Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Fernando Redondo 12.02.2009 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 672919)
Wychodzi na to ,ze skrzętnie skrywany przed światem geniusz z Brazylii, mający wzmocnić nasz zespół,będzie co najwyżej postrachem Odry, Bytomia lub innej Jagiellonii.O ile dobrze pójdzie. Doprawdy nie wiem jak się do tego odnieść,aby nie napisać złośliwości pod adresem Bednarza i Skorży, skoro już ten ostatni narzeka na Beto, że nie jest gotowy do gry w pierwszej jedenastce. Ja się pytam panowie to po co go ściągaliście, skoro nie jest to zawodnik na teraz? Średnio to wygląda.

Wiemy wszyscy ,że Bednarz pracuje w trudnych warunkach, przy naprawdę znikomych środkach finansowych mających do dyspozycji, ale ****a na co było sprowadzać faceta, który w niczym, praktycznie, nie różni się od takiego Dudu. Mają bardzo zbliżone walory. Skoro nie ma pieniędzy to należy oszczędzać, a to co zrobił Bednarz ze Skorża na oszczędzanie nie wygląda. Jednym słowem, puścili zawodnika do gry od zaraz, aby na jego miejsce, po jakimś czasie, sprowadzić niemal takiego kopacza. Z tą małą różnicą, ze Dudu strzela bramki na Węgrzech a Beto w tym czasie pałętał się po jakiś w pół amatorskich ligach, sprawdzając czy nie rozleci się po bardzo ciężkiej kontuzji. Jak go sprowadzili to sądziłem, że facet jest o klasę lepszy od takiego Dudu, jest w gazie, ma szybkość. A tymczasem on zaprzecza wszystkim moim oczekiwaniom. Więc pytam się, po co było go sprowadzać, jeszcze do tego robiąc taką szopkę przy tym, skoro podobny zawodnik był w Wiśle, dodatkowo gotowy do gry, bez żadnej poważnej kontuzji w przeszłości? Pytam się jeszcze raz po co?Jak dla mnie Bednarz ze Skorżą na dzień dzisiejszy skompromitowali się sprowadzając Beto. Takiego chłopa to można z III ligi włoskiej wyciągnąć, pełno tam takich biega.

Wiem, że są to niezbyt popularne słowa tym bardziej ,ze liga jeszcze nie ruszyła. No ale pewne rzeczy już widać. Każdy w duchu chce,aby Beto był super wzmocnieniem, ale bądźcie szczerzy,z ręką na sercu po tym co widzieliście i czytaliście, uważacie, że facet nam się do czegoś przyda?On jest od Clebera wolniejszy, diabeł wie czy nie od Cantoro. Średnio to widzę.

pewnie chodzi ci o te pojedynki 1na1:) ciekawe jakby Brożka z Cleberem wystawić czy by powalczył:)
Beto po 1 ma zaległości treningowe po 2 jest od Clebera większy:)

Po 3 to nie wiem czy coś z niego będzie, ale zastawiać się umie, co pokazuje w każdym meczu. Zobaczymy. Ja bym mu dał conajmniej z 1 rok czasu. Przy takiej rekomendacji(grał w podstawowym składzie repry U...) też byś dał mu szasnsę...

4fan_player 12.02.2009 18:15

Jeszcze Łobo musiał zejść :/ żeby to nie było nic groźnego.

BRTS39 12.02.2009 18:15

Sędzia w tym momencie kończy spotkanie, na szczęście nikt nie ucierpiał, sytuacja się uspokaja....

no skrót musi być zacny ..... DAWAC dawac tych ruskich po mordzie!!

pirat.z.karaibow 12.02.2009 18:20

Mogliby się przynajmniej nauczyć trochę boiskowej, pozasportowej agresji- to by naszym wyszło na dobre :)

emailowiec 12.02.2009 18:22

1-1. który to już remis Wisły tej zimy? ;)

Marszałek 12.02.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fernando Redondo (Post 672924)
Beto po 1 ma zaległości treningowe po 2 jest od Clebera większy:)

..

Wszytko to rozpatruje w kontekście tego, że podobny zawodnik był w Wiśle, bez żadnych zaległości i kontuzji.
Poza tym Skorża płacze,że potrzebuje drugiego napastnika od zaraz. A tutaj ściągnął gościa, który bynajmniej do gry od zaraz się nie nadaje. Nie rozumiem tego za bardzo,szukam logiki w tym ale chyba nie znajdę.

wislak68 12.02.2009 18:29

Marszałku,

Dudu i Beto to nie jest ten sam typ napastnika. Dudu jest dużo niższy (za wikipediąDudu ma 179 cm a Beto 190 cm). W praktyce to oznacza że brakuje mu centymetrów żeby grać wysuniętego tarana, czyli coś o czym jak sądzę myśli MS w przypadku Beto. Czy to sie uda to już zupełnie inna sprawa...

Fernando Redondo 12.02.2009 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 672938)
Wszytko to rozpatruje w kontekście tego, że podobny zawodnik był w Wiśle, bez żadnych zaległości i kontuzji.
Poza tym Skorża płacze,że potrzebuje drugiego napastnika od zaraz. A tutaj ściągnął gościa, który bynajmniej do gry od zaraz się nie nadaje. Nie rozumiem tego za bardzo,szukam logiki w tym ale chyba nie znajdę.

Chodzi ci o Kmiecika:) hehehe przecież ten się przewracał przy każdym dotknięciu. Wybacz ale od tego beztalencia wolę dać szansę Beto. Co do Dudu to prakowało mu trochę szybkości.

darotsok73 12.02.2009 18:30

Czy nasz Beto, to B.Radowanowicia brat? Obym się mylił .
Taaa wiem, po kontuzji, nie zgrany , szuka formy , rozkręci się .
Dawidowski jak zwykle pewny punkt okresu przygotowawczego , sztabu medycznego , rezerw i ME. eeh..

Szkoda że "Vanstratatata" nie miał za dużo do roboty , ciągle nic nie wiemy.

martinius028 12.02.2009 18:39

W ilu meczch oglądaliście tego Beto że niektórzy z was już go skreślili? Wiem że może nie być wzmocnieniem od razu pierwszej 11 ale wole to niż nic nawet jeśli w ostatnim meczu sezonu zacznie grać. Tego australijczyka też nie ma po czym oceniać.

Griszka30KR 12.02.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 672948)
W ilu meczch oglądaliście tego Beto że niektórzy z was już go skreślili? Wiem że może nie być wzmocnieniem od razu pierwszej 11 ale wole to niż nic nawet jeśli w ostatnim meczu sezonu zacznie grać. Tego australijczyka też nie ma po czym oceniać.

skreslili nie skresli ,ale narazie zadnych pozytywów....

jachting 12.02.2009 18:43

W przeciwieństwie do tamtych pilkarzy można liczyć na to że Beto ma umiejętności i potencjał .
Brazylia to duży kraj o wiadomo jakich tradycjach,tam raczej nikt przez przypadek nie gra w reprezentacjach,tym bardziej nie bywa odkryciem .
Trenują raptem miesiąc ,nawet jeśli nie będzie grał tego czego sie od niego oczekuje ,z czasem powinno być tylko lepiej . Na gotowego napastnika nas niestety nie stać ,zresztą ja nawet wolę taki kierunek ,niż jakiś drewno które tam jakoś grałoby w naszej lidze .

serek.c2 12.02.2009 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 672953)
skreslili nie skresli ,ale narazie zadnych pozytywów....

Ja tam widzę pozytywy - zawodnik świetnie się zastawia i nieźle "rozdaje" piłki będąc tyłem do bramki - kilka takich zagrań mogliśmy obejrzeć na przygotowanych przez redakcję twsd filmikach z meczów sparingowych. Niewiele więcej spodziewałem się na początku jego pobytu w Wiśle. Widać, że zawodnik odbiega na razie przede wszystkim przygotowaniem fizycznym - tutaj dużo pracy przed nim. Musimy poczekać aż Beto nadrobi braki w przygotowaniu fizycznym, wtedy dopiero będzie go można obiektywnie ocenić. To, że potrzebowaliśmy (potrzebujemy) drugiego napastnika "na już" to inna sprawa...

Fernando Redondo 12.02.2009 19:22

Wydaje mi się że pewnie Vanstrataan będzie chciał niższy kontrakt od tych pozostałych, jest za darmo. Jeżeli jest zbliżony poziomem do Słowaka,a lepszy od Cebanu to z czystej sympatii dla byłego gracza Juve dałbym mu u nas pograć:) Słowak jakoś nie przypadł mi do gustu(chce sporą pensję podobno).

PS. Przynajmniej latem Skorża dostanie gotowego zawodnika którego spokojnie wprowadzi do pierwszej 11 bez żadnego przygotowywania.

Lechista69 12.02.2009 19:55

Wy się cieszcie że macie tego Beto, gorszy on napewno od Dawidowskiego nie będzie... co wy w obecnej sytłacji byście chcieli, może Toniego ? Niemacie kasy na transfery to cieszcie się z tego że chociaż jest jakaś nadzieja że jego talent wystrzeli na ligę, tam już chyba nawet w sparingu asystę miał a to już tyle co Łobodziński w tym sezonie dla Wisły zrobił. Pozdro ^^!

matti123 12.02.2009 19:57

Wszyscy widzicie Beto jako napastnika strzelającego bramki, a on ewidentnie jest przez trenera w sparingach ustawiony jako cofnięty zgrywający piłki do ofensywnych bocznych. Niestety w tej rundzie musimy wszystko wygrywać i nie będzie czasu na ogrywanie Brazylijczyka.

Maciuś 12.02.2009 20:07

Pewnie na poczatek bedzie gral w ME zeby podlapac kondycje.

AYALA 12.02.2009 20:24

Skorża dwa tygodnie temu w wywiadzie powiedział że Beto to jest melodia przyszłości.Mam nadzieje że w miare szybko sie zaaklimatyzuje.Jeśli ktoś posiada umiejętności to myśle że nastąpi to prędko

irman 12.02.2009 21:00

Podobno Łobo kontuzje złapał. Znowu chłopina nie przepracuje całego okresu przygotowawczego i znowu nie zaprezentuje nam na wiosnę jak znakomitym jest skrzydłowym.

element 12.02.2009 21:10

Bramki:
http://www.youtube.com/watch?v=yIR62...e=channel_page

tofik 12.02.2009 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 673061)
Podobno Łobo kontuzje złapał. Znowu chłopina nie przepracuje całego okresu przygotowawczego i znowu nie zaprezentuje nam na wiosnę jak znakomitym jest skrzydłowym.

Przynajmniej Skorża nie będzie miał skrupułów w wystawianiu Małeckiego, który ciekawie się rozwija. A Łobo choćby i 5 okresów przepracował, to i tak nic nie zmieni tego, że jest słaby.

irman 12.02.2009 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 673105)
Przynajmniej Skorża nie będzie miał skrupułów w wystawianiu Małeckiego, który ciekawie się rozwija. A Łobo choćby i 5 okresów przepracował, to i tak nic nie zmieni tego, że jest słaby.

Jaki słaby? Przecież gra w reprezentacji u najlepszego z najlepszych trenera. Sam wczoraj widziałem.

flamengista 12.02.2009 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 673116)
Jaki słaby? Przecież gra w reprezentacji u najlepszego z najlepszych trenera. Sam wczoraj widziałem.

No bo Łobo prezentuje "international level", a Patryk niestety nie.

jgw 12.02.2009 22:20

Lepiej żeby Patryk na ten poziom szybko nie wszedł. Bo Leo go powoła i mu namiesza w głowie.

Marszałek 12.02.2009 22:23

Tylko z poziomu Zahorskiego ktoś może zrozumieć talent Łobodzińskiego. Nie każdy z nas ma dar dostrzegania International level. Poza tym runda szykuje się znamienita dla Łobo, będzie mniej kibiców, a jak jest mniej ludzi to jest ciszej, a jak jest ciszej to Łobo.....właśnie,potrafi dośrodkować. Znaczy on tak mówi. Podejrzewam, że wtedy włączy mu się level.

kubanczyk 12.02.2009 23:02

wie ktos czy na meczu ze Slowakami w Krakowie wpuszczano kibicow? (wiem wiem byl zakaz, ale czy wpuszczali normalnie)>? bo nie wiem czy na Piast sie wybierac za tydzien.

element 12.02.2009 23:03

Spinka http://www.youtube.com/watch?v=gWconnMijqs

tommiyacht 12.02.2009 23:15

koncowka miażdży

pan_premier 12.02.2009 23:20

Cleber tam tak jedzie na szpadzie:)?

maTyS. 12.02.2009 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 673165)
Cleber tam tak jedzie na szpadzie:)?

to chyba Marcelo,jak oglądniesz zdjęcia to widać tam pod koniec ugiętą nogę jego ! ale walka dobra :rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl