![]() |
Cytat:
Cytat:
Powiedzcie jakich mamy sensownych graczy i jaka taktyka pod to pasuje? Wydawałoby się że przy braku jakichkolwiek piłkarzy ofensywnych w formie najłatwiej postawić na defensywę, a przynamniej należałoby na nią postawić w pierwszej kolejności. |
Cytat:
To już wole Kazia Moskala, wydaje mi się, że utrzymałby się bankowo (ale przecież nie o to tutaj chodzi). Cytat:
|
Cytat:
Dobra, może napiszę jaśniej, żeby uprzedzić kolejne tego typu posty. Też bym już zwolnił Skowronka w tym momencie na miejscu trio. Chodziło mi o to, że właśnie kwestie finansowe a także zapewne brak odpowiedniego kandydata, który jeszcze na dodatek byłby w zasięgu jeśli chodzi o pensję jest głównym powodem tego, że Skowronek pozostaje na stanowisku. Więc żądanie wymieniania powodów przemawiających za zwolnieniem POZA TYMI GŁÓWNYMI POWODAMI jest ciut bez sensu ;D A same te powody nonsensowne nie są. PS. Ale bym się śmiał, gdyby Skowronek został i jednak jakimś cudem odpalił. Spodziewam się, że ujawniło by się wiele osób, które zawsze, ale to zawsze w niego wierzyły. ;) |
Cytat:
Po drugie , zmiany trenerów w okresie 2011-2020 generalnie nic nie dały . Było ich około 10 , niektórzy wielokrotnie , średnia długość realnego kontraktu to jeden rok a postępów nie ma .Dlaczego ich nie ma? Bo klub jest w permanentnym kryzysie , z którego (mam taką nadzieję) wreszcie wychodzi Po trzecie , trener Skowronek stanie teraz "na uszach" aby wyprowadzić drużynę z kryzysu bo wie że tylko taka opcja pozwoli mu dalej być "na karuzeli" . Zakładając jako pewnik że kontrakt jego wygaśnie na koniec tego sezonu , jego pozycja na rynku będzie uzależniona od tego czy odejdzie z podniesionym czołem czy też zostanie mu przyklejona łatka nieudacznika ( tak zapewne będzie jak zostanie "pogoniony" teraz) Po czwarte , uważam że jeżeli obecny prezes kontynuuje strategię poprzedniego prezesa czyli działania oszczędnościowe i szybkie pozbycie się długów (które są niesamowitym garbem) to czymś nierozsądnym jest opłacanie do czerwca przyszłego roku 2 trenerów Po piąte , tego trenera namaścił mocno Kuba a więc można przyjąć że coś w nim widzi . No chyba że optyka mu się zmieniła ale wtedy warto kibiców o tym poinformować :-D Tyle... |
Co do pensji Skowronka... Pensji do czerwca zostało 9-10, niech na okrągło będzie to 500k PLN (nie mam pojęcia ile zarabia, ale strzelam, że te 40k miesięcznie ma).
Bardziej się opłaca Wiśle trzymać gościa, który stracił na ten moment kontrolę nad drużyną (z grą, jaką prezentujemy obecnie, jesteśmy kandydatem do spadku), czy zaryzykować pensję dla innego trenera, który zawróci Wisłę z kursu głową w dół, wywalczy lepsze miejsce w lidze (a co za tym idzie, lepsze pieniądze z praw TV)? |
Cytat:
|
No i w ten sposób pewnie teraz kalkulują: ile potencjalnie dałoby się zarobić na lepszym miejscu w lidze, gdyby ktoś to lepiej poukładał i czy to się opłaci. Co do frekwencji i tak cudów się nie można spodziewać, widać to w całej Europie: za bilety fortuny nie zarobimy w tym sezonie nawet przy świetnej grze.
Ja do zwalniania Skowronka jestem aktualnie nastawiony bardzo entuzjastycznie, dopóki nie słyszę propozycji nazwisk zastępców, wtedy moje nastawienie do zwolnienia zmienia się na bardzo umiarkowanie pozytywne. ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do Kuby to , przynajmniej ja , nie mam zamiaru traktować każdego jego stwierdzenia "jako prawdy objawionej " . Ale jednak , można założyć że z racji ogromnej kariery sportowej i współpracy z szeregiem wybitnych trenerów (np Klopp ) ma pojęcie o standartach pracy trenerskiej . W związku z tym zakładam że wybór Skowronka nie był przypadkowy . A co do obecnego prezesa , dajże mu trochę popracować i wtedy oceniaj a nie z góry zakładaj że se nie da rady ! Przy okazji , wymień , sensownego prezesa z ostatnich 10 lat , oprócz oczywiście pana Piotra ? |
Cytat:
|
Skowronek musi odejść jak najszybciej.
1. Drużyna nie ma pojęcia jak się poruszać po boisku. 2.Gra jest bardzo wolna. 3.Atak pozycyjny praktycznie nie istnieje. 4.Nie ma żadnych schematów gry. 5.Ten trener, choćby dostał Messiego, Van Dijka czy Szczęsnego po 2 miesiącach, by ich s.......ił. |
Skowronek powinien odejsc bo .......gorzej juz byc nie moze , bo i tak jestesmy obecnie najslabsza druzyna tej smiesznej ligi
|
Musi odejść. Nie możemy dopuścić znowu do serii iluś tam meczów bez wygranych. Później znowu będzie sraczka na wiosnę, że szorujemy dno tabeli.
|
mecz pojutrze , skoro jeszcze nie poleciał , to juz raczej po Górniku
|
Cytat:
|
Cytat:
Górnik o ile nas nie zlekceważy i nie będzie jakiegoś farfocla to przegramy z kretesem, choć też pewnie Kuba będzie chciał wstrząsnąć kolegami w drużynie. Nawet jeśli tak zrobi to nie nadrobi przygotowania fizycznego. Mecz z Lechią byłby do wygrania, ale.. i tu się zatrzymajmy. Szukanie dobrego zastępcy który w dodatku zgodzi się przejąć zespół to jak nic 2 tygodnie. Moskal/Jop/Marzec pewnie by wzięli drużynę od strzała ale na pewno szukają kogoś lepszego. Z Lechia |
Każdego można bronić, każdy zasługuje na szansę ogarnięcia kryzysu. Bo że kryzys każdą drużynę w końcu dotyka, to naturalna kolej rzeczy.
Ja mam jednak taki problem z obecnym trenerem, że nawet zawodnicy, którzy stanowili trzon tej drużyny, grają od dawna po prostu słabo i są bez formy. Basha, Żukow, a nawet często krytykowany Klemenz potrafił nieźle trzymać obronę wespół z Janickim. Doszło do takiego paradoksu, że na prawej obronie gdzie mamy dwóch piłkarzy do grania na zmianę (Burliga, Niepsuj), w składzie wybiega Szot (nic do niego nie mam, wierzę, że się sprawdzi). W środku był obiecujący Pawłowski, mający fajne przebłyski w grze do przodu Kuveljic - gdzie są ci piłkarze (pytam o ich formę)? Ani nie jesteśmy dobrze przygotowani fizycznie, aby zespołowo "zabiegać" przeciwnika, ani indywidualnie pojedynczy piłkarze nie zaskakują nas pozytywnie formą. Nie dziwi mnie więc krytyka Skowronka. Bo zwalanie wszystkiego na słabszą całościowo ekipę niż wcześniej albo powtarzanie do upadłego, że poszczegolni piłkarze nie dają jakości, to na pewno nie jest cała prawda. |
Cytat:
Już Junco sprowadzał lepszych piłkarzy i konkretniejszego trenera. Obecny zarząd tego nie potrafi, a to co utrzymuje go na powierzchni to większe wsparcie finansowe kibiców (crowdfounding, karnety i Socios) + brak wyprowadzania pieniędzy. Sam bilans operacyjny z działalności sportowej jest gorszy niż za Sarapaty (SERIO!), a koszty utrzymania 1. drużyny większe (pisał o tym na Twitterze Obi i powtórzył w Hejt Parku) Trochę wstyd jak na tak wspaniałych biznesmenów... Nie piszę tego, bo tęsknie za czasami Miśka. Chcę jedynie zasygnalizować, że w kwestiach zarządzania sportowego drużyną jest obecnie naprawdę ch**owo. |
Cytat:
Junco sprowadził trenera ze swoim sztabem który nas kosztował rocznie ponad miliony złotych. Tyle to nie kosztuje 10 Skowronków. Koszt utrzymania pierwszej drużyny jest mniejszy niż za Sarapaty i jeśli twierdzisz inaczej jesteś w grubym bledzie. I znajdź mi cytat Obiego który to potwierdzi bo najzwyczajniej pomyliłeś fakty i sobie tworzysz swoje historie. |
Ja sie powtorze, bo juz to pisalem.
Brac Kiko! On nam w pakiecie przywiezie dwoch kopaczy do gry na juz pokroju Imaza czy Pola! |
Ja bym poważnie rozważył tego gościa:
https://youtu.be/ObxaJNiXk8k |
Cytat:
Jego toby akurat gwiazdeczki wyjątkowo szybko zwolniły. |
Cytat:
I w naszym przypadku ktoś taki gorszy niż polski zaciąg trenerski nie będzie, droższy myslę, że też nie, naściąga obiecujących piłkarzy z 2-3 ligi hiszpańskiej, jeszcze może się na nich zarobi i po temacie. Polski trener nic nam nie daje, żadnych transferów nie zrobi, nikogo swoim nazwiskiem nie przyciągnie, Polaków i tak nie zachęci do gry w Wiśle, poza tym brac do naszej ekstraklasy kogoś z 1-2 ligi to lipa, a brać do nas kogoś z 2-3 ligi Hiszpańskiej to już poł sukcesu na zawodnika do pierwszego składu. Dlatego tu wiele nie ma co kombinować. Jedyna sensowna opcja dla obecnej Wisły, dająca jakąś nadzieję w tej słabej finansowo sytuacji. |
A co sadzicie o Urbanie ?
|
Rzadko miewamy sympatycznych trenerów. Ale nam chyba potrzeba nie tylko poprawienia nastroju w szatni, ale też pracy.
|
Cytat:
No właśnie - skoro to takie panaceum na wszystko to czemu inne kluby eklapy nie zatrudniają hurtowo treneró z Iberii? Trzeba pamiętać że tylko część tych piłkarzy to były udane transfery, połowa to pieniądze wyrzucone w błoto. |
Pogoń to prawie całą wioskę przeniosła z Brazylii ...
Jak to się skończyło to chyba wszyscy pamiętają. |
Cytat:
Poza tym Ptak tych wszystkich Brazylijczykow skoszarował jak w gułagu. Nie dość, ze sprowadził takich sobie, hurtowo, to przez to odechcialo im się czegokolwiek, a najwięcej gry w piłkę. Też jestem zdania, że Kiko miał nosa do dobrych transferów. |
Polska to jest specyficzny kraj pilkarsko. U nas duzo interesow menagerskich przenika sie z interesami osob decyzyjnych w klubach. Czesto w sposob niewidoczny i nieoczywisty. Czesto Polak jest wygodniejszy bo latwiej mu wwytlumaczyc, ze dany zawodnik ma grac, a inny nie.
Poza tym co do tych kosztow to dam sobie reke uciac ze zyski z transferow hiszpanskiego zaciagu+uttracone dochody przez szybka wyprzedaz dalyby sume wyzsza niz wszystkie kontrakty tych zawodnikow. A to juz o czyms swiadczy. |
Po tej kolejce historia zatoczy koło. Skowronek przejmował Wisłę na ostatnim miejscu i w niedzielę Wisła będzie ostatnia. Mam nadzieję, że zakończy swoją misję
|
Dużo Pan, Panie Trenerze musiał się naczytać tego forum. Ale tak naprawdę, czy dopiero teraz przyszło Panu do głowy, żeby odsunąć od składu Boguskiego/Sadloka/Janickiego? Tudzież Vulneta bez formy? Nawet ten Adi z kosmosu wie co robić na boisku. Oby Pan Adiego nam nie zepsuł....
|
A kogo miał wcześniej dać za Sadloka/Janickiego jak teraz dopiero Frydrych doszedł?
|
Za Maćka - Abramowicza. Za Janickiego - ochroniarza.
|
To co fachowcy zwalniamy Jaszczembia czy już nie bardzo?
|
Cytat:
|
Niech dalej czyta forum i analizuje ekspertyzy prawdziwych fachowców to może zostać jeszcze:D A tak w sumie.juz na poważnie, póki nie stać nas na trenera z zagranicy to można go trzymać pod.warunkiem ,że nie.od.......i mu znow sodówa dziś w końcu wyrzucil pozorantow z boiska i było lepiej..tylko co z tym przygotowaniem
|
Cytat:
|
"Naprawdę byliśmy nakręceni dzisiaj, aby wygrać ten mecz" - AS
ŻE CO KURŁAAA>>>?? To trza bylo dwa kompromitujace w.......e zebrac u siebie, aby na 5 mecz w sezonie chciec wygrac?? Myslalem, ze tydzien temu z Płockiem tez byli "nakręceni" na zwycięstwo... Cytat:
|
Arturze najlepiej żeby do wywiadów po meczowych wychodziła Pani rzecznik. Widać że trenerowi ktoś kazał wymienić kilku zawodników w składzie co świadczy o tym że trener nasz niestety ale albo ślepy albo głupi że nie dostrzegł jak niektórzy od dłuższego czasu grają na jego zwolnienie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl