![]() |
krysztal, nie wiem czy o to Ci chodziło, ale kupujemy piłkarzy którzy mają jakiś feler, bo na zdrowych i dobrych nas nie stać.
|
Żle że puszczamy Wojtkowskiego.W obliczu gry Beciraja i ewentualnie Turgemana byłoby Mu łatwiej mając kogoś ogarniętego z przodu. Dziwne, że nie mając kompletnie żadnego wyboru na skrzydłach puszczamy jednego z lepszych graczy.
|
Przegrywał rywalizację o pierwszy skład z Rafałem a to już dużo mówi :)
|
Wojtkowski częściej głupio lub brutalnie faulował niż zaliczał udane zagrania. Niestety. Brak przedłużenia kontraktu nie dziwi.
|
Cytat:
|
Nie był zbyt dobry piłkarsko, stracił status młodzieżowca, a przede wszystkim nie pasował pod względem charakteru do Wisły - był leniwą, rozpieszczoną, kłamliwą łajzą.
Bardzo dobrze, że odchodzi, chyba jedyny piłkarz Wisły, którego szczerze nie trawiłem. |
Dlaczego co niektórzy zakładają, że to my go puszczamy ?? Być może miał po prostu lepsze opcje i chciał grać gdzieś indziej.
|
Sam fakt, że nie został pożegnany we wpisie przed ostatnim spotkaniem sugeruje, że był plan go zostawić. Widocznie ma lepszą opcje albo warunki, które mu zaproponowaliśmy okazały się dla niego mało atrakcyjne. Trochę zaufania dla ludzie z pionu sportowego. Zimowe ruchy były bardzo udane.
|
Czyli na dzisiaj zostaliśmy z 3 graczami ofensywnymi(Silvy i Czuki nie liczę, bo to szrot, którego też zaraz nie będzie): Kubą, Makiem i Buksą. Liga startuje za 3 tygodnie. Ciekawie to wygląda. Kadra przed tymi odejściami była słaba, teraz jest przesłaba. Minimum 4 graczy ofensywnych trzeba sprowadzić i to na już.
|
Pisząc o ofensywnych, zapomniałeś jeszcze o Fatosie.
|
Cytat:
PS: z Makiem przedłużyliśmy czy jak to jest bo już się pogubiłem? |
Cytat:
Balicki i Zdybowicz też to niby napastnicy Więc na sztuki to mamy 4 napadziorow, 1 ofensywnego pomocnika i 3 skrzydlowych O ilości pisze, nie jakości! Co do Maka to pisał Kiewicz na tt, że zostanie a on ma zwykle bardzo dobre info (kiedyś tu się na forum sporo udzielał notabene ale wtedy za informatora nie robił ;)) Zupełnie poważnie pisząc :ja bym grał tym co jest + ściągnąć 1 stopera i 1 skrzydlowego Jedno miejsce wyżej w tabeli to 300 tys więcej przychodów, Czyli żeby wyjść na 0 każdy jeden dodatkowy kontrakt powinien zapewnić 2 miejsce wyżej w tabeli Czyli co 5 transferow i minimum 5 miejsce albo popadamy w głębsze długi? W ostatnie miejsce przy takich beniaminkach nie wierze Frekwencji tak będzie prawie pełen stadion przy ograniczeniach To dajmy sobie 1 sezon na oszczędności, podpromowanie Buksy, Hoyo, czy sprawdzenie tych wszystkich Zdybowiczow No chyba że nas stać i walczymy o pierwsza 4 to co innego |
Cytat:
Bardziej przerażające jest, że ilościowo wcale lepiej nie jest póki co a jakościowo to jest jedynie Beqiraj tak na prawdę, który na zdjęciach z treningu wygląda jak taki troszkę klocek, aczkolwiek dobrze gdyby okazało się, że jest to taki wielolitrażowy, potężny diesel który z początku trochę się nagrzewa ale jak już złapie obroty to i ściana nie zatrzyma :D |
Cytat:
Wartościowe transfery 2-3 transfery, dołożyć do tego młodzież i gramy. |
Czuję, że to będzie sezon Rafała.
|
Transfery to wynik koncowy. Ja bardzo zaluje, ze nadal nie mamy ogarnietego dzialu sportowego z dyrektorem sportowym na czele. Np. kosztem transferow. Od 2 lat mamy w w tym miejscu potezna wyrwe.
|
Ja z kolei czuję, że popisy Messiego z Łomży sprawią, że Lewandowski nie będzie pierwszym wyborem na EURO 2021, a dodatkowo będzie bohaterem wielkiego transferu i Wisła odrobi te ukradzione w latach 16-18 trzydzieści mln zł.
|
Z mentalnoscia takiego Buksy Wojtkowski juz dawno gralby w lepszej lidze. Cos jest bardzo irytujace o tym gosciu, i wydawalo mi sie ze sprawial wrazenie ze byl obok druzyny.
|
Bez transferow ciezko bedzie o punkty I dobra frekwencje..
|
Mam nadzieję, że spokojnie ze 2-3 transfery sensowne zrobimy. Oby potrzeba było tylko tutaj czasu ;)
|
Sklad na razie wyglada mega słabo,obrona rozklejona .. ...szykuje sie scenariusz jeszce niedawnego sezonu,halo czas sie budzic jesli chcemy grac w Ekstraklasie.
sa 3 tygodnie trzeba pracowac 24h i szukac zawodnikow wartosciowych puszczamy Wojtkowskiego ale on przynajmiej cos robił na tym boisku ale dalej trzymamy takiego pseudo-grajka Chuce to jest dopiero irytujący gosc i pechowy jak kiedys, Andraz Kirm. |
Jak lubię i cenię Bogusia to nie jest to już piłkarz na grę w ekstraklasie. Nie widzę sensu tego rocznego kontraktu.
Takich ludzi trzeba zatrzymać w klubie ale nie na siłę jako piłkarzy. Tylko robimy Mu krzywdę. |
spoko, będzie rezerwowym na 10-20 minut z niskim kontraktem i pomagać Kubie trzymać szatnię. Pozycja mniej więcej taka jak Wasyla, może Brożka w zeszłym sezonie,
|
Dokładnie jw. z braku laku plus kontuzje i wchodzi Boguś jak znalazł, dodatkowo jedyny ze starej gwardii, musiał ktoś zostać - piłkarsko słabo, ale patrze pod innyk kontem. Cieszę się, że Rafał jest z nami choć zapewne nie raz będę urwował na jego przyjęcie i zagranie :D
Co do Wojtkowskiego to NARA i tyle, nie wykorzystał szansy, która miał. Dziwny to zawodnik, ale jak większość i mnie wydaje się, że tutaj największym problemem była głowa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
niektorzy musza przestac pruc sie do Boguskiego bo mamy wielu gorszych, nie jestes wtedy fajny jak myslisz
|
Cytat:
|
Serio? o Wojtkowskim mówimy? który gorsze liczby od Boguskiego wykręca i inne kluby się o niego będą zabijać? aha....
|
To jest część mody na malkontenctwo. Jak piłkarz odchodzi z Wisły, to na pewno dlatego, że Wiśle się NIE UDAŁO go zatrzymać. :lol: Jak piłkarz przychodzi, to dlatego, że był cud i mieliśmy szczęście. :lol:
Wojo jeszcze 2 lata temu naprawdę mógł się rozwinąć w dobrego piłkarza. Niestety bardziej niż ciężka praca interesowały go moda i fryzjerstwo. Cóż, nie pierwszym on "młody i zdolny", któremu z ciężką pracą nie było po drodze. Zaktowiczy pewnie w jakimś beniaminku teraz i albo się ogarnie, albo będzie już tylko gorzej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl