Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Junior_Battle 30.04.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichałZG (Post 1083538)
Miszczu zajrzyj do słownika.

http://www.miejski.pl/slowo-miszcz

mitmichael 30.04.2011 17:53

Polonia Bytom ostatecznie wygrywa u siebie z wiceliderem 3-2. A podobno Jagiellonia ma łatwiejszy terminarz od Nas

Ogryzek 30.04.2011 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1083873)
Polonia Bytom ostatecznie wygrywa u siebie z wiceliderem 3-2. A podobno Jagiellonia ma łatwiejszy terminarz od Nas

Tak, ma łatwiejszy, a to że go nie wykorzystuje to inna sprawa. My patrzmy na siebie. Z taką grą i taką taktyką jaką narzucił Maaskant nie mamy po co jechać do Gdańska. Zgadzam się z Sędzią. Tam grac na remis i kontry, a może coś wyjdzie (jak mecz z Arką)

63.5 Kg 30.04.2011 18:02

Strasznie mnie drazni ta cala sytuacja.

My powinnismy srac na to jakie wyniki ma Jaga Amica Legia czy Dolcan Zabki...

My mamy patrzec na siebie i wygrywac a nie podniecac sie Polonia Bytom...

Ogryzek 30.04.2011 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1083896)
Strasznie mnie drazni ta cala sytuacja.

My powinnismy srac na to jakie wyniki ma Jaga Amica Legia czy Dolcan Zabki...

My mamy patrzec na siebie i wygrywac a nie podniecac sie Polonia Bytom...

My to znaczy Kto? Ty też z tej bajki że przerastamy ligę o jeden poziom czy też długość? To pora wydorośleć a nie wierzyć w krasnoludki:)

Musimy patrzeć na innych bo sami gramy słabo, nie stwarzamy sytuacji i bez "pomocy" innych drużyn o MP możemy zapomnieć. Zejdź na ziemie i nie pisz co powinniśmy. Takich Sikorskich jak w Górniku to powinniśmy mieć z 2 na ławce rezerwowych zamiast Żurawskiego i Riosa. Nie mamy poza Genkovem napastników.... o czym my mówimy. To jest dramat w przodu. Z tyłu popisy Branco.... Sam optymizm.

kreseq 30.04.2011 18:16

Ogryzek - Przeciez wiesz ze Wisla przerasta wszystkich, a orgazmy po tym jak ktos kto Was goni przegrywa to tylko przypadek i podkreslenie tej dzielacej reszte ligi przepasci :D

Ta liga jest nedzna - to juz wiemy.
Poziom sie nie podnosci, to "wielcy" znizaja sie do reszty - to juz wiemy.
Mistrz bedzie mial conajmniej 6 porazek czyli wielki to on nie bedzie - to juz wiemy.

Smieszy mnie to, ze przed meczem z Gornikiem wszyscy byli pelni optymizmu, teraz nagle przegrana i juz zaczyna sie wymyslanie jaki to terminaz zly i ze Polonia albo Jaga dogoni albo przegoni :D

Mimo wszystko Wisla jest najmniej ch**** druzyna z calej tej ch**** ligi :)

flamengista 30.04.2011 18:29

Wielka szkoda, że Jagiellonia dała ciała w dzisiejszym meczu. Niestety, w tym sezonie nikt nie zasługuje na tytuł.

Sędzia 30.04.2011 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1083914)
Smieszy mnie to, ze przed meczem z Gornikiem wszyscy byli pelni optymizmu, teraz nagle przegrana i juz zaczyna sie wymyslanie jaki to terminaz zly i ze Polonia albo Jaga dogoni albo przegoni :D

Mimo wszystko Wisla jest najmniej ch**** druzyna z calej tej ch**** ligi :)

Ja nie jestem optymistą od meczu z Koroną (czuję się wywołany do tablicy przez wzmiankę o Polonii)

edit:

prawda jest też taka, że wystarczą nam wygrane z Lechem, Pasami i Legią i zaraz będziemy nosić naszych na rękach i cała padaka pójdzie w zapomnienie.

dynek.pl 30.04.2011 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1083856)
Tak sobie myślę, że patrząc na nasze ostatnie wyniki, to do Gdańska trzeba jechać po 1 punkt, zastosować taktykę Lenczyka i liczyć, że Jaga nie wygra z Widzewem. Jak pojedziemy walczyć o trzy punkty, to z taką grą wyjedziemy z 4:0.

Pamietając w jakich okolicznościach wygralismy u siebie z Lechią to powinnismy tam przegrać.

d 30.04.2011 18:39

Niestety, przepieprzyliśmy praktycznie wszystkie "łatwe" punkty jakie mieliśmy do zdobycia na wiosnę. -2 w Bytomiu, -2 w Kielcach, teraz zamaist ostatniego na wiosnę pewniaka zupełnie niekalkulowane -3 z Górnikiem u siebie i niestety robi się prawdziwy dramat. Strach to przyznać, ale na chwilę obecną faworytem do tytułu zdaje się być Jagiellonia – niezależnie od własnej słabości odrobienie 4 punktów to dla nich luzik.

Mamy bardzo ciężki terminarz i trudno w tej chwili cokolwiek zakładać - ja jeszcze 2 tyg. temu zakładałem komplet zwyciestw u siebie, a teraz...

flamengista 30.04.2011 19:21

Panowie 3majcie jakiś poziom.

Żuraw gra kichę, to prawda - ale szacunek mu się należy.

Sędzia 30.04.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1083986)
Panowie 3majcie jakiś poziom.

Żuraw gra kichę, to prawda - ale szacunek mu się należy.

Można się zgodzić, ale trzeba też powiedzieć, że Żuraw (i nie tylko, bo mnie zdecydowanie bardziej Sobolewski nie siedzi od kilku spotkań) powinien szanować kibiców. A czy ten szacunek pokazuje swoją grą, to możemy sobie samemu odpowiedzieć.

PabloTS 30.04.2011 19:50

szacunek również polega na tym że jak jestem słaby to sam schodze ze sceny .... i tyle a un nas no cóż.....

leszekm_ 30.04.2011 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1084001)
Można się zgodzić, ale trzeba też powiedzieć, że Żuraw (i nie tylko, bo mnie zdecydowanie bardziej Sobolewski nie siedzi od kilku spotkań) powinien szanować kibiców. A czy ten szacunek pokazuje swoją grą, to możemy sobie samemu odpowiedzieć.

Brak formy to nie oznaka braku szacunku wobec kibiców, brak formy to brak formy.

Sędzia 30.04.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1084011)
Brak formy to nie oznaka braku szacunku wobec kibiców, brak formy to brak formy.

Pytanie czy to brak formy, czy chęci. Ja rozumiem, że napastnik może pudłować a bramkarz puszczać szmaty z powodu braku formy, natomiast nie rozumiem, jeśli piłkarz nie zapieprza po boisku - bo jeśli piłkarz nie ma formy na bieganie, to co on w ogóle robi w sporcie.

Fuks 30.04.2011 19:57

brawo Śląsk :D

kreseq 30.04.2011 19:59

No to Polonia goni Wisle ze az sie kurzy :D

Sędzia 30.04.2011 20:01

Ok, to Polonia raczej nie da rady. Zostaje im na ten moment 11 punktów różnicy i 18 punktów do zdobycia w pozostałych meczach.

Za to Śląsk ma ciekawy kalendarz.

Junior_Battle 30.04.2011 20:02

Śląsk w wypadku wygranej, wskakuje na 3 miejsce...

co za liga...

felipe 30.04.2011 20:02

Te wszystkie Bet365 czy Bet at Home itp chyba kochają naszą pseudo lige

Sędzia 30.04.2011 20:04

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że teoretycznie Wisła może przegrać nawet 3 następne mecze, a Jaga i tak nas może nie przegonić.

Śląsk ma fajny kalendarz, ale biorąc pod uwagę, że dobrze gra z teoretycznie silniejszymi, to ze słabszymi już tak łatwo nie idzie.

Fuks 30.04.2011 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1084024)
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że teoretycznie Wisła może przegrać nawet 3 następne mecze, a Jaga i tak nas może nie przegonić.

Śląsk ma fajny kalendarz, ale biorąc pod uwagę, że dobrze gra z teoretycznie silniejszymi, to ze słabszymi już tak łatwo nie idzie.

teoretycznie to my mozemy przegrac wszystko do konca a i tak zostac mistrzem, tylko co za sens w takich postach? :D

kreseq 30.04.2011 20:12

Dziewczyny sa przezajebiste. Maja kilka sytuacji, bramkarz przeciwnika wyciaga co trzeba i remisu nie ma bo obroncy zagrali jak jakies niewyspane lolki. Autobus wystarczy na KSP :D

Gratki dla bramkarza, nie, nie tego w rajtuzach.

mitmichael 30.04.2011 20:12

O i nawet Zielinskiemu przytrafiła sie wpadka. Mozna powiedziec wpadka bo ostatnie spotkania wygrali

emj10 30.04.2011 20:17

Wystarczyło poczekać 3h, aby o mistrzowskich aspiracjach dziewczyn można było zapomnieć.
Teraz można zacząć gdybać na temat Śląska, albo Lechii która jutro w przypadku wygranej może mieć "aż" 38 punktów w tej marnej polskiej lidze.

PS. Tak patrzę na tabelę, że teoretycznie na koniec sezonu aż 14 zespołów może mieć tyle samo punktów. Czyż to nie byłoby kuriozum? :D

JAR0 30.04.2011 20:18

To Zieliński już leci czy jeszcze nie?? :D
Liga jest naprawdę ciekawa :-P

Ogryzek 30.04.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1084029)
Dziewczyny sa przezajebiste. Maja kilka sytuacji, bramkarz przeciwnika wyciaga co trzeba i remisu nie ma bo obroncy zagrali jak jakies niewyspane lolki. Autobus wystarczy na KSP :D

Gratki dla bramkarza, nie, nie tego w rajtuzach.

Napinkę zaczynasz? Polonia jednak miała więcej sytuacji niż Wy z Widzewem.

Nie mam wątpliwości że Bogowie Futbolu nie zapomną tej napinki i po wtorkowym finale znowu zapłaczecie:D

BTW
Nas ukarali za napinkę że niby przerastamy całą ligę i boleśnie sprowadzili na ziemię. Tak nie lubią zarozumialców.

emj10 30.04.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1084039)
Nie mam wątpliwości że Bogowie Futbolu nie zapomną tej napinki i po wtorkowym finale znowu zapłaczecie:D

Ze szczęścia, że Maciuś dostanie wilczy bilet i będzie wracał na piechotę do W-wy? :p

kreseq 30.04.2011 20:22

Jaka napinke? Stwierdzam fakt ze bramkarz przeciwnika wyciagnal to co trzeba wiec Polonia mogla sobie co najwyzej pobiegac, przeciwnik natomiast wjechal w jej pole karne jak pitbull w kurnik i to by bylo na tyle.
Widzisz gdzies tutaj napinke? Mecz chyba widziales?

Twoje ostatnie zdanie to wlasnie jest napinka :)
Kto bedzie plakal po przegranej w PP? Wiekszosc "kumatych" liczy ze Skorza wyleci wlasnie po tym meczu wiec jedynymi ktorzy beda plakac po przegranej beda raczej ci, ktorzy chcieliby by ten treneiro siedzial u nas jak najduzej. Jestesmy tak ch**** ze Skorza juz nie ma co zepsuc, chyba... :D Miejmy nadzieje ze po powrocie z Bydgoszczy ladnie sie spakuje i pojedzie gdzies do Poznania :D

PS: Skoro juz napinka... Wiesz wole odpasc w finale z Lechem niz wczesniej z Podbeskidziem :D

martin_6 30.04.2011 20:38

A ja Wam warszawiacy życzę zwycięstwa we wtorek. Bynajmniej nie z sympatii. Po prostu pyry potrzebują tego zwycięstwa, bo bez niego może być u nich krucho (zapowiedź wyprzedaży w razie braku pucharów), a dla was najlepsza byłaby porażka i rewolucja latem, być może nie tylko w składzie i na stanowisku trenera, ale i wyżej. A tak jak wygracie, to będziecie mieli puchary i nikomu rewolucje nie będą w głowie. Może zmienią Maciusia na kogoś innego, ale problem pozostanie.
Czyli dwie korzyści na jednym ogniu! Legioniści - do boju! Ten puchar jest wasz, ten puchar do was należy! :D

gigant 30.04.2011 20:41

Jeśli jutro Lechia w.......i Arce zbliży się do nas na 6 pkt. Za tydzień wdupcą nam pokazowo ze 4-0 bo od dawna nie umiemy grać na wyjazdach i oprócz Jagi dojdzie nam kolejny rywal.

Ogryzek 30.04.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1084063)
Jeśli jutro Lechia w.......i Arce zbliży się do nas na 6 pkt. Za tydzień wdupcą nam pokazowo ze 4-0 bo od dawna nie umiemy grać na wyjazdach i oprócz Jagi dojdzie nam kolejny rywal.

Dodałbym jeszcze Śląsk i Polonie Warszawa do tego - niby tracą po 8 punktów....
(Dodatkowo Śląsk ma dobry kalendarz)

Nie ma co pękać - trzeba walczyć:)

R33 30.04.2011 21:03

Śląsk, Górnik, Jaga i Lechia (ale to już zależy czy jutro wygra) mają na prawdę realne szanse na mistrza i obiektywnie patrząc (zaznaczam obiektywnie) radziłbym im grać na maksa, bo kto wie co się stanie.

gigant 30.04.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1084073)
Śląsk, Górnik, Jaga i Lechia (ale to już zależy czy jutro wygra) mają na prawdę realne szanse na mistrza i obiektywnie patrząc (zaznaczam obiektywnie) radziłbym im grać na maksa, bo kto wie co się stanie.

Zwłaszcza że z wymienionej czwórki lepszy bilans mamy tylko z Jagą i raczej już tak zostanie, bo za tydzień z Lechią możemy się mocno skompromitować i nawet wynik z Krakowa może być za mały.

Ps Cały czas wierzę w Wisłę i mistrzostwo.

WislaFan123 30.04.2011 21:09

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2962555_n.jpg

Bezcenny widok - Wisla, Jaga, Slask, Lechia na czele... arka i pasy na samym dole.. :)

Choc wolalbym zeby Slask i Lechia skonczyly na 2 i 3 miejscu - wraz ze stadionami, jesli zagraja w pucharach sa szanse na duze wzmocnienia, zwlaszcza Solorz moglby wylozyc sporo kasy...

legion18 30.04.2011 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1084044)
Jaka napinke? Stwierdzam fakt ze bramkarz przeciwnika wyciagnal to co trzeba wiec Polonia mogla sobie co najwyzej pobiegac, przeciwnik natomiast wjechal w jej pole karne jak pitbull w kurnik i to by bylo na tyle.
Widzisz gdzies tutaj napinke? Mecz chyba widziales?

Twoje ostatnie zdanie to wlasnie jest napinka :)
Kto bedzie plakal po przegranej w PP? Wiekszosc "kumatych" liczy ze Skorza wyleci wlasnie po tym meczu wiec jedynymi ktorzy beda plakac po przegranej beda raczej ci, ktorzy chcieliby by ten treneiro siedzial u nas jak najduzej. Jestesmy tak ch**** ze Skorza juz nie ma co zepsuc, chyba... :D Miejmy nadzieje ze po powrocie z Bydgoszczy ladnie sie spakuje i pojedzie gdzies do Poznania :D

PS: Skoro juz napinka... Wiesz wole odpasc w finale z Lechem niz wczesniej z Podbeskidziem :D

:rotfl:Nie wiem jakich ty "kumatych" znasz, ale ja znam takich co osoby, które "legionistów" cieszących się z przegranej z Lechem leją w ryj. Chyba, że w kwestii "kumatości" chodzi ci o takich co fetują Kake, i znają rozmiary bramki.

7 kotów 30.04.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1084081)
Zwłaszcza że z wymienionej czwórki lepszy bilans mamy tylko z Jagą i raczej już tak zostanie, bo za tydzień z Lechią możemy się mocno skompromitować i nawet wynik z Krakowa może być za mały.

Ps Cały czas wierzę w Wisłę i mistrzostwo.

Daj spokoj. Nie wierze, ze przegramy 3 mecze z rzedu.

killzone 30.04.2011 21:33

Cytat:

A tak jak wygracie, to będziecie mieli puchary i nikomu rewolucje nie będą w głowie
Dziwnie jestem przekonany, ze wynik finalu PP nie bedzie mial znaczenia przy zwolnieniu Skorzy.

Ale dziękuje ze nam tak dobrze zyczysz, mam nadzieje ze we wtorek choc na 90minut załozysz szalik Legii i bedziesz sciskac za nas kciuki bardziej niz nie jeden Legionista :)

swój chłop 30.04.2011 21:34

Ja też, podobnie jak martin_6 życzę wygranej we wtorek Legii, której nie znoszę. Ale Amici nie znoszę bardziej. Poza tym życzę wygranej Skorży, który zdobył dwa mistrzostwa dla Wisły. I tak się nie utrzyma na posadzie, ale może się zdarzyć, że przyjmie go wtedy Amica i kolejny sezon będą mieli w plecy...:P

gigant 30.04.2011 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1084105)
Daj spokoj. Nie wierze, ze przegramy 3 mecze z rzedu.

Teraz Planktonie, nie zdziwi mnie juz nic, a jak Lechia zobaczy szansę, spodziewam się wszystkiego najgorszego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl