Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

Feniks1983 14.06.2011 09:02

Pewnie tak właśnie było. Inna sprawa, że nie słyszałem, aby scout jakiegoś klubu był jednocześnie managerem zawodników. I wydaje mi się, że od początku to nie miało prawa wypalić. Clebi Niech zajmie się swoim biznesem i proponuje zawodników Wiśle i innym a może ktoś kogoś u Niego kupi.

Orson 14.06.2011 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1110582)
Pewnie tak właśnie było. Inna sprawa, że nie słyszałem, aby scout jakiegoś klubu był jednocześnie managerem zawodników. I wydaje mi się, że od początku to nie miało prawa wypalić. Clebi Niech zajmie się swoim biznesem i proponuje zawodników Wiśle i innym a może ktoś kogoś u Niego kupi.

Wbrew pozorom coraz częściej się to zaciera...
Skauci czesto mają kontakty lub są pozatrudniani w agencjach menadzerskich.
Przykład?

Olędzki - jest skautem Chelsea i agentem piłkarskim.

Feniks1983 14.06.2011 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 1110611)
Wbrew pozorom coraz częściej się to zaciera...
Skauci czesto mają kontakty lub są pozatrudniani w agencjach menadzerskich.
Przykład?

Olędzki - jest skautem Chelsea i agentem piłkarskim.

A ma też własny biznes i firmę czy dorabia przy okazji? Bo mi się wydaje że u Clebera to ta kwestia zaważyła, że jednak chce sam na siebie robić i mieć z tego zyski jako Jego agencja managerska. Fakty zatrudnienia lub posiadania nie neguję. Chodzi mi raczej o bycie właścicielem.

ardem99 14.06.2011 12:44

wywiad (video) z trenerem Maaskantem http://tsw.com.pl/news/Maaskant-Zrob...ego-video-1033

FajQ 14.06.2011 12:54

Co do Cikosa:
Uważam że jest to piłkarz który nie gwarantuje nam poziomu na eliminację ligi mistrzów.Grał słabo w defensywie, jego gra była chaotyczna.Nadrabiał to wszystko walką i tylko tyle.Nie będę po nim płakał bo jak wspominałem na LM jest to zawodnik słaby.Pożegnałbym też Dragana ,który też nie spełnia oczekiwań.Z obrony jedynie do gry nadaje się Chavez.Kew to narazie zagadka bo niby ma doświadczenie ale na boisku nie błyszczy.

koniak 14.06.2011 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1110519)
Na tym okienku transferowym budowa zespołu się nie kończy... Teraz jest ważna LM i tylko to. Z jednego powodu. Wygląda na to, że B. Cupiał odzyskał trochę zapału i znowu chce coś robić z Wisłą. Problem polega na tym, że w przypadku kolejnego rozczarowania może mu się odmienić, co jest dosyć prawdopodobne. Dlatego musimy awansować za wszelką cenę. I budować drużynę dalej. W przerwie zimowej i kolejnej za rok latem.

Właśnie to mnie zastanawia. Czy Wisła w przypadku awansu do ligi mistrzów pójdzie za ciosem i stanie się drużyną regularnie grającą w tych rozgrywkach, czy po prostu nabierze tempa spłata długu Cupiałowi a nadal będzie targowanie się o każde euro przy transferach, ściąganie staruchów itp.

Chrisman 14.06.2011 20:18

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0700969432.jpg

Reser 14.06.2011 21:24

Chrisman i co w związku z tym? Jego figura jest dla Ciebie podniecająca, masz jakiś fetysz na tym punkcie, czy o co zasadniczo chodzi?

Michal_1990 14.06.2011 21:34

Jedno jest pewne - człowiek wielkiego formatu :D

Mario Nh 14.06.2011 21:46

Mięsień piwny ;d

Sobolewski już nie te ruchy z tego co widze na filmikach z obozu. Jakoś tak ociężale sie porusza.

dulli78 14.06.2011 23:21

Jak widać tatrzańskie niedźwiedzie już nie śpią:-D
Swoją drogą piękny widokowo szlak - Suche Czuby, Goryczkowe...

iiYama 15.06.2011 17:52

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1563285945.jpg

Nie ma opierdalania, zasuwamy :D

sportnh 15.06.2011 18:44

dobry gansta :D

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1563317756.jpg

Zlatan93 23.06.2011 15:30

Tak się zastanawiam. Dlaczego trener bramkarzy został gości z Lecha, Paweł Primel, a nie zostawiliśmy na tym stanowisku Mucharskiego, klub powinien otaczać się w sztabie swoimi ludźmi, były zawodnikami, ludźmi dla których Wisła coś znaczy, a nie bierzemy gościa z Poznania o bardzo wątpliwych umiejętnościach.

fialo 23.06.2011 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zlatan93 (Post 1115283)
Tak się zastanawiam. Dlaczego trener bramkarzy został gości z Lecha, Paweł Primel, a nie zostawiliśmy na tym stanowisku Mucharskiego, klub powinien otaczać się w sztabie swoimi ludźmi, były zawodnikami, ludźmi dla których Wisła coś znaczy, a nie bierzemy gościa z Poznania o bardzo wątpliwych umiejętnościach.

Chyba mało znasz historię swojego klubu, powinieneś wiedzieć, że Mucharski ma serce w żółto-czerwone pasy, i był tak swój, że nie przeszkadzało mu śpiewać, że Wisła to stara........ wraz ze scyzorykami. Poszukaj sobie w Internecie.

A Primel to doskonały fachowiec, chwalony i w Odrze i w Amice, za jego kadencji Kotorowski jakimś cudem z kompletnego przeciętniaka stał się wiodącym bramkarzem w Ekstraklasie. Zresztą opinie na forum Amicii mówią wszystko - ziemniaki są bardzo rozczarowani. Odchodzi bo podobno nie mógł się porozumieć z Marią.

dymion9 23.06.2011 15:37

Cytat:

Dlatego, że Primel to po Dowhaniu, najlepszy trener bramkarzy w Polsce. Co do Mucharskiego to fajnie, że Wisła dla niego coś znaczy, ale takim myśleniem najlepiej żeby zawodnikami i trenerami było 5 tysięcy fanatyków z G. Oprócz przywiązania, liczą się umiejętności przecież.

CH. 23.06.2011 15:40

Cytat:

Zawód: technik budowlany. Ideał: Schumacher, Młynarczyk. Pierwszy klub: Korona Kielce. Pierwszy trener: Marian Puchalski. Kibicował w młodości Legii.
- Mariusz Mucharski, pomijam fakt pamiętną śpiewkę drużyny Korony z ich kibicami "Wisła to stara k.." w której być może i Mucharski uczestniczył.
Jego gadka o sercu w kształcie Białej Gwiazdy to zwykła puca, bo kto w Polsce nie chciałby pracować w takim klubie jak Wisła..

a Primel był wolnym transferem a nie ściągniętym z Lecha

yogul 23.06.2011 16:23

Cytat:

kur** mac to jest zakodowane w mentalności chyba.
zawodnik zza granicy źle bo czemu nie Polak? Przecież tylu chłopaków biega po boiskach.
jak z Polski to czemu nie związany z Wisłą? Tylu wychowanków przecież mamy !
Jak już wychowanek to czemu nie w wieku 20 lat warty kij wie ile i grający jak Messi.

Polska to jednak niewiarygodny zaścianek mentalny.

zim zum 24.06.2011 08:40

Primel, to czasem nie ten który uciekał kiedyś przed naszymi kibicami podczas meczu z Odrą na Reymonta w 97 ? :)

westersyl 24.06.2011 08:45

Na moje Primel zrobił bardzo dobrą robotę w Poznaniu. Wypromował Buricia, który przez moment bronił kapitalnie. Potem Bakero zaczął mieszać wstawił Kotorowskiego, który też był w dobrej formie.
Lech miał dwóch bramkarzy dobrze dysponowanych. Zresztą polecam zobaczyć forum Amikorza, płaczą że oddali jednego z najlepszy trenerów GK w lidzę.

Belzebub 24.06.2011 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1115700)
Primel, to czasem nie ten który uciekał kiedyś przed naszymi kibicami podczas meczu z Odrą na Reymonta w 97 ? :)

On, on..http://uploader.pl/?d=FE84C9171

PS.Zrobić z Kotora bramkarza chyba nie wielu by potrafiło, także raczej jest dobry w tym fachu..

TOMEK 11 24.06.2011 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 1115703)
On, on..http://uploader.pl/?d=FE84C9171

PS.Zrobić z Kotora bramkarza chyba nie wielu by potrafiło, także raczej jest dobry w tym fachu..

a nie z Mariusza P ? :D:D

tarantulaw2 24.06.2011 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1115705)
a nie z Mariusza P ? :D:D

I z Mariusza P. i z Kotorowskiego :P

wujekWojtek 24.06.2011 15:51

To w takim razie już nie będzie Borkowego, czy tam Kołtoniowego: KOOTOROOOOOOOOWSKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tylko PAREEEEEEEEEEEIKOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!1

Fifiorek 25.06.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1115929)
To w takim razie już nie będzie Borkowego, czy tam Kołtoniowego: KOOTOROOOOOOOOWSKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tylko PAREEEEEEEEEEEIKOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!1

Ja tam mam nadzieję, ze jednak częściej będzie Małeeecckiiiiiiiii albo Geeeeeeenkooovv ;)

Bartosz 28.06.2011 12:12

Nie wiem jakie Wy macie odczucia ale mnie Stan Valckx wygląda na gościa, który lubi ( i potrafi ) wypić spore ilości gorzały.

http://d.webgenerator24.pl/k/r//am/a...s88g40.600.jpg

Może w tym tkwi sekret jego sukcesów transferowych.

Snow 28.06.2011 13:17

Haha - coś w tym jest.
Z drugiej strony Kapka też tak wygląda i jakoś szczególnych sukcesów transferowych nie osiągnął.

Widocznie każdy dyrektor sportowy musi być dobry w tym "fachu" ;) To by tłumaczyło dlaczego taki Jóźwiak zajmuje się transferami w Legii. ;)

szprotson 28.06.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1117863)
Haha - coś w tym jest.
Z drugiej strony Kapka też tak wygląda i jakoś szczególnych sukcesów transferowych nie osiągnął.

Widocznie każdy dyrektor sportowy musi być dobry w tym "fachu" ;) To by tłumaczyło dlaczego taki Jóźwiak zajmuje się transferami w Legii. ;)

Być może Kapka nigdy nie dopił od końca a Stan to stara chochla

tomaszw 28.06.2011 19:59

Stan jeszcze troche a by mogl grasc w Avatarze bez makijarzu :P
Moze Kapka pije nie te alkohole co trzeba:P

eryk_cartman 28.06.2011 22:15

MI on nie pasuje raczej na pijoka ;) Mam kumpla totalnego abstynenta, który ma podobna cere. Gosc wystarczy ze mocna kawe wypije i czerwony na ryju jak indyk ;) Ale oczywiscie moge sie mylic.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl