Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tomasz_19 16.07.2020 10:48

krysztal, nie wiem czy o to Ci chodziło, ale kupujemy piłkarzy którzy mają jakiś feler, bo na zdrowych i dobrych nas nie stać.

Szneka 30.07.2020 12:57

Żle że puszczamy Wojtkowskiego.W obliczu gry Beciraja i ewentualnie Turgemana byłoby Mu łatwiej mając kogoś ogarniętego z przodu. Dziwne, że nie mając kompletnie żadnego wyboru na skrzydłach puszczamy jednego z lepszych graczy.

Patryko 30.07.2020 13:02

Przegrywał rywalizację o pierwszy skład z Rafałem a to już dużo mówi :)

Arked 30.07.2020 13:14

Wojtkowski częściej głupio lub brutalnie faulował niż zaliczał udane zagrania. Niestety. Brak przedłużenia kontraktu nie dziwi.

Szneka 30.07.2020 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1554263)
Wojtkowski częściej głupio lub brutalnie faulował niż zaliczał udane zagrania. Niestety. Brak przedłużenia kontraktu nie dziwi.

Mam nadzieję, że na Jego miejsce pozyskamy kogoś ewidentnie lepszego bo póki co skrzydła wyglądają mega słabo

forthy 30.07.2020 13:21

Nie był zbyt dobry piłkarsko, stracił status młodzieżowca, a przede wszystkim nie pasował pod względem charakteru do Wisły - był leniwą, rozpieszczoną, kłamliwą łajzą.

Bardzo dobrze, że odchodzi, chyba jedyny piłkarz Wisły, którego szczerze nie trawiłem.

maciekkk 30.07.2020 13:30

Dlaczego co niektórzy zakładają, że to my go puszczamy ?? Być może miał po prostu lepsze opcje i chciał grać gdzieś indziej.

mr_kwolf 30.07.2020 13:43

Sam fakt, że nie został pożegnany we wpisie przed ostatnim spotkaniem sugeruje, że był plan go zostawić. Widocznie ma lepszą opcje albo warunki, które mu zaproponowaliśmy okazały się dla niego mało atrakcyjne. Trochę zaufania dla ludzie z pionu sportowego. Zimowe ruchy były bardzo udane.

For_FuN_ 30.07.2020 13:46

Czyli na dzisiaj zostaliśmy z 3 graczami ofensywnymi(Silvy i Czuki nie liczę, bo to szrot, którego też zaraz nie będzie): Kubą, Makiem i Buksą. Liga startuje za 3 tygodnie. Ciekawie to wygląda. Kadra przed tymi odejściami była słaba, teraz jest przesłaba. Minimum 4 graczy ofensywnych trzeba sprowadzić i to na już.

Wichar87 30.07.2020 13:57

Pisząc o ofensywnych, zapomniałeś jeszcze o Fatosie.

LucjuszWielki 30.07.2020 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1554265)
Nie był zbyt dobry piłkarsko, stracił status młodzieżowca, a przede wszystkim nie pasował pod względem charakteru do Wisły - był leniwą, rozpieszczoną, kłamliwą łajzą.

Bardzo dobrze, że odchodzi, chyba jedyny piłkarz Wisły, którego szczerze nie trawiłem.

Dokładnie to samo miałem napisać, dodam jeszcze: IRYTUJĄCY - pewnie gdzieś indziej odpali, bo widać, że czasem przebłyski miewał, szkoda, że nie u nas, za dobrze mu było. Żegnam bez żalu.

PS: z Makiem przedłużyliśmy czy jak to jest bo już się pogubiłem?

bridgeburner 30.07.2020 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1554270)
Czyli na dzisiaj zostaliśmy z 3 graczami ofensywnymi(Silvy i Czuki nie liczę, bo to szrot, którego też zaraz nie będzie): Kubą, Makiem i Buksą. Liga startuje za 3 tygodnie. Ciekawie to wygląda. Kadra przed tymi odejściami była słaba, teraz jest przesłaba. Minimum 4 graczy ofensywnych trzeba sprowadzić i to na już.

Jeszcze ultraofensywny Boguski
Balicki i Zdybowicz też to niby napastnicy
Więc na sztuki to mamy 4 napadziorow, 1 ofensywnego pomocnika i 3 skrzydlowych
O ilości pisze, nie jakości!
Co do Maka to pisał Kiewicz na tt, że zostanie a on ma zwykle bardzo dobre info (kiedyś tu się na forum sporo udzielał notabene ale wtedy za informatora nie robił ;))

Zupełnie poważnie pisząc :ja bym grał tym co jest + ściągnąć 1 stopera i 1 skrzydlowego
Jedno miejsce wyżej w tabeli to 300 tys więcej przychodów,
Czyli żeby wyjść na 0 każdy jeden dodatkowy kontrakt powinien zapewnić 2 miejsce wyżej w tabeli
Czyli co 5 transferow i minimum 5 miejsce albo popadamy w głębsze długi?
W ostatnie miejsce przy takich beniaminkach nie wierze
Frekwencji tak będzie prawie pełen stadion przy ograniczeniach
To dajmy sobie 1 sezon na oszczędności, podpromowanie Buksy, Hoyo, czy sprawdzenie tych wszystkich Zdybowiczow
No chyba że nas stać i walczymy o pierwsza 4 to co innego

Arek95 30.07.2020 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1554273)
Jeszcze ultraofensywny Boguski
Balicki i Zdybowicz też to niby napastnicy
Więc na sztuki to mamy 4 napadziorow, 1 ofensywnego pomocnika i 3 skrzydlowych
O ilości pisze, nie jakości!
Co do Maka to pisał Kiewicz na tt, że zostanie a on ma zwykle bardzo dobre info (kiedyś tu się na forum sporo udzielał notabene ale wtedy za informatora nie robił ;))

No z Boguskim przyjdzie się katować kolejny sezon... Balicki pójdzie na wypożyczenie lub za worek piłek do 3/4 ligi, a Zdybowicz będzie jako trzeci lub czwarty w zależności czy zostanie Turgeman bo notowania Buksy będą bankowo większe niż Zdybo.
Bardziej przerażające jest, że ilościowo wcale lepiej nie jest póki co a jakościowo to jest jedynie Beqiraj tak na prawdę, który na zdjęciach z treningu wygląda jak taki troszkę klocek, aczkolwiek dobrze gdyby okazało się, że jest to taki wielolitrażowy, potężny diesel który z początku trochę się nagrzewa ale jak już złapie obroty to i ściana nie zatrzyma :D

X-Ray 30.07.2020 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1554275)
Bardziej przerażające jest, że ilościowo wcale lepiej nie jest póki co...

Bardziej przerażające to jest to, że do startu sezonu są 3 tygodnie a tak to już przeżywacie jakby pierwszy mecz był już w weekend ;)

Wartościowe transfery 2-3 transfery, dołożyć do tego młodzież i gramy.

czaro 30.07.2020 16:52

Czuję, że to będzie sezon Rafała.

MB1906 30.07.2020 16:55

Transfery to wynik koncowy. Ja bardzo zaluje, ze nadal nie mamy ogarnietego dzialu sportowego z dyrektorem sportowym na czele. Np. kosztem transferow. Od 2 lat mamy w w tym miejscu potezna wyrwe.

KOALIK 30.07.2020 17:11

Ja z kolei czuję, że popisy Messiego z Łomży sprawią, że Lewandowski nie będzie pierwszym wyborem na EURO 2021, a dodatkowo będzie bohaterem wielkiego transferu i Wisła odrobi te ukradzione w latach 16-18 trzydzieści mln zł.

Blixa 30.07.2020 17:23

Z mentalnoscia takiego Buksy Wojtkowski juz dawno gralby w lepszej lidze. Cos jest bardzo irytujace o tym gosciu, i wydawalo mi sie ze sprawial wrazenie ze byl obok druzyny.

ReMix 30.07.2020 17:40

Bez transferow ciezko bedzie o punkty I dobra frekwencje..

El'kabat 30.07.2020 18:47

Mam nadzieję, że spokojnie ze 2-3 transfery sensowne zrobimy. Oby potrzeba było tylko tutaj czasu ;)

Wojtas 30.07.2020 19:22

Sklad na razie wyglada mega słabo,obrona rozklejona .. ...szykuje sie scenariusz jeszce niedawnego sezonu,halo czas sie budzic jesli chcemy grac w Ekstraklasie.
sa 3 tygodnie trzeba pracowac 24h i szukac zawodnikow wartosciowych

puszczamy Wojtkowskiego ale on przynajmiej cos robił na tym boisku ale dalej trzymamy takiego pseudo-grajka Chuce to jest dopiero irytujący gosc i pechowy jak kiedys, Andraz Kirm.

Levis88 30.07.2020 19:26

Jak lubię i cenię Bogusia to nie jest to już piłkarz na grę w ekstraklasie. Nie widzę sensu tego rocznego kontraktu.
Takich ludzi trzeba zatrzymać w klubie ale nie na siłę jako piłkarzy. Tylko robimy Mu krzywdę.

Tantal 30.07.2020 20:50

spoko, będzie rezerwowym na 10-20 minut z niskim kontraktem i pomagać Kubie trzymać szatnię. Pozycja mniej więcej taka jak Wasyla, może Brożka w zeszłym sezonie,

LucjuszWielki 30.07.2020 21:57

Dokładnie jw. z braku laku plus kontuzje i wchodzi Boguś jak znalazł, dodatkowo jedyny ze starej gwardii, musiał ktoś zostać - piłkarsko słabo, ale patrze pod innyk kontem. Cieszę się, że Rafał jest z nami choć zapewne nie raz będę urwował na jego przyjęcie i zagranie :D

Co do Wojtkowskiego to NARA i tyle, nie wykorzystał szansy, która miał. Dziwny to zawodnik, ale jak większość i mnie wydaje się, że tutaj największym problemem była głowa.

czaro 30.07.2020 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1554291)
Jak lubię i cenię Bogusia to nie jest to już piłkarz na grę w ekstraklasie. Nie widzę sensu tego rocznego kontraktu.
Takich ludzi trzeba zatrzymać w klubie ale nie na siłę jako piłkarzy. Tylko robimy Mu krzywdę.

Tak, dlatego od lat sprawdza się w Wiśle bardziej niż Chuci, Videmonty, Bałaszowy, Silvy i dziesiątki innych wynalazków. Gdzie go nie wystawisz, tam zagra swoje. Nawet jeśli nie są to wyżyny futbolu, to przypominam, że Wisła obecnie też nie jest na szczycie.

ArturBarlinek 30.07.2020 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1554291)

To daj lepszego

Kac 30.07.2020 23:31

niektorzy musza przestac pruc sie do Boguskiego bo mamy wielu gorszych, nie jestes wtedy fajny jak myslisz

Arkadiusz.Czerepach 31.07.2020 02:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1554267)
Dlaczego co niektórzy zakładają, że to my go puszczamy ?? Być może miał po prostu lepsze opcje i chciał grać gdzieś indziej.

o to to 1234

Matios98 31.07.2020 10:14

Serio? o Wojtkowskim mówimy? który gorsze liczby od Boguskiego wykręca i inne kluby się o niego będą zabijać? aha....

wściekłe pięści węża 31.07.2020 10:45

To jest część mody na malkontenctwo. Jak piłkarz odchodzi z Wisły, to na pewno dlatego, że Wiśle się NIE UDAŁO go zatrzymać. :lol: Jak piłkarz przychodzi, to dlatego, że był cud i mieliśmy szczęście. :lol:

Wojo jeszcze 2 lata temu naprawdę mógł się rozwinąć w dobrego piłkarza. Niestety bardziej niż ciężka praca interesowały go moda i fryzjerstwo. Cóż, nie pierwszym on "młody i zdolny", któremu z ciężką pracą nie było po drodze. Zaktowiczy pewnie w jakimś beniaminku teraz i albo się ogarnie, albo będzie już tylko gorzej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl