Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Radosław Sobolewski trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10811)

Elendil 06.06.2023 19:36

Dziś dobitnie przekonaliśmy się, czym jest stado baranów prowadzone przez lwa, a czym stado lwów prowadzone przez barana. Czy to zawodnicy Puszczy byli wybitnymi grajkami? Przerastali naszym umiejętnościami? Nie, możliwe że ich cała 11 jedenastka nie łapała by się do pierwszej 16-stki Wisły (poza bramkarzem, bo Biegański się cofnął w rozwoju). Za to praktycznie każdy zawodnik Wisły miałby pewny plac w Puszczy.

Dostaliśmy, bo oni mieli trenera, my jakiegoś gościa w czapce. Jakby temu gościowi w czapce przyszło prowadzić Puszczę w tym sezonie, to by ją spuścił do 2 ligi. A tak - trzymam kciuki za nich w niedzielę. Zawsze to ekstraklasa na Reymonta :lol:

Skawa Wadowice 06.06.2023 19:38

Radek dymisja. Tyle w temacie

wolfy 06.06.2023 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1602978)
Dziś dobitnie przekonaliśmy się, czym jest stado baranów prowadzone przez lwa, a czym stado lwów prowadzone przez barana. Czy to zawodnicy Puszczy byli wybitnymi grajkami? Przerastali naszym umiejętnościami? Nie, możliwe że ich cała 11 jedenastka nie łapała by się do pierwszej 16-stki Wisły (poza bramkarzem, bo Biegański się cofnął w rozwoju). Za to praktycznie każdy zawodnik Wisły miałby pewny plac w Puszczy.

Dostaliśmy, bo oni mieli trenera, my jakiegoś gościa w czapce. Jakby temu gościowi w czapce przyszło prowadzić Puszczę w tym sezonie, to by ją spuścił do 2 ligi. A tak - trzymam kciuki za nich w niedzielę. Zawsze to ekstraklasa na Reymonta :lol:

Smutne ale prawdziwe. Była kasa na Hiszpanów, na trenera zabrakło? Ale taki to ....idołek pełen legend, funfli.
Wynik sportowy?
A po co to komu?

@Jaroo1 - tak, tak, a teraz wytrzyj ślinę i zastanów się gdzue się pomyliłeś.

pomeran 06.06.2023 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1602972)
[…]
4. Koniec z Bashami, Ondraskami i Kubami, kolegami, legendami itp. którzy nic nie potrafią, a są w klubie po to żeby było swojsko.
Może jak się to zrobi to za rok będziemy się cieszyć z awansu.

Ej, ej, ej. Ale #Respect The Legends 😂

Dodaj do tego Urygę, cisse z erasmusa (on jest nieślubnym dzieckiem kogoś z Wisły ? Chłop jest tak daremny ze nie ma innej opcji) Szota, Colleya, Dudę i jeszcze kilku tym podobnych ananasów.

krysztal 06.06.2023 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1602977)
Największym deklem i debilem jestes tutaj ty (wlfy) skoro tak pieknie umiesz Sobolewskiego podsumować i umiałeś to na bieżąco co kolejkę robić, a Brzęczkowi pałę lizałeś i pisałeś, że to najlepsza z mozliwych opcji dla Wisły.

Ty jesteś tak zjebany jak elektorat PiS-PO. Coś ci się ujebało, że Sobol zły więc po nim jazda, a Wuja super więc on nasz król. I tak .......isz już od ponad roku

Ja jeszcze raz przypomnę-kto nie dostrzegał indolencji trenerskiej Sobolewskiego we wcześniejszych meczach nie ma prawa teraz narzekać.Klepaliście legendę po plecach to teraz choć na chwilę zamilknijcie

krysztal 06.06.2023 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1602946)
Ja rozumiem, że niektórzy muszą gdzieś wyładować frustrację.
Rozumiem że to pomoże dalszej przyszłości Wisły.
Za dużo negatywnych emocji żeby coś sensownego napisać

Jeden jest,ciekawe kiedy zjawi się reszta zakochanych

pomeran 06.06.2023 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1602981)
Smutne ale prawdziwe. Była kasa na Hiszpanów, na trenera zabrakło? Ale taki to ....idołek pełen legend, funfli.
Wynik sportowy?
A po co to komu?

@Jaroo1 - tak, tak, a teraz wytrzyj ślinę i zastanów się gdzue się pomyliłeś.

Najgorsze ze dalej są tu goście, którzy będą go bronić. Królewski to zaraz zrobi Jakubasa i powie jak Sobol odejdzie to i ja 😂 podnieta ze na przestrzeni rundy Wisła zdobyła kilka pkt więcej niż teramalica i łks. Jakby dalej to tych łbów nie chciało dotrzeć ze Wisła w 1 lidze to jak wyscig gościa na rowerze (Wisła) z gośćmi na wózku (reszta ligi)

RAF 06.06.2023 19:47

Zastanawiam sie czy Krolewski i jego doradcy tego nie widzieli? Czy Kiko odmowil? Trzymanie Sobolewskiego to bylo jakby karp sie pytal kiedy bedzie Wigilia.....

doktor granat 06.06.2023 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1602982)
Ej, ej, ej. Ale #Respect The Legends 😂

Dodaj do tego Urygę, cisse z erasmusa (on jest nieślubnym dzieckiem kogoś z Wisły ? Chłop jest tak daremny ze nie ma innej opcji) Szota, Colleya, Dudę i jeszcze kilku tym podobnych ananasów.

Napisałem, że co najmniej 10-12 za drzwi.
A tak naprawdę to pasowałoby zostawić może z ośmiu z obecnej kadry i do nich dobierać nowych. Tzn. żeby nowy trener dobierał razem z Kiko i tym co trzyma kasę.

bódyń 06.06.2023 19:56

Mam nadzieje, ze Sobolewskiemu nie dadza rezerw nawet.Gosc sie nie nadaje.
Zestawienie pierwszej jedynastki to idiotyzm. Nigdy nie dzialalo to ale jednak wystawil.
lLowny architekt przegranej w tym meczu.
Drugi Zajac.. Mistrz stalych fragmentow, Bramka na 0:2 to poziom pewnie IV ligi.

Zacznijmy w koncu zatrudniac fachowcow a nie legendy.

krysztal 06.06.2023 19:57

Ważne że w strzałach znowu byliśmy lepsi......

ciacho 06.06.2023 20:00

Przecież nie byliśmy. My 2 celne , Puszcza 8

Nie wierzę co ten trep odpier... Ku... wszyscy na trybunach od pierwszych minut widzieli, że to się źle skończy. Tylko nie ten parodysta. Eksperymentów mu się zachciało.. kur...mieliśmy na boisku od początku NOMINALNYCH lewego i prawego obrońcę, to ich na wachadła posłał. Igbekeme, Mula zdolni do gry to ich na ławce posadził. Samo się miało wygrać? Jesteś grabarzem Wisły, przybij sobie piątkę z Brzeczkiem.

JPRDLE

Jaroo1 06.06.2023 20:04

Cytat:

Ja jeszcze raz przypomnę-kto nie dostrzegał indolencji trenerskiej Sobolewskiego we wcześniejszych meczach nie ma prawa teraz narzekać.Klepaliście legendę po plecach to teraz choć na chwilę zamilknijcie
Ja kogoś po plecach klepałem :D
Wiadomo, że Wisła od x lat, a szczególnie po spadku jest w chujowej sytuacji i nas nie stać na prawdziwy hard reset w pół roku, stąd łatają jak mogą pewne luki, np trenerem legendą zamiast kimś komu by trzeba sypnąć siana.
Wiadomo, że każdemu należy się jakiś czas aby mógł udowodnić czy się zna na rzeczy.
Jaką niby indolencją się Sobol wykazywał? Sezon był specyficzny bo przejął drużynę w rozkładzie od Brzęczka, w trakcie 1/3 sezonu, dograł tym co miał do końca rundy, a od nowego roku znowu była roszada z Kiko i x Hiszpanami więc obraz gry i że tak powiem poziomu trenowania i wymagań się zmienił.
Wiadomo było, że jakieś wpadki się przytrafią więc z tych 4 porażek na spokojnie można 1 lub 2 wybaczyć, wrzucić w "koszta" biznesu. Wygrane mecze to wygrane i szukanie wszędzie na siłę indolencji, szczególnie w przypadku gdzie długimi momentami graliśmy na prawdę piłkę na wysokim poziomie, najlepszą w tej lidze, to głupota.

Ewidentnie Sobol i reszta nie wytrzymała, nie dała rady weryfikacji przez najlepsze drużyny w lidze oraz w najwazniejszych meczach. Wszystko co złe zaczęło się praktycznie w końcówce kwietnia (Ruch), mecz z Puszczą można spisać w te "koszta", o których wspomniałem. Także to się zaczęło psuć półtorej miesiąca temu, a wymknęło się spod kontroli dopiero w meczu z Zagłębie. Wcześniej ładnie ograliśmy TBB i PBB. Im było gorzej po wczesniejszych porażkach, a szczególnie po Sosnowcu to do presji, której nie udźwignęli na boisku doszła zryta psycha Sobola i ocenianie, że z ZS był supcio mecz, mieszanie w składzie, ustawieniu, które miało też miejsce dzisiaj. Także konkretnie Sobol nie dojechał na kilka meczów, w tym najbardziej na ZS i dzisiaj.

Udawanie eksperta, pokroju wolfyego, który .......i po każdym meczu trzy po trzy i sie zna więc widział indolencję Sobola ale jak był dobry mecz to mówił, że spoko zmiany, spoko zagrane itp to jest dopiero debilizm.
Bo skoro jest taki zły jednoznacznie jako trener to po co go chwali? Alb widocznie coś dobrego też robił i w takim razie nie było po co go wywalać za szybko.

Jedyna osoba, którą tu kojarzę, która klepała kogoś po plecach, a raczej ordynarnie ciągnęła i ciągnie druta, to jest wolfy Brzęczkowi. Także jego wyjasnij, co taki ekspert forumowy widzi w Brzęczku.

Wybrano na trenera Sobola, były lepsze i gorsze momenty. Chłop dostał czas, miał swoje 5 minut i zweryfikowały go dwa mecze dostatecznie. Reszta meczów dawała wyniki i bezpośredni awans. S.......ił wszystko w 2 ostatnich meczach na R22 koncertowo i można powiedzieć, że jak to w sporcie, od sukcesu dzieliły go milimetry, bo po zrobieniu wyniku narracja siłą rzeczy była by zupełnie inna. Zawiedli wszyscy, z Sobolem i piłkarzami na czele, o wyjazdy do Niepołomic, Ruchu czy ŁKSu nawet był się nie martwił i nie czepiał, cały sezon zamknął się na Zaglębiu i dzisiaj, i to idealne podsumowanie Sobola i ekipy.

PAWEŁ 06.06.2023 20:06

Jeżeli Sobol Kmiecik i Zajac zostaną w klubie to ja nie mam pytań i los tego klubu będzie mi obojętny:

AS82 06.06.2023 20:06

Jak ten parodysta nastawił drużynę do meczu z Sosnowcem i dziś z Puszczą pokazuje ,że się nie nadaje do trenowania.

thechris 06.06.2023 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1602962)
A jesteś pewien, że ci zawodnicy grali by to samo co z "geniuszem"
Sobolewskim?

W sumie to nie wiem. Ta drużyna to już historia. Szkoda klawiatury. Co lepsi pójdą do Jagielloni czy innego Śląska. Albo nawet Lechii czy Płocka. Bo raczej nie będziemy mieć największego budżetu w przyszłym sezonie w drugiej lidze. O ile wystartujemy w drugiej lidze.

Szneka 06.06.2023 20:19

Dalej nie ma dyscyplinarki dla Sobolewskiego Zająca i Kmiecika? Na co czekają. Posprzątać po Brzęczku i Sobolewskim będzie bardzo trudno.
Dziś Tułacz pokazał, że jest trenerem bo MYŚLI. Nasz pseudo trener odwrotnie.
Nie wygrał nam jako trener żadnego meczu, ani ustawieniem ani zmianami.
Każdy ważny mecz zawalił:
Pucha Polski w Lublinie
w Niepołomicach nie zrobił nic aby pobudzić drużynę a zmiany robił kabaretowe- Ondrasek i zdecydowanie za późno
Łódź- Moskal ogarnął się w przerwie ,nasz pseudo trener nie potrafił cały mecz
Ruch- wpuszczenie Szywacza, który przez przez kilka spotka n nie łapał się na ławę
U nas z Zagłębiem- nie wystawiając Szota i Igbekeme
Dziś- powyżej koledzy napisali wszystko
Nic nie jest w stanie Go jako trenera Wisły obronić.

Skawa Wadowice 06.06.2023 20:24

I pomyslec ze wystarczy prawdziwy trener to sie okazuje ze kluby z malym budzetem potrafia robic robote ktorej my nie mozemy

Patryko 06.06.2023 20:25

Awans został przegrany tydzień temu z Sosnowcem.
Może ta gorzka lekcja nauczy Królewskiego, że na najważniejszym stanowisku w drużynie piłkarskiej trzeba zatrudniać specjalistów, a nie ludzi, którzy się uczą.
Może za 5 lat, może nigdy - na teraz Sobolewski jest trenerem słabym, który nie podołał zadaniu. On Wisły nie wzniesie na wyższy poziom.
Legendy do loży honorowej na meczach, do trenowania piłkarzy osoby z kompetencjami. Im szybciej to Królewski zrozumie, tym szybciej wygrzebiemy się z tego bagna.

Smok 06.06.2023 20:34

Wisłę mam w sercu od prawie 50 lat.
Dzisiaj nie odchodzę.
Ale dopóki ten parodysta będzie trenerem, to nie spojrzę na jakikolwiek wynik/mecz.
Edytka podpowiada, ze "legendy" tez trzeba w**********ć

kopaczoholik 06.06.2023 20:40

Nie wiem, czemu kogoś może dziwić, że Wisła Kraków z trenerem Sobolewskim na czele przegrała baraże... może jedynie dziwić skala porażki...

Sobolewski, w tym sezonie przegrał wszystkie ważne mecze, wszystkie! Wystarczyło wygrać jeden mecz i mielibyśmy bezpośredni awans...

A tak kolejny sezon w I lidze!

tedyy 06.06.2023 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1602978)
Dziś dobitnie przekonaliśmy się, czym jest stado baranów prowadzone przez lwa, a czym stado lwów prowadzone przez barana. :lol:

No widzę że dochodzą do tego wniosku co ja już dawno

szym_ek 06.06.2023 20:42

Czy Pan Radziu już się podał do dymisji?
Bo gdybym był na jego miejscu to był się zapadł ze wstydu pod ziemię ale wcześnie wysłał sms do jakiegoś dziennikarza, że się nie nadaje na bycie trenerem i szukam pracy w maku...

wolfy 06.06.2023 20:43

Pomyśleć że jak to samo napisałem na długo przed tragedią to chciano mnie zjeść.

Elendil 06.06.2023 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1603022)
Wisłę mam w sercu od prawie 50 lat.
Dzisiaj nie odchodzę.
Ale dopóki ten parodysta będzie trenerem, to nie spojrzę na jakikolwiek wynik/mecz.
Edytka podpowiada, ze "legendy" tez trzeba w**********ć

To samo, dopóki będzie kontynuacja obecnej chujozy, dopóki kluczowie stanowiska będą piastować "legendy" i ich kumple, dopóty nie mam ochoty nawet włączać tv żeby oglądać ten kabaret. Chociaż trzeba przyznać, że dziś przy bramkach nr 3 i 4 kabaret był doprawdy pierwszorzędny.

Smyrgu 06.06.2023 20:44

Nie ograć Puszczy u siebie to jest sztuka....ale dostać w....... od Puszczy u siebie to jest nie lada wyczyn...legendarny wyczyn...

Grisza1 06.06.2023 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1603025)
Nie wiem, czemu kogoś może dziwić, że Wisła Kraków z trenerem Sobolewskim na czele przegrała baraże... może jedynie dziwić skala porażki...

Sobolewski, w tym sezonie przegrał wszystkie ważne mecze, wszystkie! Wystarczyło wygrać jeden mecz i mielibyśmy bezpośredni awans...

A tak kolejny sezon w I lidze!

Wystarczył remis w Chorzowie. Mielibyśmy 61 punktów, a Ruch 60 i drugie miejsce, przy korzystnym bilansie meczów z Niecieczą. Wystarczyło raz wygrać z Sandencją. Aaaaa, szkoda gadać. Przegraliśmy wszystko, co było stykowe.

Szneka 06.06.2023 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1603036)
Wystarczył remis w Chorzowie. Mielibyśmy 61 punktów, a Ruch 60 i drugie miejsce, przy korzystnym bilansie meczów z Niecieczą. Wystarczyło raz wygrać z Sandencją. Aaaaa, szkoda gadać. Przegraliśmy wszystko, co było stykowe.

z Sandecją straciliśmy 4pkt z Chojniczanką 3pkt z Sosnowcem 3 pkt. z Łęczną 3pkt z Tychami 3pkt. to jest 16 pkt z dołem tabeli. Spółka cyrkowa Jurek i Radek nam to zapewniła.

wolfy 06.06.2023 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1603039)
z Sandecją straciliśmy 4pkt z Chojniczanką 3pkt z Sosnowcem 3 pkt. z Łęczną 3pkt z Tychami 3pkt. to jest 16 pkt z dołem tabeli. Spółka cyrkowa Jurek i Radek nam to zapewniła.

No i OK, to jeszcze rozumiem. Nowa liga, skład na wariata, przesadny optymizm.
Ale zostawić po tym wszystkim tego parodystę Sobolewskiego w klubie? Nie pojmuję.

ciacho 06.06.2023 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1603036)

Od remisu w Chorzowie to my byliśmy lata świetlne, a nie na styku.

Grisza1 06.06.2023 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1603042)
No i OK, to jeszcze rozumiem. Nowa liga, skład na wariata, przesadny optymizm.
Ale zostawić po tym wszystkim tego parodystę Sobolewskiego w klubie? Nie pojmuję.

Zostawienie Sobola na nowy sezon będzie tym samym co zostawienie Brzęczka w tamtym sezonie. Sobol jest wiślakiem, ma serce w niebiesko-biało-czerwonym kolorze, ale jest trenerem przegranym. Nie zafascynuje trybun, nie zdobędzie drużyny. Nie zrobi wyniku w nowym sezonie.

wolfy 06.06.2023 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1603048)
Zostawienie Sobola na nowy sezon będzie tym samym co zostawienie Brzęczka w tamtym sezonie. Sobol jest wiślakiem, ma serce w niebiesko-biało-czerwonym kolorze, ale jest trenerem przegranym. Nie zafascynuje trybun, nie zdobędzie drużyny. Nie zrobi wyniku w nowym sezonie.

Sobolewski to słaby trener. Po prostu.

tedyy 06.06.2023 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1603000)

Wybrano na trenera Sobola, były lepsze i gorsze momenty. Chłop dostał czas, miał swoje 5 minut i zweryfikowały go dwa mecze dostatecznie. Reszta meczów dawała wyniki i bezpośredni awans. S.......ił wszystko w 2 ostatnich meczach na R22 koncertowo i można powiedzieć, że jak to w sporcie, od sukcesu dzieliły go milimetry, bo po zrobieniu wyniku narracja siłą rzeczy była by zupełnie inna. Zawiedli wszyscy, z Sobolem i piłkarzami na czele, o wyjazdy do Niepołomic, Ruchu czy ŁKSu nawet był się nie martwił i nie czepiał, cały sezon zamknął się na Zaglębiu i dzisiaj, i to idealne podsumowanie Sobola i ekipy.

Uwazam ze dobrze się stało że nie ma awansu bo wtedy na bank Sobol zostałby trenerem a teraz jest szansa na zmianę.Po awansie z Sobolem byłaby totalna bijatyka o kolejny spadek

sanderuss 06.06.2023 21:00

Czy trener Sobolewski juz sie podal do dymisji?

ciacho 06.06.2023 21:06

Nie no k... dalej nie mogę uwierzyć, co on odpierd... z tym skaldem.

Smok 06.06.2023 21:17

Czy trener Sobolewski juz sie podal do dymisji?

Savik 06.06.2023 21:41

co było na konferencji?

luke1906 06.06.2023 21:43

Raczej nic, ponoć konfa trwała raptem 40 sekund. Nie miał jaj, żeby odpowiedzieć na pytania, wstyd.
Dobrze chociaż, że nie rzucił swojskiego 'zaj.ebałem'

Szneka 06.06.2023 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1603076)
co było na konferencji?

przeprosił że nie wypełnił zadania, że jest mu wstyd i zakończył konferencję. czyli taki jaki był miałki cały sezon taki sam był na konferencji.
Nie podał się do dymisji niestety. Liczę, że jutro dostanie dyscyplinarkę.

Elendil 06.06.2023 21:46

Powiedziałbym, że nikt o zdrowych zmysłach w klubie nie powinien nawet rozważać zostawienia Sobola i jego sztabu... ale potem sobie przypominam, że rok temu zostawili Brzęczka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl