Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jerzy Brzęczek trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10475)

Arkadiusz.Czerepach 16.06.2022 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1586560)
Po tej kompromitacji, która trwa od wielu miesięcy awans nawet w cuglach z ogromną przewagą nie wystarczy, aby naprawić sytuację.

Jedynie walka o minimum miejsca 4-6 po awansie.

jednak przesadzasz, awans , a potem bezpieczne utrzymanie moim zdaniem wystarczy

powiem wiecej , wybaczylbym brak awansu , gdybym zobaczyl szczera skruche i faktycznie racjonalne kroki naprawcze (ale na to sie nie zanosi poki co )

stary dziad 16.06.2022 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1586565)
jednak przesadzasz, awans , a potem bezpieczne utrzymanie moim zdaniem wystarczy

powiem wiecej , wybaczylbym brak awansu , gdybym zobaczyl szczera skruche i faktycznie racjonalne kroki naprawcze (ale na to sie nie zanosi poki co )

A ja tą skruchę mimo wszystko widziałem, tak mi się przynajmniej wydaje.
A co do "racjonalnych kroków naprawczych" to uważam że one są ale ocenimy to po owocach...

tedyy 16.06.2022 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1586566)
A co do "racjonalnych kroków naprawczych" to uważam że one są ale ocenimy to po owocach...

Jakie ?:shock: Propozycja karnetow w cenie z ubiegłego roku?

stary dziad 16.06.2022 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1586567)
Jakie ?:shock: Propozycja karnetow w cenie z ubiegłego roku?

Naprawdę nie dostrzegasz?
No to wymienię Ci kilka:
1.Rozwiązywanie umów z wieloma nierokującymi zawodnikami
2.Faktyczne działania mające przywrócić "polskość szatni" i kontraktowanie jak dotąd tylko Polaków+prawie Polaka (Basha)
3.Obniżenie wynagrodzeń kadrze trenerskiej
4.Zapowiedź prawdopodobnych zmian w Zarządzie
5.Aktywne rozmowy ze sponsorami mające na celu zachowanie przychodów

Jaroo1 16.06.2022 15:15

Cytat:

A jeśli za rok będziemy świętować awans to odszczekasz to głośno i pokornie?!?
Nie
Nie
Nie

stary dziad 16.06.2022 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1586578)
Nie
Nie
Nie

Dziękuję za szczerą odpowiedź.
Przynajmniej wiem, że jesteś IDEOLOGIEM a więc dalsza jakakolwiek dyskusja jest niemożliwa.

Jaroo1 16.06.2022 16:41

Nie obrażaj się. Ja żartowałem. Jeśli to komuś zrobi różnicę to ja mogę odszczekać w przypadku awansu, aczkolwiek ten zarząd tak s.......ił wszystko na czym można by budować nowy etap Wisły Kraków, że żal człowieka bierze. Z tego wielkiego ruchu kibiców, którzy sypali kasą oraz z robienia dobrej otoczki wokół patologii sharksowej, która dotknęła Wisłę nie zostało nic. Zmarnowali cały potencjał, rozjebali klub sportowo, a teraz jeszcze dokłądają wizerunkowe mniejsze lub większe potknięcia.

Każdy może to oceniać jak chce. Dla mnie to co się stało i na podsumowanie zostawienie Brzęczka 1/14 oraz Dawida, który to wszystko swoją prezesur firmował, a i ta konferencja, to wypalenie, strach, niemoc a z drugiej strony takie "a .... tam", które widać było na ich twarzach to jest ....a dramat.

Jak awansujemy to ja mogę z chęcią odszczekać bo humor będzie dopisywał. Ale nie uważam żeby moja ocena sytuacji była nieobiektywna więc też przepraszać nie powinienem a problemy w postaci Brzęczka czy Dawida nadal pozostaną. Jakbym miał przewidywać to jeśli awansujemy, będzie to bardziej zasługa słabej ligi, niż nasza, a z kolei spadek w tym sezonie to była nasza 3 letnia słabość, która się w końcu skumulowała.

Sam jeszcze z pół roku temu, czy przed sezonem jak czytałem tutaj "teraz to spadniemy, spadają 3 kluby, a nie 1 to tym razem nam się nie uda", myślałem sobie, "co za cioty bez wiary i płaczki pieprzone". No ale niestety, jak wszystko zaczęło się z miesiąca na miesiąc układać w jedną układankę to zdałem sobie sprawę jak się wcześniej oszukiwałem, że jest w miarę ok i na pewno utrzymanie mamy.
To, że ciągłe rotacje w składzie są złe każdy wie, doszły jeszcze ciągłe rotacje na łąwce trenerskiej, w zarządzie itp do tego obrażanie się na obcych i budowanie twierdzy. Co niecały sezon nowe wielkie plany i nowi szamani w postaci Pasiecznego itp. I w tym roku już sobie zdałem sprawę jaki ten układ jest zgniły...

gizmowisla 16.06.2022 16:45

Kiko na dyr sportowego , skoro wujo nie do ruszenia , i i zaciag hiszpanow z z 2 i 3 ligi hiszpanskiej

robert777 16.06.2022 17:05

Powtarzam na Hiszpanów z 3 ligi stać nas było w ESA. Teraz nas stać jedynie na Hiszpanów z 5 ligi

FraMat 16.06.2022 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert777 (Post 1586594)
Powtarzam na Hiszpanów z 3 ligi stać nas było w ESA. Teraz nas stać jedynie na Hiszpanów z 5 ligi

Jeśli tak uważasz to podaj, proszę ceny za tych z 3 i za tych z 5 ligi. Zobaczymy czy ci z 3 są drożsi niż aktualnie sprowadzani Polacy

stary dziad 16.06.2022 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1586590)
Nie obrażaj się. Ja żartowałem. Jeśli to komuś zrobi różnicę to ja mogę odszczekać w przypadku awansu, aczkolwiek ten zarząd tak s.......ił wszystko na czym można by budować nowy etap Wisły Kraków, że żal człowieka bierze. Z tego wielkiego ruchu kibiców, którzy sypali kasą oraz z robienia dobrej otoczki wokół patologii sharksowej, która dotknęła Wisłę nie zostało nic. Zmarnowali cały potencjał, rozjebali klub sportowo, a teraz jeszcze dokłądają wizerunkowe mniejsze lub większe potknięcia.

Każdy może to oceniać jak chce. Dla mnie to co się stało i na podsumowanie zostawienie Brzęczka 1/14 oraz Dawida, który to wszystko swoją prezesur firmował, a i ta konferencja, to wypalenie, strach, niemoc a z drugiej strony takie "a .... tam", które widać było na ich twarzach to jest ....a dramat.

Jak awansujemy to ja mogę z chęcią odszczekać bo humor będzie dopisywał. Ale nie uważam żeby moja ocena sytuacji była nieobiektywna więc też przepraszać nie powinienem a problemy w postaci Brzęczka czy Dawida nadal pozostaną. Jakbym miał przewidywać to jeśli awansujemy, będzie to bardziej zasługa słabej ligi, niż nasza, a z kolei spadek w tym sezonie to była nasza 3 letnia słabość, która się w końcu skumulowała.

Dobrze, przyjmuję że to żart i mam nadzieję że będzie okazja abyś szczekał :D
Mówiąc bardziej poważnie to nie mogę zrozumieć Twojego skrajnie negatywnego stosunku do właścicieli, trenera , obecnego Zarządu oraz generalnie sprowadzania wszystkiego do ekstremum. Przykłady?
"zmarnowli cały potencjał" , "rozjebali klub" , "nic nie zostało z wielkiego ruchu kibicowskiego".
Uwierz mi, że potencjał może zmalał ale jest, klub nie jest "rozjebany" choć na pewno nie jest w prostej sytuacji a ruch kibicowski, może czasowo osłabiony, żyje, i wierzę że rozkwitnie.
Co do oceny , to patrząc strategicznie jest 1:1.
Najpierw było 1:0 bo realnie uratowali ten klub a teraz jest 1:1 bo "zjebali".
I na pewno oni to czują i wiedzą , co sam widziałeś na konferencji obserwując ich "komunikację niewerbalną". Ale to dlatego tak wyglądało bo oni doskonale zdają sobie sprawę jaką odpowiedzialność na siebie biorą. Podsumowując - wierzę że za rok będzie jednak 2:1 a nie 1:2 i wszyscy, jako PSY, zaszczekamy:p

TSWojtas 17.06.2022 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1586573)
Naprawdę nie dostrzegasz?
No to wymienię Ci kilka:
1.Rozwiązywanie umów z wieloma nierokującymi zawodnikami
2.Faktyczne działania mające przywrócić "polskość szatni" i kontraktowanie jak dotąd tylko Polaków+prawie Polaka (Basha)
3.Obniżenie wynagrodzeń kadrze trenerskiej
4.Zapowiedź prawdopodobnych zmian w Zarządzie
5.Aktywne rozmowy ze sponsorami mające na celu zachowanie przychodów

Ale to nie są kroki naprawcze - to ratowanie życia i każdy nawet misiek z merasińskim i vanną by to robili.

wolfy 17.06.2022 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1586632)
Ale to nie są kroki naprawcze - to ratowanie życia i każdy nawet misiek z merasińskim i vanną by to robili.

Nieprawda. Nie są to kroki łatwe ani oczywiste w implementacji, chyba że dla mistrzów klawiatury na tym forum dla których wszystko jest banalne.
Sprowadzenie bramkostrzelnego napastnika za niewielkie pieniądze? Wystarczy nie spać, nie jeść i bardzo chcieć :lol:

Ale tak na serio, jakim trzeba być deklem żeby twierdzić że renegocjacja/ rozwiązywanie za porozunieniem umów z piłkarzami to prosta sprawa z którą byle oszust by sobie poradził? Albo negocjacje ze sponsorami.
Tylko dziwnym trafem za Sarapaty czy Meresińskiego sponsorów nie było a piłkarzy się zastraszało żeby zeszli z kontraktów, a za Cupiała... Uuu, wtedy to było - do dzisiaj chyba jeszcze spłacamy przegrane procesy z piłkarzami.

Wszystko jest banalnie proste i oczywiste kiedy się nie ma pojęcia o czym pisze. Magia internetu.

aNouc 17.06.2022 18:53

Trochę konkretów od Jerzego Brzęczka:

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-16441029

Arkadiusz.Czerepach 17.06.2022 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1586672)

super wywiad, potwierdza że pozostawienie Brzęczka to był dobry wybór

MaLk 17.06.2022 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1586672)

Niesamowite, okazuje się, że można rozmawiać o konkretach i to nawet o nazwiskach.

Widocznie dużo się zmieniło od poniedziałku, kiedy było to zdaniem niektórych zbyt dużym zagrożeniem dla istnienia klubu.

MSPANC ;)

KOALIK 17.06.2022 22:22

W końcu jakaś prawidłowość jest. Jurek dokonał czegoś niemożliwego i w nagrodę dostał kolejną szansę na kontynuację.

Jurek to szczęściarz. Wywalony z druligowego Rakowa dostał szansę w reprezentacji poprzez dziwne powiazania. Lewandowski mógł go zaorać, ale się powstrzymał. Dokonał największej kompromitacji w historii Wisły i dostał nagrodę zamiast wywiezienia na taczkach.

Teraz ma proste zadanie. Stworzyć samograja jak Smuda w sezonie 98/99, jak Kasperczak w latach 02-04 i Skorża w sezonie 07/08.

Przy odrobinie szczęścia może uda się zakończyć sezon bez porażki - tylko w niższej lidze, ale zawsze coś.

Jurek pokaż wreszcie na co Cię stać! Wygraj coś!

Szneka 16.07.2022 18:45

Panie Brzęczek zrób Pan coś dobrego i odejdź z Wisły. Qrwa , ta drużyna nie umie przy Panu kompletnie NIC. Jeśli Gula był parodystą to pan przebija Go kilkukrotnie

skate 16.07.2022 18:48

1/15.
Wuja na trenowaniu zna się tak samo dobrze jak jego przygłupie bratanki na prowadzeniu klubu.

Arkadiusz.Czerepach 16.07.2022 18:59

czekamy na koalika

AS82 16.07.2022 19:04

Jak ten człowiek mógł być selekcjonerem kadry narodowej ?? To się w pale nie mieści..
Zapomnijcie o awansie z tym memem na ławce trenerskiej...

markowywislak 16.07.2022 19:10

Nie wiem czy potrzebuje psychiatry ale wydaje się że trzeba było zostawić Gule ,chyba by wygrał więcej niż 1 mecz na 15 ... Ale kto to wiedział że Brzeczek jest takim parodystą?!?! Co oni do jebanej nędzy robili przez 2 miesiące??

Jaroo1 16.07.2022 19:12

Nie obrażajcie selekcjonera bo wam ....a ręce uschną!

Manhunt. 16.07.2022 19:16

Grabarz out

TommyTSW 16.07.2022 19:23

Co da zmiana trenera?Że będzie narzekał na to co ma?

AS82 16.07.2022 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1587750)
Co da zmiana trenera?Że będzie narzekał na to co ma?

Człowieku jego sie powinno pozbyc po tym jak wygral 1 z 14 meczów , trzymanie dalej tego dyletanta to proszenie sie o jeszcze wieksza tragedie

Elendil 16.07.2022 19:27

Ja bym bardzo chciał wiedzieć, ile oni trenują dziennie oraz co na tych treningach robią. Tutaj może i 5 napastników przyjść, ale co z tego, skoro nikt nie wie co i do kogo ma grać. Ot, ta sama kopanina od pół roku.

Jak dla mnie Brzęczek to symbol minimalizmu i porażki. Nie, nie mam żadnego innego kandydata na jego miejsce, ale tyle wiem, że z nim nie ma co nawet liczyć na awans.

_ukoL 16.07.2022 19:30

Mówiłem po spadku, że nie wyobrażam sobie, żeby trener firmujący relegację miał budować zespół na nowy sezon. No i widać było dzisiaj efekty. Najważniejsze jednak, że Dawid i Kuba poklepią go po plecach, kupią nowy garnitur i dadzą mu spokojnie budować dalej. ;-) Cyrk.

alexx6 16.07.2022 20:14

Wuja .... ty wiesz co pakuj się

Enigmovsky 16.07.2022 20:35

Wuja stworzył potwora, czuje dwa zwycięstwa pod jego batutą w 2022r.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl