![]() |
do usunięcia
|
Cytat:
zgadza się... w środę, mała pomyłka... jeśli chodzi o mnie to też wszystko zależy od tej matury, bo tylko wynik z matmy biorą mi przy rekrutacji |
Jutro matma i moja ostatnia pisemna matura . Co do wcześniejszych to pol dośc ok a ang troche gorzej jednak matma to cos innego moze byc trudna, moze byc łatwa, ale to ostatni rok zdawania jej nieobowiązkowej jak sądzicie jaka będzie?? oczywiście zdaje podstawe;D
|
muszą dać w miarę prostą, żeby im za rok nie powiedzieli, że celowo obniżają poziom i w ogóle ;)
|
no ja mam nadzieje, że tak będzie . później to juz tylko ustne i koniec:)
|
zauważcie tendencję, od 2005 co roku była prostsza (przynajmniej rozszerzona) :) a i wymagania... obcięli nam wiele (praktycznie 70% rachunku prawdopodobieństwa, pochodne, granice, szeregi geometryczne, przekształcenie...) :D będzie gut :P
|
Cytat:
pluti1906 - Ja też nie lubię pasków do spodni, lepiej zmień podpis bo trochę śmiesznie wygląda. |
Cytat:
ja dzis moge poraz pierwszy oficjalnie powiedziec, że: MATURA TO BZDURA, ang na 13ptk,a polski wczoraj na 9. mam nadzieje że 30 czerwca będę mógł po raz drugi wykrzyczeć te słowa:D |
W zeszłym roku była banalna matura z matematyki, oczywiście rozszerzona, próbna nie była trudna.
Jak teraz przywalą... Na budownictwo w zeszłym roku było 75%, a łatwa była, więc jakoś to będzie. Nawet jak dadzą trudną to mniejszy powinien być próg. |
a chemii to nikt nie zdaje? :D
|
Cytat:
Czekam na tę Waszą matmę,bo jak dadzą trudną, to może wtedy fizyka będzie łatwa ;) Gorzej jak będzie odwrotnie... |
gówno prawda :) nie ma żadnych zależności. wymyslacie jakieś powiązania, wierzycie w zabobony itp pierdoły :) jutro pójdziemy, zobaczymy i oby napiszemy :)
pozdro |
pisal ktos dzis historie? Czy w 5 jak napisalem mezpotamia zamiast babilloni to bedzie źle?
p.s Widze ze wszyscy :-) A i jakby faktycznie ktos napisal to niech jeszcze powie zadanie 15... czy jak napisalem rozwoj terytorialny Turcji(zamiast Imperium Osmanksiego) czy to tez bedzie źle? |
Rozmawiałem z egzaminatorką z polskiego. Powstał już podobno klucz odpowiedzi. Z tego, co mi mówiła jasno wynika, że ci, co pisali Pana Tadeusza powinni się byli skupić na fragmentach, a odwołanie do całości utworu to dodatkowe walory pracy :-) Liczę wobec tego na jakieś 70% z tej matury :D z geografii podobnie (podstawowej) - też ponad 70%. WoS i angielski rozszerzone raczej bida, no ale zobaczymy :-)
I tak się już zastanawiam gdzie z takimi przeciętnymi wynikami mogę się udać. Biorę pod uwagę właśnie wykorzystanie polskiego i geografii... ps. spojrzałem na arkusze i jak dla mnie historia i biologia przesrane były... matematyka mnie nie interesuje :P |
Cytat:
|
najbadziej rozjebało mnie ostatnie zadanie na podstawowym... co ja ****a historie sztuki zdaje? nie po to kułem generałów dowódców, bitwy, przebieg bitew, nie po to doczytwywałem w różnych źródłach wiecej na różne tematy(jak powstanie listopadowe, styczniowe 1,2 wojna swiatowa, czy nawet wojny antyczne(peloponeska, punickie itp) zeby ****a dostac pytanie z historii sztuki, albo ubioru z 3 wieków. Powiem tak, najbardziej wiarygodna matura to chyba z angielskiego, reszte to o dupe rozbić. Ja ****a z pasją czytam niektore tematy, i dostaje bzdurne nie związane z historią pytania.
|
palikot - a jakie miałeś pytanie ?
|
Na prośbę kolegi:
"Zapomnialem zanieść kalkulator do szkoly dzien przed matura a jest podobno taki wymóg ze sie go powinno przynieść, czy jak jutro z nim przyjdę to będę mógł go używać?" :D |
koniecznie trzeba pryzniesc :) powiedz ze jak nie doniósł to liczy na liczydle z koralikami :D
|
Kto ma temat na polski ustny jak ktoś już zdawał to prosze o opinie
Język dziennikarzy sportowych. Scharakteryzuj na podstawie zgromadzonego materiału językowego. |
Słuchajcie wiadomo kiedy będą oficjalne klucze z matur? Jak to wyglądało w poprzednich latach?
|
Ale się cieszę!!! Matematyka mi dobrze poszła! Napisałem wszystko. Jedynie punkty mogą polecieć za jakąś formę. Ho ho!!!!!!
|
no ja jednego zadania za 6 punktów nie zrobiłem z braku czasu. odejmując jakies tam za zapis kooło 80% powinno byc.a trzeba przyznac ze taka dosc cieżkawa była :)
|
Pisał ktoś rozszerzoną z matmy?? Pytam bo za rok mam zamiar i nie wiem czy w ogóle jest sens podchodzić...
|
no ja pisałem i sądze ze bylas znośna ale bardzo nietypowa :)
|
a ja mam pytanie odnośnie prezentacji z poslkiego. Jak sie tego uczyć... na pamieć czy moze rozumiec to i dopiero podczss prezentacji wymyslać? Jak wy robiliscie? prezentacje mam dopiero we wtorek
A i pisząc taką prezentacje moge słwo w słowo przepisać z opracowania czy musze to jakos swoimi słowami przedstawic? |
Jutro mam angielski ustny :) proszę o modlitwę i trzymanie kciuków bo to mi się przyda. Boję się strasznie ale tak to jest jak się ktoś nie uczy :)
|
Cytat:
|
A fizycy jak tam?
Moim zdaniem była naprawdę znośna ta matura, jeszcze jak teraz sprawdzam odpowiedzi to już wogle:D |
Oby chemie jutro dali znośną :D
|
15/20 przy mojej słabej trójce z anglika to wielki sukces. Miałem trochę szczęścia bo trafiłem na łatwy zestaw.
|
Witam mam DużĄ prośbę potrzebuję ksero albo zdjęcia z książki Opracowania lektur i wierszy WYDAWNICTWO GREG KRAKÓW 2004/2005 Petryk Dariusz , Rychlicki Robert , Marzec Anna
Strona . 92 s.320 s.354 Jak coś to Pw . pozdrawiam |
Cytat:
Poczekamy na wyniki... |
Cytat:
88% w najgorszym wypadku :D o ile mozna ufac tym z onetu :D |
potrzebuje pilnie na wczoraj streszczenia szczegułowego ziemi obiecanej Reymonta.
|
klp.pl dla mnie najlepsze strzeczenia i opracowania
|
[FONT='MS Shell Dlg 2']gdyby tam bylo, to bym nie pisal. przyjmę nawet skan[/FONT]
|
Jutro ustny polski :) jakieś rady?:D Czytam swoją prezentację i zajmuje mi to zaledwie 11 minut. Boję się że za zapomnę czegoś i będę mówił za krótko. Ile minut tak najlepiej mówić?
|
A ja idę na żywioł. Nie uczyłem się swojej prezentacji, przeczytałem z 2 razy, a zaznaczam, że sam jej nie pisałem:D Co do czytania książek też cieńko, zobaczymy jak będzie:P
|
Temat maturalny trochę się uspokoił... To znak, że koniec matur blisko ;-)
Ktoś z was pisze informatykę? Jak morale? :P |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl