Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

serek.c2 14.07.2020 17:24

Gdzie wyczytałeś, że mi nie zależy na wyniku sportowym? Każdemu zależy, ale też każdy rozumie, że aby podnieść poziom sportowy, trzeba sporo zainwestować. Skąd chcesz wziąć na to pieniądze?

zbyszek93 14.07.2020 17:37

Odwrócę pytanie - a skąd chcesz wziąć pieniądze na spłatę długów bez wyniku sportowego?

serek.c2 14.07.2020 17:47

Od półtora roku spłacamy długi bez wyniku sportowego...

Arek95 14.07.2020 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbyszek93 (Post 1553691)
Odwrócę pytanie - a skąd chcesz wziąć pieniądze na spłatę długów bez wyniku sportowego?

Chociażby ze sprzedaży gotówkowej zawodników oraz redukcji kominów płacowych kilku starszych wiekowo piłkarzy, którzy po sezonie opuszczą nasz klub.
Stary, Socios robi kawał zajebistej roboty, zarówno obecny zarząd biorąc pod uwagę z jakiego bagna się wydostaliśmy bez jakiś super efektów sportowych. Jakoś nikt się nie przejmował wynikami w większym stopniu biorąc pod uwagę wspomnianą wyżej sytuację z grudnia ubiegłego roku gdzie drżeli wszsycy na samą myśl o starciach na szczycie z Jutrzenką Giebułtów, motorem Lublin czy innymi gwiazdami. Wyniki były na drugim planie i przygotowanie drużyny czy forma mając na uwadze dług z kosmosu, nie opłaconych piłkarzy, zarząd Ekstraklasy i nadzór finansowy. Zrozum człowieku, że sportowo jesteśmy na miejscu dolnej części tabeli bo, NIE MA PIENIĘDZY na zawodników jakościowo ponad przeciętny poziom ESY gwarantujący spokojną walkę o puchary, które jak mniemam po wypowiedziach są dla Ciebie nie mniej ważne aniżeli walka o mistrzostwa wszak jesteśmy Wisła zatem niech wszyscy padają na kolana przed nami wszyscy tylko dlatego, że kiedyś byliśmy potęgą...

siara 14.07.2020 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbyszek93 (Post 1553671)
Zakłamywanie rzeczywistości. W ostatnich latach jesteśmy pośmiewiskiem całego kraju (wystarczy przypomnieć Meresińskiego, Vannę Ly, Sarapatę i Miśka, jesienną serię porażek, 0-7 z Legią, itd.), a żaden dobry piłkarz nie ma ochoty na granie w wiecznie obśmiewanym i zadłużonym słabeuszu.

Ładnie Kubę podsumowałeś....

zbyszek93 14.07.2020 18:36

Przecież nie o Kubę mi chodziło. Chodziło mi o dobrego piłkarza niezwiązanego z klubem. To zupełnie co innego. Faktem jest to, że nie jesteśmy wygrać rywalizacji o porządnego piłkarza chyba z żadnym innym klubem w ekstraklasie.

master17 14.07.2020 19:17

Zbychu ile kasy przeznaczasz na klub ?

lopez71 14.07.2020 19:17

Dobremu piłkarzowi bez klubu trzeba zapłacic za podpis na kontrakcie, oraz wypłacać wysoką pensje co miesiąc
żeby u nas chciał grac.

Mar85 14.07.2020 19:31

To tym bardziej jest niezrozumiałe że przy pewnym utrzymaniu nie ogrywamy młodych graczy. Nie dość że mogą u nas wypalić to ogrywających ich można zyskać podwójnie. Ale co ja tam wiem. Lepiej stawiać na starych dziadów i biadolić jaka to u nas bieda transferowa. A przy przepisie że 1 musi grać w 1 składzie to ja już nie kumam nic, jaką drogą my podążamy. Co okienko zaciąg szrotu i wypożyczonych? Na to kasy rozumiem nie marnujemy?

zbyszek93 14.07.2020 21:30

Niestety niektórzy z was muszą zrewidować poglądy. Pewnie możnaby było jakoś przebiedować ten następny sezon, gdyby nie to, ze z tak słabą kadrą będziemy jednym z głównych kandydatów do spadku. A spłacanie długów przy takim czymś na pewno będzie mocno utrudnione. Już nie mówię o jakimś przyzwoitym miejscu, ale o tym że nie ma kompletnie kogo sprzedać, kibice też nie będą mieli ochoty wspomagać klubu karnetami czy wpłatami. Nowa emisja akcji to też już będzie niewielki procent tej pierwszej.

master17 14.07.2020 21:31

To co władze klubu powinny zrobić geniuszu ?

Garret 14.07.2020 21:38

No przecież Zbyszek mówi, że powinniśmy wydać pieniądze, których nie mamy, żeby kupić zawodników, żeby zarobić pieniądze. Proste.

serek.c2 14.07.2020 21:39

Zbyszek, nie rozumiesz prostych zależności - trudno rozmawiać z taką osobą.

Jedyne co mnie dziwi i irytuje, to nie postawienie na młodych w takim momencie sezonu. Starsi zawodnicy nic nie dają, to zamiast grać młodzieżą, wystawiamy Wasyla...

zbyszek93 14.07.2020 21:44

Niby jakie to zależności? Takie, że z tak tragicznymi zawodnikami jesteśmy kandydatem do spadku w przyszłym sezonie? Ja to doskonale rozumiem, szkoda tylko że wy nie. Szkoda mi się więcej na ten temat produkować.

MaLk 14.07.2020 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garret (Post 1553707)
No przecież Zbyszek mówi, że powinniśmy wydać pieniądze, których nie mamy, żeby kupić zawodników, żeby zarobić pieniądze. Proste.

Należy, zgodnie z odwieczną ekstraklasową praktyką, obiecać piłkarzom cuda i podpisać z nimi umowy na wynagrodzenie, którego nie mamy. Jak se wygrają, to dostaną. Część. Proste? Proste!

zbyszek93 14.07.2020 21:47

https://mobile.twitter.com/KiewiczKr...39422112878594 - rewolucja i tak będzie.

forthy 14.07.2020 21:58

I gdzie ta rewolucja niby?
Od dawna zakładano w tym temacie odejście:
-Brożka
-Drzazgi
-Tupty
-Wojtkowskiego
-Maka
-Boguskiego
-Hołowni
-Wasilewskiego
-Heberta

Może odejdzie Turgeman, może podobno do tego dojdą Silva i Chuca, jak im będzie zależeć na odejściu by Wisła nie płaciła.
Kadra będzie odchudzona.

Czyli przyjdzie (nie licząc Turgemana) jakoś 5-6 graczy maksymalnie.
Ale jacy i za jaką kasę będą to gracze - to inna sprawa.

Matios98 14.07.2020 22:03

Mar85 serek.c2

Panowie, naprawdę skończcie pierdzielić o tym wpuszczaniu młodzieży w takim momencie jak teraz. Sięgnijcie pamięcią ledwie rok do tyłu, o tej porze szanse dostawali: Buksa, Hoyo, Szot, Plewka, Morys, Śliwa, Grabowski, (może jeszcze o kimś zapomniałem) i jaki to wielki efekt dało? kto się przebił? (nie mówcie mi o Buksie, bo jego talent i podejście jest ponad przeciętne i bez tych kilkunastu minut i tak by się doczekał szansy) poza Buksą, to wpuszczanie wyżej wymienionych i tak nam kompletnie nic nie dała i teraz i tak się gdzieś ogrywają, albo nie ma już ich w klubie.

serek.c2 14.07.2020 22:07

Za Hoyo to była już oferta pod koniec zeszłęgo sezonu, więc coś to daje - potem przyplątała się kontuzja i stracił cały sezon. Ja nie mówię o hurtowym wpuszczaniu młodych, ale dwóch maks trzech najlepszych. Co Ci dał dzisiejszy występ Wasilewskiego, Tupty? Nic, a tak chłopaki złapaliby trochę minut, ogrania...

forthy 14.07.2020 22:09

Dowiemy się za kilka lat. Jak dla mnie taki Hoyo na przykład bardzo dużo zyskał na tym, że zagrał kilka spotkań w EKS.

Lisa od beztalenci 99% wyzywało, a typ dla mnie teraz jest jednym z priorytetów (przedłużyć natychmiast) na okienko dla działu sportowego.
Swoje zapieprzył, ale się ograł na poziomie EKS i dużo w jego grze teraz jest znacznie lepsze.

MaLk 14.07.2020 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1553719)
Co Ci dał dzisiejszy występ Wasilewskiego, Tupty? Nic, a tak chłopaki złapaliby trochę minut, ogrania...

Tupta dzisiaj występował?

A, już kojarzę, to ten gość, który przez większość meczu stał, a od czasu do czasu, nomen-omen, tuptał? ;)

sandomingo 14.07.2020 22:13

Dzisiaj Skowronek zrobił dywersję. Czego nowego się dowiedział po tym meczu? O Wasylu, Bogusiu i Tupcie, których za 4 dni nie będzie w klubie.
Nie wiem ile spotkań pauzuje Hołownia, ale jeżeli w sobotę będzie do gry, to on jest gotów go wystawić....
A Hoyo i Szot gniją na ławce, niech łapią minuty. To jest niewytłumaczalne

forthy 14.07.2020 22:16

Yup, drugi raz mnie Skowronek (za pierwszym razem Klemenz na wahadle z Rakowem) baaaardzo mocno zirytował kiedy tylko zobaczyłem ustawienie.

Szkoda, że Hoyo nie dostał 90 minut na stoperze, a dowolny młody (Pawłowski/Szot/Buksa) za Tuptę i nie czepiałbym się choćby i 1-5 było.

Matios98 14.07.2020 22:22

Tu nie ma co filozofować czy cisnąć trenera, dziś zagraliśmy najlepszym możliwym składem bo była opcja powalczyć o wyższe miejsce w tabeli i większe pieniądze, dla mnie jest to w pełni zrozumiałe. Gdybyśmy wygrali to byłaby szansa na awans o 2 pozycje i ładnych kilka set tysięcy, czyli połowę tego co Socios może dać w rok Wiśle i za to będziecie jechać z trenerem? to jest moim zdaniem niepoważne. Jeżeli w ostatnim meczu o totalną pietruchę będzie tak samo, to przyznam wam rację, ale podejrzewam, że z Arką jednak młodzi szansę dostaną.

ociec Ciemka 14.07.2020 22:26

Skowronek tego meczu nie zaliczy do udanych, graliśmy jak w W-wie z Legią tylko w Zagłębiu każdy grał pod siebie. Gdyby się bardziej lubili i podawali dostalibyśmy wp... dużo mocniejszy.

Szczerze mówiąc na dziś wolę Dyję niż Skowronka

serek.c2 14.07.2020 22:31

Matios98 - naprawdę zapewnić walkę o wyższe miejsce miał Wasyl z Tuptą, którzy od dawna kopią się po czole?

Ps. ja nie jadę z trenerem, dziwię się jego decyzjom ;)

MaLk 14.07.2020 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1553726)
Matios98 - naprawdę zapewnić walkę o wyższe miejsce miał Wasyl z Tuptą, którzy od dawna kopią się po czole?

Ps. ja nie jadę z trenerem, dziwię się jego decyzjom ;)

No, zasadniczo, uwzględniając naszą sytuację kadrową, to w sumie tak...

serek.c2 14.07.2020 22:46

No właśnie wiem, że tak - dlatego od razu wybrałbym grę młodzieżą :D

MaLk 14.07.2020 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1553728)
No właśnie wiem, że tak - dlatego od razu wybrałbym grę młodzieżą :D

Bo mięczak jesteś. Kto to widział odpuszczać przed meczem, kiedy tli się jeszcze jakaś iskierka nadziei? :D

Matios98 14.07.2020 22:57

serek.c2
A Hoyo i Buksa by zapewnili? jeden od roku nie zagrał na poziomie ESA a drugi w ostatnich meczach podobnie jak Tupta nic ciekawego nie pokazywał, więc skoro nie ma żadnych podstaw do najłatwiejszych odpowiedzi, to jednak warto zaufać że trenerzy, to nie debile i widzą kto się najlepiej prezentuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl