![]() |
W opublikowanych przez klub kulisach meczu ze Spartakiem (nawiasem mówiąc bardzo fajnie zrobionych, polecam) jest parę ujęć, w których Moskal stoi obrócony plecami do Jopa i nie przejawia specjalnie zainteresowania tym, co ów ma do powiedzenia.
Czy Fra Mat zdążył już gdzieś ogłosić w związku z tym, że Moskal nie słucha Jopa, bo mogłem coś przeoczyć? :evil: |
Markus: zieeeeew.
Jesteś coraz głupszy jeśli myślisz że zwracam uwagę na twoje miotanie się. Zero argumentów i rzeczowych postów, tylko przypierdalanie się |
Cytat:
|
Dobrze, odpowiem.
Moskal w przeciwieństwie do Rude zna ligę. Jop nie musi go jej uczyć. Natomiast tobie przydałaby się jakaś edukacja |
Cytat:
Nie wiem, może nie rozmawiają w jednym języku? |
Zdaje się, ze obydwaj przeoczyliście wiele rzeczy.
W tym moment, kiedy Bozia rozum rozdawała. |
W kadrze na Cercle wg oficjalnej listy dopisano Alfaro, a wykreślono Kiakosa i Krzyżanowskiego.
Czyli z obecnej kadry bez Szota, Igbekeme, Kiakosa, Colleya, Fazlagicia i Dudy. |
Ja bym chciał, żeby Maciej Skucha wyliczył współczynnik dramy o Hiszpanów na post Markusa.
|
https://transfery.info/ekstra/artyku...-krakow/220511
Ciekawie o najbliższym rywalu |
Cytat:
Cytat:
|
Dla mnie najciekawszy jest fakt że Cercle nie radzi sobie zbytnio w ataku pozycyjnym i bardziej grają na pressing/kontrpressing. Szkoda tylko że u nas obrona jest taka tragiczna że nawet ciężko będzie zaparkować autobus po (oby) korzystnym wyniku/prowadzeniu.
|
Oni co roku sporo transferuja, wiec poczatek sezonu maja slaby. Potrzeba im czasu na zgranie i tutaj jest nasza szansa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Serio, pytasz o takie rzeczy?
Już ci wcześniej odpisywałem na podobne insynuacje. Poszukaj na forum - to nie boli. W skrócie - Moskal, jeśli nawet ma słabe wyniki na początku to gra Wisły jako zespołu jest znacznie lepsza niż za czasów analityka. Analityk wymęczył w pierwszym meczu zwycięstwo ze Stalą, choć w 90 minucie był karny dla Stali i fuksem tego nie przegraliśmy, potem przerżnął z Tychami na Reymonta. Przy tym gra powodowała krwawienie z oczu. A jedyne co przeoczyłeś (i ma to wpływ na całe twoje życie) to ustawienie się w kolejce, kiedy Bozia rozdawała rozum. |
Cytat:
|
Konferencja prasowa:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1826265439795839280 W czwartkowym meczu nie zagrają: Łukasz Zwoliński, Dawid Szot, Bartosz Talar, Enis Fazlagić, Kacper Duda, Jakub Stępak i Joseph Colley. |
Cytat:
|
Cytat:
Także węsz dalej hejterku i kop swoje dołki dalej. Wtedy było zajebiście jak była średnia pkt na mecz 1,2. Teraz nagle jest źle xd |
Sa chetni na wyjazd do Brugi busem 9 osobowym, koszt okolo 500 PLN ?
|
Cytat:
Królewski wreszcie choć odrobinę oprzytomniał i czasy dyrektorka kikusia, przybłędy z Kostaryki i asów typu raton dobiegły końca i mam nadzieję już nie wrócą. Nie wiem co z tego miałeś, nie jest mi ani trochę przykro, że ci się skończyło. Zacznij na powrót pisać o grze, taktyce itp. bo to ci kiedyś wychodziło albo spierdalaj robić kwas na kałuży albo gdziekolwiek indziej. |
Cytat:
|
Cytat:
Ostatni raz grali w pucharach europejskich w roku, w którym Wisłę prowadził Kasperczak, czyli nawet wcześniej niż nasz ostatni występ pucharowy (od którego zdawałoby się minęła wieczność), a teraz grają już cały 4. raz w całej swojej historii, ze średnią rzadziej raz na dekadę ;) |
Dla Markusika zawsze jest jedno wytłumaczenie - każdy Polak jest zły, każdy obcokrajowiec jest super.
W zeszłym sezonie widzieliśmy, gdy Wisła z niezliczoną liczbą obcokrajowców - w zasadzie z jednego kraju kompromitowała się cały czas w lidze, a w tym czasie GKS Katowice (kompletne przeciwieństwo Wisły) pięknie odrabiał bardzo dużą stratę i ostatecznie awansował bezpośrednio, ośmieszając hiszpański projekt Wisły. Gdyby ci Hiszpanie byliby tacy super, to tym bardziej po przyjściu wymarzonego przez Markusika specjalisty z Kostaryki, Wisła powinna być maszynką do seryjnego wygrywania. Średnia z rundy wiosennej powinna zakręcić się w okolicach 2,5 pkt na mecz lub lepiej. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna, a jakość tych Hiszpanów poza nielicznymi wyjątkami od samego początku była mocno wątpliwa (oczywiście dokładając do oceny Kikusia i Albercika). Ale wg Markusika, to Polacy zawalili sezon... Brak słów. Tak samo jak rok temu naszpikowany obcokrajowcami Lech (plus trenerem z Holandii) skompromitował się z Trnavą. Wisła jakoś dała radę po oczekiwanej rewolucji po najgorszym sezonie ligowym w historii. |
Cytat:
|
Cytat:
Teoretycznie sezon zasadniczy poprzedniego sezonu zakończyło na 5 miejscu, ale mieli tyle samo pkt co ekpiy Genk i Gent które jednak miały mniej zwycięstw (dziwny system) i fazy finałowej (top6) nie awansowało Gent. Ogółem 5 a 8 miejsce dzieliło raptem 2 pkt. Tak więc Cercle to nie jest 4 czy 5 siła ligi, ale bliżej 7-8. |
"huja grają - o.......imy ich" XD jednym słowem
|
Jak widzisz Karherop lepiej trafic nie moglismy i nasze szanse rosna ;-)
Trzeba patrzec na ostatnie 3-4 lata dzialania klubu. Czyli co roku sa wyzej. Poukladane sa finanse, sciagaja co raz lepszych zawodnikow i owszem, sa ogrywalnia dla AS Monaco, ale tam tez nie ma frajerow do grania tylko chlopaki z potencjalem. Patrzac na progres (dwa lata temu 6 miesjce, rok temu 4) to mozna przyjac, ze wskoczyli do grupy pucharowej. Co nie znaczy, ze mamy klekac i plakac z tego powodu :-) Dla mnie Cercle to druzyna/klub w budowie, z dlugoterminowym planem, bez wiekszej spiny. Dla naszych zawodnikow i klubu to szansa jedna na milion. |
Dla nich też.
Każdy z zawodników Cercle może pokazać się na arenie międzynarodowej, trafić do poważnego klubu (choćby Monaco), a tym bardziej jeśli wejdą do fazy ligowej. |
Cytat:
|
tzw Wiślacki optymizm :D gorzej niz 1:4 u siebie nie będzie :D
|
1:5 u siebie, 1:8 na wyjeździe
|
Cytat:
Dlatego moim zdaniem jeśli przegramy to minimalnie. Tok rozumowania jak każdy inny:) |
Jeśli Cercle to kopciuszek, to jak nazwać nas?
|
paproszek
xxxxxx |
Quasimodo, który podaje do stołu na tym balu.
|
Cytat:
Cercle 10 w całej swojej historii z czego prawie połowa w tym sezonie. Klub bez specjalnej historii i kibiców. No ale sportowo są silniejsi. Bez farta to się nie uda, a tego raczej nam ostatnio brakuje. Musiałby się bilans w przyrodzie zdecydowanie wyrównać. |
Może sprzedadzą jeszcze kilku zawodników ...
No, przed dzisiejszym meczem to już się pewnie nie uda. |
Obawiam się trochę o to, że sposób gry tego Cercle może być dla nas bardzo niewygodny. Oddadzą nam piłkę, siądą na nas pressingiem, a ewentualne błędy w rozegraniu mogą bezlitośnie wykorzystać, bo zapewne zarówno szybkością jak i jakością piłkarską będą wyraźnie górować.
|
Cercle to szkoła RedBulla więc będzie grało podobnie jak Rapid we Wiedniu.
Jedyna szansa, że mają już odejścia, kontuzje i kartki. To polecam, M. Moński jest specjalistą i dość optymistycznie mówi. https://youtu.be/CZ9kqikkm44?si=hu1FbWHR9vqmv6lC |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl