![]() |
Cytat:
Klemenz przychodził tu jako uzupełnienie składu, autorski pomysł Stolarczyka. Janicki jako zawodnik do odbudowania w okienku, w którym nie mieliśmy pieniędzy na transfery. Są dwie możliwości: albo w klubie traktują parę Janicki-Klemenz jako tymczasową konieczność, albo jako docelowy projekt. Jeśli to drugie, to nie nadają się do prowadzenia klubu tak dużego jak Wisła. A ponieważ nie ma opcji, aby BJK pozostali w klubie i nie wtrącali się w zarządzanie nim, a obecnie nie ma dla nich żadnej alternatywy (nie tylko lepszej - żadnej), proponuję jednak uprzejmie założyć to pierwsze. Czy tak ciężko zrozumieć, że nie mamy obecnie struktur, zaplecza i budżetu na miarę gry w europejskich pucharach, a nawet górnej połówki ekstraklasy? Też chciałem wzmocnienia obrony, choćby jednym zawodnikiem. Uważam, że trzeba było sprowadzić stopera kosztem tego Savica. Postanowiono inaczej, widocznie chodziło o to, aby nie dublować kontraktów w ostatnim roku obowiązywania umów Klemenza i Janickiego. Szkoda, ale trudno. Jakoś się przeczołgamy przez ten rok. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, były, nawet jeśli ww przychodzili raczej bez odstępnego. Chuca, Silva, Mak to są niewypały. Szota, Zdybowicz, Pawłowski ewentualnie pograją w przyszłości. Broni się Niepsuj. Nie oceniam, czy tak musiało być. Oceniam, jak się skończyło.
Ale jaki to ma związek z przebudową środka obrony w tym a przyszłym sezonie? |
Cytat:
Natomiast co do Klemenza https://www.wislaportal.pl/News,3823...dluzej_w_Wisle 80-90% kibiców zadowolonych z przedłużenia kontraktu. Jak to wytłumaczysz? |
Cytat:
|
Abramowicz - Sadlok - Janicki/Adi - Szot
Jedyna sluszna opcja. |
Problem z Klemenzem i Janickim w moim odczuciu polega na tym, że próbuje się z nich robić liderów obrony tymczasem oni kompletnie się do tego nie nadają. Brakuje z tyłu szefa, który by to wszystko wziął za ryj i jakoś kierował tą obroną. Dla mnie obaj to zwykłe przecinaki, którymi trzeba kierować, bo zostawienie ich samopas to proszenie się o bramkę.
Trochę mi to przypomina casus reprezentacji gdzie kiedy nie ma Glika na boisku to Bednarek wygląda jak inwalida boiskowy i generalnie w obronie panuje chaos. I u nas jest to samo. |
Cytat:
Ktoś ich strasznie skrzywdził wmawiając , że nadają się do zawodowej piłki - pomijam ich stan konta :P Kibiców Wisły skrzywdzono jeszcze bardziej. Janicki to od lat pośmiewisko ekstraklasy a Klemenza to wypluła Jaga , która nie widział dla niego miejsca na ławce rezerwowych . Przecież to nie mogło wypalić. Nawet jak raz na jakiś czas jeden lub drugi zagra solidnie z tyłu to jest to raczej "wypadek przy pracy". |
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym odśwież informacje, bo Wasyl zrzekł się sporej części tej kasy. |
Kiedy się zrzekł?
|
Cytat:
i co się z tą kasą stało? Bo przypominam, że wyszła od socios z konkretnym przeznaczeniem: właśnie na część pensji Wasyla. Podkreślam: "część". Być może Wasyl zrzekł się jakiejś części swojej pensji, ale nikt chyba nigdy nie mówił, że chodzi o "część" od socios i kasa wróciła do socios, albo wspólnie z socios klub zdecydował co z nią zrobić. |
Foottruck z Kuba, wstyd że nie ogladaliscie.
|
Pewnie chodziło o obniżki wynagrodzeń z 2-3 miesięcy :D. Ja też poproszę o dokładne informacje(z jakiego okresu - czy to przypadkiem nie chodziło o sprawy pandemiczne, o ile, itd.).
|
Cytat:
|
Cytat:
Kiedy Wasyl zrzekł się pieniędzy od Socios i co się z tymi pieniędzmi stało, skoro to była darowizna celowa? |
Cytat:
Maila do socios znasz, pisz i sprawdź u źródła skoro tak Cię to ciekawi zamiast spamować |
Cytat:
Wystarczyłoby powiedzieć: przejęzyczyłem się. |
Cytat:
To samo powiedział Kuba. Reszta to pytania nie do mnie ale do zarządu socios. |
: opad rąk
|
Cytat:
|
Skoro Ty piszesz "Wasyl zrzekł się sporej części tej kasy" (w domyśle kasy Socios) to na Tobie spoczywa obowiązek dowiedzenia, że tak było.
Moim zdaniem kasa do Socios nie wróciła. To ne ja a Ty powinieneś maila do Socios wysyłać jeśli chcesz udowodnić, że nie zmyśliłeś. Jak dla mnie EOT |
Cytat:
To nie koncert życzeń kolego. |
Cytat:
Po drugie, czy Ty w ogóle interesujesz się piłką nożną? W polskiej lidze były takie przypadki, że piłkarz któremu kończył się kontrakt nie zgadzał się na obniżkę z powodu pandemii. Co wtedy się działo? Rozwiązanie kontraktu(po kiego komuś takie zgniłe jajo) lub klub kokosa do końca sezonu. Byli też tacy, którzy mieli dłuższe kontrakty i nie zgadzali się na obniżkę, wtedy wytykanie palcami(w zespole, w mediach). Wyobrażasz sobie, że 99,9% kadry naszego zespołu zgadza się na obniżki(w tym piłkarze zarabiający znacznie mniej Wasilewskiego), a Pan Marcin tego nie robi :D?? Ja nie, zwłaszcza że robi różne biznesy i dba o dobry PR. |
Rozumiem że do Kuby też wypisujesz co on takiego w wygaduje w foottrucku na temat pensji Wasyla? :) skoro atakujesz mnie ad persona to proszę zacznij atak w kierunku Jakuba Błaszczykowskiego
Sugerujesz że Wasyl miał u nas kontrakt 80 tys miesięcznie? Seriously? |
zarówno Klemenz jak i Janicki nadają sie jako uzupełnienie obrony pod warunki że biga koło nich ktoś kto ogarnia
w parze ze sobą , dodatkowo wsparci średnim młodzieżowcem na PO i parodystą na LO , to już jest dramat |
Ten parodysta na lewej ostatnio poprawił swoją grę moim zdaniem.
|
Ciekawe ze parodysta nazywa sie Sadloka a nie Janickiego i Klemenza gdzie obaj podali pod nogi przeciwnika prokurujac bramki...
|
kolego , już się tłumaczę , otóż w/w panowie uchodzą za słabych , żeby nie powiedzieć ujowych , i co do tego panuje pełen konsensus
natomiast Maciek z jakichś względów cieszy się estymą , ocierał się o kadre , forum kibicowało poprzedniemu zarządowi w przedłużaniu z nim umowy to wszystko powoduje że można sobie pozwolić na większą dozę złośliwości nad Janickim nie ma co się pastwić , Koń jaki jest każdy widzi - zacytuję twórcę pierwszej polskiej encyklopedii Benedykta Chmielowskiego |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl