Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

FajQ 31.07.2008 22:56

Cytat:

Nie do przejścia: Barcelona, Liverpool, Juventus, Arsenal.
Co to ma znaczyć nie do przejścia ?Nie ma drużyn nie do przejścia.Jeżeli piłkarze mieli by wychodzić z myśla że drużyna jest nie do przejścia to już przegrywaja mecz w szatni.Trzeba zawsze dawać z siebie 200% i wtedy drużyna jest do przejścia.Co do losowania marzy mi się para IFK/Basel ale wczoraj miałem wizje że będzie to Olimpiakos.Jest jedno ale Beitar.Trzeba zrobić zajebiste piekło żeby ten ich bramkarz posikał się jak Dolha.
PS czy koledzy zza błoń planują wspomóc "braci" na naszym stadionie:D

tommiyacht 31.07.2008 23:17

Głowacki raczej nie zagra. Inaczej oglosili by decyzje dzien przed meczem. Skoro dzisiaj tak mowią i wiedzą co z wiezadlami itd tzn ze nie ma bata tego wykurowac w tydzien. tak mi sie wydaje

Kamson 31.07.2008 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 577293)
Głowacki raczej nie zagra. Inaczej oglosili by decyzje dzien przed meczem. Skoro dzisiaj tak mowią i wiedzą co z wiezadlami itd tzn ze nie ma bata tego wykurowac w tydzien. tak mi sie wydaje

Skoro mówią to tydzień przed meczem to może to być podpucha :-P

Jaca 31.07.2008 23:44

tak losowanie jest zawsze na Eurosporcie i zawsze o 12:00 , Bate Borysów pokonał Anderlecht Bruksela na wyjeździe 2:1 gdyby Wisła pokonała Beitar i wylosowała Bate Borysów który by przejęła rozstawienie w III rundzie było by pięknie

regan 01.08.2008 00:56

ja mam pytanie ma ktos moze na video sytuacje Sobola zeby wrzucic? bo mam ciagle wrazenie ze zostal on podciety przed polem karnym czego kamery w powtórkach nie pokazały a upadł dopiero 3 metry później i kazdy skupiał sie tylko na tym czy był karny...

1q2 01.08.2008 04:19

regan - tam nie bylo zadnego kontaktu, ale widea nie mam
Co wd mnie zupelnie nie obciaza jego, to bardziej minus do reszty ktora stanela w tym momencie.

A do panow co sami sobie 2 tygodniowego bana kroja po niepowodzeniu w rewanzu.
Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie ale trzymam Was za slowo:>

I prosze dac sobie spokoj z rozkminianiem 3 rundy.Przeca przegalismy pierwszy mecz a niektorzy juz uwazaja ze Beitar zostal pokonany. To jest straszne.

LooNatyk 01.08.2008 06:45

Tutaj nie ma co dzielic skory na niedzwiedziu, tez wierze w nasz awans, ale poczekajmy do srody i wtedy myslmy o przeciwniku w III rundzie.. Wiadomo, ze jak wylosujemy Basel, to na pewno bardziej to pilkarzy zmobilizuje, ale bez przesady.

Griszka30KR 01.08.2008 06:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 577241)
Liverpool FC (Anglia)
FC Barcelona (Hiszpania)
Arsenal Londyn (Anglia
)
Schalke 04 Gelsenkirchen (Niemcy)
Juventus Turyn (Włochy)
Glasgow Rangers (Szkocja)/FBK Kaunas (Litwa)
Olympique Marsylia (Francja)
Steaua Bukareszt (Rumunia)
Panathinaikos Ateny (Grecja)/Dinamo Tbilisi (Gruzja)
IFK Goeteborg (Szwecja)/FC Basel (Szwajcaria)
Olympiakos Pireus (Grecja)
Fenerbahce Stambuł (Turcja)/MTK Budapaszt (Węgry)
Szachtar Donieck (Ukraina)
Anderlecht Bruksela (Belgia)/BATE Borysow (Białoruś)
ACF Fiorentina (Włochy)
Spartak Moskwa (Rosja)

Uważam iż poza drużynami pogrubionymi, z każdą możemy pograć jak równy z równym, jeśli oczywiście przejdziemy Beitar... mnie osobiście marzy się wylosowanie Panathinaikosu i rewanż...

Liverpool FC (Anglia)
FC Barcelona (Hiszpania)
Arsenal Londyn (Anglia)
Schalke 04 Gelsenkirchen (Niemcy)
Juventus Turyn (Włochy)
Glasgow Rangers (Szkocja)/FBK Kaunas (Litwa)
Olympique Marsylia (Francja)
Steaua Bukareszt (Rumunia)
Panathinaikos Ateny (Grecja)/Dinamo Tbilisi (Gruzja)
IFK Goeteborg (Szwecja)/FC Basel (Szwajcaria)
Olympiakos Pireus (Grecja)

Fenerbahce Stambuł (Turcja)/MTK Budapaszt (Węgry)
Szachtar Donieck (Ukraina)
Anderlecht Bruksela (Belgia)/BATE Borysow (Białoruś)
ACF Fiorentina (Włochy)

Spartak Moskwa (Rosja)

Dla mnie zaznaczone .No byc moze jeszcze ze Spartakiem moglibysmy powalczyc.

dynek.pl 01.08.2008 07:13

Stawiam, ze Beitar trafi na BATE i to bedzie prawdziwa ironia losu.

~Izzy 01.08.2008 07:19

juz bardziej ze spartakiem mamy szanse niz z fiorentiną
no tylko niech bate przejdzie anderlecht ^^

Telus 01.08.2008 07:25

jak już zaliczyłeś niektóre z tych drużyn to dziwi mnie brak tak Szachtara i Marsylii, która straciła najlepszego napastnika niedawno.

devios 01.08.2008 07:28

Tak patrząc na te kluby możliwe do rozlosowania, to z ośmioma będzie trudno, a z drugimi ośmioma bardzo trudno.
Jakoś przed meczem w Jeruzalem miałem przeczucie, że Wisła przegra, nawet tak zagłosowałem na którejś sondzie (może nie wypada kibicowi?). Teraz mam przeczucie, że u siebie tak kibice poniosą piłkarzy, że wygrają i będzie awans.

Lemoniadowy Joe 01.08.2008 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 577322)
ja mam pytanie ma ktos moze na video sytuacje Sobola zeby wrzucic? bo mam ciagle wrazenie ze zostal on podciety przed polem karnym czego kamery w powtórkach nie pokazały a upadł dopiero 3 metry później i kazdy skupiał sie tylko na tym czy był karny...

absolutnie sędzia nie mógł podyktować karnego może obrońca dotknął reka Sobola jeżeli chodzi o nogi to wyglądało to jakby sam sie piłkarz potknął tylko że zanim upadł zrobił jeszcze dwa kroki i za bardzo teatralnie to wyglądało.

jerry.lii.lewis 01.08.2008 08:19

Przeskoczyło
Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 577249)
Kuzwa.. dobrze by bylo przejsc ten Beitar, bo szykuja sie ekstra wyjazdy, chcialbym trafic Arsenal, Liverpool badz Spartaka Moskwa, ajajajaj..

i wróciło
Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 577266)
Nic nie przeskoczylo Panie Tofik.
Nie przejdziemy Beitaru, choc milo by bylo gdyby stalo sie inaczej ;)

:lol:.

Beitar jak najbardziej do przejścia. Wynik wcale nie jest zły, a Beitar okazał sie dużo mniej groźny niż wyglądało.
Zdziwiłbym się gdybyśmy odpadli w meczu u nas.

spidey 01.08.2008 08:47

Beitar to jeszcze pukniecie, ale potem to możecie zapomnieć.
Sorry nie ma przebacz. Większość z tych drużyn jest poza zasięgiem Wisły (i każdej innej polskiej ekipy).
Szanse macie z: FBK Kaunas (Litwa), Dinamo Tbilisi (Gruzja), MTK Budapaszt (Węgry), BATE Borysow (Białoruś), choć te ekipy nie jest pewne, że przejdą dalej.
Choć będę Wam kibicował.
Dla pocieszenia dodam, że Legia też w kolejnej rundzie zbierze bęcki na kogo by nie trafiła.
Obiektywne spojrzenia z drugiej strony barykady.

AYALA 01.08.2008 09:08

Za Głowe chyba Singlar zagra , bo pisali że w Czechach Peter grywał też na stoperze.

Snakes 01.08.2008 09:16

Z Liverpoolem na srodku gral Baszczynski ,i mysle ze tak bedzie z Beitarem ,bo z jednej strony Baszczynski ma doswiadczenie duze (choc coraz czesciej zdarza mu sie robic jakies dziwne kiksy) a z drugiej niestety Baszczynski ma juz swoje lata i szybkosc juz nie ta.
Ja bardziej obawiam sie o to ze Skorza przesunie na lewa pomoc Piotrka Brozka a na lewej obronie bedzie..Junior Diaz - to bedzie dopiero tykajaca przez 90 minut bomba

Jest jeszcze opcja ,ze kontuzja Glowy nie jest tak powazna i bedzie mogl zagrac ,ale malo to prawdopodbne ,choc kto wie ,moze to zaslona dymna

AYALA 01.08.2008 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 577383)
Ja bardziej obawiam sie o to ze Skorza przesunie na lewa pomoc Piotrka Brozka a na lewej obronie bedzie..Junior Diaz - to bedzie dopiero tykajaca przez 90 minut bomba

w końcu Diaz to Reprezentant Kostaryki , czas go rzucić na głęboką wode.Kto nie ryzykuje nie pije szampana.

sandbender 01.08.2008 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 577199)
Mam takie dziwne przeczucie, że jutro aby dolać oliwy do ognia losowanie będzie takie:
Anderlecht/BATE - Wisła/Beitar

I jak nie awansujemy to się okaże, że Beitar gra z BATE, a jak awansujemy to zagramy z Anderlechtem....

A co d rewanżu. Pi.Brozek moze grac na lewej obronie i pomocy, Diaz to samo. Wolałbym widziec Brozka w obronie bo jest bardziej pewnym zawodnikiem.

Wisła Pany r22 01.08.2008 09:52

Trafimy na Spartak Moskwa albo Juventus moim zdaniem bo my zawsze mamy szczęście do tych losowań ;/

jerry.lii.lewis 01.08.2008 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 577393)
I jak nie awansujemy to się okaże, że Beitar gra z BATE, a jak awansujemy to zagramy z Anderlechtem....

A co d rewanżu. Pi.Brozek moze grac na lewej obronie i pomocy, Diaz to samo. Wolałbym widziec Brozka w obronie bo jest bardziej pewnym zawodnikiem.

Zdecydowanie tak. Diaz ma za mało pilnuje obrony; ciąg do przodu nie zła sprawa ale jemu zdarza się przesadzać. Piotrek tez nie jest wymarzony na tę pozycję ale od Diaza na pewno i lepszy i pewniejszy.
Co do środka obrony to ciekaw jestem czy Singlara czy Baszcza tam Skorża postawi, bo wielu innych opcji to nie ma. Ktoś pisał o Sobolu na stoperze ale to chyba za duża strata w środku pola.

Snakes 01.08.2008 10:03

Moze Kmiecik zagra na stoperze ,przynajmniej Abreu by sobie nie "po-główkował" :lol:

Fuks 01.08.2008 10:12

Gdyby ktos nie wiedział - losowanie jest dzisiaj na Eurosporcie o 12 (p. UEFA o 13)

pysio 01.08.2008 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła Pany r22 (Post 577408)
Trafimy na Spartak Moskwa albo Juventus moim zdaniem bo my zawsze mamy szczęście do tych losowań ;/

Juvenstus jak najbardziej do ogrania, a od kiedy Wisła boi się Spartaka? no nie żartujecie już.. Mamy Nei!

eye63 01.08.2008 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 577413)
Zdecydowanie tak. Diaz ma za mało pilnuje obrony; ciąg do przodu nie zła sprawa ale jemu zdarza się przesadzać. Piotrek tez nie jest wymarzony na tę pozycję ale od Diaza na pewno i lepszy i pewniejszy.
Co do środka obrony to ciekaw jestem czy Singlara czy Baszcza tam Skorża postawi, bo wielu innych opcji to nie ma. Ktoś pisał o Sobolu na stoperze ale to chyba za duża strata w środku pola.

Bez Sobola raczej gry w środku nie będzie - bo wtedy musiałaby być linia pomocy - Cantoro, Jirsak, Boguski.
Co do obrony, to prawie pewne jest, że zagra Baszczyński, były już takie próby w sparingach, więc prawa to Singlar. A co do lewej pomocy - to opcje są dwie: Niedzielan, Dawidowski - ewentualnie Diaz.

rutic 01.08.2008 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 577422)
Juvenstus jak najbardziej do ogrania, a od kiedy Wisła boi się Spartaka? no nie żartujecie już.. Mamy Nei!

No nie wiem widziałeś ostatnio mecze Juventusu?
Jakby nie było to jedna z czołowych drużyn Serie A.
Spartak też jest dla nas poza zasięgiem - niestety :(

sandomingo 01.08.2008 10:27

Co do składu na rewanż to na pewno na stoperze obok Clebera zagra Baszczyński - był tak próbowany w sparingach. Singlar na prawej obronie.
Najciekawsze jest to, czy Skorża zdecyduje się posadzić na ławce Cantoro - osobiście bardzo mocno wątpię.
Na bokach pomocy zagrają najprawdopodobniej Boguski z Łobodzińskim.

janko04 01.08.2008 10:28

jest możliwość ze zagralibyśmy ze Spratą Praga ?? bo jestem nie zorientowany;)

P@vel K@sprzyk 01.08.2008 10:29

Ma ktoś bezpośredni link do relacji z losowania ?

maRgrabkarz 01.08.2008 10:35

Diaz zdaje sie idealnie pasowac na lewa pomoc. Jest szybki, dynamiczny,ma drybling, jednym slowem przebojowy chlopak.
Tym bardziej ze bywal juz w roznych meczach ustawiany jako LP. W sumie mogloby byc to dosyc ciekawe doswiadczenie i raczej z pozytkiem dla druzyny.
On mi tam pasuje.
I pamietajcie. Rewanz wygramy 3, ew 4:1. zeby pozniej nie bylo ze nie mowilem. :-D

janko04 01.08.2008 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez P@vel K@sprzyk (Post 577438)
Ma ktoś bezpośredni link do relacji z losowania ?

http://www.kuszotv.pl/index2.php?id=...627215b7f0cb2b

przy pomocy Sopcasta odpalisz, a losowanie jest na Eurosporcie

M.Mati 01.08.2008 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 577436)
jest możliwość ze zagralibyśmy ze Spratą Praga ?? bo jestem nie zorientowany;)

Na Sparte Praga nie możemy trafić, ponieważ nie jest rozstawiona tak jak i my.

szprotson 01.08.2008 10:49

ma ktos link do strony www z losowaniem?

DZIEKUJE :)

Weez3r 01.08.2008 10:50

http://www.uefa.com/live/competition...raw_basic.html

a tu video: http://video.uefa.com/video/Competit...raw_video.html

Snakes 01.08.2008 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 577453)
ma ktos link do strony www z losowaniem?

uefa.com
Liverpool,Barcelona,Arsenal,Juventus,Fiorentina byle nie oni...

Rangers/Kaunsas ;BATE - Anderlecht;Goteborg - Basel byle ktoras z tych

piter116 01.08.2008 10:57

Nie wiem jak wy, ale ja czuje w moczu Fenerbahce.

tofik 01.08.2008 11:00

Właściwie to nie opłaca się trafić "średniaka". Chciałbym leszcza jakiegoś w stylu BATE, albo Basel. A jak nie to gruubo, żeby były duże wpływy z transmisji.

Weez3r 01.08.2008 11:01

No to zaczynamy....

Transmisja dla niezorientowanych (video): http://video.uefa.com/video/Competit...raw_video.html

Telus 01.08.2008 11:01

Ja wierzę, że przejdziemy Izraelitów, jednocześnie czuję, że potencjalnym naszym rywalem będzie Marsylia - Chciałbym.

jizzz 01.08.2008 11:05

Bardzo chciałbym Arsenal

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl