odpowiedzialni za transfery we Wiśle bazowali na innych źródłach niż Football Manager. No może jestem staroświecki ale ja bym gry nie mieszał do świata rzeczywistego, tym bardziej jeżeli chodzi o Wisłę Kraków. :-)

Gucio25 02.12.2008 19:18

w piątek na D zbiórka na najnowsze FMy dla pana Bednarza i dwóch naszych scoutów.
odrazu w wersji kolekcjonerskiej, coby mieli chłopaki notesik do notowania.

3x99=297zł, damy radę?

WINDEK 02.12.2008 19:52

Każdy rzuci po 10-15 groszy i styknie ;] :D

Fahrist 02.12.2008 20:20

Prawda jest taka, że FM jest doskonałym narzędziem do znalezienia kogoś, ale już później to raczej wysłałbym jakichś scoutów, żeby lookneli co to za klient i co prezentuje, FM nie jest przecież aktualizowany co tydzień...

AYALA 03.12.2008 01:29

Na miejscu Pana Bednarza zamiast szukac na drugim końcu Europy wirtualnych wzmocnien zaprosiłbym najzdolnieszych junirów z Małopolski i Podhala i wybrał najelpszych.Obecna Wisła to przecież nie jest Chelsea żeby żaden utalentowany nastolatek nie był w stanie sie przebic

matti123 03.12.2008 01:43

Bardzo zaciekawiło mnie to co piszecie o korzystaniu przez skautów itp z baz FM. Sobol to ostatni w kolejce do odejścia ze starszych zawodników, jeszcze pół roku temu chciał odejść a nikt nie miał zamiaru go puścić.

Tasio1906 04.12.2008 16:14

Ostatnio głośno jest o rewolucji kadrowej w Wiśle. Przesądzone jest odejście Barreto i Kmiecika. Za trafne posunięcie uważam danie "wolnej ręki" Dawidowskiemu, Vardze i Niedzielanowi, wymienieni zawodnicy nie są w dyspozycji, która pozwala im na efektywną grę. Słuszna jest także decyzja o pozwoleniu na odejście Baszczyńskiemu, Cantoro, ZIeńczukowi. Ci piłkarze zdobyli w Wiśle wszystko co było do zdobycia na krajowym podwórku i moim zdaniem są wypaleni a to ostatnia szansa na to żeby na nich trochę zarobić. Wisłe powinni opuścić (uwzględniam tu też zawodników aktualnie wypożyczonych): Cebanu, Jarosiński, Rygielski, Szabat, Jacek, Artur Rado oraz Smółka. A co do wzmocnień to klub powinien sprowadzić: prawego obrońce (Bartczak lub Wojtkowiak lub Rybaczuk), środkowy pomocnik (Gol lub Trałka), lewy pomocnik (Gancarczyk lub Madejski) oraz wysoki napastnik (Ivanovski lub Micanski)

kristos 04.12.2008 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 637961)
Ostatnio głośno jest o rewolucji kadrowej w Wiśle. Przesądzone jest odejście Barreto i Kmiecika. Za trafne posunięcie uważam danie "wolnej ręki" Dawidowskiemu, Vardze i Niedzielanowi, wymienieni zawodnicy nie są w dyspozycji, która pozwala im na efektywną grę. Słuszna jest także decyzja o pozwoleniu na odejście Baszczyńskiemu, Cantoro, ZIeńczukowi. Ci piłkarze zdobyli w Wiśle wszystko co było do zdobycia na krajowym podwórku i moim zdaniem są wypaleni a to ostatnia szansa na to żeby na nich trochę zarobić. Wisłe powinni opuścić (uwzględniam tu też zawodników aktualnie wypożyczonych): Cebanu, Jarosiński, Rygielski, Szabat, Jacek, Artur Rado oraz Smółka. A co do wzmocnień to klub powinien sprowadzić: prawego obrońce (Bartczak lub Wojtkowiak lub Rybaczuk), środkowy pomocnik (Gol lub Trałka), lewy pomocnik (Gancarczyk lub Madejski) oraz wysoki napastnik (Ivanovski lub Micanski)

Tasio bredzisz jak mały Jasio.....

Tasio1906 04.12.2008 16:24

Z czym bredze? Wiśle potrzebne są zmiany a nowym zawodnikom ktoś musi zrobić miejsce...

Arked 04.12.2008 16:53

Tasio, jeśli mielibyśmy sprowadzać tych zawodników co proponujesz to lepiej zostawić starych, bo wzmocnieniami bym twoich faworytów nie nazwał.

Tasio1906 04.12.2008 16:59

a kogo byście nazwali wzmocnieniem? Nie mówie że to musza być Ci zawodnicy ale na te pozycje

AYALA 04.12.2008 17:13

na Twoje wzmocnienia Tasiu o jakich piszesz to by co najmniej ze 2 miliony Euro trzeba wydac.Obawiam sie że takiej sumy przeznaczonej na transfery nie ma.
Skończy sie pewnie jak to zwykle bywa na graczach za free w najlepszym razie beda to zawodnicy klasy Paulisty a w najgorszym Svitlicy.
Po cichu licze że wreszcie jakiś utalentowany wychowanek ze szkółki Dr. Chemicza przebije sie do pierwszej 11 -tki.

Tasio1906 04.12.2008 17:16

podobno za Cantoro i Zieńczuka chcą dać 600 000 Euro za za reszte pare groszy też by wpadło, a za Euro Wisła dostała coś koło 250 000 euro

jgw 04.12.2008 17:35

Tasio podobno Cupiał ma sprzedać Wisłę. Tak sobie możemy pisać. Gdzie są transfery za pieniędze z transferu Dudki?

Lukasz TSW 04.12.2008 18:54

Pozwoliłem sobie na pewne kalkulacje powiedzmy ze z transfery Cantoro i Zieńczuka dostaniemy około 600 tys E + odciążenie budżetu do konca rundy jakies 200 tys E + kasa z euro 285 tys E + powiedzmy 50 tys E za Dawidowskiego ( oddał bym go nawet za darmo liczy budżet ) oszczednosc na jego pensji ok 50 tys E + Kmiecik i Varga dają nam przynajmniej kolejne 50 tys E I takim oto tropem mamy 1,185 M E wraz ze srodkami które klub ma na pewno na transfery daje to nam na nasze realia całkiem niezła sumkę wiec powinno nam sie udac przeprowadzic około 3-5 transferów w tym 1-2 gotówkowe a resztę za darmo sumy podawałem bardzo asekuracyjnie zeby nigdzie nie przesadzic wydaje mi sie ze same oszczednosci na pensjach bedą sporo większe ale jedno kalkulacje a drugie realia

Lukasz TSW 04.12.2008 19:06

Hmm o pieniądzach za Dudke to mozemy juz sobie zapomniec ale obecna sytuacja wymaga działan ze strony klubu wiec nie sądze zeby znowu wykręcali sie sianem Dawidowskiego trzeba sie koniecznie pozbyc a na Zienczuka i Cantoro znajda sie moze jascy naiwni którzy dadzą za nich chociaż 400tys ale istotne tu bedzie oszczędnosc na ich pensjach

pawelo84 04.12.2008 19:18

najlepszym transferem dla Wisły to będzie transfer Błaszcza do Liverpoolu. Przyjmijmy, że pójdzie za 15 mln euro, to z tego mamy zagwarantowane 3 bańki. Wtedy można robić transfery.

wisłaWieczysta 04.12.2008 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 638038)
najlepszym transferem dla Wisły to będzie transfer Błaszcza do Liverpoolu. Przyjmijmy, że pójdzie za 15 mln euro, to z tego mamy zagwarantowane 3 bańki. Wtedy można robić transfery.

ja już nie mam złudzeń...
nawet jak dostaniemy coś za Błaszcza to i tak ani grosz nie pójdzie na transfery i jest już tak od dłuższego czasu. taka polityka transferowa klubu i się dziwią że nie ma awansu do LM czy nawet o mistrza polski jest teraz trudno ;/

juniordiaz 04.12.2008 19:43

drugiego takiego samego okienka nie może byćz reszta sami zobaczymy co bedzie

Lechista69 04.12.2008 19:43

Skoro jeszcze nie wywalili trenera, planuja pozbyc sie starych i skrecic mlodych.. to moze byc tylko lepiej..

Barthez 04.12.2008 20:32

może wreszcie p. Cupiał sypnie kasą?:P jest jakaś nadzieja, może wreszcie uwierzył że można coś ugrać w Europie z dobrym trenerem, zawodnikami głodnymi sukcesu oraz nową formułą LM?

wisłaWieczysta 04.12.2008 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barthez (Post 638084)
może wreszcie p. Cupiał sypnie kasą?:P jest jakaś nadzieja, może wreszcie uwierzył że można coś ugrać w Europie z dobrym trenerem, zawodnikami głodnymi sukcesu oraz nową formułą LM?

coś obawiam się że może tak nie być...

światowy kryzys gospodarczy dosięgnął Telefonike i p.Cupiała

matti123 04.12.2008 21:52

Cupiał to jest pasjonata. Wisła to jest spełnianie jego marzeń. Szkoda fałszywych doradców. Kasa na transfery nie ma nic wspólnego z kryzysem finansowym i kondycją telefoniki. Jeśli Cupiał zechce to wyłoży kasę, a ma jej tyle że jakby miał zachciankę stać byłoby go na wszystkich zawodników Lecha i Legii razem. Boss widzi co się dzieje i miło nas zaskoczy. Ja w to wierzę.

andalemono 04.12.2008 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 638173)
Boss widzi co się dzieje i miło nas zaskoczy. Ja w to wierzę.

Rzuć numerem do dealera ;-)

Kondipr 04.12.2008 23:19

Zagłębie Sosnowiec będzie chciało sprzedać Adriana Marka bo klub ma długi na 1,5 mln.
Można go teraz tanio kupic, a nie musze chyba mówić, że to świetny piłkarz juz dziś, a co dopiero po roku treningów w Wiśle ... z Marcelo by rządzili! Mam nadzieje, że Lech go nie zgarnie bo już się nim ostatnio interesował :/

AYALA 05.12.2008 00:06

kilka lat temu Wisełka intersowala sie Wilkiem z Lecha jak ten nie miał pewnego miejsca w Kolejorzu.Dziś lewy obrońca\pomocnik zasuwał jak Baszczu za najlepszych lat przy Reymonta.Teraz to już chyba można tylko pomarzyc o graczu Lecha

matti123 05.12.2008 01:08

andalemono pożyjemy pogadamy..

juniordiaz 05.12.2008 10:12

Pan Bednarz poinnien sie zastanowic nad pilkarzami Ziliny wczoraj wygrali z Aston villa w birmigham

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl